Italy
San Teodoro

Here you’ll find travel reports about San Teodoro. Discover travel destinations in Italy of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

13 travelers at this place:

 • Day2

  Überfahrt nach Palermo

  April 2 in Italy

  Frisch gestärkt sind wir in Domaso losgefahren. Trotz 2,5h Puffer sind wir auf die letzte Minute (zumindest nach deutsch-schweizerischer Pünktlichkeit) am Fährhafen angekommen. Deppert wie wir sind dachten wir, dass der Osterverkehr nur Richtung Norden staut...an alle Italiener, die in die gleiche Richtung fahren wie wir, haben wir nicht gedacht 🤦‍♀️. Naja, die Kinder haben trotz Staus gut mitgemacht und die Fähre ist nicht ohne uns unterwegs.Read more

 • Day1

  Genua

  January 15, 2017 in Italy

  Flug nach Italien - Bustransfer zum Schiff - Einschiffung in Genua
  Sehr schönes Schiff und große Kabine, wir sind sehr zufrieden. Kaffee trinken mit Blick auf Genua, Schwimmen im Pool, Rettungsübung, Abendessen.

 • Day1

  Genova

  April 3, 2017 in Italy

  Samedi, 1er avril 2017
  Un bon petit-déjeuner, pris au bord de l'eau, nous met d'attaque pour la suite. Il ne nous restent que deux heures pour rejoindre Gênes et son port de ferry, pas de stress donc. Nous y arrivons trop vite et devons rebrousser chemin, faute de places de stationnement au port. Nous trouvons un endroit pour nous garer et pour dîner, coincés entre travailleuses du sexe et bus internationaux. Après deux heures de file d'attente devant notre car-ferry, nous sommes superbien installés sur la Superba dans notre suite. Les vingt heures de traversée sont entrecoupées des repas, pas folichons mais correctes. La nuit est reposante et un peu de pluie arrose notre trajet.Read more

 • Day2

  Im Hafen von Genua

  November 18, 2017 in Italy

  Nach einem typisch italienischen Frühstück mit Cappucchino und Hörnchen fuhren wir gegen 9 Uhr auf die Autotobahn nach Genua. Kaum Verkehr, Sonnenschein. Perfekt. Die letzten ca. 60 km waren dann eher wie eine kurvige Bundesstraße als eine Autobahn. Jedenfalls waren wir ohne Probleme am Eingangstor zum Hafen von Genua. Und mussten davor warten. Einlass erst 4 Stunden vor Abfahrt. Dann eben Lesen im Kindle. Um 16.00 Uhr durften wir dann die Kontrollen passieren und nachdem wir versichert hatten keinen Ersatzkanister mit Benzin dabei zu haben in den Hafen fahren. Am nächsten Schalter wurden unsere im Internet gekauften Tickets geprüft, in Gutscheine ala Kassenzettel umgewandelt und unser Warteparkplatz zugewiesen. Im Lauf der nächsten Stunden füllte sich dieser mit LKWs, PKWs, Motorrädern und Wohnmobilen. Nur nicht mit der Fähre, die hatte Verspätung. Dann brach Hektik aus, die Fähre kam um die Ecke und wurde entladen. Jetzt wollten jeder gleichzeitig auf das Schiff. Italienisch. Gebrüll, Geschrei, Türenschlagen. Einfach köstlich. Um 23 Uhr waren dann tatsächlich alle an Bord und wir legten ab. Doppelkabine mit Meerblick. Gute Nacht.Read more

 • Day2

  On Board!

  December 6, 2017 in Italy

  Jetzt gleich geht es los. Wir haben uns das Schiff bereits ein bisschen angesehen und freuen uns auf die nächsten Tage. Über Nacht fahren jetzt erstmal nach Rom. Gute Nacht!

 • Day9

  Diamond lounge

  July 18, 2016 in Italy

  The other night we decided to try the diamond lounge, instead of the concierge lounge.
  It's a much nicer lounge, mainly because it has windows and an outside seating area, which is ideal for the weather we have been having.
  It's a shame on the suites concierge and the two bar servers down in the concierge lounge, as they have been lovely, but it is so much better upstairs.

 • Day6

  Odplujemo, končno

  April 6, 2017 in Italy

  Slovensko-avstrijsko-nemška druščina, vključno z mačjo navezo, je pokonci že navsezgodaj. Zgleda, da je reisefiber že na delu, čeprav imamo do Genove in odhoda ladje več kot dovolj časa. Jutranji kofetek, izmenjava zadnjih ugibanj kako naj bi potekalo vkrcavanje in katere formalnosti bo še treba urediti in kaj vzeti s seboj na ladjo, ker dostopa do avtodoma ne bo, in že je tu čas za odhod. V pristanišču moramo biti namreč štiri ure pred napovedanim odhodom ob enih popoldan.

