United States
Alpine County

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 54

   Dag 51, Bospizza

   June 18, 2022 in the United States ⋅ ⛅ 1 °C

   Terwijl het in NL 35 graden is word ik wakker in een bevroren wereld. Mijn waterfles is bijna volledig bevroren, ijs op mijn tent en ook mijn schoenen bevroren. Die waren gelukkig niet super nat, het valt mee hoe ‘hard’ ze zijn.

   Afijn, het kwam voor mij wat onverwacht maar dat kan mij niet ontmoedigen 😊. De ochtend blijft erg fris, de donsjas en handschoenen blijven vrijwel de hele ochtend aan. Dat is nog niet eerder voorgekomen. Het voordeel van de vrieskou is dat ook alle modder bevroren is, dat zijn nu ijskristallen geworden. Ik word niet nat of vies en het maakt een aangenaam knarsend geluid als ik overheen loop.

   Ik heb blijkbaar nog een bergpas te goed, die had ik nog niet gezien op de kaart. Bergpassen zijn altijd leuk, aan de andere kant is altijd een compleet nieuwe wereld. Dat is bij deze niet anders, ik eet een reep op de pas en ga snel naar beneden. Het is nog steeds erg koud en stil zitten is dan niet het beste idee.

   Rond lunch tijd kom ik enkele ‘weekend warriors’ (mensen die een weekendje op pad gaan, ik heb de term niet verzonnen) tegen. Ze vertellen me dat er niet veel verderop trail magic is. Dan wacht ik even met de lunch en voer het tempo een beetje op.

   Deze mensen hebben een hele keuken gebouwd op de bosrand net naast de weg. Ze bieden aan een pizza voor me te bakken. Ondertussen hebben ze salade, fruit, koekjes, chips, drankjes en nog allerhande lekkernijen. En dan vergeet ik het beste nog, ze hebben ook sokken. Dat is precies wat ik nodig had, aangezien ik eergisteren er een gat in gelopen heb. Wellicht de beste trail magic die ik op het pad ga vinden!

   Ik blijf ongeveer 45 minuten rond hangen en prop me vol, dan is het toch weer tijd om wat kilometers te gaan maken.

   Het landschap in de middag doet me denken aan jurassic park, got en lotr. Heel ruig gebergte in allerlei kleuren, ik verwacht door iets van vulkanische activiteit maar ik ben geen geoloog 😉.

   Eind van de middag komt die dan toch, de beloofde sneeuwbui. Ik pak me wederom goed in heb er weinig last van. Om me heen kleurt het even wit, tja sometimes it snows in april, uh… june.

   👋👋
   Read more

  • Day 57

   Dag 53, South Lake Tahoe

   June 21, 2022 in the United States ⋅ ☀️ 7 °C

   Ik heb een rustig kampeerplekje gevonden, prima beschermd van de wind en ver genoeg van het pad af dat ik vroege vogels niet voorbij hoor komen. Vandaag blijf ik wat langer liggen, ik loop enkel 5km naar de parkeerplaats die grenst aan highway 50. Rond 9:00 ben ik bij de weg en steek mijn duim in de lucht, er is veel verkeer dus verwacht snel een lift te kunnen krijgen naar South Lake Tahoe.

   Dat valt dus enorm tegen, het duurt bijna een uur voordat er een auto stopt. We zij inmiddels met vier wandelaars, één ervan moet in de kofferbak. Ik niet, ik was als eerste bij de weg 😜.

   Er zijn wegwerkzaamheden gaande, wat voor wat oponthoud zorgt. Ach ja geen haast, het is een rustdag. Ik heb een aantal dingen die ik moet doen. Uiteraard weer de voedselvoorziening regelen voor het volgende deel. Maar ook nog even naar de outdoor winkel, mijn zonnebril is stuk en mijn schoenen zijn (nu al) versleten.

