Italy

July 29, 2024 in Italy ⋅ ☀️ 25 °C

Ein paar Funfakts zu unserer Tour:
      Unterwegs: 11 Tage
      1 Tag Pause und 10 Tage fahren 🤣🤣🤣😂
      Gefahrene Höhenmeter: 😂😂😂 kann nicht berechnet werden 🤣🤣🤣 oder doch?
      53 244m ufffff
      Max Höhe: 2802m = Col du Bonnette
      Min Höhe: 194m unbekannt was das war 😂
      Gefahrene km: 2900 km
      Gefahrene Pässe: 25
      Diese wurden aber in Summe 36 mal befahren 🤣😂. Es gab also Pässe die fuhren wir 2 mal und eine paar sogar 3 mal 🤣🛵🛵💪
      Kehren und Kurven: ungelogen sicher einige Hunderte 🤣🫣
      Umfaller, Unfälle, oder ähnliches: keine
      Pannen, Reifenplatzer, oder anderes: keine 🤔, man glaubt es kaum
      Alle heil wieder angekommen.

Also eine Tour für naja bissl "Vespa-wahnsinnige" 😂

Lotte, die Flotte hat ihre Prüfung mit Bravour bestanden und ist Berg tauglich.
      Dons grauer Flitzer natürlich auch.

Soda: mein Allerwertester braucht denk ich a bissl Erholung 🫣
      Urlaub wurde schneller beendet als gedacht, da wir unsere Pausentage lieber in den Bergen verbracht hatten. Tja so kanns gehen

• Day 12

Afrejse fra Grotte di Rescia

July 28, 2023 in Italy ⋅ ☀️ 18 °C

Ja så har vi også prøvet at overnatte samme sted i 4 nætter. Vi har nydt roen i ikke at skulle pakke ud og ned. Det kan helt sikkert noget for ferien. Campingpladsen har budt på mange hygge stunder.
      Bilen bliver lige skyllet over, der sidder stadig skidt og blade fra uvejret.
      Nu går turen videre til Østrig.

• Day 9

Nyder Campeggio de Rescia

July 25, 2023 in Italy ⋅ ⛅ 22 °C

Det er det dejligste vejr. 🌞🌞🌞 25 grader og en mild vind. Pladsen ligger så godt, med udsigt over mod den tæt bebyggede bred. Og bjergene... Hvor er de flotte i solskin. Vi måtte lige ha lidt billeder af den smalle indkørsel 😊.
      Søren bader.... Det gør jeg ikke fordi vi så en slange i vandet 😳.
      Jeg måtte lige minde Søren om: husk maven. 🤣🤣

• Day 9

Det værste tordenvejr i 37 år

July 25, 2023 in Italy ⋅ 🌧 15 °C

Vi blev vækket ved 3 - 3:30 i nat, ved det vildeste tordenvejr, lyn og brag. Vi stod op ved 8-tiden og besigtede skaderne. Når vi nu befinder os mellem de her bjerge så hænger tordenvejret lidt fast og flytter sig ikke så hurtig som der hjemme, men bliver kastet fra bjerg til bjerg. ⛈️Og det regnede og det haglede, kæmpe hagl! Det var ret skræmmende. 😱 Telt og bil var fyldt med blade og småkviste fra træet vi ligger under. Andre biler på pladsen har fået skader af haglene, men fordi vi har holdt under træet er der ikke sket noget med hverken bil eller telt. 🤗Der løb en masse vand ind i teltet, men efter nogle timer med god udluftning og dejlig varme, så er alt godt igen.Read more

• Day 8

Vi kører til Lugano = godt vejr

July 24, 2023 in Italy ⋅ 🌧 17 °C

Ja vejret lover ikke så godt. Så må vi jo flytte os, men for at finde bedre vejr, er Lugano det tætteste. Planen var ellers at vi skulle til Interlaken i Schweiz. Det passede med at turen gik forbi, så vi holdt en kort middags pause ved Thunersee. Der er så smukt og vandet helt turkis. 😊 Interlaken er én stor turistfælde, kæmpe store hoteller (f. eks Victoria-Jungfrau, som nok kunne sluge hele vores opsparing på 3 dage) og dyre butikker. 😳😳😳. Næh... Lad os køre ad små snoede veje gennem hyggelige landsbyer. Det er meget mere os. Og det fik masser af indtil vi kørte mod Gotthard tunnelen. Der var andre der havde fået samme idé. Det tog 4 timer at køre 150 km. 😱. Godt at vi havde udsigt til de flotteste bjerge, nogle med sne og nogle med vandfald. 😊 Endelige kom vi gennem tunnelen eller rettere... der er jo rigtig mange tunneler, så var det bare at finde den campingplads som vi havde udset os. Der var så optaget og vi kan vist roligt sige at vi har taget det dårlige vejr med os. Det står ned i stænger 😒. I morgen lover de godt vejr 🤞🤞. Næste campingplads har heldigvis plads, men der er lidt smalt for vores bil at komme ned ad indkørslen. Nårh ja... De andre kommer jo med campingvogne også. 🤔. Regnen stilner af og vi for sat teltet op. Pyh... Kl er 21 og vi har stadig ikke spist. Der ligger heldigvis et Pizzaria på næste campingplads. Dejlig mad. Og så hjem og sove.Read more

• Day 11

Grotte Rescia

July 27, 2023 in Italy ⋅ ⛅ 20 °C

Campingpladsen ligger lige ved siden af en grotte/drypstenshuler. Dem må vi da se! Fantastisk, men 5 min så var vi igennem. 😳 7 euro pr næse. Okay det tog måske 10 min fordi pilene viste at vi gik den forkerte vej rundt, lige meget hvilken vej vi valgte. 🤔. Der var et smukt vandfald på den anden side af grotten omgivet af stejle klippevægge overgroet af bregner, mos og alpevioler. Vi fik fornemmelsen af at være i regnskoven. Fantastisk.
      Og så lige en Skovrandøje, sommerfugl.