  Odpeljemo se, promet do Genove je gost, saj je delovni dan in vsi hitijo na delo ali kamorkoli že. Po nekaj kilometrih vožnje je tu prvo opozorilo : voznik vozi v napačno smer. Avtocesta pa ozka in ovinkasta, brez možnih izogibališč. Desni pas zasedajo tovornjaki, po levem pasu hitijo domačini, kot da so preslišali opozorilo, ki se pojavlja ves čas. Malček zoprn občutek, če bi se ta nesrečnež pojavil in povzročil zmedo. A se vse dobro izteče. Na začetku mesta v večjem križišču zgleda, da so voznika ujeli. Policijske luči utripajo, firbci se zbirajo, reševalno vozilo je v prihajanju. Kako se je končala neprevidna avantura nespametnega voznika ne ugotovimo.

  Ob prihodu v pristanišče ugotovimo, da nismo prvi. Kolona avtomobilov vseh vrst in znamk je že dolga. Maročane spoznaš na prvi pogled saj so polno naloženi, ne le znotraj, vse vrste tovora se znajde tudi na strehi. Krama razne sorte, od starih koles, do lesenih desk, punklnov take in drugačne sorte na strehah je vsaj tako visoka kot avto sam. Komaj kaj prostora za potnike, praviloma družine z majhnimi otroki. Pred vkrcanjem je treba urediti še papirje v sosednji stavbi. En sam možakar sedi za okencem v pisarni mejne kontrole, časa da izpolniš obrazce je dovolj, saj je vrsta dolga in možakar izvaja postopek počasi in po predpisih. Ljudje pa potrpežljivo čakamo da pridemo na vrsto. Vedno bolj mi je razumljivo, zakaj je potrebno priti v pristanišče kar štiri ure pred odhodom. Potem, ko uredimo papirje se lahko vrnemo k avtu in zdaj že na vročem soncu narejeno potrpežljivo čakamo in pogledujemo na začetek vrste ali se že kaj dogaja. In potem, končno, veriga, ki zapira dohod na ladjo, pade dol. Vrsta se premika in krajša. Vkrcavanje se konča s polurno zamudo, saj nekateri nimajo urejenih papirjev, potem so tu še zamudniki na katere čakamo in ki so, kot izgleda, najavili svojo zamudo, zgodi pa se tudi, da se vmes znajde kakšen avto, ki mu motor enostavno ne vžge in takega je treba na trajekt pač ročno potisniti. Kar pestro dogajanje.

  Na ladji se postopek s papirji oz. dokumenti ponovi, saj je treba številne potnike organizirano usmeriti v njihove kabine. Začuda vse teče brez nepotrebne nervoze. Za potnike takšne sorte kot sva midva, ki imajo s seboj psa ali mačko, so rezervirane posebne kabine. In zadovoljno ugotoviva, da je najina kabina na najvišjem nadstropju, z oknom in torej razgledom, ter prostorna dovolj, da bo Florjan lahko užival svojo svobodo.

  In tako se vkrcavanje srečno zaključi. Ladja zapušča pristanišče, Genova ostaja tam zadaj kjer mora biti, okrog nas je samo še morje. K sreči mirno, tako, da ni nevarnosti, da bi kdo dobil morsko bolezen. Vsaj zame je to zelo pomembno, ker nisem ravno neka navdušena morjeplovka. Tudi Florjan ne kaže nekih posebnih znakov nezadovoljstva. Njegova rana na hrbtu se celi, protibolečinska terapija pa kot kaže tudi dobro deluje. Zadovoljno zleknjen na postelji počiva, občasno pa zleze na okno in opazuje valovanje morja. Enkraten sopotnik, tudi na morju.

  Na palubi se tudi dogaja, sončenje, sprehajanje, srečevanje, klepetanje, prehranjevanje, dremanje, branje, ...., vsak po svojem počutju in interesu. Pretežno pa seveda vse v znamenju preganjanja časa, ki teče v drugačnem, bolj počasnem ritmu. Dogajanje nam potem popestri obvestilo, da se moramo vsi potniki za Maroko zglasiti pred recepcijo kjer bo maroška policija kontrolirala vstopne dokumente. Ponovno vrsta in čakanje in izpolnjevanje še enega papirčka več. A hkrati prilika, da spoznaš kakšne zanimive sopotnike in tako, mimogrede, zveš kakšno uporabno informacijo več in izmenjaš naslov, ki bo morda prišel prav ob kakem drugem potovanju. Nama denimo, novo znanstvo z južno afričanoma Carlo in Godfreyem, s katerima je kemija stekla takoj po prvih spoznavnih frazah ter smo se nato razgovorili, kot bi bili znanci že od davnaj.

  Po sončnem zahodu se druščine razkropijo, ostanejo le še najbolj vztrajni in tisti, ki jih hreščeči glas iz zvočnika v petih jezikih zvabi na poslušanje maroškega pevca v spodnjem salonu.

  Mi trije smo kar zadovoljni, da lahko ležemo k počitku. Ropotanje ladijskih motorjev je znosno in spanec leže na oči kar sam od sebe.

  Tehnikalije
  Prevoženi km: 31
  Prenočevanje: na ladji
  Read more

You might also know this place by the following names:

San Teodoro

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now