Ett potentiellt äventyr tar form
June 14, 2022 in Sweden ⋅ ☁️ 17 °C
Så är det bara några dagar kvar till avfärd. Jag skall göra precis som alla andra ungdomar som nyss tagit gymnasieexamen - jag skall ut och se världen lite. Att det är tjugo år senare än deRead more
Förberedelser - är det verkligen A och O
June 16, 2022 in Sweden ⋅ ☀️ 16 °C
Nu är det bara tre arbetspass kvar på jobb innan avfärd. Tre nattpass. Kom på att det kan vara klokt att börja packa lite kanske. Rätt som det är står man där med neddragna brallor och hittarRead more
Läge för en paus på annan ort?
June 18, 2022 in Sweden ⋅ ⛅ 15 °C
Man vet att det är dags att lägga benen på ryggen och fly landet när kidsen knivar ner varandra utanför trappuppgången... Py pan. Tur man var på jobb. Endast en natt kvar, sen blir detRead more
En sista natt i allmänhetens tjänst...
June 19, 2022 in Sweden ⋅ ⛅ 13 °C
Nu är det tolv timmar kvar tills avfärd. Emellan mig och friheten ute på Europas järnvägsspår finns nu endast ett nattpass som tjänare i allmänhetens tjänst. Vad jag gör på jobbet? JagRead more
Jäklar vad här skall åkas tåg...
June 20, 2022 in Sweden ⋅ ⛅ 15 °C
...fast vi börjar med bussen ner till Malmö C. Ingenting blev riktigt som jag hade tänkt mig med packningen. Tänk vilken tur att det finns butiker i Italien också 😉
Första bytet gick som på räls...
June 20, 2022 in Denmark ⋅ ⛅ 15 °C
Boom... Där gick det åt helsike
June 20, 2022 in Denmark ⋅ 🌧 15 °C
Om det är något man vet när man jobbar med tåg, så är det att det aldrig blir som man tänkt sig. Vi hann precis komma över till Fyn, sen tog det stopp. Misstänkt personpåkörning.Read more
Tyska gränsen - mask på
June 20, 2022 in Denmark ⋅ 🌧 14 °C
Lustigt det här med nationsgränser. Vi har lyckats ta oss förbi olyckan och tågat oss ner hela vägen till Padborg, vilket är sista stoppet i Danmark. I vagn 71, som jag delat med ett tjugotalRead more
Några timmar i Hamburg
June 20, 2022 in Germany ⋅ ⛅ 16 °C
Efter en inte helt smärtfri resa från Köpenhamn, där vi både drabbades av personpåkörning i Danmark och ett okänt tågstopp strax utanför Hamburg, rullade vi till slut in på HamburgRead more
Varför har jag inte gjort detta innan?
June 21, 2022 in Germany ⋅ ⛅ 16 °C
Att resa själv och tågluffa menar jag. Så förbaskat kul det är. Jag har träffat så mycket trevliga människor och samtidigt inte behövt kompromissa en sekund. Fy fan va bra!
Dagen börjadeRead more
Parksurf, OS-byn och nytt nattåg
June 21, 2022 in Germany ⋅ ⛅ 24 °C
Andra delen av min dag i Munchen var minst lika mysig den. Först besökte jag den engelska parken vid residenset. En sån där grön oas mitt i storstan, ni vet. Men den här var så himla rolig förRead more
Här kan man vara...
June 22, 2022 in Italy ⋅ ⛅ 20 °C
Det blev en tidig morgon då konduktören väckte mig med en kopp blaskigt kaffe redan vid 04. Nu, en timme senare har jag klivit av i Padova, en bit utanför Venedig, för att om knappt en timmeRead more
...här kan man också vara.
June 22, 2022 in Italy ⋅ ⛅ 27 °C
Rom men ingen cola
June 22, 2022 in Italy ⋅ ⛅ 31 °C
Dag ett i Rom är avslutad. Det blev en härlig dag där vi på klassiskt turistiskt vis inledde med att bränna våra kroppar sönder och samman på stranden.
Jag skall för alla er tusentals tjejerRead more
Ett land till kan bockas av...
June 23, 2022 in Vatican City ⋅ ☁️ 27 °C
Vi behöver inte Lucca...
June 23, 2022 in Italy ⋅ 🌙 26 °C
Vår sista heldag i Rom. Tanken var att vi skulle ge oss ut på en mattur på cykel med romaren, cykelklubbsägaren och kocken Lucca. Men den bajskorven avbokade oss igårkväll. Först blev viRead more
Glad midsommar!
June 24, 2022 in Italy ⋅ ⛅ 28 °C
Felicia åkte mot flygplatsen redan fyra imorse. Hon skulle hem och fira midsommar sa hon. Märklig typ det där 🤣
Själv fortsätter jag min resa på egen hand igen. Efter att tagit gott om tidRead more
Tågdag
June 24, 2022 in Italy ⋅ ⛅ 31 °C
Idag åks det lite mer tåg. Först snabbtåget till Florens och sen ett litet regionaltåg på en enkelspårig bana genom vackra toscanska landskap bort till Siena. Jag skulle fotograferat mer om detRead more
Här sover jag inatt ⛺
June 24, 2022 in Italy ⋅ ⛅ 30 °C
Siena
June 24, 2022 in Italy ⋅ ⛅ 25 °C
Magiskt vacker stad. Känd för sin hästkapplöpning på Piazza del Campo. Två gånger om året är det stor folkfest här och de olika lagen (cantrador enligt Wikipedia) tävlar mot varandra iRead more
Pisa - Been there. Done that.
June 25, 2022 in Italy ⋅ ☀️ 28 °C
Det är vackert. Det lutar. Turister är dumma. Moving on.
Ett oväntat besök
June 25, 2022 in Italy ⋅ ☀️ 28 °C
Efter besöket i Pisa inträffade resans hittills enda fadäs. Och stannar det på den här nivån skall jag vara lycklig, för i min mentala krisplan finns betydligt värre saker nedtecknade. MenRead more
Inatt campar jag vid havet-ish
June 25, 2022 in Italy ⋅ ☀️ 26 °C
Riomaggiore - Cinque Terre
June 26, 2022 in Italy ⋅ ☀️ 27 °C
Cinque Terre. Ett paradis på jorden. Det var faktiskt en gammal flickvän (eller ja, hon var väl inte så gammal egentligen) till mig som satte upp Cinque Terre på vår då gemensamma bucket-list.Read more
Corniglia - Cinque Terre
June 26, 2022 in Italy ⋅ ⛅ 29 °C
Inatt sover jag på Ostelle Corniglia. Fantastisk atmosfär. Inte själva vandrarhemmet kanske, även om det också är väldigt fint. Men hela Cinque Terre. Turistfälla, absolut. Men också genuintRead more