Netherlands
Rhine River

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

12 travelers at this place

 • Day78

  Nevel...

  August 21, 2019 in the Netherlands ⋅ ⛅ 21 °C

  Als we opstaan schijnt de zon, er komt damp van het water een voorbode voor een mooie zonnige dag!

  We vertrekken op de gebruikelijke tijd en varen vrijwel direct sluis Flaesheim in, klein stukje zakken en weer door, via de marifoon meldt Monique dat ze contact heeft gehad met de havenmeester van jachthaven Dorsten, de havenmeester zal komen om onze boten tanken, top!

  Regelmatig hebben we tegen vaart maar het is erg mooi varen tot we langs chemiepark Marl komen aan beide zijden van het kanaal, helaas noodzakelijk.
  Bij sluis Dorsten hebben we minder geluk en moeten we een uurtje op de schutting wachten wat geen probleem is bij zonnig en windstil weer.
  Na de sluis gaan we met 4 boten tanken en moeten we even wachten op de havenmeester maar dan gaat het snel.
  Boten die niet tanken varen door naar sluis Hünxe waar we om kwart over drie weer compleet zijn en dan vrijwel direct de sluis in mogen varen, na de sluis is de natuur opnieuw fantastisch mooi!

  De havenmeester van Dorsten vertelde tijdens het tanken aan Jef dat wij, zonder het te weten, vandaag een primeur beleefden.
  In december vorig jaar vergeet een vrachtboot af te remmen bij het invaren van de kleine sluis, het gevolg was een totaal vernielde kleine sluis die vooral voor sportboten bestemd is. Na ruim 7 maanden van repareren zijn wij de eerste sportboten geweest die weer van de sluis gebruik hebben gemaakt...leuk weetje!

  Om 15.30 uur arriveren we bij een steiger waar sportboten 72 uur mogen aanleggen, eigenlijk is er geen plaats voor 6 boten, de Bruce en de Luwte varen naar een kleine haven even verderop, maar daar liggen is helaas geen optie.
  Intussen zijn we met de de andere boten druk in de weer met touwen, springen en fenders om de boten goed vast te leggen in verband met de voorbijvarende vrachtschepen.
  We pikken wat ruimte voor en achter en als de Bruce en de Luwte terugkomen past de Bruce nog voor de andere boten en kan de Luwte aanhaken bij de Olivier.
  De mannen zijn zeker nog een uur bezig met lange lijnen en fenders tot iedereen tevreden is en er enkele vrachtschepen gepasseerd zijn zodat we kunnen controleren of alle boten goed op hun plaats blijven liggen.

  Dan is het de hoogste tijd voor het aperitief, er worden tafels op de wal gezet en iedereen brengt zijn eigen stoel, drankjes en iets lekkers mee.
  In het zonnetje zitten we echt te genieten van elkaars gezelschap in de wetenschap dat het morgen anders is...

  Half zeven komt Frie, als verrassing, met een pan vers gemaakte courgette soep en toast, wat een verwennerij...!
  De barbecues worden aangezet en nu kan iedereen zijn zelf meegebrachte vlees bakken, het is een érg gezellige geïmproviseerde barbecue. Voor de nodige vitaminen is er een fruitsalade en tot slot koffie met slagroom van Frie!
  Als klap op de vuurpijl komt Willy nog aanzetten met zijn laatste fles...zelfgemaakte limoncello en gaan we er nog maar eens goed voor zitten terwijl het langzaam donker wordt...

  Helaas is er een einde gekomen aan de toervaart reünie naar Denemarken en ook aan deze fantastisch leuke avond maar Amaï...wat was het fijn...
  Read more

 • Day8

  Ausflug nach Arnheim

  April 19, 2019 in the Netherlands ⋅ ☀️ 19 °C

  An unserem letzten Urlaubstag ging es heute nach dem Frühstück nach Arnheim. Die Stadt gelangte an traurige Berühmtheit durch den Kampf um die Rheinbrücke von Arnheim. Das konnte man auch noch immer sehen das die Stadt stark zerstört gewesen ist. Der kleine niedliche Altstadtkern mit den vielen Boutiquen lud zum Bummeln und Verweilen ein. Die Kinder nutzten die Chance auf den 90m hohen Kirchturm mit seiner gläsernen Plattform mit dem Fahrstuhl zu fahren während wir Eltern die Sonne am Boden genossen haben. Nach der Stadtbesichtigung schauten wir eines der schönsten Gartencenter der Niederlande in Deuben (Intratuin) an. Wahnsinn! 2100 Gastronomieplätze. Auf dem Rückweg nutzen wir trotz des Karfreitags der hier geöffnet ist die Chance den Wochenendeinkauf zu erledigen. Gegen 19:00 Uhr gab es Abendbrot. Während wir zubereiteten und Koffer packten nutzten die Kinder die Zeit auf dem Spielplatz um sich noch etwas aus zupauern. Nach dem Essen nutzen wir ( Eltern) den letzten Abend nochmals für einen ausgiebigen Spaziergang während die Kinder sich duschten, den Tisch abräumten und auf wuschen.
  Das obligatorische Skatspiel mit drei Runden wurde natürlich auch gespielt.
  Nachtruhe:. 22:00 Uhr
  Wetter: 24 Grad Celsius Sonne
  Read more

