Guatemala
Departamento del Petén

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Add to bucket listRemove from bucket list
Top 10 Travel Destinations Departamento del Petén
Show all
Travelers at this place
 • Day13

  Yaxchilàn

  July 30 in Guatemala ⋅ ⛅ 27 °C

  Fondée vers 400 apr. J.-C., la cité Yaxchilàn (des pierres vertes) est une réelle claque visuelle. Accessible par le Río Usumacinta, elle repose à la frontière entre le Guatemala et le Mexique.
  La biodiversité et les constructions Maya forment une symbiose de plus en plus impressionnante.

  (Une légère impression d’être dans Uncharted)
  Read more

  Claire Chauvineau

  Trop belle la ballade en pirogue 🤩🤩🤩 ça a l’air sportif !!!

  Maxime Chauvineau

  Oui très sportif je n’ai jamais autant transpiré de ma vie !

  Claire Chauvineau

  😂😂😂

  3 more comments
   
 • Day124

  Flores

  June 11 in Guatemala ⋅ ⛅ 31 °C

  Principale ville du nord du Guatemala, la vieille ville est située sur une île du lac Petén Itzá.
  Maisons colorées, rues pavées, ambiance détente, pontons pour se baigner dans le lac, restaurants et bars avec terrasse et vue sur le lac. L'île est petite, on en fait vite le tour.

  Nous avons rejoint une plage privée de l'autre côté du lac : la Playa Chechenal Péten, après un tour en lancha et une petite marche de 20 min au coeur de la forêt avec les singes hurleurs (non ce n'est pas un dinosaure que l'on entend sur la vidéo 😅)
  Read more

  Yannick Boisseau

  Petit restaurant très sympathique. J’attends ton invitation

  6/15/22Reply
  Yannick Boisseau

  Ça m’a l’air pas trop solide ce ponton

  6/15/22Reply
  Augustin Le Divellec

  Super

  6/17/22Reply
   
 • Day62

  Flores, stad 🌅🚤

  April 19 in Guatemala ⋅ ☀️ 33 °C

  Zondagmiddag kwam ik aan in Flores. Dit is eigenlijk een stad met een tini eilandje in het meer Petén. De meeste hotels/hostels/restaurants voor de toeristen zitten op dit eilandje en dus ook mijn hostel Los Amigos. Groter hostel dan ik had verwacht. Ze hadden hun eigen restaurant, nachtclub, spa en reisbureau en ook konijntjes en schildpadden gewoon rondlopen. Heel grappig. Zondags heb ik met Nupur (ontmoet bij El Sot’z) lunch gehad bij een vlindertuin en een rondje op het eiland gedaan. Nog naar de supermarkt voor wat snacks voor Tikal. De andere dagen buiten de tour naar Tikal waren vooral in een hangmat hangen, lekker eten en prachtige zonsondergangen bekijken aan het water. Het was echt veeeelste warm om ook iets anders te doen. De laatste dag (woensdag) kwam ik Jordy (ontmoet in Free cerveza) weer tegen en zij had weer andere nederlanders ontmoet bij free cerveza (waar ik ook met Ruben was) die we dan weer tegenkwamen na een klein boottochtje naar een plek waar je kon zwemmen. Lange zin. Excuses haha. Met hun nog een drankje gedaan (Jordy, Bart, Isabel). Nu in de nachtbus weer richting Antigua. Hier kom ik rond 7 uur morgenochtend aan.Read more

  Ik ben benieuwd wat je verblijf in Nicaragua voor moois biedt:-) [Jacomien]

  4/22/22Reply
  Jacintha

  Ben er nu 3 uur en vind het al heel leuk haha!

  4/23/22Reply
  Patricia Quak

  Ooo ga je nu naarNicaragua??? Spannend weer

  4/22/22Reply
  Jacintha

  Ja! Zin in :)

  4/23/22Reply
  2 more comments
   
 • Day61

  Flores, Tikal 🛕🐵🦜🌿

  April 18 in Guatemala ⋅ ☀️ 20 °C

  Tikal is een maya stad midden in de jungle. Ik had de tour geboekt voor de zonsopgang. Dit hield in dat ik om 02:45 klaar moest staan en om 03:00 gingen we rijden. We begonnen ongeveer 04:30 met lopen en waren omhoog bij de tempel om 05:00. Toen was het wachten tot 06:15 nadat de zon volledig op was. De zonsopgang konden we bekijken vanaf tempel 4. We hadden een supertoffe gids die ook dol was op de dieren dus hij was enthousiast om ons Tikal te laten zien, maar als er aapjes of toekans voorbij komen was hij net zo gepassioneerd. Het kleine wasbeertje is een Coatimundi.

