Little Amazon

"Little Amazon", je asi hodinová plavba po úzkej amazonsky zarastenej rieke s hlavným sloganom toho, ktorý nám to predával "no snake - no money" (Ak neuvidíme hada, neplatíme). Platba všakLäs mer
Takua Pa

Mestečko Takua Pa je výnimočné tým, že je postavené v portugalsko-čínskom štýle. To sa tu v Thajsku veľmi nevidí. Niekedy sa tu totiž ťažil cín a mesto na tom zbothatlo. Bolo to všakLäs mer
Najdrahší výlet v Thajsku (NP Surin)

Na dnešný deň máme objednaný ultra drahý výlet do morského NP súostrovia Surin. Je to najdrahší výlet aký sme si kedy v Thajsku zaplatili a to aj po tom, ako sme si vybavili 40%-tnúLäs mer
Morskí cigáni (domorodý kmeň Moken)

Počas dnešného výletu nás zoberú tradičnými loďami morských cigánov na návštevu ich Luníka IX. Vidíte na čom všetkom dokážu thajci urobiť biznis?
Jedná sa o skupinu domorodýchLäs mer
Unikátne lode Kabang

Centrom života morských cigánov sú lode "kabang". Na týchto lodiach sa rodia, prežijú väčšinu života a občas aj zomierajú.
Aj keď hlavným tvarom pripomínajú tradičné thajské "longLäs mer
Vyhodnotenie elektro súťaže

Takže hlavná cena tentoraz už 1000Eur zas prepadla v prospech organizátorov. Pomôcka bola (kto si všimol), že káblik bol na drevenej teakovej doske, teda sa dalo predpokladať, že je naLäs mer
NP Similan

Dnes sme navštívili 4 ostrovy z národného parku Similan. Podľa rôznych informácií sa jedná o najkrajšie ostrovy v Thajsku. Spolu s ostrovmi Surin, kde sme boli včera vraj majú ten najLäs mer
A rána sú tu ťažké...

Po 2 dňoch únavných výletov začínajú u mňa problémy na WCku. Na Danku však nemám. To je permanentný "sraľko". Tá dokáže ísť ráno na WCko aj 10x a takto sa trápi už niekoľko dní.Läs mer
Trápenie na Yao Yai

Z lokality Khao Lak sme sa presunuli na ostrov Yao Yai. Danke sa veľmi nechcelo, lebo na Khao Lak sme bývali v obrovskej izbe, ktorú každý deň krásne poupratovali a to je DankinLäs mer
Prvé dojmy z ostrova Yao Yai

Yao Yai by vraj mal byť lenivý ostrov bez masového turizmu s pokojnou a kľudnou atmosférou tradičného, turistickým ruchom nenakazeného Thajska.
Čoskoro však zisťujeme, že je to hlavneLäs mer
Nečakaná návšteva

Maja už na Slovensku riešila, že do Thajska si musí zobrať lepiacu pásku, aby v prípade núdze vedela hermeticky oblepiť aktuálne bývanie tak, aby sa do neho nedostal žiaden hmyz.
ZatiaľLäs mer
Nový rok 2025

Všetko najlepšie v novom roku 2025
(alebo v Thajsku 2568)
vám želá Milan & Danka
Sme 6 hodín pred vami, tak sme si to užili o niečo skôr.
Na tomto ospalom ostrove som očakával -Läs mer
Trojkolka

Náš nový tricykel, ktorý sme si požičali na presuny po ostrove má tri kolesá, z ktorých každé sa správa ako keby malo vlastnú osmičku (povedal by som, že možno aj 16tku). To zaručujeLäs mer
Prvé pláže na Yao Yai

Pláž Laem Had je najznámejšou plážou tohto ostrova. Dlhý cíp práškovo bieleho piesku sa tiahne ako hadík hlboko do mora a pláž je parádna nie len na fotky, ale aj na kúpanie.
Aj keďLäs mer
Beach club a pláž "Hore bez"

Dnes sa vyberáme objavovať severnú časť ostrova. Všetky pláže v tejto časti však znamenajú ísť na motorkách cca 5km po lesnej ceste.
Tá je občas plná takých stúpaní a klesaní,Läs mer
Jedna havária nestačí

Ako som už naznačil, gravitačná sila nám zas pripravila nejaké zážitky.
Pri kĺzaní sa z kopca proste vzorec ťažká motorka a na nej dva európsky vypasené knedlíčky zafungoval. NaLäs mer
Marvelovský Supergekon

Po tom ako sme sa úspešne zbavili švába a kúpelňu už tretí deň nevetráme, len aby sa tam niečo nedostalo, sa v nej záhadne objavil gekon.
No objavil... Pri otvorení dverí spadol niekdeLäs mer
Pekný, no drahý ostrov

Raňajky začíname vždy na terasách našich viliek. To je komfort...
Celý deň potom beháme po rôznych plážach.
Dnes je to južná časť ostrova.
Je až fascinujúce, že na ostrove, ktorýLäs mer
Moslimský bordel, či európska hlúposť?

Už štvrtý deň nám títo moslimovia neupratujú naše bývanie a už nás z toho chytá celkom slušná zúrivosť.
Dochádza nám toaleťák a odpadkový kôš sa začína strácať pod kopouLäs mer
Medical massage

S Dankou sme objavili slepého maséra, ktorý je široko ďaleko známy zdravotnými masážami.
Rôzni ľudia s chronickými problémami popisujú, že práve on im svojou reflexno-thajskouLäs mer
Taký normálny deň v Thajsku...

Deň začíname s Ňaňom u kaderníka. Tomu sa klepú ruky, ako keby tušil, že vedľa sedí originál kaderníčka a podrobne ho sleduje.
Búdka, v ktorej sa Ňaňo strihá je aktuálneLäs mer
Výlet do NP Phang Nga - jaskyňa

Dnes sme si zaplatili výlet loďou do národného parku Phang Nga.
Pristávame na prvej pláži a vchádzame do asi 100m dlhej jaskyne. Na konci sa pred nami otvorí veľký priestor ohraničenýLäs mer
James Bond island

Ďalšou zastávkou v NP Phang Nga je Khao Phing Kan, malý krásny ostrov s plážou, s polootvorenou jaskyňou a vápencovými krasovými útvarmi. Hneď vedľa trčí z vody vyše 20m vysokýLäs mer
Moslimská dedina a thajský obed

Poslednou atrakciou NP Phang Nga bola plávajúca moslimská dedina na ostrove Koh Paynee postavená rybármi z ostrova Jáva. V minulosti totiž nemohli, keďže neboli obyvateľmi Thajska stavať naLäs mer
Posledná jednoduchá súťaž

Skúste uhádnuť, na ktorom poschodí ubytujú Milana a Danku v poslednom ubytovaní v Thajsku - v Bangkoku.
Čaro súťaže spočíva v tom, že ani my to netušíme.
A keďže bol pre vás problémLäs mer
Resenär
wau