Balení :D
2018年9月6日, チェコ共和国 ⋅ ☀️ 25 °C
První (zatím nejhorší) fáze! Balení je pro mne věc, kterou nemám ráda a nikdy mi nešla... nevím co a jak tam přesně dát a mám pocit, že toho mám málo, většinou je opak pravdou :Dもっと詳しく
Den 0, ale vlastně první - odletový
2018年9月7日, チェコ共和国 ⋅ ⛅ 14 °C
Před každou cestou má člověk tak nějak pocit, že zavazadlo je těžší než by mělo být, i já ten pocit mám , vždycky :D A tak když jsme s Vlastou probírali, kolik může mít taška,もっと詳しく
Odbaveno!
2018年9月7日, チェコ共和国 ⋅ ⛅ 16 °C
Tak taška měla krásných 20 kg! 10 rezerva. Vtipný poznatek měl taťka, který mne na letiste vezl, co tam jako táhnu? Šminky??
Uklidnila jsem ho, že tam mám věcí víc, máme je tam dvaもっと詳しく
Jsme tady!
2018年9月8日, ネパール ⋅ ⛅ 27 °C
V 15:55 jsme opouštěli Prahu směr Dubai, cesta jak se předpokládalo byla hladká a přijemná. Dokonce jsem vedle sebe nikoho neměla, tak jsem se krásně roztahovala :D Pití i jídlo super!もっと詳しく
1. Den - po přiletu
2018年9月8日, ネパール ⋅ ⛅ 27 °C
Po odpočinku následoval oběd. Program byl volnější protože jsme ješte po různu přijížděli. Takže oběd měl mít každý zvlášť a vybrat si z menu. Nakonec to dopadlo, že jsme siもっと詳しく
Den druhý - univerzita a Monkey Temple
2018年9月9日, ネパール ⋅ 🌧 26 °C
Po snidani jsme se vyrazili autobusem na místní univerzitu. Nejprve nás přivítali, řeklo něco málo informací o Nepálu a popřáli nám krásný pobyt. Také my jsme pronesli pár slov naもっと詳しく
Den třetí - cesta a rafting
2018年9月10日, ネパール ⋅ 🌧 20 °C
Další den jsme vstavali na šestou, dali snídani a šup na bus směr hory. 170 km nám trvalo něco přes 4 hodiny, coz docela šlo. Cesta rychle utíkala. Sedačky si dělají co chtějí a tak seもっと詳しく
Den čtvrtý - čekáme a výjezd do hor
2018年9月11日, ネパール ⋅ 🌧 25 °C
Čas plyne úplně jinak, to že něco má být nějakou hodinu není a tak když nám bylo řečeno, že v 5:30 máme jógu, 6:00 snidani a 7:00 znělo to hrozně. O to hůř, když jsme ráno vstaliもっと詳しく
Den pátý - 1700m a přesun do 3200m
2018年9月12日, ネパール ⋅ ⛅ 13 °C
Budíme se v nadmořské výšce 1700m, počasí začíná být chladnějších a ráno je 19 stupňů. Na šortky pohoda ;) Den je potřeba pořádně začít protažením a tak si dáme protahovacíもっと詳しく
Den šestý - 3200m do Manangu 3400m
2018年9月13日, ネパール ⋅ ⛅ 7 °C
Ráno se budíme do nádherného dne, o to víc, máme výhled na hory a anapurnu číslo III. K snídani dostáváme míchaná vajíčka s mrkví a tibetskou placku s medem, marmeladou nebo kečupem.もっと詳しく
Den sedmý - cesta do 4150m Tilicho base
2018年9月14日, ネパール ⋅ ⛅ 4 °C
Po ranním rituálu, následovala cesta o něco výše a začínalo pomalu jít do tuhého. Kopce jsme nebrali rychle, ale šnečí, možná i želvím tempem. Bylo to potřeba, aby se nám neudělaloもっと詳しく
Den osmý - Tilicho lake 5040m
2018年9月15日, ドイツ ⋅ ⛅ 19 °C
Vstavali jsme brzy, původní plán byl ve 4 hodiny, 4:30 odchod, což jsme trochu odmítli (pozn. při cestě jsme pak zjistili proč se chodí tak brzy, že je to z toho důvodu, aby bylo dlouhoもっと詳しく
Den devátý - přesun do 4200m
2018年9月16日, ネパール ⋅ ⛅ 4 °C
Další den následoval přesun do 4200m, cesta byla trochu lepší, ale kopcům jsme se nevyhnuli. Protože nebylo místo o několik metrů výše zůstali jsme v Yak Kharce, Šla tam wifi, tak jsmeもっと詳しく
Den desátý - přesun do 4500m Thorong Ped
2018年9月17日, ネパール ⋅ ☀️ 2 °C
Další den se probouzíme a přesouváme se do další destinace Thorong Camp, cesta trvá asi 4 hodinky, je klidná a mírná. Pomalu se aklimatizujeme a mne už je lépe a tak si šlapeme, fotímeもっと詳しく
Den jedenáctý - jdeme na to!