  Wikipedia: De stad werd bewoond van ongeveer 400 v.Chr. tot 1000 n.Chr. en kende zijn hoogtepunt tussen 300 en 850. Pas in 1848 werd Tikal herontdekt door een team Guatemalteekse ontdekkingsreizigers. De eerste grootschalige archeologische opgravingen begonnen in de jaren 50 van de 20e eeuw. Tot op heden is slechts 20% van de stad uitgegraven.

  Wat de gids ons heeft verteld: De tempels hadden allemaal een functie. De grote op het plein was het graf van de koning en daar tegenover stond de tempel van de koningin. Koningen werden bij de maya’s beschouwd als de goden onder hen. Bij de eerste scans van de gehele omgeving hadden ze ongeveer 500 gebouwen gevonden. Bij latere scans met vernieuwde techniek hebben ze rondom 55000 gebouwen gevonden. Deze zijn bijna allemaal overwoekerd door de jungle. Zoals alle oude maya, inca, aztec steden waren het ontzettend slimme mensen. Deze stad bewijst dat ook weer. 1 tempel heeft een vlakke bovenkant, deze werd gebruikt als astronomie tempel, de archeoloog die deze tempel heeft uitgegraven heeft het de naam gegeven: Mundo Perdido, dit betekent verloren wereld. Vanaf de top van deze tempel kon je 7 gebouwen zien, Plaza de los Siete Templos. De gids heeft uitgetekend hoe alles ligt. Ik weet niet de precieze data meer, maar op 21 maart staat de zon over de middelste van de 7 tempels in een rechte lijn naar de astronomie tempel. De volgende ‘seizoenswisseling’ staat de zon op 1 lijn met de meest linkse tempel, dan weer in het midden en dan op 1 lijn met de meest rechtse tempel. Ze gebruikten dit om bij te houden wanneer ze welke groenten moesten verbouwen. De grootste tempels van het complex staan ook op dezelfde manier als het sterrenbeeld van de kleine beer. Ze hebben geen idee hoe ze dit toentertijd berekend hebben, maar het is wel heel gaaf! De 2 grote tempels op het plein waren ook zo gebouwd dat als je in het midden ervan staat en je klapt dat het het geluid nadoet van de vogel Quetzal. Dit is ook de nationale vogel van Guatemala en zo heet ook het geld.
  Read more

  Het was het midden in de nacht opstaan meer dan waard! [Jacomien]

  4/19/22Reply
  Jacintha

  Zeker weten 😍😍

  4/19/22Reply
  Jannie Tramper-Verwei

  Wat goed van je uitleg beschrijving, dat moet ik goed bewaren en lezen om goed te begrijpen. Maar erg mooi dikke knuffel 🤗😍Oma

  4/19/22Reply
  Jacintha

  Haha ja probeerde het kort te houden maar is lastig :p de laatste foto laat de tekening zien!

  4/19/22Reply
  Jannie Tramper-Verwei

  Nee prima 👍

  4/19/22Reply
  2 more comments
   
 • Day58

  El Remate: El Sot’z eco-lodge🌱🦎🐸🐍

  April 15 in Guatemala ⋅ ⛅ 31 °C

  Vanwege de feestdagen was alles volgeboekt. Dus van 14 april tm 17 april moest ik een airbnb boeken. Achteraf ben ik er eigenlijk heel blij mee. Ik had een heerlijke kamer en er was een zwembad. De eigenaren Maria en Luis hebben super voor mij gezorgd. Ik heb lekker gezond, gezwommen en lekker gegeten. Dus helemaal tot rust kunnen komen. Zondagochtend heb ik nog een korte wandeling gemaakt bij biotopo Cerro de Cahuí. Klein rondje, mooi uitzichtpunt. Toen opgehaald door Luis. Bij mn kamer nog even gedoucht aangezien ik maximaal heb gezweten. Toen heeft Luis mij naar mijn volgende hostel gebracht aan de andere kant van het meer op Flores eiland.

  Over Maria en Luis: ze konden best goed Engels! Luis is 40 jaar piloot geweest. Eerst in de luchtmacht van Amerika, toen Guatemala en toen commercieel voor Avianca. Ook heeft onze Luis een bachelor, 3 masters en een phd. Deze man heeft zeker niet stil gezeten. Terwijl hij zoveel weg was heeft Maria in 40 jaar dit plekje opgebouwd. Beetje bij beetje bouwde ze er huisjes bij. Het is echt haar plekje, en het is een echte hardwerkende zakenvrouw. Ze hebben 3 dochters. Ze hebben zo heerlijk voor mij gezorgd en zijn zo ontzettend lief voor alle gasten die ik voorbij heb zien komen.
  Read more

  Patricia Quak

  Nou het ziet er dan ook FANTASTISCH uit. Wat een mooie plekjes allemaal groetjes en kus van mij

