Italy
Monopoli

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

26 travelers at this place

 • Day9

  Monopoli

  September 5, 2020 in Italy ⋅ ☀️ 26 °C

  Tag 9: „Ziehen Sie im Vorübergehen €4.000,- Gehalt ein“ ->Bei der Ankunft in Monopoli 🇮🇹 haben wir leider das „Los“ nicht gefunden😁

  Ein langer Tag auf See von 6.00 - 19.00 Uhr geht zu Ende. Der Wind kam anfangs mit 10-12kn, ab 12.00Uhr schwächer aus N-NE mit 6-8kn und verschwand um 16.00Uhr komplett.

  Anlegerbier ist offen 🍺 und genießen jetzt den Sonnenuntergang 🌅

  Bis bald ✌🏼🙂
  Read more

 • Sep11

  Monopoli erkunden

  September 11, 2020 in Italy ⋅ ☀️ 27 °C

  Wir starten den ersten richtigen Urlaubstag ganz gemütlich mit einem Frühstück. Danach geht es mit dem Rad in Richtung Altstadt. Nach 4km erster Halt zum trinken (unglaublich heiß).
  Nachdem wir die Altstadt erkundet haben gibt es noch schnell einen Cappuccino dann ab zum Drop in No. 1 mitten in der Mittagshitze 🥵Read more

 • Day6

  Monopoli

  June 17, 2019 in Italy ⋅ ☀️ 25 °C

  Nach unserer Erkundung der Gegend nördlich von Bari möchten wir nun den Süden erobern. Als Zwischenstation für die Nacht wählen wir die knapp unter 50.000 Einwohnerinnen und Einwohner umfassende Stadt Monopoli. Sie wird in manchen Internet-Einträgen als Geheimtipp gehandelt. Tatsächlich ist die Stadt einen Besuch wert. Direkt am Meer finden wir das imposante Castello aus der Zeit Karls V.(16. Jh.). Besuchen können wir es leider nicht, montags ist Ruhetag. Wir schlendern durch die Stadt und ihre engen Gässchen und wählen ein Lokal am Meer für unseren Aperitivo. Die Aussicht ist so hübsch, dass wir sitzen bleiben und ein überaus nettes Abendessen aus Oktopus Tatare, Pasta mit Meeresfrüchten und Schwertfisch genießen.Read more

 • Sep14

  2ter Drop In - Ink and Kilos Crossfit

  September 14, 2020 in Italy ⋅ ☀️ 28 °C

  Nachdem wir gestern spontan beschlossen haben weiterzufahren musste natürlich der Drop In in der Wahlbox Ink and Kilos auf unserer ToDo Liste noch abgehackt werden. Sehr schöne Box mitten im Nirvana
  Workout des Tages:
  AMRAP 15min:
  30 Hang Power Cleans
  10 Rope Clims
  max rep Row

  Jetzt geht es ein Stück weiter Richtung Norden ins Gargano Gebiet
  Read more

 • Day47

  Mola di Bari - Monopoli

  July 15, 2007 in Italy ⋅ 31 °C

  Noch im Hafen bereite ich den Gennaker vor. Dies ist ein farbiges Leichtwindsegel, das man setzt, wenn achterliche oder halbe Winde herrschen. Wir verlassen Mola di Bari um 12.00 und setzen den Gennaker. So knappe 2 Stunden laufen wir unter dem farbigen Segel, dann schläft der Wind wieder ein. Unter Motor legen wir die restlichen 5 sm nach MONOPOLI zurück. Hier gibt es gar keine Schwimmstege, so legen wir an einer Pier
  zwischen Fischkuttern an.
  Den Abendspaziergang unternehmen wir wiederum in der Altstadt mit vielen kleinen Bars in der Piazza.
  Read more

 • Day4

  Polignano a Mare...Monopoli

  June 29, 2016 in Italy ⋅ ⛅ 27 °C

  Po dolgem spancu se po zajtrku poslovimo od gostiteljice Elene, obeh psov in gremo naprej. Preko 1300 km je že za nami in 37 km od Bari nas čaka lepo mesto Polignano a Mare, mesto legendarnega pevca Domenica Modugna, ki ima tukaj svoj kip. Vooolareee.....mora da je bio strašan lik u svom vremenu :)
  Polignano a Mare je resnično lepo mestece...pečine na katerih stoji in v katere se zaletava morje so resnično krasne. Tukaj je tudi tista famozna restavracija v hotelu, Grotta Palazzese, ki je narejena v pečini nad morjem. Bila je zaprta, slikal od daleč, ampak baje so rezervacije dolgo v naprej polne, hrana pa baje dobra, nič posebnega sicer, ampak cena primerna ambientu :)

  Ko si ogledamo še staro mestno jedro, plažo med pečinami pod mestom se odpeljemo naprej, 9,5 km do Monopolija. Tukaj nas čaka prekrasno stanovanje, z teraso na strehi z ležalniki, grilom, pogledom na morje. Malo dražje, ampak ok, cenimo se in prav je tako. Res je lepo in še kuhali si bomo sami. S parkiranjem avta je bilo malo težje, saj je to v strogem centru starega mesta, t.i. Zona Trafico Limitato. Prijazen lastnik nam je našel brezplačen prostor, peljal nas je nazaj z vso prtljago, pomagal celo nositi prtljago...očitno je tudi to v ceni :)
  Ko smo se nastanili smo šli na prvi obhod mesta, si pogledali kje se bomo kopali, mivka bo...in se malce izgubljali v krasnih malih ozkih ulicah. Po kosilu počitek in potem še večerni giro po mestu.

