Erka's familie
2015年8月26日, モンゴル ⋅ ⛅ 26 °C
Geen ritten vandaag, dus er wordt uitgeslapen. Na het ontbijten gaan we een stuk wandelen in de heuvels rond Bulgan. Gordon is niet helemaal lekker en taait daarna af na bed. Michelle gaat met deもっと詳しく
Amarbayasgalant Khiid
2015年8月27日, モンゴル ⋅ ⛅ 26 °C
We verlaten de familie van Erka weer om door de velden met bloemen en diverse bergen naar Amarbayasgalant Khiid te rijden. Het is een mond vol, maar vertaalt ongeveer naar: klooster van het goedeもっと詳しく
Terug naar UB
2015年8月28日, モンゴル ⋅ ⛅ 18 °C
Het zit er bijna op! Vandaag gaan we terug naar de grote stad. Gisteravond is de lokale Lama nog even gevraagd om iets eerder 'naar kantoor' te komen om de poort open te gooien. Het was gistermiddagもっと詳しく
Weekend :)
2015年8月30日, モンゴル ⋅ ⛅ 25 °C
Na alle belevenissen van de afgelopen weken bevalt ons het stadse leven weer prima. Tweemaal per dag even onder de douche, aan tafel eten en niet elke dag alle spullen terug in de tas stoppen heeftもっと詳しく
New York, New York
2015年8月31日, モンゴル ⋅ 🌬 18 °C
Het voelde echt als een maandagochtend... Niet vooruit te branden zijn we. We zijn de moeheid nog niet helemaal kwijt. Rond de lunch gaan we op pad. We moeten de treintickets voor de trein richtingもっと詳しく
Museum
2015年9月1日, モンゴル ⋅ ⛅ 19 °C
Ontspannen begin van de dag. Na het ontbijt hebben we op de kamer ons verblijf in Beijing gepland. Pas rond 14:00 uur gaan we op pad. Aangezien de scholen vandaag weer begonnen zijn, is iedereen weerもっと詳しく
Laatste dag UB
2015年9月2日, モンゴル ⋅ ⛅ 19 °C
We hebben vandaag een paar zaken te regelen: boodschapjes doen voor de treinreis, de Lonely Planets naar huis verschepen en de aardigheidjes voor onze gids Urnaa en chauffeur Erka afgeven bij hetもっと詳しく
Op naar China!
2015年9月3日, 中国 ⋅ ⛅ 15 °C
Na onze uitslaapsessies valt het een beetje zwaar om op te staan om 06:00 uur; aan de biertjes van gisteravond kan het niet liggen, toch!? ;) Zoals beloofd heeft het hostel een taxi klaarstaan omもっと詳しく
Nihao
2015年9月4日, 中国 ⋅ ☁️ 23 °C
Na een redelijke nacht slapen worden we wakker in een compleet andere omgeving (hierna te noemen: "China"). Hoewel we nog wel een eind van Beijing zitten ziet alles er gestructureerd en netjes uit. Erもっと詳しく
Verboden Stad
2015年9月5日, 中国 ⋅ ☁️ 17 °C
Na een zeer natte avond, lijkt de weersvoorspelling voor vandaag iets beter. Optimistisch als we zijn, laten we de regenjassen op de hotelkamer. Buiten blijkt het toch nog te spetteren... Maar we gaanもっと詳しく
Hutongs
2015年9月6日, 中国 ⋅ 🌙 23 °C
We pakken vandaag de metro naar de volkswijkjes (hutongs) ten noordoosten van de Verboden Stad, waar we een door de Lonely Planet uitgestippelde wandelroute volgen. De route leidt ons langs oudeもっと詳しく
The Great Wall
2015年9月7日, 中国 ⋅ 🌙 21 °C
De chinese muur bezichtigen, maar geen mensenmassa's? Dan maar een stuk off the beaten track. Twee lokale bussen, een gemiste halte, 3,5 uur verder en € 1,50 per persoon lichter, komen we aan in hetもっと詳しく
Van hotspot naar hotpot
2015年9月8日, 中国 ⋅ 🌙 21 °C
The Summer Palace ligt ten noordwesten van de Verboden Stad en is - zoals de naam doet vermoeden - het zomerverblijf van de keizerlijke familie. Het complex (al het keizerlijke is groots opgezet)もっと詳しく
