Portugal
Vila Franca do Campo

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

11 travelers at this place

 • Day13

  Vila Franca do Campo sziget - 1

  September 9, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

  10-re értünk a kikötőbe, épp akkor ment ki egy hajó a szigetre. Elvileg óránként megy, hát erről lemaradtunk. Pedig már vártuk nagyon, amikor először megláttuk fentről az autóútról a szigetet, hát huuuuuu.
  Azért vegyük meg a jegyet. Oda vissza, 8 euró per fő. És érdemes itt is hamar jönni, mert egyszerre max 3-400 ember lehet a szigeten, és előfordulhat hogy azt mondják, mára ennyi. Lehet snorkel cuccot is bérelni, 10 euró, én addig gondolkodtam rajta, mire elődöntöttem, már indult a következő hajó, így nem bérletem végül. Kár volt, nagyon hasznos itt pedig.

  Szóval fel a hajóra, szép nagy hullámokon ringatózunk, közeledik a sziget, egyre nagyobb, egyre jobban látszik, hogy az óceán folyamatosan harcol vele, darabokat tép le belőle.

  Apró kis móló, megérkeztünk. Kiszállni elég nehéz, a hullámok miatt hol szintben van a hajó a kővel, hol másfél méterrel alatta, de sikerült persze.
  Huh, ez a sziget 😯 Tudtuk milyen, láttuk képeken, de élőben látni, elképesztő. Meg a tudat, hogy egy régi vulkán kráterében vagy az óceánon. És teljesen nyugodt a víz, van sekély része is, kellemes az egész, lehet fürödni, napozni, sétálgatni.
  Egy dolgot sajnálok, hogy volt egy ösvény a legmagasabb pontjára, ahonnan jól látszik az egész sziget, de azt lezárták. Amit meg is értek, látva mit művelt az óceán itt ott a szigettel és milyen erővel támadja folyamatosan, nem csoda ha leszakad egy egy része időnként ezzel veszélyessé téve az ösvényt.
  Több helyen utat tört magának egyébként az óceán, a magas sziklán végig fut a repedés, hallod magad alatt a robajlást, mintha a hegy morogna, majd egy kis repedésből kizúdul az óceán vize be a kis kör alakú kráter tóba.
  .......
  Folyt köv, csak közben repülünk Faial-rá, ott átszállunk és tovább Floresre.
  ....
  Szóval nagyon király hely. Tele van a víz halakkal (snorkel, mi?), a, sziklák pofátlan kis gyíkok ezreivel (megeszi a kezedből a kenyérmorzsát, sőt az ujjadat is megkóstolja, ugye Kata? 🤣), kaktuszok, agavék, valami tengeri galambok, stb stb stb.
  A hajó kb fél óránként jön, mindig hoz 20-30 embert, de délutánra sem tűnik még nagynak a tömeg.
  Ebédre ettünk egy kis furnasi édes kenyeret, amit reggel vettünk a pékségben, meg ananász lekvárt, mi mást 🤣 Nagyon repül itt az idő.
  Read more

 • Day13

  Ermida de Nossa Senhora da Paz

  September 9, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 19 °C

  Aki Vila Franca-ban jár, annak kötelező. Ez egy kápolna fent a hegyen, kacskaringós meredek út vezet fel, de nem vészes. Egyrészt nagyon szép maga a kápolna, felfelé minden lépcső forduló egy egy pillanat a keresztútból csempékre kékkel felfestve, fentről pedig tökéletes panoráma nyílik a kis vulkán szigetre és az óceánra, a környékre.

  Our Lady of Peace Chapel
  Rua Luis Medeiros Rezendes Paiva 33, Vila Franca Do Campo, Portugal
  +351 296 539 100
  https://maps.app.goo.gl/kQUcvpWhWK4s5rsv9
  Read more

You might also know this place by the following names:

Vila Franca do Campo

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now