Portugal
Piquinho

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

4 travelers at this place

 • Day18

  Pico mászás 1

  September 14, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 16 °C

  Az eleje jónak tűnt. Aztán kezdett kicsit kényelmetlen lenni. Aztán nem sokkal az indulás után jött a pánik, meredek az út, igazából sokszor nincs túra ösvény, hanem a megszilárdult láva folyamon mászol, ahol épp sikerül. Lent annyit mondtak, ha növény van csak körülötted, akkor letértél az ösvényről. Van 47 jelző oszlop, ezeket kell nézni, mindig csak a következőt. Néha persze nem látszik a meredek faltól.
  Az út elején felhőben mentünk, elég misztikus. Aztán fölé értünk, az csodaszép volt, ahogy alattunk oszladozott, megláttuk lent az óceánt és Pico partvidékét, aztán újra a, sokszor majdnem függőleges mászásra koncentráltunk. Aztán a völgybe megint leszállt a felhő, így ha vissza néztünk egy egy jelző oszlopnál, csak a tejfehér semmit láttuk, és azon agyaltunk, itt hogy a francba fogunk lejutni. De most inkább arra gondoljunk, hogy tovább, fel, majd ráérünk stresszelni lefelé.
  A táj, a hegy elképesztő. Tisztán látszik, hogy hol folyt a láva, hogy ez tényleg egy vulkán, hiába régen tört ki, de a köveket még nem formálta át az idő. Tényleg nagyon izgalmas ilyen helyen menni. Persze ezért sincs rendes ösvény, mert arra mész amerre kevésbé meredek, nincs kiépítve vagy taposva még semmi. Jó lenne érteni ehhez, hogy vajon mit hogyan hívnak és pontosan hogy jött létre, még sohasem láttunk ehhez foghatót.
  Egy idő után a vissza fordulás teljesen jó ötletnek tűnt, néztük a térképet, még mindig alig haladtunk, pedig a táv nem nagy, talán 3 km, persze, szintben felfelé legalább ezer méter, de ez nem tűnt annyira nehéznek.
  Elvileg felfelé 3 óra az út, lefelé 4 óra. Mi elég lassan haladunk, ha tényleg több lefelé, sosem érünk le.
  Hányadik jelző oszlop? 23. Ne már!!! A 47-ből? Basszus. Itt gondolunk először arra, hogy alföldiek vagyunk, jó nekünk a sík terep, egy ideig nem akarunk hegyet látni. És még le is kéne jutni valahogy.
  Akik velünk haladnak felfelé, néha ők is megállnak tanácstalanul. Akik lefelé jönnek, néha elnyomnak egy káromkodást. Legalább ez nyugtató, hogy mások sem örülnek annyira 😂
  Messze van még a kráter pereme, ami nem is a csúcs? Még 1km és 300m szint. Még 800m és 250m szint. Még 500m és 150m szint. Sose lesz vége.
  Egy idő után már nem olyan meredek, cserébe csúszós kis kavicsos. Alattunk csak a felhő.
  Még pár méter és elvileg ott vagyunk.
  Read more

 • Day3

  Vulkanbesteigung-Pico Tag 2

  June 25, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 13 °C

  Heute klingelte um 4 Uhr der Wecker. Um 5:45 Uhr begann der Aufstieg bei Dunkelheit. Der wirklich harte Weg führte uns bis auf die Spitze, wo uns dann in 2351 m ganz Portugal zu Füßen lag. Es war ein wirklich einmaliges Erlebnis! Nach 7.5 Std sind wieder unten angekommen und wollten nur noch ins Bett.Read more

 • Day3

  Dia 03 - passeio ao Pico

  January 29, 2020 in Portugal ⋅ ☁️ 12 °C

  Era dia de passeio à Ilha do Pico. A partida do barco estava marcada para as 07:00 mas o carro teria de entrar até às 06:40. Pormenor interessante é que o condutor teria de entrar sozinho... A viagem demora apenas 30', o mar apresentava-se calmo ao contrário do dia anterior. Assim que chegamos fomos saber algo sobre a ilha nas informações turísticas, seguimos para São Mateus onde tomamos o pequeno almoço. Depois fizemos a subida de carro (até onde foi possível) à montanha do Pico. Interessante foi ver as mudanças de tempo no espaço de poucos minutos, ora fazia Sol e conseguia-se tirar foto, ora caía uma nuvem que punha o nevoeiro à nossa frente. Já lá em cima no Pico, apesar de não conseguirmos ter uma vista deslumbrante (devido a ao nevoeiro) fomos compensados por um arco-íris fabuloso. Era hora de descer (e tirar muitas fotos pelo caminho). Ainda nos rimos com um novo tipo de pastor de vacas, ia dentro da pick-up a comandar a vaca, ora para a esquerda ora para a direita... magnífico. Fomos almoçar ao restaurante "Ancoradouro", fomos os únicos Clientes, num restaurante com uma vista brutal sobre o mar. O restaurante Cella estava fechado. A comida não era divinal mas valeu a vista. A seguir, quase do outro lado da rua, tínhamos uma cooperativa (Picowines), tivemos que comprar vinho (3 garrafas: Terras de Lava reserva, Terras de Lava Syrah e Frei Gigante branco). Seguimos para a gare marítima da Madalena, a partida de regresso estava marcada para as 15:00. Assim que chegamos ainda demos uma volta pela gare marítima da Horta, fomos lanchar à Padaria e beber qualquer coisa ao famoso Peter's Café (não achei nada de outro mundo, tem uma boa decoração).Read more

You might also know this place by the following names:

Piquinho, Pico Pequeno, Q31799308