Portugal
Lomba da Pedreira

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

7 travelers at this place

 • Day10

  Praia do Lombo Gordo

  September 6, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

  Igen, közel volt a lejárat, de két kanyar után úgy döntöttem, én itt nem fogok végig menni autóval. Még lefelé hagyján, de felfelé tuti nem. Ide nem volt kiírva hogy vészesen meredek, meg 35 % lejtő, de simán volt annyi. Menjünk inkább gyalog, úgysincs messze a térkép szerint a part. És mentünk. Meg mentünk. Jó meredeken lefelé mentünk. Végül elértük a lenti parkolót, 1-2 autós vállalta csak be.
  És innen még mindig lefelé mentünk, át egy hídon, lépcsőkön lefelé, óriás ketté hasadt szikla között meredek lépcsőkön lefelé. Jesszus, itt vissza is kell majd mászni 😬

  Leértünk, körben baromi magasan a sziklák teteje, tényleg fekete a homok, nagyon finom szemű. A legmeglepőbb, hogy itt lent is van WC, zuhanyzó öltöző és egy emberből álló személyzet is, tiszta minden épület és ingyenes a használat.
  Kicsit elüldögéltünk itt is, csodáltuk ahogy a hatalmas hullámok megtörtek pár méterre a parttól, aztán kimondtuk: jajjj, másszunk vissza. Végig meredeken felfelé 30 percen keresztül. Durva volt. Kata lemérte, valami 150 méter szintkülönbség felfelé 1.6 km-en belül. Végre megvan a kocsi, kis pihi mellette, amíg levegőt kapunk.
  Jöhet a többi miradouro a keleti parton...
  Praia do Lombo Gordo
  São Miguel, Portugal
  https://maps.app.goo.gl/1ggrNCXz3es7Aq9Y7
  Read more

 • Day10

  Miradouro da Ponta da Madrugada

  September 6, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

  Kilátópont parkkal. Képeslap. Volt már?
  Itt már kezdett kiégni a szépérzékelésünk, ennyi mindent lassan nem lehet befogadni.
  Egyébként ez a másik nagyon népszerű miradouro itt a környéken meg úgy általában, az előzőtől pár kanyarra, pont rá is lehet látni.
  Ez is gyönyörű, rendezett, csak ez kicsit vadregényesebb, több szintje van, vagyis ilyen lépcsős. Tiszta élénk zöld minden, a kilátás tökéletes, grillezők itt is vannak, és mint szinte mindenhol máshol, itt is van kikészítve fa ha szeretnél grillezni.

  Innen látszik lent a mélyben a következő völgyben a fekete homokos tengerpart is. A hullámok szép nagyok még innen messziről is. Viszont maga a hely egész közelinek tűnik. A következő kanyarban van állítólag a lejárat, autóval majdnem végig lehet menni.

  Viewpoint of Ponta da Madrugada
  São Miguel, Portugal
  https://maps.app.goo.gl/95wJ78ouYjqwWUcM8
  Read more

 • Day10

  Jardim do Miradouro da Ponta do Sossego

  September 6, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

  Ez egy ilyen miradouros nap, tényleg minden kanyarban van egy, de közülük is kettő kiemelkedik. Az egyik a Ponta de Sossego. Ez egy gyönyörű kert, nem is kicsi, több ponton lélegzetelállító kilátással, élénk zöld színű növényekkel, sétánnyal, grillező helyekkel, sok sok cicával. Nem nagyon lehet mit mondani róla, a látvány szuper. Tökéletesen karbantartva, minden rendezett és, tiszta, még a WC épülete is olyan kilátással bír, hogy elfelejtesz bemenni pisilni 😂

  Jardim do Miradouro da Ponta do Sossego
  São Miguel, Portugal
  https://maps.app.goo.gl/vegeWcwgjvAyCato6
  Read more

 • Day3

  Cute kitties

  December 22, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 17 °C

  Cats appear to be the most popular animal here second only to cows

  The cutest one is still that tiny grey one that lurks in our villa grounds and darts into your house faster than anyone as soon as you open the door and has to be picked up and forcibly removed or lured outside with food (see exhibit 5).Read more

You might also know this place by the following names:

Lomba da Pedreira

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now