Triacastela
11. oktober 2022, Spanien ⋅ ⛅ 19 °C
Dzisiaj mocno przemysliwany dzień, w którym musieliśmy przejść najtrudniejszą górę na Camino. Najpierw przez pół dnia podejście potem trochę płaskiego i do wieczora zejście. DziękiLæs mere
More expressions of Galicia 📷
11. oktober 2022, Spanien ⋅ ⛅ 19 °C
Vilei
12. oktober 2022, Spanien ⋅ ⛅ 19 °C
Dzień zaczął się od niechęci do wstawania, ale po paru próbach jakoś wszystkie zębatki się poznały i można było przygotowywać się do drogi. Mieliśmy dzisiaj do wyboru drogę przez SamosLæs mere
Gonzar
13. oktober 2022, Spanien ⋅ ☁️ 15 °C
Tak naprawdę to dzisiaj była tylko droga. Wszystkie kościoły były pozamykane z wyjątkiem małej zaniedbanej kapliczki, która miała figurkę i mały obraz Matki Magdaleny. Może waznaLæs mere
O Coto
14. oktober 2022, Spanien ⋅ ☀️ 21 °C
Rano padało, ale zupełnie przestało w momencie naszego wymarszu, choć zachmurzone niebo towarzyszyło nam prawie przez cały dzień. Góry nadal się nie skończyły z wysokimi podejściamiLæs mere
Ferreiros
15. oktober 2022, Spanien ⋅ 🌧 16 °C
Długi dzień bo prawie 30 km. Droga wiodła w zasadzie przez cały czas większymi lub mniejszymi pagórkami. Było pochmurnie, a ostatnie 5 km padał deszcz. Dość często pojawiały się wioseczkiLæs mere
Vilamaior
16. oktober 2022, Spanien ⋅ 🌧 15 °C
Dzisiaj rano nie musieliśmy się spieszyć bo gospodarze otwierali kuchnię dopiero po ósmej. Słońce tutaj wschodzi późno, gdzieś około 8:30. Nauczyliśmy się już robić rzeczy, które sąLæs mere
Santiago de Compostela
17. oktober 2022, Spanien ⋅ 🌧 16 °C
Dzisiaj w nocy nie bardzo mogliśmy spać oczekując ostatniego dnia naszej pielgrzymki. Tak naprawdę to pokusiłbym się powiedzieć że nasza droga składała się z 36 dni codziennego wysiłkuLæs mere
Z Santiago do Porto
18. oktober 2022, Portugal ⋅ ⛅ 20 °C
Trudno było pożegnać się z Santiago, także spędziliśmy resztę naszego czasu chodząc wokół katedry lub w katedrze. Nadchodzili kolejni pielgrzymi, którzy siedzieli, leżeli lub stali naLæs mere
Porto
19. oktober 2022, Portugal ⋅ 🌧 16 °C
Nigdy nie należy wierzyć w prognozy szczególnie dotyczące pogody i tak więc zamiast deszczu mieliśmy dużo chmur i trochę słońca. Spędziliśmy piękny dzień chodząc sobie po Porto bardzoLæs mere
Porto with Fado
20. oktober 2022, Portugal ⋅ 🌧 17 °C
Niestety pogoda się sprawdziła tym razem, mieliśmy wiatr, deszcz i chłód, ale nie wystraszyło to nas i dzielnie zdobywaliśmy kolejne szczyty Porto. Najpierw odwiedziliśmy rynek ze wszystkim doLæs mere
Going home
21. oktober 2022, Portugal ⋅ 🌧 17 °C
I to już jest koniec i to jest już wszystko. Czeka nas tylko droga do domu i w końcu niedźwiedzie uściski ciepło i miłość naszych dzieci i bliskich. Napełnieni wspaniałościami i obdarowaniLæs mere
Różnorodności Caminowe
29. september 2023, Spanien ⋅ 🌙 20 °C

RejsendeW nagrodę za Wasz wysiłek niepowtarzalne widoki. Teraz już z górki dosłownie i w przenośni.
Rejsendechyba jednak jeszcze dwie, trzy górki:(
RejsendePięknie, dach Galicji można powiedzieć, no i Wasza forma iście olimpijska 😘😘😘🤘💪
RejsendeWspoąć się ponad chmury na własnych 👣 to jest wyczyn💪🏼