Neil Island
14. helmikuuta 2016, Andaman Sea ⋅ 🌙 28 °C
Gister hebben we onze tassen gepakt, afscheid genomen van Amit & Corine en de ferry gepakt naar een klein eilandje op een uurtje varen tussen Havelock en Port Blair. Neil Island is zowaar nog rustigerLue lisää
Terug naar mainland India
18. helmikuuta 2016, Intia ⋅ ⛅ 28 °C
De laatste twee dagen op Neil Island hebben ons veel goed gedaan. Onze ruime schone luxe hut was precies wat je zou willen op een tropisch eiland. Maar zoals altijd komt aan alles een eind en zo ookLue lisää
Backwaters of Kerala
20. helmikuuta 2016, Intia ⋅ 🌙 29 °C
Alleppy staat ook wel bekend als het Venetië van India. Door het stadje lopen diverse kanalen en net als in Venetië is het de bedoeling om zoveel mogelijk toeristen in een bootje te krijgen. DeLue lisää
Van Alleppy naar Varkala
21. helmikuuta 2016, Intia ⋅ 🌙 29 °C
We worden 's morgens wakker door een laag brommend geluid. Het is een "houseboat" die voorbij komt tuffen en daarmee de heerlijke stilte verbreekt. Een stilte die zeldzaam is in India. We genieten vanLue lisää
Red cliffs and bodyboarden
22. helmikuuta 2016, Intia ⋅ 🌙 29 °C
Varkala is deels gelegen aan een rode rotswand. Daaronder strekt het lange zandstrand zich uit. Zwemmen is lastig vanwege de stroming, maar de golven zijn ideaal om te surfen en bodyboarden. DamianLue lisää
Planning the trip
23. helmikuuta 2016, Intia ⋅ ☀️ 31 °C
Reizen is zoveel meer dan vakantie. Het is niet altijd simpel genieten, er komt een hoop werk bij kijken. Doordat we geen laptop bij ons hebben worden alle vliegtickets, treintickets, bus schema's,Lue lisää
Dagje langer
24. helmikuuta 2016, Intia ⋅ ☀️ 31 °C
We hadden het plan om vandaag verder te reizen naar Cochi. Bij het ontbijt besluiten we echter om ons verblijf hier met een dagje te verlengen. Het is hier zo relaxt en we hebben hier prima eten voorLue lisää
Fort Cochi
25. helmikuuta 2016, Intia ⋅ ⛅ 28 °C
We weerstaan de verleiding om toch nog maar een dagje in Varkala te blijven, en pakken de trein naar Cochi. Het is volgens thermometer in de motorriksja 34.2°C als we vertrekken. De loketdame zegtLue lisää
Koloniaal Cochi
26. helmikuuta 2016, Intia ⋅ ⛅ 31 °C
Vasco da Gama himself heeft deze stad in 1498 gesticht namens de Portugezen. Het heeft een grote natuurlijke haven en was daarom een belangrijke stad voor de specerijenhandel. De Nederlanders hebbenLue lisää
Mumbai
27. helmikuuta 2016, Intia ⋅ 🌫 30 °C
Zoals gebruikelijk in India gaat het niet zoals we verwachten als we 's ochtends de taxi instappen. We wilde de ferry omzeilen en met de auto via de brug gaan om zo gedoe bij de ferry te vermijden.Lue lisää
Stadswandeling
28. helmikuuta 2016, Intia ⋅ ⛅ 29 °C
Mumbai is in vroeger tijden grondig onder handen genomen door de Engelsen. Zonder hun invloed zou Mumbai niet de grandeur hebben gehad die het in het begin van de vorige eeuw moet hebben gehad. OveralLue lisää
Art Deco
29. helmikuuta 2016, Intia ⋅ 🌫 29 °C
Vandaag verkennen we een ander deel van Mumbai. Vlakbij ons hotel staat het grote en indrukwekkende eindstation van de trein. Beetje het centraal station van Amsterdam, maar dan iets Gotischer. DaarLue lisää
Mum-bye-bye
1. maaliskuuta 2016, Intia ⋅ 🌫 27 °C
Ons laatste dagje in Mumbai en daarmee ook ons laatste dagje in India. Morgenvroeg vertrekken we naar Nieuw-Zeeland. We wandelen op ons gemak nog wat door de stad en besluiten naar het 'Prince ofLue lisää
