Ouille du Midi 3.042 m.
September 15 in France ⋅ ⛅ 18 °C
Ouille kan vist tilføjes min liste over franske ord (som jeg lavede for et par år siden), der kan sættes foran navnet på en bjergtop, og dermed beskrive dens form eller facon. I går var vi påRead more
L'Ouille Noire 3.357 m.
September 14 in France ⋅ ⛅ 18 °C
Vi sov i Col de l’Iseran i 2.764 meters højde, så det kan man vist kalde for højdetræning!
Toppen L’Ouille Noire på 3.357 m. er nok også den højeste vi har vandret op på endnu, og det varRead more
Toptur ved Col de l'Iseran
September 13 in France ⋅ ☀️ 11 °C
Det er ikke hver dag, at man kan bestige 4 forskellige toppe over 3000 meter på bare 12 km og ca 850 højdemeter! Det gjorde vi i dag!
Man får lidt hjælp af at kunne starte i 2.500 meters højdeRead more
Videre gennem Mauriennedalen
September 12 in France ⋅ ☀️ 15 °C
Vi kørte ned til Mauriennedalen igen i morges, for at ordne praktiske ting (tanke gas, købe ind, fylde vand og tømme toilet mm), og så ellers bevæge os videre op gennem dalen.
Vi gjorde et stopRead more
Rundtur blandt bjergsøer
September 11 in France ⋅ ☀️ 12 °C
Alt det vi ikke fik set i går, har vi set og oplevet i dag! Flotte landskaber, udsigter, en masse søer i et tidligere gletscherområde, flotte røde bjergtoppe og bagsiden af Mont Thabor (som vi harRead more
Tågevandring
September 10 in France ⋅ ☁️ 14 °C
Meget sjældent har vi vandret så lang en tur som i dag, uden at se noget som helst!
Som regel når det har været meget tåget, har det kun været nogle ganske korte ture som Puy Mary eller Puy deRead more
Valmeinier
September 9 in France ⋅ ☁️ 11 °C
Hurra! Passepartout er blevet fikset og vi er på farten igen! Han var klar lidt over middag, og efter et par dage i byerne i dalen, skyndte vi os at køre opad i terrænet. Det regnede og tordnede iRead more
Hviledage. Saint-Jean-de-Maurienne
September 8 in France ⋅ ☀️ 32 °C
Hedebølge, værkstedsophold for Passepartout, Opinelmuseum, Lac des Oudins.
I morges var det stadig meget varmt. Jacky havde bemærket en lyd ved venstre forhjul på Passepartout, de sidste dage, ogRead more
Vandring i Lauzière
September 7 in France ⋅ ☀️ 32 °C
Bjergmassivet Lauzière er endnu et lille område af Savoie, der har fået sit eget navn! Det ligger sydøst for Les Bauges, hvor vi gik for et par dage siden, og nordvest for Pralognan og Tarentaise,Read more
Col de la Vanoise - Pralognan
September 6 in France ⋅ ⛅ 19 °C
Ja, det blev så kun til en enkelt vandretur her fra Pralognan-la-Vanoise! Vi havde en fin nat i nat på en lille parkering i udkanten af byen, og her til morgens kørte vi så op til den nærmesteRead more
Le Mont Colombier 2.145 m.
September 5 in France ⋅ ☀️ 26 °C
Vi ville vandre en tur mere her i Les Bauges, og det blev så til toppen; Le Mont Colombier. Det var en flot tur, hvor vi kom lidt højere op end de foregående dage og også længere ind i hjertet afRead more
Croix du Nivolet 1.547 m.
September 4 in France ⋅ ⛅ 21 °C
Det var så idyllisk med køerne og kobjælderne omkring Passepartout i går aftes, men jeg forstår ikke hvorfor de skal bevæge sig om natten også? Og hvorfor de skal malkes så tidligt omRead more
Fra Jura til Les Bauges
September 3 in France ⋅ ☀️ 23 °C
Der var ikke en sky på himlen om morgenen, og fra passet Col de la Faucille og ned mod Gex fik vi med det samme udsigt til det sneklædte Mont Blanc massiv. Måske er det herfra denne side, at MontRead more
Crêt de la Neige 1.720 m.
September 2 in France ⋅ ☁️ 21 °C
Vi havde spottet en langstrakt ryg fra vores top i går, der ragede op uden træer på. Det var toppene; Le Reculet og Crêt de la Neige, som faktisk er de højeste i Jura-massivet, så turen i dagRead more
Noirmont 1.540 m. og Lac des Rousses
September 1 in France ⋅ ☀️ 20 °C
Vi havde ikke lige forestillet os, at vi skulle se Mont Blanc i dag! Vi har ikke sådan sat os en masse ind i Jurabjergene som vandreområde, og det var lidt tilfældigt at vi lige nåede her til iRead more
Fra Alsace til Haut-Jura
August 31 in France ⋅ ☀️ 21 °C
Vi har bevæget os i grænseland i dag. I morges gennem Alsace, der på mange måde virker mere tysk end fransk. I hvert fald med stednavne og huse/byggestil.
Senere kørte vi dog gennem det megetRead more
På langs af Tyskland
August 30 in Germany ⋅ ☁️ 25 °C
Det er flere år siden vi har kørt på A7 ned gennem Tyskland, da vi gerne har taget ruter lidt længere mod øst, men det gik faktisk meget smertefrit i dag. Forbi Hamburg uden problemer, det sammeRead more
Lolland - Lübeck
August 29 in Germany ⋅ 🌧 23 °C
Vi havde god tid i dag, da vi havde bestilt en sen færgeafgang fra Rødbyhavn, så sidst på eftermiddagen endte vi ude ved Nakskov, gik en tur langs inderfjorden og i de smalle gader med gamleRead more