Pingyao
2015年9月9日, 中国 ⋅ ⛅ 17 °C
Koffie in het park in Beijing, het lijkt wel vakantie ;) Wij hobbelen langs de rijen met symetrisch geplante bomen en via diverse tempels door het Temple of Heaven park. De lokale bevolking gebruiktもっと詳しく
Bday Gordon
2015年9月10日, 中国 ⋅ ☁️ 16 °C
Vlak bij Pingyao ligt een klein stadje dat 1600 jaar geleden uit verdedingsoogpunt naast stadsmuren ook een ondergronds fort heeft gebouwd. Het ondergrondse fort bestaat uit 1,5 km. aan tunnels in 5もっと詳しく
The ancient city of Pingyao
2015年9月11日, 中国 ⋅ ☀️ 11 °C
Pingyao is niet voor niets door Unesco op de wereld erfgoed lijst gezet. Het is maar een klein stadje, maar het zit tjokvol bezienswaardigheden. Van een van 's werelds eerste bankfilialen, een museumもっと詳しく
Lokale delicatessen
2015年9月11日, 中国 ⋅ ⛅ 29 °C
China heeft een bijzondere eetcultuur, dat is bekend. Dat het echte Chinese eten anders is dan wij in Nederland plachten te nuttigen, was ook geen verrassing. Waar we geen rekening mee gehoudenもっと詳しく
Van Pingyao naar Xi'an
2015年9月12日, 中国 ⋅ 🌙 16 °C
Vandaag nog wat meer sites bekeken in pittoresk Pingyao. Naast ons hotelletje blijkt nog een oude bank te zitten met een enorme ondergrondse kluis. Verder hebben we de samenhang door tussen de bankenもっと詳しく
Terracotta Leger
2015年9月13日, 中国 ⋅ 🌙 17 °C
Het staat ook wel bekend als het 'achtste wereldwonder'. Meer dan 8.000 levensgrote krijgers en paarden van klei, bedoeld als leger van de keizer na zijn dood. Verdeeld over drie sites staan ze alもっと詳しく
Graftombe en Big Goose Pagoda
2015年9月14日, 中国 ⋅ ☀️ 24 °C
Evenals het terracotta leger ligt deze bezienswaardigheid bezaaid met beeldjes. Niet van soldaten, maar van allerlei dagelijkse voorwerpen en dieren. Er liggen hier een geschatte 80.000 voorwerpen vanもっと詳しく
Xi'an
2015年9月15日, 中国 ⋅ 🌙 21 °C
De lange dag van gister heeft wat effect op de start van de dag... We zijn wat moe. Gelukkig hoeven we niet veel vandaag. We checken uit en slenteren de oude binnenstad in. Het centrum van Xi'an heeftもっと詳しく
Zhangjiajie
2015年9月16日, 中国 ⋅ ⛅ 19 °C
Laat in de avond landen we in Zhangjiajie. Na een korte afding-sessie (waar je eigenlijk geen zin in hebt om 12 uur 's nachts) en een klein uurtje door de nacht slingeren in een brakke taxi, zijn weもっと詳しく
Avatar mountains
2015年9月17日, 中国 ⋅ ☀️ 27 °C
Vroeg uit de veren, want de weersverwachting is dat het in de ochtend helder zal zijn. Als we uit het hotel vertrekken schijnt het zonnetje inderdaad over de bergkam. Het blijkt dat half Chinaもっと詳しく
Avatar, take 2: the rain version
2015年9月18日, 中国 ⋅ ☁️ 16 °C
Gordon wilde vandaag even uitrusten dus ga ik zelf op pad om de andere kant van het park te bekijken. Het regent afwisselend zacht en hard, waardoor het beneden mistig is. Na het busje naar de andereもっと詳しく
Guilin (koe-wie-lin)
2015年9月19日, 中国 ⋅ ⛅ 26 °C
Het regent nog steeds pijpenstelen als we wakker worden... Duidelijk tijd om weer verder te trekken :) De shuttlebus (met nogal dubieuze remmen) rijdt voortvarend naar het stadje Zhangjiajie. Daarもっと詳しく