• Day 8

Østrig, Schweiz og Italien

September 11, 2024 in Italy ⋅ ☁️ 18 °C

Det er første gang, at vi kører længere strækninger på de små veje i Østrig, og det er faktisk flot, synes vi. Landskabet består af brede, grønne dale med græsmarker, og der hvor dalene slutter, bliver det meget hurtigt stejlt med flotte grå bjergtoppe. De små landsbyer ligger tæt. Altid med gamle gårde og kostalde lige ud til gaden. Traktorer kører op og ned af de stejle gader i byerne, og blomster i altankasser pryder alle husfacader. Og så er der to typer af kirketårne: enten det maget smalle, og spidse, - eller løgkuplen. Det skifter nærmest i hver anden landsby, så man kunne få den tanke, at der bare har været to kirkearkitekter i sin tid, som har konkurreret indbyrdes om at bygge flest kirker!

Da vi senere kommer ind i Schweiz, er det ikke helt det samme. Selvom vi fortsat holder os ude af motorvejene, er det bare ikke lige så charmerende. Bebyggelsen ændrer karakter, færre landsbyer og mere moderne hotelbyggeri. Måske hænger det også sammen med, at vi kører mod St. Moritz, der er kendt, som der, hvor de rige holder til. Pludselig kører vi langs med golfbaner og en landingsbane til privatfly, og der bliver langt mellem græssende køer!

Det er den italienske del af Schweiz, og grænsen bugter sig lidt tilfældigt mellem de to lande, men vi slutter dagen med at køre ind i Italien gennem passet Maloja og byen Castasegna. Og med ét er vi nede i det hektiske Italien med trafik og hasarderede overhalinger. Det slår bare aldrig fejl! Vi kører langs med den store Como sø, og nu er der næsten bebyggelse ud i ét, og meget langt mellem charmerende landsbyer, men der er dog et par stykker med små stenhuse og skiffertage.

Vi ender ved en lille sø ude i lidt skov. Det er blevet fugtigt og varmt igen. Vi er nede i 200 meters højde efter at have snust til den klare og kølige alpeluft. I morgen kører vi mod Frankrig!

• Day 10

Lugano See

July 28, 2024 in Italy ⋅ 🌙 23 °C

Heute gings ratzfatz sehr früh los, und wir waren fast alleine oben am Kleinen Sankt Bernhard. Weiter gings dann zum großen Sankt Bernhard, wo schon deutlich mehr Fahrzeuge unterwegs waren. Dann gings hopphopp zum Furkapass. Bissl über die Autobahn und dann hoch. Uiiii viel los. Viele Wohnmobile die da drüber schaufen.
      Und dann wieder runter und übern Gotthardpass. Erstmal eine längere Pause genossen und unser übliches Würstchen genossen. Band hat auch wieder gespielt.
      Dann rasch über die Autobahn weiter ca. 70 km nach Lugano.
      Okay, km macht man so, aber schöner ist es auf der anderen Straße 😅
      Grenze passiert und nun sind wir wieder in Italien.
      Wir haben beschlossen es reicht für heute und wir fahren nicht mehr weiter zum Comosee. Irgendwie sind wir beide dann doch geschlaucht und fix und foxy.
      Morgen geht's dann direkt nach Hause 😅🤣
      Direkt laut Plan übern MalojaPass, Flüelapass und was dem Don sonst noch so einfällt.

• Day 2

Norditalien mit Hund

August 1, 2019 in Italy ⋅ ⛅ 25 °C

Für einen entspannter Badeurlaub mit Hund ist in Porlezza der ideale Ort. Die Kleinstadt in der Provinz Como liegt am Luganer See. Viele Hunde tummeln sich hier am Strand, dürfen frei rumlaufen und mit ihren Menschen durchs Wasser kraulen. Ein Fluß, der in den See mündet, sowie der Lago di Piano, erweitern noch den Badedpaß. Hunde sind hier gern und viel gesehen! Wir (ich mit Hund Joschi) wohnen in der Unterkunft green garden, die ich wärmstens empfehlen kann! Selten habe ich solch eine herzliche, liebevolle Bewirtung erlebt. Der Familienbetrieb aus Sizilien kocht wunderbares Essen und ich fühle mich richtig heimisch. Die Unterkunft liegt im Grünen, umgeben von Feigenbäumen und Heidelbeersträuchern. Der See ist fußläufig zu erreichen.Read more

• Day 34

Ciao Italia!

July 3, 2018 in Italy ⋅ ⛅ 20 °C

Es geht langsam gen Norden. Heute ist unser letzter Tag in Italien.
      Wir verabschieden uns und sagen Danke für so viele tolle neue Eindrücke.

Vor der Ostsee kommen aber erst noch die Berge und Tante und Onkel....Read more

You might also know this place by the following names:

Porlezza

Join us: