6 km
Stoupání: 703 m
Klesání: 703 m
Dneska každý trávil čas jinak. Adámek dopisuje diplomku, Víťa šel prozkoumat město a koupit si pantofle a já s Pavlem jsme jeli na výlet na Los Gigantes.
Přijeli jsme ho výchozího bodu, podařilo se nám pěkně zaparkovat.
Výhoda tady na Tenerife je, že neřeší parkování. Je většinou zdarma. Chvíli jsme hledali výchozí bod naší trasy. Omylem jsme vyšli na vyhlídku nad město, tak jsme si dali drink, okoukli suvenýry a pokochali se krásnými výhledy. Pak jsme se vrátili a našli správnou cestu. Na začátku byla výstražná cedule, že je cesta nebezpečná, vypadala jako by byla zakázaná. To nás bezastavilo. Nutno říct, že jsme nebyli sami. Podlezli jsme závoru a vydali se na trasu. Cesta byla dost exponovaná, úzká cestička vedla několik desítek metrů nad mořem po kamenech a písku, často byla hned vedle cesty šluchta dolů. Člověk musel být opatrný a dávat velký pozor, kam šlape.
V jednu chvíli jsem zahlédla v dálce holku v bílých šatech, jak jde proti nám, ale nikdy jsme ji nepotkali. Buď sešla dolů k moři nebo opustila cestu směrem nahoru, ale to by musela jít mimo cestu, která tam nebyla. Tyto varianty jsme vyloučili. Tak jsem buď viděla ducha nabo jsem měla vidiny. Asi to byl duch nějaké holky, která spadla z útesu. Asi to bylo varování.
V jednom místě se nám cesta ztratila a chodili jsme nahoru a dolů, po skalách a suti, klouzalo to.
Věděli jsme, že se budeme vracet stejnou cestou, tak jsme se rozhodli se vrátit už teď.
Dojeli jsme se na ubytko, vzali plavky a šli se vykoupat. Nebylo hic, ani voda nebyla moc teplá, ale koupání bylo příjemné. Na závěr jsme si dali 2 drinky ve stánku.
Na večeři jsme šli všichni čtyři do pizzerie. Pizzu si dal jen Víťa a já, Adam si dal kuřecí steak a Pavel krevety.
Na apartmánu jsme ještě poseděli na terase u piva a šampusu.Read more
Traveler Hebben jullie het hele complex afgehuurd?
Traveler Hoedje staat te gek
Traveler Kei handig nog uit Colombia 😉