France
Aiguèze

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 10

   Grotte Saint-Marcel

   June 16, 2023 in France ⋅ ☀️ 29 °C

   Heute haben wir einen Tagesausflug durch die Schlucht der Ardèche gemacht. Mit dem Ziel die Grotte Saint-Marcel zu besichtigen. Auf dem Weg dorthin, haben wir mehrfach angehalten um die Schönheit der Landschaft zu bestaunen. Soweit der Blick reicht, nur Natur. Wunderschön 🤩!
   Die Grotte Saint-Marcel ist ein Traum 💭. Es geht zu Fuß in die Tiefe dieser Erde 🌎 und es wird frisch und wunderschön 🤩. Wer genau hinsieht, entdeckt auch den Weihnachtsmann 🎅🏽 auf einem der Bilder.
   Es wird nicht das letzte Mal sein, dass ich die Ardèche und meine Freunde besuche.
   Read more

  • Day 6

   Kurzwanderung der Ardèche entlang

   June 29, 2023 in France ⋅ ☀️ 32 °C

   Unsere Wanderung führte uns über Stock und Stein. Ausser Kanus auf dem Fluss waren kaum Leute unterwegs. Zum Abkühlen gabs ein Bad im Fluss. Picknick (Kolrabi und Äpfel 🍎 und dabei Schmetterlinge und ein Vogel beobachten. In den Felsen befindenxsich überall HölenRead more

  • Day 11

   Kano dag 1

   August 15, 2022 in France ⋅ ⛅ 31 °C

   Rond 7 uur opstaan. 8:15 moet ik mij aanmelden en klaar staan. Laatste spullen bij elkaar geraapt stevig ontbijt (ravioli met kip) en naar de startplaats gelopen. Kwam een Frans gezin tegen die ook een woordje Engels sprak. Die hiep mij een beetje door de formulieren heen dat ik nog moest invullen.

   Tijdje later busje kwam aan. Spullen de ton in en gaan. Omdat ik de enige was van deze groep die de 30km ging doen moest ik voorin.

   Na zo half uur rijden kwamen bij de eerste dropoff aan hier moest ik mijn ton terug vinden en de volgende busje in. Deze bracht mij naar de startplaats. Onderweg wat vragen gehad of ik voldoende eten en drinken had. En daarna was het hier is je kano, succes en chauffeur ging er vandoor.

   Ton even in orde gemaakt dat de spullen die ik nodig heb boven op liggen en tijd om te gaan. Eerst kwam je alleen maar mensen tegen die aan het worstelen waren hoe je een kano bestuurt. Waaronder wat Nederlanders.

   Eerste stukje ging soepel tot de eerste wat grotere stroomversnelling. Ik tikte een rots aan waardoor mijn kano omsloeg en ik onder de kano terecht kwam. Waarschijnlijk staat dat vol op de foto moet ik later even kijken.

   Op verschillende plekken kano even an land getrokken. Om even te relaxen, zonnebrand smeren, foto's maken.

   Toen ik het eerste kamp tegen kwam water in gedoken. Leuk gesprek gehad met een gezin uit engeland. Maar ik moest nog een uur door peddelen. Dat viel even tegen.

   Uurtje verder. Paar stroomversnellingen verder zag ik een bord bivac de gornier. Ben er! Heuvel met alle spullen opgelopen. Daar tent kiezen. (Had keuze uit ruim 30 tenten. Slaapmat er in, tas en spullen klaar. Lekker douchen (met heet water) en lekker relaxen.

   Morgen nog 12 km te gaan.
   Read more

  • Day 8

   Charmes sur Rhône und Aiguèze

   April 6 in France ⋅ ☁️ 22 °C

   Zwischen den Plänen begegnet einem das Schöne!
   So halten wir auf dem Weg in die Ardèche in den wundervollen Dörfern Charmes sur Rhône und Aiguèze. Auf einmal finden wir uns bei einer Boule-Meisterschaft wieder, essen ein Drei-Gänge-Menü und wandeln durch mittelalterliche Gassen.Read more

  • Day 11

   Bike-Tour oberhalb der Ardèche-Schlucht

   March 13 in France ⋅ ☀️ 18 °C

   Südfrankreich ist echt ein Bike-Paradies! Ich habe mir eine Tour oberhalb der Ardèche-Schlucht ausgesucht. Heute ist sommerliches Wetter, kurze Hosen und Shirt reichen aus, mega!
   Doch leider muss ich die Tour nach 10 km abbrechen. Wie auch immer das passieren konnte, Schrauben von der Vorderbremse haben sich gelöst und sind abgefallen. Bin gespannt auf die Reaktion des Mechanikers, das darf nicht passieren!!!
   Zurück im Camper gönne ich mir eine Dusche und dann gehts ins Dorf-Café. So schön, das Dorf trifft sich hier, alt und jung.
   Read more

  • Day 9

   In de ban van het weer

   August 13, 2022 in France ⋅ ⛅ 35 °C

   Morgen, morgen is de dag van de kanotocht. Tenminste dat was het idee. Vanaf aankomst op de camping kreeg ik al een waarschuwing voor het weer. Dus vandaag klaarmaken voor de kanotocht maar ook informeren wat te doen met het weer. Want ik stel liever een dag uit dan in de onweer en regen te gaan kanoën.

   Kano verhuurder zit beneden dus daar even heen gelopen. Dame sprak alleen Frans dus proberen met handen en voeten en Google translate ergens te komen. Kwam op neem, met onweer en regen mag je gewoon het water op dus gaat gewoon door. Zelf wordt ik hier niet zo vrolijk van want ga geen 1100 km rijden om in de regen een kano in te stappen.