2018年9月18日, ネパール ⋅ ☀️ 4 °C
Vstáváme ve těi hodiny ráno, snídáme ovesnou kaši s jablkem a dostáváme každý vařené vejce. Čeká nás nejnáročnější a nejvyší bod naší výpravy. Aklimatizovaní bycom měliもっと詳しく
Den dvanáctý - přesun do Beni
2018年9月19日, ネパール ⋅ ☀️ 9 °C
Po delším vyspání vstáváme před osmou hodinou a jdeme na snídani. Pěkně mi vyskákaly opary a vypadám jak když mám botox :D Jsme v oblasti jablek a tak dostáváme k snídani jablko,もっと詳しく
Den 13 - směr Pokhara
2018年9月20日, ネパール ⋅ ⛅ 19 °C
Dnes vstáváme v osm hodin, po včerejší party se nám to docela hodí. Bydlíme v centru a tak je náš obchod obklopen krámky s nejrůznějšími věcmi. Protože je dnes stávka autobusáků,もっと詳しく
Den 14 - Pokhara life
2018年9月21日, ネパール ⋅ ⛅ 19 °C
Den začal po bouřlivém večírku těžce, snídaně byla formou rautu a byla moc dobrá. Dokonce jsme dostali kafíčko ☕️. Protože v noci pršelo a z ulic se staly řeky, a my nevěděli jakもっと詳しく
Den 15 - Z Pokhary do Kathmandu
2018年9月22日, ネパール ⋅ ☁️ 22 °C
Dobré ráno, vstáváme do dne bez deště a část z nás čekal paraglajding. Zbytek dospává. Vyrážíme s Vlastou do kavárničky hlavně za účelem napsat pohledy a dát si dobrou kávičku.もっと詳しく
Kathmandu life
2018年9月23日, ネパール ⋅ ⛅ 27 °C
Ráno vyspáváme až do 9 hodin. Dostali jsme lepší pokoj než minule a tak si užíváme každý svou velkou lóži :D snídaně je formou rautu a vybrat si můžete od sladkého po slanéもっと詳しく
Den 20 - směr Kathmandu a last night
2018年9月26日, ネパール ⋅ ⛅ 30 °C
Ráno budík nemilosrdně zazvonil v 6 hodin, rychle dobalit, nasnídat (předem objednaná snídaně, aby byla včas 😀), všichni jsme měli omeletu a toustík s máslem a medem (med majíもっと詳しく
Den 17 - směr Chitwan
2018年9月26日, ネパール ⋅ ⛅ 31 °C
Ráno jsme trochu se zpozděníčkem, hůř se nám vstávalo vyrazili směr bus do Chitwanu - Sauhary. U snídaně jsme se ještě pozdravili s pár odjíždejícími směr ČR :) Obchodník, co námもっと詳しく
Den 18 - Chitwan - den první
2018年9月26日, ネパール ⋅ ⛅ 31 °C
Další den ráno vstáváme v 5:30, abychom byli v 6 u našeho průvodce džunglí. Včas tam sice jsme, ale je problém s lístky. Prý vykradli kancelář a teď to řeší policie. Tak čekáme,もっと詳しく
Den 19 - Chitwan - den druhý
2018年9月26日, ネパール ⋅ ⛅ 31 °C
Volnější den začal vstáváním až v půl deváté, část už vyrazila půjčit si motorku, kluci vyrazili pro kola a my si s holkama daly dobrou snidani - palačinky s ovocem. Mňamka :) pakもっと詳しく
Temný den Nepálu
2018年9月27日, ネパール ⋅ ⛅ 22 °C
V 11.56 hodin, 25.4.2015 postihlo Nepál silné zeměstřesení o síle 7,8 stupně Richterovy škály.
Dopoledne 25.4.2015 přineslo do centrální oblasti Nepálu zkázu, tisíce budov seもっと詳しく

Eda: 1 batoh pro dva? To se mi nechce věřit 😶 A380 upřímně závidím 😉 tak šťastný a klidný let.
旅行者No je to tato taška a kousek a dost minimalisticky :D nosit to pak na zádech se moc nechce :D Dekuju :)