  4/18/22Reply
  Jacintha

  Mooi land!! 🥰

  4/18/22Reply
  Jannie Tramper-Verwei

  Je hebt het weer goed gedaan. Genoten van je B+B ook lekker voor je gezorgd. Even verwennerij, dat er nog mensen die dat hebben en ook doen, fijn. De Pasen weer voorbij met heel erg mooi weer, veel mensen van kunnen genieten. Ik gisteren bij Agnes en Cor geluncht, samen met je pap, ook weer gezellig. Vandaag verjaardag van 1 van de perzikvrouwen 🥳 koud en warmbuffet, En weer bij elkaar kunnen zijn, dat was het belangrijkst veel liefs en genieten knuffel je Oma

  4/18/22Reply
  Jacintha

  Ja maar komt niet in de buurt van b&b Goes hoor! 🥰 fijn even samen geweest! En jij ook weer lekker gegeten dus haha. Dikke kus😘😘

  4/18/22Reply
  4 more comments
   
 • Day71

  Flores & Tikal

  April 3 in Guatemala ⋅ ☀️ 33 °C

  Onze volgende stop was het stadje Flores. Veel mensen komen naar Flores omdat het dicht bij Tikal ligt, een gigantische Maya ruïne, waar ook de hoogste Maya tempel ter wereld kan gevonden worden, maar liefst 70m hoog.

  Flores ligt aan een gigantisch meer, en er is zelfs een klein stukje van de stad dat een eilandje vormt in het meer. Ook hier was het weer verschillende dagen na elkaar minstens 40°C. Gelukkig was het water van het meer ongelooflijk helder en lekker verfrissend (ookal was ook hiervan de temperatuur 30.6°C). We verbleven net aan de overkant van het meer dus we moesten alle uitstapjes starten met een boottochtje over het meer, heel leuk! Vanuit ons hostel konden we 's nachts de howler monkeys horen roepen in de bossen er vlak achter en op een wandeling later op de dag hadden we het geluk een hele familie te vinden die lag te rusten in de boom. Enkel de jonge aapjes waren wat aan het spelen, super schattig!

  In het midden van het meer lag 'Iguana Island', waar we zeker een 40-tal Iguanas hebben kunnen spotten! Nog meer aapjes (spider monkeys), mooie vogels waaronder tucans en papegaaitjes en een coati konden we spotten tijdens ons bezoek aan het prachtige Tikal. De maya ruïnes liggen namelijk in een grote jungle die zelfs doorloopt tot in Mexico en ook de Calakmul tempels die we eerder bezochten omvat!
  Read more

  Wannes Vande Voorde

  hihi

  4/9/22Reply
  Ann Deville

  prachtig,

  4/10/22Reply

  Onze eerste blikken op jullie foto's en filmpjes. Waw, fantastisch! Zo prachtig. Stikjaloers zijn we. Geniet nog zoveel je kan. Fons & Lieve [Fons & Lieve]

  4/14/22Reply
  Samya Van Coillie

  Supertof dat jullie ons volgen! 😊

  4/19/22Reply
  Nadine Van Dycke

  😍

  4/16/22Reply
   
 • Day6

  Flores

  March 14 in Guatemala ⋅ ⛅ 25 °C

  It rained all night and the next morning so we had a lazy morning lounging in our cabin and an extended breakfast. Saw a toucan fly by while lying in bed too. Such a simple thing brought a huge smile to my face.

  Around 11am, the skies finally took pity on us and we had sunny weather most of the afternoon as we wandered back into the jungle to see more temples and wildlife. Tikal is 60,000 sq km, so its quite a walk between a lot of the temples and pyramids. And its crazy to know that the mayans first started living here around 600BC.

  Made our way to seldom visited Temple VI and then to the residential palace which had tunnels and small bedrooms throughout. And then to towering Temple V which dramatically appears as you emerge from the jungle. And finished our hike with a climb of the Lost World pyramid and one last view from the top of Temple IV. These things are absolutely massive and jaw dropping views from both the ground or temple tops. And even better is all the wildlife everywhere. More toucans, coati, and today finally saw some monkeys and also could hear the roar of the howler monkeys in the distance.

  Left tikal around 4, stopped at a side stand for empanadas and eventually arrived at the very pretty island town of flores. All the buildings are pastel colors with cobblestone street throughout and views of the lake from many different locations. Stayed at a really unique hostel that is part jungle inside with crazy trees and vines growing in the middle of all the restaurant and lounging areas. And had a fantastic Guatemalan meal lakeside. Finished the evening at the vibrant hostal pub area.
  Read more

  Suzanne Gadbois

  Very cool pics....amazing place.

  3/18/22Reply
   
 • Day4

  Poptun

  March 12 in Guatemala ⋅ ⛅ 29 °C

  Chartered the same boat and driver to take us from the atlantic coast back up the river to the interior, saying goodbye to hundreds of pelicans and egrets (cranes). And back into our SUVs to start making our way north.