   Eerst maar boodschappen gedaan. Met twijfels naar de receptie gelopen om te vragen wat hun verstandig vonden en of ze me kunnen helpen.

   De man van de receptie vond niet verstandig en wou me graag helpen de kanotocht te verzetten. Hij belde de kano verhuurder en verplaatst de kanotocht een dag. Alleen de overnachting nog. Office de touristme bellen was siësta. Dus later.

   In de middag de was gedaan. Was later gepland maar nu ik kano tocht ga schuiven moet ik eerder de was doen. Anders te weinig kleding voor later.

   Namiddag naar de receptie terug. Belt de office en die geeft door we bellen je straks. Spoiler: ze hebben nooit gebeld. En ik was 2 minuten te laat met terug bellen want al weer dicht... Grrrr. Morgen maar proberen dit enige wat nog even moet gebeuren anders geen kanotocht.

   Rond 19 uur heel veel geluid van helikopter en vliegtuig. Er is brand over de heuvel blijkbaar dus blus heli kwam vullen voor de camping. Mooi gezicht maar ook eng. Er is zo'n 40km van mij vandaan al een bosbrand van 140ha.

   Dit wordt ook een spannende nacht komt flinke onweersbui hierheen. Klein voorproefje al gehad , vannacht meer...
   Read more

  • Day 10

   De beslissende dag

   August 14, 2022 in France ⋅ 🌧 26 °C

   Nu moet ik het gaan regelen. Dit wordt de dag dat die kanotocht echt geregeld moet zijn. Na het ontbijt naar de office de touristme gereden in het bijgelegen dorp Saint Martin.

   Wat moeite doen met parkeren want er was een markt die dag dus ergens in een tussen straatje de auto geparkeerd en naar de office gelopen leuke dame Chloë heeft mij geholpen voor de bivac reservering te verplaatsen. Enige wat ik moest doen is de kano verhuurder opbellen. De kano verhuurder wist gelijk mijn naam na ik vroeg wat ik wou en was binnen in minuut geregeld!

   Ik ga dus morgen om 8:30 vertrekken met de bus die letterlijk achter mijn tent vertrekt naar vallon pont d'arc. Spannend en lichte kriebels maar ook relax.

   Verder was de dag erg nat. Goed want het te weinig regen is aan alles te zien. Waterstand is bijna meter lager en andere rivieren staan droog. Tijd genomen om spullen bij elkaar te rapen voor de kano tocht en tijdens de buien in mijn tent luieren en serie manifest kijken.
   Read more

  • Day 8

   Verste punt bereikt!

   August 12, 2022 in France ⋅ ☀️ 36 °C

   Vanochtend normaal ontbeten, spullen opgeruimd en auto weer in orde gemaakt voor de volgende stuk van de reis.

   Vandaag eens geen tolweg maar eens de groene route door dorpjes en langs de Rhone. Deze route is een uurtje langer maar wel eens leuk om te doen. (Afgezien van alle irritante vrachtwagens die niet doorrijden).

   Rond 2 uur op de camping aangekomen. Inchecken tent opbouwen. Wel kreeg ik al een waarschuwing mee. Zondag is er een hoop regen verwacht. Als mijn plek onderloopt krijg ik andere. Zondag is ook de dag dat ik mijn kano trip ga doen... Dus dit wordt spannend hoe het over 2 dagen zal zijn. Gaat het door? Hoe erg weer wordt het? Moet ik zo verhuizen?

   Verder is het vandaag zo warm. Ben het zwembad ingedoken en de Ardèche maar voor dat ik terug bij mijn tent ben ben ik droog en al weer bijna oververhit.
   Read more

  • Day 12

   Kano dag 2

   August 16, 2022 in France ⋅ ☀️ 32 °C

   Na een niet super goede nachtrust werd ik rond half zeven wakker. Rustig even opgefrist, koffie gehaald (Die ik zeker even nodig had) . Rustig de fruit ontbijt repen en een chocolade broodje gegeten. Weer ingesmeerd met dikke laag zonnebrand. Had gisteren mijn beden verbrand dit gaat niet beter worden vandaag.

   Na ik mijn tent weer leeg heb gemaakt alles weer in de ton gestopt en klaar maken voor de laatste 12 kilometer.

   Rond half tien de kano ingestapt en rustig starten met peddelen naar het eindpunt. Ik wou voor 14 uur proberen te eindigen dat mijn verbrande benen het niet te erg maken. Beschutting is er niet echt.

   Verschillende keren gestopt om even te drinken, afkoelen in het water of om even van het uitzicht te genieten. Hier en daar nog ijsvogels gespot.

   Rond 13 uur kwam ik weer aan bij de camping. Netjes kano afgemeld bij de verhuurder. Wat verhalen uitgewisseld met hem en rustig naar mijn tentje weer gezocht op de camping.

   In de middag lekker in het zwembad gehangen en in de avond een restaurantje buiten de camping pizza gegeten en een goed ijsje.

   Kano trip was een succes. Ardèche zo nooit gezien maar zeker de moeite waard. De auto route laat echt met een mini stukje zien. Vanaf het water midden in die kloof prachtig om te zien. Zeker geen spijt van dat ik dit heb gedaan. Dit is echt de manier om het natuurgebied te zien.
   Read more

  • Day 10

   Traumhafter Stellplatz in Aiguèze

   March 12 in France ⋅ ⛅ 14 °C

   Einer der schönsten Stellplätze überhaupt, und dies noch kostenlos - ein Traum !
   Ich werde von meinen deutschen Nachbarn super herzlich willkommen geheissen. Camper abgestellt, Stuhl und Weinglas hervorholen und dann wurde geplaudert und mehrere Flaschen Wein vom Dorf getrunken.Read more

  You might also know this place by the following names:

  Aiguèze, Aigueze

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android