  V iskanju marketa, ugotovimo, da je seveda spet vse zaprto. Ko smo se zvečer spravili ven oba marketa v središču delata od 19 ure do 3 zjutraj. Razumi, če moreš. :) Je pa res, da je mesto ob 20 uri bilo polno, na trgu nek koncert, po ulicah godba na pihala in sprevod do morja, spredaj so pa nosli Marijiko in Jezusa...dogaja :)
  Read more

 • Day5

  Fasano Zoo Safari - Alberobello

  June 30, 2016 in Italy ⋅ ☀️ 29 °C

  ...zbudimo se v nov sončen dan...po zajtrku na naši mali terasi gremo v cca 15 km oddaljen Fasano, kjer je Zoo Safari. 22 eur karta za odraslega in 19,50 eur za otroka je sicer mali rop ampak na dopustu ne bomo "šparali", na veselju otroka pa tudi ne :) Skratka, z lastnim avtom se voziš med živalmi, ki so povsem na prostem. Pričakajo te na vratih jeleni, kozli, ovni in tako naprej, nekatere živali niso prav nič sramežljive da ne bi s kopiti se malo naslonila na vrata in pogledala skozi okno. Ta stres mi je bil, hvala Bogu, prišparan :)

  Nadaljujemo po poti, ko se pripeljemo do ograje na kateri piše Levi...in dejansko...na pravem safariju moraš imeti srečo da ga sploh vidiš, tukaj so lepo v senci pod drevesi, dva metra od tebe. Potem gre po naprej, zapelješ v medprostor dveh ograj, zadaj zaprejo, spredaj odprejo...kot da sem v neki verziji Jurassic parka...in zapelješ med tigre. Tile tukaj niso kot na Tajskem, ampak lepo aktivno hodijo, se kopajo, pležejo po drevesih, skratka zanimivo videt, ko te loči od take mrcine samo vetrobransko steklo in malo "pleha".

  Sledijo medvedi, sloni, žirafe (ki zelo lepo vzamejo arašide iz roke, imajo pa tudi ogromno sline ), zebre, bizoni, opice, konji, osli, itd. Je za videt. Potem se parkiraš avto in greš še na tri atrakcije znotraj Fasanolandie (zabaviščni park), ki je zraven Zoo Safarija. Tu še je razstava reptilov, peljejo te v kletkah med opice, ki veselo skačejo po avtu in še z vlakecom enim obhod do ogleda polarnih medvedov, nosorogov, morskih levov, hipotov...

  Ko po vročini oddelamo vse, se odpeljemo še v 10 km stran oddaljeno mesto Alberobello. Znotraj mesta je znamenitost kamnite hiše, ki jih imenujejo Trulli in naj bi bile sezidane brez veziv, iz apnenčestih kamnov nepravih oblik. Naj bi to zdržalo od pradavnih časov do danes. Vsekakor zanimivo videt...škratov ni bilo doma sicer.

  Vrnemo se v Monopoli, malo počitka, kuhanje, večerja na naši mali terasi in še zadnji sprehod večerni po lepem Monopoliju. Jutri gremo naprej, v mesto Matera...zagotovo je Polignano a mare in Monopoli tisto ta pravo....res fajn.
  Read more

 • Day16

  Monopoli

  September 19, 2019 in Italy ⋅ ⛅ 20 °C

  One hour train trip to Monopoli where I had a much craved for bacon and scrambled egg pucce and tasty espresso with almond milk syrup. Then a thunderstorm closed in so got marooned inside the interesting bar with books, glass floor over kegs and roman ruins.Read more

 • Day17

  Monopoli to Matera

  September 20, 2019 in Italy ⋅ ⛅ 20 °C

  Another egg and bacon roll, amble round town then swordfish (spada) and caprese salad at Locanda dei Mercanti before catching the bus to Matera via Bari Airport, port and centrale. A long convuluted walk from bus fermata to Le Dodici Lune including dozens of steps.
  Even before the incredible sassi landscape the town had some noteable architecture.
  Drained after a long day and no energy to get lost again, I went to nearby PanneCotto for excellent bruscetta and rocket, local soup snd una calice
  Rosso de San Vito.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Monopoli, モノーポリ, Монополи