Plavba Bratislava - Viedeň... cez Srbsko

Kde bolo tam bolo... Uzmysleli sme si, že v rámci toho, že máme zadarmo lodičku od Yachteru na 3 dni, že si spravíme plavbu Bratislava - Viedeň - Bratislava.
Edo z toho nebol extra nadšený aRead more
Štandardné predexpedičné patálie

A keďže na plavbu treba mať aspoň ako tak pripravenú loď, v naivnej predstave, že mám dosť času som 2 mesiace pred plavbou povypiľoval zbytočnosti z lode (ako napr. jedinú benzínovúRead more
... a Danka upratuje

Nebyť toho, že aspoň raz ročne naplánujem nejakú akciu, moje auto by už hnilo aj zvnútra. Takto mu doprajem nadštandardnú a pravidelnú údržbu, keďže Danka by v takom svinčíkuRead more
Zopár hodín do odchodu

Pohoďák Edo na rozdiel od mňa, ktorý 2 mesiace prerábam loď a testujem, čo sa dá, sa rozhodol urobiť prvú skúšobnú plavbu svojej loďky v túto sezónu až v Srbsku...
Ako tu už býva,Read more
Cesta do Srbska

Odchádzame o 7mej ráno a pod Dargovom stretávame podivuhodne zabalenú partnerskú loď.
Edo svoju loď zabalil na prvý pohľad do nejakej siete, s ktorou môže chytať morské (riečne) panny naRead more
Trapas! Vchod do vody zamknutý

Edo zisťuje, že marína, kde sme chceli vkladať loď je v skutočnosti nejaký rybársky zväz. Problém je, že vchod je zamknutý (s tým plánovač Edo nepočítal, čakali sme voľný vstup) aRead more
Pokazená loď a havária na Dunaji

Ňaňo vloží Edovu loď do vody. A Edo asi plne nepripravený na silu prúdu Dunaja nejako nezvládne cúvací manéver a pri odplávaní sa obúcha o dve lode.
Všetci na brehu show, EdoRead more
Loď kaput! Zas!

Ráno naštartujem loď a ide sa... Teda dáko nejde. Čln radikálne preťažený celou batožinou na dovolenku sa síce nejako rozbieha, ale okolo nás 2m vysoká vlna a nič... No a po 10Read more
Vrtuľa kaput!

Ideme ešte na Edov popud preskúmať dedinku oproti Starý Slankamen. No a Edo... Nebol by to Edo... Rozbíja v plytkej vode vrtuľu na preňho neočakávanej podvodnej hrádzke. Zahlási, že to nieRead more
Policajti v Belehrade

Po Belehrad sa na pravom brehu ťahá vysoký strmý skalnatý masív. A hore na ňom s parádnym výhľadom trónia srbské vilky. Kocháme sa. V Belehrade odbočujeme na párty rameno s obrovskýmRead more
Adrenalínová cesta do Golubacu

Pomaly sa plavíme okolo miest s pevnosťami. Stretávame rumunskú nákladnú loď, ktorá keď nás vidí ponúka nám svoje pivo, ale slušnosť káže ponúknuť niečo tiež.
Dávame im našeRead more
Ide sa do kaňonu

Dnes sa začína plavba po hlavnom úseku, hlavnej atrakcii, kvôli ktorej sme tu šli. Dunaj sa prediera Karpatmi v asi 120km úseku a tvorí úzky kaňon obkolesený vysokými brehmi - ŽeleznéRead more
Polonahá Danka

Striedame úseky rýchlej plavby a pomalej plavby s opaľovaním, keď riadi ocko.
Danka sa opaľuje a ja som si vyrobil rehabilitačnú loď v rámci ktorej liečim svoje nohy, s ktorými mámRead more
Ďalšie zážitky

Neskôr sa zoznamujeme s miestnym a náš alkoholický krúžok v zložení Ňaňo a Edo hneď začne pracovať na výmenných obchodoch. Popijú rakiju, niečo zakusneme a tí, čo vieme prečo,Read more
Vodná jaskyňa, v ktorej sme neboli

Ďalej sa plavíme cez čím ďalej vyššie skalné masívy a v jednom z nich objavujeme jaskyňu. Tá je na rumunskej strane a my sme oficiálne v Srbsku, takže na rumunskom brehu nemôžemeRead more
Koniec kaňonu

Vyvrcholením boli najvyššie útesy, hĺbky Dunaja až 75 metrov a v skale vytesaná 43 metrov vysoká tvár posledného dáckeho kráľa Decebala, či kláštor Mraconia.
Urobíme si ešte krátkyRead more
Cesta do Belehradu

Ráno mi Danka pridelí ponožky s logom jeleňa paroháča.
Neviem, či už môj zdravotný stav, s ktorým tu každý deň zápasím vyhodnotila tak, že ma mieni vymeniť za niečo lepšie a taktoRead more
Večerný Belehrad

Podvečer odchádzame do miestnej plávajúcej reštiky a z nej pozorujeme asi nejaký megapožiar na ostrove oproti, ktorý postupne zadymí väčšinu plavebnej dráhy nepreniknuteľným bielymRead more
Návrat domov

Po raňajkách v boateliku s výhľadom na vodu a naše zakotvené loďky vyrážame ešte na lodný prieskum Belehradu. Povozíme sa po rieke Sáva a plnou rýchlosťou sa vraciame späť.
V mieste,Read more
Dovolenka končí v nemocnici

A ešte dlhý no zaujímavý bonusový príspevok na záver, keďže sa v podstate priamo týka celého výletu.
Celý čas počas nášho výletu, aj keď som to veľmi v príspevkoch nespomínalRead more