Uluwatu

Tak jsem dnes uspesne ztratila cely bozi den. Cestovanim. V 11.30 jsem nasedla do shuttle busu spolecnosti Perama, co nas (me a jeste jednu slecnu, co jsme tvorily osadku) mel za 175.000 rupiiLeer más
Pura Luhur Uluwatu

Posledni prochazka meho pobytu na Bali smerovala do jednoho z nejvyznamnejsich chramu, jehoz prvopocatky sahaji az do 11. stoleti. Chram na skalnatych utesech je zasveceny duchum more a jsou odsudLeer más
Padang Padang Beach

Ok, jsem na Bali. Jdu na plaz. Ale nenavidim to! Po ceste k chramu Uluwatu je par malinkych pisecnych plazi sevrenych utesy. Clovek se k nim dostane po vybetonovanych schodech a nahore vzdycky pekneLeer más
Denpasar

Dala jsem si posledni jidlo, podarilo se mi pres strasti a slasti objednat Go Jek (uz jsem si myslela, ze budu muset zaplatit 100 000 rupii mistnim vyderacum, ale nakonec se v Uluwatu jakysi ridicLeer más
Kuala Lumpur

Otresnych skoro 7 hodin cekani na letisti v Malajsii jsem si zkratila vyzvedavanim baglu, security kontrolou, hledanim mezinarodniho terminalu, pokusem o spanek na podlaze (nasla jsem si kobercovouLeer más
Banda Aceh

Mela jsem 3 sedadla sama pro sebe. Supr. Natahla jsem si nohy a 1,5 hod chrnela. A pak jsem se na imigracnim zbavila 450.000 rupii (zapomnela jsem, ze Banda Aceh nepatri mezi letiste, kde si CesiLeer más
Pulau Weh

Tonyho "osobni" ridic, Fedos, nas zavezl k pristavisti ferry, kde uz bylo pekne narvano. Koupil nam nacerno (a samozrejme za vic :-/) listky, co uz ofiko nebyly, a pak jsme se zacali cpat na uz dostiLeer más
Pantai Gapang, Pulau Weh

Udelala jsem si Open Water licenci. Sledovat videa, poslouchat teorii, vyplnovat testy a kvizy a absolvovat nekonecne treninky "skills" typu sundavani masky pod vodou atd. v podani sileneho - aleLeer más
Pulau Weh

Jakkoli se to zda vzhledem k superpomalym pohybum pod vodni hladinou nepravdepodobne, je potapeni prudce unavnou aktivitou. To dela ten dusik, co se v hloubce v tele hromadi a co se ho pak telo dlouhoLeer más
Pulau Weh

A pak jsme se zas potapeli. Nekdy dvakrat, nekdy jen jednou denne (ty usi nic moc teda, potvory :-(). Jeden vecer jsme pujcenym skutrem zajeli do blizkeho mestecka Iboih a dali si do nosu v italskeLeer más
Banda Aceh

Koupi hrebinku moje uspesna "to do" mise v podstate skoncila. Najit obchod s baterkami nebo moskito repelentem byl nadlidsky ukol. O vymene NZD na IDR vubec nemluve. Pul dne jsme behali od jednohoLeer más
Bukit Lawang

Tak cestovani nejde tak hladce, jak jsem predpokladala. Na autobusovem nadrazi to rano zacalo docela dobre. V 6.30 jsem se tu rozloucila s Tonym, co pokracoval na letiste, a pockala, az otevrouLeer más
Gunung Leuser National Park

Pruvodce Jungle Thomas (v jehoz Thomas Retreat jsem za 100 000 rupii 4 hodiny prespala) ma na internetu skvele reference. Ja jsem jeho kvality bohuzel nemohla overit, protoze mi rano pri snidani rekl,Leer más
Gunung Leuser National Park

Na snidani byl toast a o pul 10 jsme vyrazeli. Nejdriv asi 45 minut rekou po proudu nahoru. Ren mi zapomnel rict, ze si mam vzit zabky, tak mi pujcil svoje gumove botky. Dekuju. Pak jsme zalezli doLeer más
Bukit Lawang

Po treku jsem si u Thomase zabalila a prestehovala se do levnejsiho Rain Forest naproti pres reku. Bydlel tu i Florian, jeden z Holandanu. Spolecne jsme pak vyrazili k Bat Cave.
Trek (asi 30 min)Leer más
Medan

Po cokoladove palacince a vydatnem (i kdyz kratkem spanku) jsem vyrazila na asi 2km pochod smer Bukit Lawang bus terminal. Jizda rozhrkanou dodavkou na terminal Pinang Bari byla prekvapive docela vLeer más
Medan Airport

Letiste Kualanamu neni ve stavajici poloze dlouho. Presunuli ho sem pote, co pri pokusu pristat na puvodnim letisti v centru mesta havarovalo letadlo a zabilo par lidi. Stravim (travim) tu noc cekanimLeer más
Padang

Uspesne jsem preckala noc na tvrde lavicce. Let byl nacas (ze by predznamenani uspesneho cestovatelskeho dne ;-)?). O pul 8 jsme pristali v Padangu. Lion Air, diky za hladkych 500 jihozapadnichLeer más
Bukittinggi

Tak jsem pekne rychle zase pristala nohama na zemi. Z letiste nic primeho (krome drahych taxikaru, co se tu o me jako vzdy pretahovali) samozrejme nejelo. Damri shuttle me vzal za 24 000 na jakysiLeer más
Puncak Lawang

Ridic tzv. "travel car" (neboli sdileneho auta ci vanu, ve kterem se cestujici deli o celkovou castku) me vyzvedl pred hostelem o pul 9 (misto smluvenych pul 8). Porad v cajku.
O necelou hodinuLeer más
Bayur

Jeden ze zamestnancu parku "Puncak Lawang" me ochotne svezl k zacatku "treku". Trek byla cesticka na zacatku plna odpadku, nasledne prodirajici se hustou dzungli a cas od casu se v ni kompletneLeer más
Maninjau

Ze zahadneho duvodu jsem ocekavala, ze se budu prochazet po brehu jezera Maninjau. Pred spoustu domu spodni casti vesnice Bayur a mestecka Maninjau se k nemu ale skoro neda dostat! Je tu v podstateLeer más
Bukittinggi

Adek ma 30, zije v Bukittinggi a krome toho, ze je pruvodce, taky foti. Dostala jsem na neho kontakt na Pulau Weh od cloveka, co tu prodaval tricka. Pry ma za manzelku Cesku Magdu. Potkali jsme se naLeer más
Harau Valley

Rano me Adek po snidani vyzvedl a vyrazili jsme na jeho skutru do Harau Valley, prezdivaneho indonesky Yosemite. Strme skalni utesy, z nich padajici vodopady, pod nimi ryzova policka, kolem dokolaLeer más
Bukittingi

Adek me cely den vozil, pruvodcoval, zaplatil mi nudlovopolivkovy obed..., tak jsem ho na oplatku pozvala na veceri. V nadhernem Sianok kanonu mi ukazal pozemky, co patri jeho mamince a na kterychLeer más