G vs M over India
2. maaliskuuta 2016, Singapore ⋅ 🌬 31 °C
Onze reflectie op India vanaf het vliegveld in Singapore:
De meeste mensen die naar India afreizen, vinden het uiteindelijk een fantastisch land of vinden het land verschrikkelijk. Ik (Gordon) zitLue lisää
New Zealand
3. maaliskuuta 2016, Uusi Seelanti ⋅ ☀️ 21 °C
Het is net na 06:00 uur als we - zoals gebruikelijk - met een dodenmansrit naar het vliegveld worden gebracht. De eerste vlucht is naar Singapore, de tweede vlucht is naar Sydney en de derde vlucht isLue lisää
Jucy Camper
4. maaliskuuta 2016, Uusi Seelanti ⋅ ☀️ 23 °C
We laten ons weer afzetten op het vliegveld, waar we vervolgens weer opgepikt worden door ons camper verhuurbedrijf. We vullen alle papieren in, kijken de instructievideo, laten onze rijbewijzenLue lisää
Uretiti beach camp site
5. maaliskuuta 2016, Uusi Seelanti ⋅ ☀️ 23 °C
Vandaag onze eerste grote rit richting het noorden van het noordereiland. Het verkeer rond Auckland is rustiger, maar de haperende navigatie zorgt ervoor dat we de 'deluxe sightseeing tour' vanLue lisää
Bay of Islands
6. maaliskuuta 2016, Uusi Seelanti ⋅ 🌙 19 °C
Door naar onze bestemming in het noorden: Bay of Islands. Eind van de ochtend doen we de gordels weer om. Het verkeer wordt steeds iets rustiger, maar de weg (haarspeld)bocht rustig verder. Na eenLue lisää
Russell Island
7. maaliskuuta 2016, Uusi Seelanti ⋅ ☀️ 25 °C
Geen rit vandaag, maar wel vroeg uit de veren om er een een lekker dagje van te maken. Onze camper staat op 20 minuutjes lopen van Paihia. Dit dorpje ligt tegenover het schiereiland waar het - nogLue lisää
Dol-fijntjes
8. maaliskuuta 2016, Uusi Seelanti ⋅ 🌙 22 °C
Omdat we een dagje langer zijn gebleven, kunnen we genieten van alle wateractiviteiten hier in de buurt. We kiezen voor de Dolphin Encounter. Op een grote catamaran met een paar flinke motorenLue lisää
Hot water beach & Whakewara
9. maaliskuuta 2016, Uusi Seelanti ⋅ ☀️ 26 °C
Een flinke rit brengt ons vanaf het noordelijke deel van het noordereiland naar de oostkust onder Auckland. De tocht voert ons dus weer door Auckland waar het verkeer het drukste is, maar waar de wegLue lisää
Coromandel Forest Park
10. maaliskuuta 2016, Uusi Seelanti ⋅ ☀️ 18 °C
Al vroeg zitten we op onze campingstoeltjes; wat een mooi uitzicht! En wat is het stil! Het verschil tussen India en NZ kan bijna niet groter zijn. Het is heerlijk stil, brand schoon, de voorzieningenLue lisää
Tumu Tumu Toobing
12. maaliskuuta 2016, Uusi Seelanti ⋅ ☀️ 28 °C
Onder het kleine plattelands dorpje Waitamo ligt een stelsel aan grotten. Deze grotten zijn bijzonder want ze zitten vol met "glowworms" -wat eigenlijk maden zijn. Ze gloeien doordat ze hun eigenLue lisää
Orakei Korako
13. maaliskuuta 2016, Uusi Seelanti ⋅ ☀️ 19 °C
De Taupo is een originele super-vulkaan. De laatste uitbarsting in het jaar 131 was zo krachtig dat de verschijnselen daarvan zelfs door de Romeinen werden opgemerkt. Tegenwoordig is de kratermond eenLue lisää
Tongariro Alpine Crossing
14. maaliskuuta 2016, Uusi Seelanti ⋅ 🌙 15 °C
Als we de luiken opengooien, zien we een flink dichte bewolking hangen. Dit hebben we vaker gezien in de ochtend en dit trok altijd weg zodra het zonnetje wat hoger aan de hemel stond, dus geen showLue lisää