Starten på Asia Tour 2016

Nu är vi på väg. Första planet till Heathrow.
Första flyget.

Nu lyfter vi.
Andra flyget

Nu är det dags igen i luften.
Jasmine Lodge.

Nu har vi äntligen hittat ett hotel efter lite sökande på plats. Helt ok. 30 dollar inkl frukost och en pool för grabbarna. Mysigt lite Backpacker ställe. Bra trötta nu efter nästan ett dygnRead more
En dag i värme och bland tempelruiner.

Idag var det dags att ge sig på tempelområdet. Detta gigantiska område med tempelruiner från kmer tiden ca 800-1000 efkr.
Vi hyrde en tuk-tuk och drog iväg upp mot området. Kostnaden att kommaRead more
Promenad i skog o bland sten...

Idag blev det en tur till ännu ett tempel samt fått nys om ett vattenfall med sandristningar bredvid. Stället hette Kbal Spean. Och väl värt ett besök. Lite småjobbigt att ta sig dit bara. 1,5Read more
"Japaner, japaner" och ännu mer tempel.

Idag var dag 3 av 3 bland templen. Denna gången åkte vi en tur som kallas miniloopen. Och det blev en av de tuffaste men härligt.
Vi började med templernas tempel Angkor Wat. Detta var enRead more
Far o flyg...

Idag hade vi sovmorgon efter gott upp 6.30 de senaste dagarna. Satt klockan på 8.30. Mmm va skönt. Men vem vaknade kl 6.30 hur pigg som helst. Jo jag 🙋. Resten av familjen sov. Då tog jag mig enRead more
Strandhäng, sand o city.

Intressant att sova i bungalow man hör en hel del djur. Trodde det regnade inatt men Jeannette trodde det var råttor som sprang över taket. Jag hoppas det var regn iaf. Inatt blir detRead more
Under parasoll och nightmarket.

Idag var det även en lugn dag vid stranden förutom att jag fick ligga under ett parasoll pga solbränna. Det kostar att ligga på topp.
Vart orolig i magen ett tag så det fick bli lite travello nuRead more
Waterfalls again osista kvällen i Otres.

Idag blev det en tur till ännu ett vattenfall. Denna gången hade jag hört mig för om det var värt det samt kollat in TripAdvisor om det. Det stod något om en dirty road på nätet. Nu gällerRead more
Paradise... Koh Ta Kiev.

Nu har vi levt i paradiset i 3 dagar. Vi tog en båt och åkte ut till en ö som heter Koh Ta Kiev. Som ligger utanför Otres Beach. Hade fått tips om denna ö av en kompis. Och det var heltRead more
I Kambodjansk trafik..

Nu har vi lämnat paradiset och fortsatt mot nya mål. Båtresan gick bra och när vi kom fram till Otres igen hade vi ca en timme innan taxin skulle komma. Hade föreställt en pga av det är förRead more
Monkey business...

Idag hade vi sovmorgon dvs ingen väckarklocka som störde. Kevin o Charlie hade åkt på någon dum bakterie. Lite lätt magsjuka. Började på en restaurang när helt plötsligt Kevin spydde 5 minRead more
Jump to rabbit island.

Idag blev det väckarklocka på morgonen ä. För halv 9 skulle vi bli lotsade till piren för att åka till Koh Tonsai även kallad rabbit island. Pga av att den liknar en kanin.
Ibland när man ärRead more
Good morning Vietnam.

Då var det dags att säga adjö till Kambodja och Good morning Vietnam. Vi hade bokat en transport till en stad precis innanför gränsen Ha Tien.
Den skulle komma vid 10 men fick höra igår attRead more
Back to the city..

Efter vaknat och insett att ens rygg fanns där. Pga av att madrasserna var av frigolit-typ. Och att vi insåg att hela strandområdet stängde ungefär vid 18-tiden på kvällarna så dags att ta sigRead more
"This is the road to hell..."

Dags att ge sig ut på vägarna igen, känna lite på Vietnams vägar. Vi bestämde att oss att dra ifrån Ha Tien för stranden var inte ok eller bökigt som ni läst tidigare. Hade lite olikaRead more
"Jag mår illa..."

Idag/ inatt var ingen rolig dag. Fick lära mig den hårda vägen, vad som händer om man äter en baguette med fyllning som legat 5 timmar i en varm Minibuss.
Det började på natten och fortsatteRead more
"Vatten bara vatten"

Idag blev det ut på det blå igen. Vi hade bokat en färd på den mäktiga Mekongfloden samt dess delta. Vi fick se några flytande marknader samt kolla hur man gör risnudlar. Sedan genom ett parRead more
Risnudelfabrikren

Risnudelfabrikren.
"Miss Saigon?"

Ännu en dag att packa väskan och dra iväg igen. Nu hade vi sett vad som Can Tho hade att erbjuda. Men hur tar vi oss till Ho Chi Min (Saigon) på ett bra sätt. Vill ju inte vara med om Hel*etetRead more
"Till havs..."

Idag var det dags att åka till ett nytt ställe. För att få lite sol o strand innan det blir storstäder igen.
Hittade ett ställe nära Ho Chi Min som heter Vung Tau. Tar ca 1,5 timme med typRead more
"Burn baby burn..."

Då var det dags igen en dag vid stranden. En härlig uppfriskande vind när man låg i solstolen. Det är ingen bra combo när det är strålande solsken. Japp bränt mig rejält. Men vill man varaRead more
"Jesus superstar..."

Idag delades familjen upp i 2 läger. De ena tillbringade dagen på stranden medan vi andra skulle gå upp till en gigantisk Jesusstaty uppe på ett berg. Påminner lite om statyn som står i Rio.
DetRead more
wingHa det så gött! Är inte alls avis!! Eller hur!!!