United States
Manson Mesa

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

10 travelers at this place

 • Day20

  On the road!

  September 6, 2015 in the United States ⋅ ☀️ 27 °C

  We rijden een supermooie route van de Grand Canyon naar Page. Wat is dit fan-tas-tisch. Zo'n dag waarop je moet denken aan die quote dat het niet gaat om de bestemming, maar om de reis er naartoe. Dit vergeten we nooit meer. En als dikke kers op de pudding zien we ook nog de Horseshoe Bend. Een prachtige kronkel in het landschap. Je ziet het maar je kan het eigenlijk niet bevatten, zo diep als het ravijn is.Read more

 • Day36

  Kane Country

  June 22, 2014 in the United States ⋅ 🌙 26 °C

  Archi slecht internet, ik probeerde zoals gewoonlijk,juist voor het slapen gaan de blog door te sturen maar dat lukte niet, dan rond 12u nog niet, rond 2,30u (toen lukte het gisteren) weer niet en om 4,30u eindelijk gelukt.
  Na het ontbijt met keuze uit 14 items, ik had mij gisteren misteld, inpakken en wegwezen. Rond tien uur vertrokken we voor een rit van 144 mijl naar Page dat gelegen is aan Lake Powel. Deze nacht, toen ik dus even internetbereik had reserveerde ik een scenic cruise over Lake Powel naar de Antilope Canyon, voor maandag.
  Het is een heel eind terug via de Hwy 12 en de Hwy 89 maar als we verder zouden doorrijden dan moeten we een rit maken van 450 mijl, helemaal rond het Nat'l Monument 'Grand Staircase - Escalante' maar dan rijden we te ver East en daar zijn we in 2000 al geweest, daar is het vrij eentonig rijden.
  Na de Red Canyon houdt de kleurenpracht inneens op en krijgen we terug bossen en groene weiden, een rust voor het oog!
  In Hath waar we vorige keer een koffie dronken was nu bijna alles gesloten, het is zondag en de parking van de kerk stond eivol. Een antiek shop was open maar het was echt oude en versleten rommel dat er stond en duur! 25$ voor een afgedragen, desondanks mooie belt (broekriem). Met onze gekochte CD van Stan Corliss, reden we verder door her western landschap. In Orderville bij een rock shop was de verleiding groot om een Petrofied tree te kopen, dit is versteend hout, zeer mooi en speciaal maar duur, in plaats daarvan kocht ik een ringetje in nachtblauw en zo'n groen zoals een eendennek of vlindersvleugel.
  Toen we in Kanab kwamen gingen we op zoek naar het Visitors Center om info van 'The Wave, South Coyote Buttes' te vragen. We zagen er beelden van op Internet ons door kennissen toegezonden, en nu we toch in de buurt zijn!?
  We worden verwezen naar een kantoortje verder op de Hwy 89 om aan de loterij deel te nemen. Het gebeurt als volgt: er worden maar 20 hikes per dag toegelaten, van Max 6 personen per hike. Er worden 10 hikes verkocht per internet waar je minstens 3 maanden op voorhand moet inschrijven en enkele data opgeven, dat was voor ons natuurlijk veel te laat. Dagelijks worden er 10 hikes verloot vanaf 9 u 's morgens tot ze de deur uit zijn, en deze zijn maar voor de volgende dag. Toen we om 2 u aankwamen waren deze al weg.
  De man van het visitors center had nog een andere tip gegeven, een backroad van waar je de bergen ook kon zien zonder er in te hiken. Dus gingen we daarnaar op zoek. We zagen bergen in alle streepjes en variaties onderweg, maar met een temperatuur van 36° IN DE SCHADUW! Deden we niet echt moeite om uit te stappen, alles gefotografeerd door open of gesloten ramen.
  In Kanab was ook een film museum omdat hier in deze streek 115 films zijn opgenomen en niet de minste, Maverick, the planet of the apes, The Greatest Story Ever Told met Charlton Heston.
  Het was druk op de baan, heel veel boten die terugkwamen van Lake Powel, dit is echt een verbindingsweg omdat er weinig wegen zijn, zoals eerder uitgelegd.
  Welkom to Arizona, het eerste dat we zagen was een wagen aangehouden door de sheriff, waarschijnlijk overdreven snelheid. de wegen zijn hier ook slechter dan in Utah, Dirk dacht zelfs even dat hij een platte band had.
  Ook het uur veranderd weer, een uur vroeger dan in Utah. We zitten algauw in echt woestijngrbied, droog en heet, behalve het Lake Powel dat een aangelegd reservoir is op de Colorado River. Toen we aan de overlook even uitstapten om een foto te nemen was het op de autodisplay 40°!
  Ik kan daar dus echt niet tegen hé!
  Na het Glen Canyon Dam Visitors Center is het N og een kwartiertje rijden tot ons motel, jammer genoeg gaf de GPS forfait, ze duidde veel te vroeg aan dat we ter plaatse waren. Ik ging de weg vragen bij Super 8 motel, dat blijkbaar van dezelfde keten is en ze zei dat we verder richting Page moeste rijden, maar toen we een Walmart tegenkwamen gingen we eerst voorraad inslaan, en toen we buiten kwamen wisten we niet meer welke richten we uit moesten, ik vroeg het nog eens in een tankstation en daar wees men het duidelijker, rechtdoor tot aan Burger King en dan rechts en helemaal doorrijden tot je het aan de rechterkant ziet liggen, zei de pompbediende. En ja het was een heel eind verder dan de GPS aangaf.
  Normaal was er geen koelkast, geen microwave, geen koffiezet en geen ontbijt, blijkbaar is dat er allemaal wel, goed voor ons. Of anders hebben we een opgrade gekregen, niet vragen gewoon aannemen.
  Wat rusten en bekomen van de warmte op de kamer, een duik in het zwembad en dan op zoek naar de uitslag van België-Rusland 1-0 en groepswinnaar tot hiertoe. De VS houden er al rekening mee dat ze misschien tegen ons moeten uitkomen, bibber bibber!
  Nog picknicken op de kamer met echte krokante broodjes! En lekkere jalapeño worstjes, kaas en proscuito ham! En zelfs terug een fles wijn! Het kan niet op, eindelijk Utah en de mormonen verlaten.
  Read more