 • Day1

  Arnhem

  April 7, 2019 in the Netherlands ⋅ ⛅ 18 °C

  Nach langer Zeit startet heute ein neuer Urlaub! Erste Etappe: Von Hamburg nach Arnhem. Direkt an der Brücke gibt es ein kleines Infocenter, das den Besuchern erklärt, was hier im September 1944 passiert ist - vor fast 75 Jahren.Read more

 • Day79

  Aan de VVW vloot...

  August 22, 2019 in the Netherlands ⋅ ☁️ 22 °C

  Mijn laatste footprint...

  WILLY, heel hartelijk bedankt voor je uitnodiging om met jullie mee te gaan naar Denemarken, de mooiste reis van ons leven!

  VIVIANE, bedankt voor je gastvrijheid en gezelligheid, samen konden we zo heerlijk mopperen over onze kapiteins.

  LUC, regelmatig was je onze buurman, we waren je nooit kwijt, jouw lach hoorden we al van verre!

  CHRISTINE, jullie boot was altijd de schoonste van ons allemaal, bedankt voor je gezelligheid!

  YVES, onze 'voorvaarder', jij hebt ons deskundig en met veel verve over de soms onstuimige Oostzee geloodst, zéér veel dank daar voor !

  GREET, wat kan jij gezellig lachen...jij was onze steun en toeverlaat op het gebied van onze gezondheid, dankjewel!

  HUGO, bescheiden maar met heel veel kennis van zaken was je de perfecte 'back-up' voor Willy, top!

  SIM, bescheiden blijf je op de achtergrond...maar je humor, ongeëvenaard, wat hebben we gelachen...vielen dank!

  JEF, onze kaartlezer zowel op het water als aan land, bedankt voor het gidsen, de mooie gesprekken en voor je humor... zucht!

  MONIQUE, onvermoeibare regelaar, dankzij jou maakte we de mooiste uitstapjes, kregen we mooie ligplaatsen in de havens en gingen sluizen voor ons open, super bedankt!

  ROLAND, stoer met je mooie boot op de Oostzee, we kwamen er niet op uitgekeken...

  FRIE, pannenkoeken, cupcake's, persoonlijk gekleurde kaarten én je prachtige verhalen...we hebben er van genoten!

  WE NEMEN JULLIE ALLEMAAL MEE NAAR NEDERLAND... IN ONS HART ❤

  Bedankt ook de lezers van de blog, leuk dat jullie met ons mee reisden en af en toe een berichtje achterlieten!

  Mochten er bootbezitters zijn die door onze prachtige toertocht geïnspireerd zijn zou ik toch willen waarschuwen, aan deze reis ging 3 jaar aan voorbereiding vooraf, er was zéér veel kennis over varen én het varen op zee aanwezig binnen de groep...onderschat de Oostzee niet...

  Ida.
  Read more

 • Day79

  Daar gaan ze...

  August 22, 2019 in the Netherlands ⋅ ⛅ 24 °C

  Opnieuw schijnt de zon als we opstaan, na het ontbijt gaan we de wal op om afscheid te nemen, best lastig na zo'n lange tijd samen te zijn geweest, tot ziens op 16 november!

  Monique belt naar sluis Friedrichsfeld, we mogen direct komen...er is ons net een vrachtboot voorbij gevaren en daar mogen wij mee de sluis in.
  Snel alle touwen losgemaakt en naar de sluis, na even gewacht te hebben mogen we de sluis in varen, de sluis heeft een groot verval maar het gaat allemaal heel rustig, kwart voor tien varen we de sluis uit en nog vóór tien uur de Rijn op, het is in eerste instantie érg druk en het water onrustig, later wordt het beter en varen we met 17.5 kilometer per uur richting Lobith.

  Even voor half twaalf passeren we Rees en om kwart over twaalf Emmerich, als we Lobith gepasseerd zijn en dus weer in Nederland vraagt Willy of de La Rhenane naar voren wil komen varen, zodat we bij elke boot even kunnen zwaaien...
  Dat doen we natuurlijk en ik probeer, door mijn tranen heen, van iedere boot een foto te maken.
  Als we de Bruce passeren heeft Yves zijn kapiteinspet opgezet en salueert...dat is te veel eer Yves...😃

  Om 13.00 uur komen we bij de splitsing, onze Belgische vrienden gaan De Waal op en wij varen via het Pannerdenkanaal naar Arnhem, TOT ZIENS LIEVE VRIENDEN! ❤
  Read more

You might also know this place by the following names:

Rhine River, Rhin, Rín, Rhinen