Iran
Amadgah

Here you’ll find travel reports about Amadgah. Discover travel destinations in Iran of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

7 travelers at this place:

 • Day112

  Oasis town Isfahan

  December 19, 2017 in Iran

  At least since 'The Medicus' made his way to Isfahan to learn from the greatest doctor of his time, this city became legendary and the name sounds like music in our ears.

  We were expecting a green oasis with many parks and gardens, but at this time it wasn't (anymore?). Since the government built a dam to lead the water elsewhere, and rainfalls became a great rarity, the Zayanderud river is dried out and the beautiful bridges seem a bit out of place. However, Si-O-Se Pol, the 33 arch bridge, is still the town's landmark and we enjoyed a stroll at dawn when the lights came up.

  We loved to cruise through the city with our bikes, even along the bazars and into a mosque through the backdoor. The huge Imam Square is the place where (tourists) life takes place and countless shops offer reams and reams of handicraft - it can be really annoying to escape the salesmen and tourist guides, so take your photos and hide in the crowds on the bazar :)

  The Armenian quarter impressed us with a familiar and relaxed atmosphere and they even had a Christmas tree. The exhibition about the Armenian genocide and the history of Armenians in Isfahan was really moving and it seems like the peaceful coexistence and interactions of Islam and Christianity could be exemplary. The Armenian Vank Cathedrale shows an unique architectural mixture of Islamic elements like colorful tiles and a dome and Christian elements like wall paintings, an altar and a bell tower.

  Although the bureaucracy felt like acting in a bad movie, we finally got our Iranian visas extended by another 30 days.

  And not to forget: A big thanks to Reza and his family, who hosted us for two of the four nights we spent here, together with two other cyclists from Germany, Jan & Hannes. It was great fun to climb a mountain in the middle of the night!
  Read more

 • Day12

  Naar de Iraanse kapper

  January 21, 2017 in Iran

  's Ochtends ben ik samen met Hamed en Mohammed naar de Iraanse kapper geweest. Om een beetje te integreren, heb ik mijn zijkanten en achterkant laten opscheren. Een model wat hier erg populair is.
  's Middags zijn we met de vrienden naar de square gegaan en over de bazaar gelopen. Hier heb ik meerdere souvenirs gekocht waaronder een pijp en een klein schaakbord.
  In de avond zijn we een berg opgereden die een mooi uitzicht over de stad geeft.Read more

 • Day14

  Water in de rivier!

  January 23, 2017 in Iran

  Samen met Hamed en een paar vrienden naar Chehel Sotoun, een oud paleis gebouwd door Shah Abbas II. De naam betekent de veertig pilaren, terwijl er maar twintig pilaren zijn. Door de spiegeling in het water zijn de andere twintig pilaren te zien, en 20+20=40.
  In de avond heb ik afscheid genomen van Hamed, zijn familie en zijn vrienden. Toch bijzonder wat je in een paar dagen opbouwt, ik ga de gezelligheid wel missen.
  In het midden van de nacht kregen we te horen dat er water in de rivier was. De laatste keer dat dit gebeurde was meer dan een jaar geleden! Dus als een gek zijn we in de auto naar de brug gereden om het water te zien. Het was echt prachtig en iedereen was erg blij. Mensen zongen en toen het water onder de brug door kwam begon iedereen te juichen. Een mooi afscheidsfeest!
  Read more

 • Day12

  Esfahan

  October 1, 2016 in Iran

  Voorbije twee dagen doorgebracht in Esfahan, hét culturele en toeristische centrum van Iran. Via couchsurfing konden we bij een toffe student verblijven, die we in ruil Vlaamse kost voorschotelden. Juist jammer dat hij (en dus wij ook) om 7u het huis uit moest om naar de les te gaan. Een dutje in het park was dus af en toe nodig.

 • Day11

  Om 12.00 ben ik door Hamed opgehaald en zijn we naar zijn huis gegaan. Zijn ouders zijn schatten van mensen en ik heb hier mijn eigen kamer.
  In de middag hebben we met zijn vrienden afgesproken. Eerst zijn we naar een vijfsterrenhotel gegaan wat vroeger een paleis van de Shah en al zijn bijvrouwen was.
  Hierna zijn we naar de Khajou en Siosepol bruggen gegaan. Het bijzondere is dat er geen water in de rivier is. Er zijn verschillende theorieën waarom dit het geval is, maar de meest steekhoudende theorie is dat de overheid een dam heeft gebouwd en daardoor het water reguleert. Er was op het nieuws gezegd dat er in de middag water zou zijn (de laatste keer dat er water was is meer dan een jaar geleden), maar dit was helaas niet het geval. Morgen gaan we het weer proberen.
  Daarna zijn we naar Hameds huis gegaan en hebben we sisha gerookt. Halverwege ben ik in slaap gevallen en heb ik vier uur lang geslapen. Blijkbaar had ik het nodig ;)
  Toen we 's avonds terugreden vanuit de stad zagen we een groep mannen staan die een inbreker hadden gepakt. Hamed heeft toen met schoenveters en een sjaal de man 'geboeid' tot de politie kwam. Al met al toch een klein spektakel en leuk om even mee te maken!
  Read more

 • Day10

  Rustdagje in Esfahan

  January 19, 2017 in Iran

  Tijd voor een rustdagje om alle indrukken te verwerken. Aan het eind van de middag ben ik naar het centrum gegaan om de stad een beetje te verkennen en heb ik een tijdje in een moskee gezeten.
  's Avonds kwam ik Hamed en Mohammed tegen en hebben we samen gegeten. Hamed nodigde mij uit om de komende paar dagen bij hem en zijn ouders te logeren. Ik denk dat ik van het aanbod gebruik ga maken, want het hostel waar ik nu in zit is echt vies.Read more

 • Day13

  Isfahan, Iran

  January 22, 2017 in Iran

  Overdag zijn we naar de Armeense kerk in Esfahan gegaan. In Esfahan zijn tien kerken. Deze kerken staan voornamelijk in de Armeense wijk. Naast de kerk was een museum over de geschiedenis van Armenië en over de Armeense genocide. Schokkend om te lezen dat nog geen twintig landen de genocide hebben erkent en de rest niet vanwege diplomatische betrekkingen met Turkije. Nederland is gelukkig een van de twintig landen. Wat overigens wel interessant is is dat Iran de genocide ontkent terwijl het museum zich wel in dit land bevindt.
  In de avond hebben we gekaart. Het is een soort klaverjassen maar dan wat makkelijker.
  Read more

 • Day5

  Isfahan - und weiter gehts gen Süden

  November 14, 2017 in Iran

  Wenn alle Reisen ein was gemeinsam haben, dann sind es Taxifahrer, die entweder gar nicht auftauchen oder ein übers Ohr ziehen wollen - aber nicht mit uns. Nach langen harten Verhandlungen haben wir unser Hostel / Hotel in Isfahan erreicht. Sofort haben wir die Stadt unsicher gemacht und uns ausgiebig die Moschee angeschaut und typisch iranisch gepicknickt. Die grüne Auberginenpaste hätte ich alleine wahrscheinlich niemals gekauft, dank meiner kleinen Reisegruppe entging mir zum Glück nicht dieses kulinarische Abenteuer.Read more

You might also know this place by the following names:

Amadgah

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now