27-8-2020 Monnikendam

Ik ben op weg naar Hoorn. Vanochtend heb ik nog "gewerkt", al was er zowaar íets te doen.
Iets na enen op de fiets. Ik moet mezelf echt de deur uit trappen. De belangrijkste smoes is, dat het zieligLes mer
28-8 Deel 2: Hoorn

Lekker door Hoorn geslenterd, en omdat het steegje er zo leuk uit ziet kom ik langs "de Spellenhoorn". Daar kan ik nog zo'n mini uitbreidingsset voor Carcassonne kopen! En losse poppetjes, zodat we DeLes mer
28-8 Onderweg naar Hoorn: Volendam

Prima nacht, behalve 2 keer plassen en om half 4 toch er maar uit om de stormlijnen hun eigen haring te geven, en alle lijnen aan te sjorren. Het is van windstil windkracht 5 of 6 of nog meerLes mer
29-8 Utrecht

Het leek zo mooi te worden. Na het heerlijke en stevige ontbijt (soort pannekoekjes van gepofte aardappel met 2 eieren) zie ik zelfs blauwe lucht. Dat heb ik daarna nog vaker gezien, alleen helaasLes mer
Fietsen

Gelukkig stonden er mensen met een fototoestel, anders had ik ze waarschijnlijk gemist.
Ik had al koperwieken in het bos gezien, maar dit was nog mooier.
En als bonus kramsvogels!
Ooievaars

De ooievaars in het natuurgebied zitten er heel vaak, ook in de winter. Volgens mij gaan er na deze winter misschien volgend jaar wel weer meer naar het zuiden!
Vanochtend zaten er nóg meer, maarLes mer
Gewoon mooi

Waarom was de zon 4 keer zo groot van de week, toen ik geen camera én geen telefoon bij me had?
Schaatsen

Vrijdag was het mooist, was ook mijn eerste keer dit jaar. Op de Molenpolder, windstil, zon, gezellige mensen om me heen. En dan een héél eind schaatsen, en dan ben je 1 weggetje ver hemelsbreed.Les mer
Nieuwe fase

De kogel is door de kerk, ik heb het gedurfd: Ik heb ontslag genomen. Ik ga met pensioen. Of zoals Edo zegt: met Ovut: Ontiegelijk Vroeg Uittreden.
Het voelt spannend, maar ook als een bevrijding. EnLes mer
25-4-2021 Thuis

Het was vannacht 0 graden! Toen ik klappertandend weer in mijn slaapzak kroop, was ie nog een beetje warm. Lekker hoor. En ik had nog wel een trui, mijn donsjas en een broek aan toen ik gingLes mer
24-4-2021 Wolfheze

Ik wilde eigenlijk 5 dagen fietsen, maar er was vrijdag een vergadering die alleen op die dag kon. We waren in een half uur klaar. Gelukkig konden Minoek en ik ook gaan kennismaken op de moestuin. DatLes mer
1-7-2022

Dirk pikt me op in de moestuin en we fietsen samen een rondje naar Bluk (kroeg bij knooppunt 53 naast Hilversum).
Daar worden we getrakteerd op een nest boerenzwaluwen. Heel gaaf. Dat voeren gaat zoLes mer
12-9-2022 Bahr

Ik fiets naar Barbara via Lengel. In 2 dagen, als ik er woensdagochtend maar ben, dan gaan we klussen. Lucie komt dan ook. Ik ga met haar mee terug, met de fiets op de drager.
Veel te laat weg, watLes mer
13-9-2022 Empe

Vannacht een klein buitje. Zou dat die 2mm zijn?
JA!
Af en toe dreigende luchten,maar de hele dag maar 1 spatje (letterlijk!) gehad.
Ik fiets relaxter. Ga na Lengel, wat gewoon noord 's Heerenberg is.Les mer
ReisendeHerinnert me aan het rondje IJsselmeer, dat ik ooit gefietst heb. Heerlijk weids uitzicht, altijd water in de buurt 😊
ReisendeHet was ook op de Zuiderzee route. Ik zocht me een puist naar het LF bordje, maar de lay-out is veranderd. Geen nummers meer.
Reisende
Mooie toren! Ga je morgen nog Hoorn bezienswaardigen?
ReisendeGoed idee, ik ben nl veel te vroeg 😊