 • Day37

  Lake Powell

  June 23, 2014 in the United States ⋅ 🌙 26 °C

  Redelijk geslapen ondanks de warmte, Dirk zet de airco steeds af omdat die teveel lawaai maakt voor hem, voor mij niet want ik heb liever lawaai in de koelte dan stilte in de warmte.
  Ik ga het ontbijt halen dat we aanvullen met onze aankopen.
  Ik tuttel wat op de kamer en stuur Dirk in de warmte (32°) om de omgeving te verkennen.
  Als hij terugkomt is hij toch blij om in een koelere kamer te komen. Na een tijdje gaan we toch wandelen, je kan moeilijk heel de dag binnen blijven. Ik doe mijn nat sjaaltje aan en mijn hoed op en als we dan van schaduw naar schaduw gaan dan lukt het wel. Er is een shopping center over de deur en daar is toch een Safeway zeker, de keten waar ik een verminderingskaart van heb. Ondanks dat we eigenlijk niets meer nodig hebben gaan we toch shoppen voor 30$, soep, wijn, echte chocolade en nootjes kan je altijd gebruiken. De soep is home made en echt lekker die eten we deze middag op.
  Ik smeer een broodje voor op de boot, Dirk kijkt nog wat naar de resultaten van de voetbal van gisteren en tegen half één vertrekken we naar de Wahweap haven. Waar we om twee uur moeten zijn.
  Toen we ter plaatse de reservatie gingen ophalen bleek dat de toer van 2,30u gecanceld was wegens teweinig volk. Daar zaten we dan, wachten tot de toer van 4,15 u? Er zat niets anders op, terug rijden zagen we niet zitten voor de tijd die we hadden dus wat rondwandelen. Eerst buiten maar niet lang ik vond algauw de bar/restaurant en daar was juist de match Kroatië tegen Mexico begonnen. Het was spannend , we namen een Grand Canyon pale Ale en later nog een burger gedeeld door ons twee met French Fries en Sweet Potato Fries. De dienster waarvan wij dachten dat ze zeker van Indiaanse afkomst was, was een Turkse zijn supporterde voor Mexico. Ze was sympathiek en zoals de Moldavische van eergisteren kende ze België ook, en onze bierreputatie.
  We spendeerden nog een half uurtje buiten in de schaduw en gingen dan aanschuiven om aan boord te gaan. En daar gaf mijn mini IPad de geest! Ik kon geen enkele foto trekken tijdens de boottocht. De zichten waren prachtig en gelukkig kon Dirk volop zijn toestel gebruiken. Ik luisterde dan maar naar de gids.
  De rode zandsteen kan 25% van zijn volume aan water opslagen, men dacht zelfs vóór de bouw van de dam dat het nooit zou lukken om daar een reservoir te bekomen omdat het water zou weglekken in het gesteente. De dam is gebouwd omdat er na de winter als de sneeuw in de bergen verder in Utah smelt er steeds een grote flood (overstroming) kwam van miljoenen kubiekmeter water dat rechtstreeks naar de zee vloeide dikwijls met veel schade onderweg. Door de dam blijft dit water in dit waterarm gebied tot ze het verdelen naar de omliggende staten. Alle sites van Indiaanse nederzettingen uit de oudheid, van de Anasazi, werden eerst volledig geïnventariseerd door de universiteit van Utah en eventueel verplaatst naar diverse musea. Nu ligt alles onder water. Lake Powel staat laag want er is een droogte die reeds 15 jaar aan de gang is, het is nu weer iets beter omdat het een strenge winter was met veel sneeuw. Hier houdt men wel rekening met climatechance.
  De Antilope Canyon lijkt wat op de fjorden in Noorwegen alleen veel kleurrijker. Rood, lila, crème, wit, soms zwart. En het water gaat van blauw naar groen.
  Terug aan land was het al bijna half zeven en de zon begon lager te staan, wat weer een heel ander zicht was.
  In het motel namen we een douchke en lieten de IPad afkoelen, voorlopig zonder resultaat. Ik houd mijn vingers gekruist want de IPad heeft garantie maar mijn 600 foto's die erop staan niet!
  Read more

