Greece
Batsi

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 14

   Exploring Andros

   May 22, 2022 in Greece ⋅ ☀️ 21 °C

   Even though I was feeling a little under the weather thanks the the antibiotics, we still rented a quad (you have to be 23 to rent a car) and drove over to a beach in Batsi and afterwards crossed the island to take a look at its capital: Andros.Read more

  • Day 37

   Batsi

   June 4 in Greece ⋅ ☀️ 27 °C

   Day 1: from Kea to Andros
   Distance: 25NM
   Traveled time: 4h20
   Speed: 6kts

   The small port in Batsi is very nice with many available Berths. Not recommended for July and August due to strong NE (Meltemi) winds. If the Port is full, anchoring in the bay is also possible and gives amazing view of the landscape. Full of Athenians though so not special 😜.Read more

  • Day 3

   Athene --> Andros

   July 4, 2018 in Greece ⋅ 🌙 26 °C

   Vandaag hebben we eigenlijk niet veel gedaan, buiten onderweg zijn. ‘S ochtends vertrokken we vol goede moed naar een ontbijtplek dichtbij ons appartement. Aangezien dit niet in het centrum lag en er enkel locals rondliepen, was er nergens een ontbijttent te bespeuren. We besloten dan maar om met onze bagage de metro op te gaan en ergens in het centrum snel te ontbijten. We namen terug de metro naar de busstelplaats. De bus bracht ons verder naar het havenstadje Rafina. Eenmaal aangekomen om 13u30, moesten we nog wat tijd zien te verdrijven tot onze ferry richting Andros vertrok, omstreeks 17u30. We hadden het stadje kunnen bezoeken of op het strand kunnen gaan liggen, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan met grote koffers en een onweerstaanbare hitte. Daarom hebben we ons voor enkele uren neergezet in een Grieks restaurant (waaruit bleek dat Gilles zijn ogen toch iets groter zijn dan zijn mond/buik). Omstreeks 20uur kwamen we aan in Andros, een authentiek Grieks eiland. Na nogmaals een bustocht van een kwartier, werden we afgezet vlak voor ons hotel.
   Het stadje Batsi, waarin we vertoeven, is zeer gezellig. Er zijn gelegenheden voor toeristen, maar het is hier zeker geen massatoerisme. We vermoeden dat dit eiland vooral een vakantieoord is voor Grieken zelf.
   Na aanraden van onze zeer enthousiaste baliemedewerkster, zijn we snel een vegetarische souvlaki gaan eten.
   Goed voornemen vanaf morgen: iets minder bestellen op restaurant.
   Read more

  • Day 4

   Andros dag 1

   July 5, 2018 in Greece ⋅ 🌙 26 °C

   Vandaag werd ik omstreeks half 9 wakker met het besef dat het hier een uur later is dan in België. Wat dus wilde zeggen dat ik pas om 11uur mijn punten kreeg, in plaats van 10uur. Dus moest ik nog een extra uur vol spanning afwachten. Gelukkig stond er een lekker ontbijtbuffet klaar in het hotel.
   Na de resultaten te bekijken, kon de dag pas echt beginnen. Het was een dag vol zon, zee en strand. We hebben zo goed als heel de dag uitgerust op de ligstoelen van ons hotel. De zee werd afgewisseld met het zwembad. In de namiddag hebben we een korte wandeling gemaakt naar het kerkje van het dorp, met het besef dat het eigenlijk veel te warm is om hier te wandelen. Het oorspronkelijk plan was om in Andros een dag in de bergen te gaan wandelen, maar dat plan werd al snel verworpen.
   In tegenstelling tot Athene waait er hier een frisse wind die de boel een beetje afkoelt, al blijft het nog steeds te warm om echte bergwandeling te maken. Jammer, want het eiland staat bekend voor zijn mooie wandeltochten.
   Read more

  • Day 5

   Andros: dag 2

   July 6, 2018 in Greece ⋅ 🌙 26 °C

   Het warme weer maakt ons lui. Het oorspronkelijke plan was om de bus te nemen naar Chora, de hoofdstad van het eiland, of om ergens watersport te gaan beoefenen. Na het rondvragen aan de hotelbalie, bleek dat er toch niet zo veel te doen was qua watersport op dit eiland. Aangezien we nog verschillende andere stadjes gaan bezoeken, besloten we om toch terug een luilekker dagje op het strand te houden. Omstreeks 15uur hebben we toch nog een kleine wandeling gemaakt doorheen het dorp, waar we een waterstroompje vonden. Zeldzaam, aangezien zo goed als alle beekjes of rivieren hier droog staan. Na terug opgewarmd te zijn, gingen we nog even zwemmen in de zee (ook Gilles, die ik eerst nog moest overtuigen met een pinky promise. Al wou hij niet helemaal tot de boei zwemmen uit angst voor haaien). Daarna ruilde ik mijn zetel in de zon toch maar in voor een plekje in de schaduw, naast Gilles.
   Na ons laatste avondmaal in Andros, op een balkon met zicht op de haven, trokken we ons terug voor de voetbal. Zullen we nogmaals de Rode Duivels moeten volgen ergens op een Grieks eiland of zal dit de laatste keer zijn? Spannend!
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Batsíon, Batsion, Batsi

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android