  Detoured off the main road to a really pretty spot with many small waterfalls called Las Conchas. Perhaps even prettier was the drive there. Dense jungle on both sides of the highway and very mountainous with tall palms everywhere.

  The river seemed to come from several different directions at once and each location had a similar cascading waterfalls with different pools above them. So we all jumped into the river and spent a couple of hours climbing the small waterfalls and exploring the pools above them.

  From there, kept driving north to our hotel just before the town of Poptun. Drove through a wild rainstorm that made it nearly impossible to drive until it slowed down.

  Finca Ixobel isn't really a hotel, but a large estate in the jungle with cabins scattered all around it. Very rural feel to it. Had a nice open air meal at the main building and then donned our headlamps to find our way back to our cabins for an early night under our mosquito nets. Big day tomorrow at Tikal.
  Read more

 • Day48

  Flores - bunte malerische Inselstadt

  February 16 in Guatemala ⋅ ⛅ 26 °C

  Die Insel Flores liegt eine Stunde südlich von Tikal. Sie ist umgeben vom drittgrößten See Guatemalas, dem Peten-Itza-See. Wir schliefen hier in einem farbenfrohen Hostel mit einem dschungelartigen Innenhof, in dem sich auch das Restaurant befand. Ich fand die freilaufenden Hasen und Schildkröten super, die ich am besten von einer der unzähligen Hängematten beobachten konnte.

  Flores ist eine sehr kleine Insel, alles ist fussläufig schnell zu erreichen. Wir verbrachten hier drei Tage, einen davon in der Mayastätte Tikal. Am Tag unserer Abreise hatten wir noch bis abends Zeit, da wir mit einem Nachtbus nach Guatemala City wollten. Somit hatten wir noch zwei volle Tage in Flores. Die verbrachten wir damit eine Auffangstation für Wildtiere und einen kleinen Strand mit Schaukeln im Wasser, auf der anderen Seeseite zu besuchen. Beides war einfach durch Wassertaxis zu erreichen.

  Ansonsten gab es in Flores nicht viel mehr zu tun. Also verbrachten wir, gemeinsam mit Jeff, die Abende in den am Ufer liegenden Restaurants und schauten uns das bunte Treiben an der Promenade an.

  Am Abend unserer Abreise nahmen wir einen Nachtbus, der uns nach 8-9h sicher in Guatemala City absetzte.
  Read more

 • Day47

  Tikal - Mayastätte im Dschungel

  February 15 in Guatemala ⋅ ⛅ 18 °C

  Wir kamen nach der langen Fahrt im Shuttle abends in Flores an. In unserem kunterbunten Hostel-Restaurant saßen wir noch mit Jeff (er begleitet unsere Route nun seit Semuc Champey) und einem deutschen Pärchen zusammen.

  Gleich für den nächsten Morgen buchten wir eine geführte Tour nach Tikal. Der Tikal-Nationalpark umfasst 575 Quadratkilometer Dschungel und Tausende zerstörter Gebäude, die zum Teil um 900 v. Chr. entstanden. Riesige Bäume verhüllen noch immer die Gebäude von Tikal, die sich durch den Tropenwald schlängeln und Heimat von Tukanen (✅), Papageien(✅), Brüllaffen(👂✅), waschbärartigen Nasenbären (✅) und sogar Jaguaren (nur Kratzspuren an Bäumen gesehen) sind.

  In Tikal lassen sich viele Pyramiden und Tempel noch besteigen. Von oben hatten wir einen tollen Blick auf den Tropenwald. Der Guide hat uns viel über die Tiere und Pflanzen des Dschungels erzählt. Ich habe mir lieber meine Hörspiele angehört, da ich die Sprache nicht verstanden habe und ich das Reden langweilig fand. Das Klettern und den Dschungel dafür um so cooler.

  Adios, euer Regenwald-Tarzan
  Read more

  Petra Schreiber-Fischert

  Du bist ein kleiner Tarzan und wir sehnen uns sehr nach einem Wiedersehen und freuen uns mit dir auf deiner Reise zu sein. Die Gedanken sind bei Euch

  2/20/22Reply
  Roswita F

  Hallo du kleiner Regenwald -Tarzan Matti , hast du noch keine Regenwald- Jane zum Spielen gefunden? Diese tollen abenteuerlichen Erlebnisse kann man nur gemeinsam genießen. Aber immerhin sind Mama und Papa ja auch noch da. Ich freue mich jedenfalls auf bunte Reiseberichte von dir,liebe Grüße auch deine Eltern, bis bald!

  2/21/22Reply
   

You might also know this place by the following names:

Departamento del Petén, Departamento del Peten

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now