 • Day7

  Antelope Canyon and Horseshoe Bend

  June 3, 2016 in the United States ⋅ ☀️ 35 °C

  It was a long drive to Antelope Canyon; about 2.5 hours. Luckily the road was straight. We ran into one section of road construction which meant waiting for 15 minutes or more for the pilot car to drive us through. Other than that, easy drive and got there in plenty of time. As we were waiting for our tour at 1:40 they still had room on the 1:20 tour and they invited us to go earlier. So, of course, we did.

  The tour groups technically have around 10 people in them but they are basically one after another in a big long line. We walked down to the end of the Lower Antelope Canyon and took the stairs down into the canyon. The tour then walks back up through the canyon which is less than half a mile long. It takes nearly an hour because you walk so slowly and stop and take photos.

  Our guide was Trey and he grew up in the area. He did a nice job of narrating and helping set cameras for optimum photos. He often showed us where to shoot pictures and took a few for each of us. Sometimes they were photos of our family and a couple times they were just canyon photos. The walk through the canyon was wonderful and it was important to stop taking photos and just enjoy then scenery. It was amazing! I loved the curves and waves in the rock. And the narrowness of the walls. The only thing that would have made it perfect would have been to get rid of the rest of the tourists - especially the Chinese group behind us. They were loud, rude, and extremely smelly. But the canyon was worth it. We even saw four dinosaur footprints in the sandstone at the top. Cool!

  Of course, we had ice cream at the tour office and then drove on to Horseshoe Bend just a few miles away. It is a sharp turn in the Colorado River in a deep canyon. The view of the river from the overlook is lovely. The blue water and green algae ribbons were a nice contrast to the red rocks. But the walk, although under 2 miles round trip, was punishing. Mostly uphill on the way back in the blistering hot sun. The thermometer on the car registered 102 degrees. I think that this bit of heat was more exhausting that the hikes in Capitol Reef.

  We found the Travelodge in Page and spent the late afternoon in the motel room. It was too hot and the sun too direct to even go to the pool. I did a load of laundry so they we would have more clean clothes than dirty in our bags and because we had plenty of time. I think we were all a little bored but yet I think we needed a little boredom. We laid around and wished that the air conditioning would get the room really cold. As it was, it was a challenge to keep it slightly cool. The sun was shining directly on our room (outdoor entrances, not central hallway) so that you would burn your hand on the door handle when you tried to open it. As pretty as the geology is, I am not a big fan of such direct, hot sun.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Manson Mesa

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now