- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Jan 9, 2025, 6:21 PM
- ☁️ 0 °C
- Altitude: 235 m
- GermanyNorth Rhine-WestphaliaSiegenAlchen-Bach50°52’17” N 8°0’39” E
Entreacasteaux NP bis Karri Valley
January 9 in Germany ⋅ ☁️ 0 °C
Entrecasteaux NP - Warren NP – Karri Valley
Nach dem ich mich am Camp am Vorabend mit der dortigen Map und möglichen Angeboten, was zu besuchen wäre beschäftigt, sind wir am Morgen zu einer Sightseeing Runde aufgebrochen. Mit dem Camper versteht sich. Wir haben wunderschöne Look Outs entdeckt.
Zuerst war der Salmon Beach zu sehen. Ein schöner Strand, aber viel zu starker Wind, um runterzulaufen.
Dann ging es weiter zum nächsten Stopp, dem Tookalup Look Out. Hier haben wir die steilen Hänge runter zum Wasser beobachten können.
Der dritte und letzte Stopp war beim Nature Window. Es war, meines Erachtens der Schönste Look Out, mit Blick auf den Windy Harbour.
Das war eine beeindruckende Runde, die uns sehr gefallen hat.
Danach ging es auf dem gleichen Weg zurück wie gestern, Richtung Pemberton. Unterwegs war uns ein Berg aufgefallen, der wie ein Elefant ausgesehen hat. Das wollten wir uns nicht entgehen lassen und sind zum ausgeschilderten Parkplatz gefahren, um den Gipfel zu erwandern, der wie ein Elefanten Rücken, von der Straße gesehen, ausgesehen hat. Der Name des Monolits war Mt. Chudalup.
Es war eine wunderschöne Wanderung, verbunden mit etwas klettern ganz oben, wo wir wiederum mit sehr starken Windböen begrüßt worden sind. Der Ausblick hat uns für die Anstrengung entschädigt.
Der ganze NP hat bestimmt noch mehr Überraschungen parat, dafür muss man sich mehr Zeit nehmen.
Wir wollten danach weiter, der Warren NP war das nächste Ziel, und der Karribaum, den man besteigen kann. In der Gegend befinden sich noch zwei andere Bäume, welche die Besteigung auch anbieten, die sind leider aus Sicherheitsgründen gesperrt.
Es waren nicht viele Besucher dort, was mich etwas überrascht hat. Ich habe nämlich einen Ansturm erwartet.
Diese hohen Karribäume, wo man hoch klettern kann, haben früher zur Beobachtung der Gegend und eventuell entstehenden Feuern gedient. Leider war das Klettern nur bis zur Hälfte möglich, da auch hier die Sicherheit ganz nach oben zu klettern nicht mehr gegeben war.
Natürlich haben wir uns es nicht entgehen lassen und sind nacheinander hochgeklettert. Die Aussicht war „bescheiden“, da die umliegenden Bäume die Sicht versperrt haben, aber der Spaßcharakter hat es nicht getrübt.
Später haben wir das Ende des Tages am Camp in Karri Valley verbracht. Auch hier war der Wind fast unerträglich, sodass es sich, trotz Sonne draußen nicht sitzen lassen hat.
-----------------------------------------------------------------------------------
Entrecasteaux NP - Warren NP – Karri Valley
Vcerejsi vecer jsem se zabyvala tim, co je v tomto francouzky znejicim NP k videni. A hopla, k videni, resp. K navsteve bylo dost mist.
Tak jsme rano vyrazili na “Sightseeing” kolecko a navstivili celkem tri Look Outy.
Napred jsme obdivovali jednu malou plaz jmenem Salmon Beach, ale jenom z parkoviste, k plazi dolu jsme pro velky vitr nesli.
Dalsi stop byl u Tookalup vyhlidky, kde jsme si mohli prohlednout strme pobrezni skaly.
Do tretice vesho dobreho, (nic zleho se nestalo) jsme dorazili k tzv. Nature Window, pro ty co neumi anglicky se to jmenuje Prirodni okno. Jak te nazev rika, ta dira byla v pobreznich skalach a pohled byl fakticky velmi impozantni. K tomu vsemu dopomahal jeste vitr, silny skoro jako vichrice.
Potom jsme pokracovali dale, museli jsme po stejne silnice asi 35 km zpet.
A co jsme vcera nevideli, protoze to bylo schvany mezi vysokymi stromy, byl jeden zulovy monolit, ktery vypadal jako slon. Ten Monolit ma I jmeno, Mt. Chudalup.
To bylo neco pro nas, tohle si preci nemuzeme nechat ujit, a supity dup, jsme zaparkovali a vydali se na turu. Samozrejme nebylo nic uplne jednoduchy, jako skoro kazda turisticka stezka v Australii, na konci nas cekalo trochu lezeni po skale a uplne nahore, kde jsme si pripadali jak na Slonim hrbetu k tomu prisel jeste co??? Co jinyho co nas provazi jiz vice jak tyden, vichrice. Pri tech vetrnych narazech jsme meli co delat, udrzet se na nohach. Ale vse stalo zato a vyhled nas odskodnil za celou tu namahu.
Dalsi cast dneska jsme venovali navsteve Warren NP. I zde rostou ty velikansky Karri stromy. Co je zde zajimavyho? Asi na trech mistech je mozny, se na ty stromy vysplhat.
Dva jsou z bezpecnostnich duvodu zavreny, ale ta hlavni atrakce je stale k dispozici, i kdyz jiz neni mozne dostat se az uplne do horni koruny stromu. Moznost je zdolat jen pulku, ale i ta stoji zato. T
Tyto vyhlidky na tecj nejvyssich Karri stromech slouzily drive k pozorovani krajiny kvuli ohnum. K tomuto jiz ty stromy neslouzi a staly jsou atrakci pro turisty a tim padem I pro nas.
Vyhled nebyl nic moc, okolni stromy byly vyssi nezli vyhlidkova plosina, ale na tom rajcu, vylezt alespon do teto vysky to nic neztralilo.
Den jsme ukoncili, opet za doprovodu vichrice na kempu v Karri Valley. A co bylo na kempu k videni? Klokani, cela banda, se pasla na travnatym prostoru, ktery normalne slouzi na kemping. To bylo neco pro Paula. Konecne klokani! Tudiz mame stovky fotek, Klokan ze predu, ze strany zezadu, klokan lezi, Klokan ma mlade a to leze z toho pytle na brichu (ci jak se tomu rika). Tolik fotek vam ale neposlu, co je moc, to je moc! Rikam ja….Read more
Das ist schon ein Abenteuer auf so einen Baum zu klettern, da darf man keine Höhenangst haben. Toll, dass ihr euch das getraut habt. LG [Steven + Nicole]
Traveler Nein, Höhenangst ist kein Problem bei uns. Mehr die Kraft, die im Alter abnimmt.
Traveler Ein Baum, den man besteigen kann, das habe ich auch noch nicht geshen!
Traveler Ich habe sowas vorher auch noch nicht gesehen und hoffe, dass es keine Schule macht. Für die Bäume wäre es bestimmt nicht fördernd. Aber zur gegebenen Zeit war so etwas nützlich. Und wenn es schon da ist, da haben wir es ausprobiert.