   Zonnebril is snel geregeld, ik ben er van overtuigd dat deze ook stuk gaat voordat ik Canada ben dus heb niet veel eisen. Schoenen is een lastigere opgave, ik heb het idee dat mijn voeten wat breder zijn geworden door al het gestap. Ze zijn namelijk beide aan de zijkant open gescheurd (gaas). Schoenfabrikanten specificeren de breedte van een schoen niet, dus ik ben ze dan maar gaan vergelijken. Het is allemaal vergelijkbaar, daar heb ik weinig vertrouwen in. Ik weet dat er twee fabrikanten zijn die adverteren met een ‘wide toe box’. Op de gok bestel ik ze dan maar online en laat ze bezorgen in het volgende dorp. Hopelijk komt dat goed 😉.

   Nog een even lunchen en dan naar het motel. Ik heb weinig van South Lake Tahoe gezien, ik heb het motel gekozen in de buurt van de winkels die ik nodig heb, dat is de hoofdstraat. Ik heb lake Tahoe niet eens gezien, ik twijfel om nog een dag extra te blijven om dat te kunnen bezoeken. Maar ik ben op een missie, ik heb net een vakantie in Yosemite achter de rug, we blijven niet bezig 🙃.

   Ik moet eigenlijk nog de was doen, maar heb geen zin om een half uur bij de laundromat rond te hangen. Ik gooi ze maar in het bad en geef ze een handwas. Ik heb een foto toegevoegd van het water na de wasbeurt, een waarschuwing vooraf, het kan als schokkend ervaren worden.

   Het is 18:30 als ik weer honger krijg, even kijken wat er in de buurt is. Een griek ziet er veelbelovend uit, ik bestel een falafel pita die uitzonderlijk goed is. Nog even wat Netflix kijken en dan is het alweer bedtijd.

   👋👋
   Read more

  • Day 55

   Dag 52, Carson pass & Lake Tahoe

   June 19, 2022 in the United States ⋅ ☀️ 0 °C

   Het stroompje waarbij ik gisteren kamp heb gemaakt en in de avond nog in luttele seconden mijn fles heb gevuld is deze ochtend droog. Het enige dat nog overgebleven is zijn wat bevroren resten. Blijkbaar ben ik midden in een koufront terecht gekomen, de sneeuwsmelt hoger in de berg is vannacht gestopt.

   Als ik mijn hoofd uit mijn tent steek word ik begroet door de eerste zonnestralen. Gelukkig, dan kan het nog wel eens snel opwarmen.

   Ik ben inmiddels gewend aan vroege starts hoewel dat niet meer zo nodig is. 5:00 uur ben ik wakker. Een uurtje later hangt de tas weer op de rug en is het vizier weer op het noorden gericht.

   In de ochtend zij het enkele meren die het landschap sieren. Verder is het een beetje een kale boel. Het is me inmiddels wel duidelijk, ik heb het hooggebergte achter me gelaten.

   Eind van de ochtend ga ik over Carson pass, 2700m maar nog steeds enkele nare sneeuwvelden op de afdaling. Vanwege de hoeveelheid zon is de toplaag erg zacht en slipperig, de helling is aardig steil, dus weer opperste concentratie om niet naar beneden te glijden. Ik zou hier niet de eerste zijn bij wie dat gebeurt is aan de sporen in de sneeuw te zien. Slow and steady wins the race geldt hier ook 😊.

   Een stuk verder omlaag kom ik steeds meer dagjesmensen tegen, beschaving is niet ver. Ik kom op een parkeerplaats terecht, bij het informatie centrum is er trail magic. Wat drinken en een snack.

   Daarna loop ik nog een 15km, dat laat 5km over voor morgen. Dan ga ik weer een dorp in en dat is ook wel nodig. De laatste douche of wasbeurt is lang geleden. En in een bed slapen na die koude nachten is ook een aardig vooruitzicht.

   Voordat ik kamp maak zie ik enkele keren Lake Tahoe in de verte, het grootste hooggelegen meer in de VS (heb ik me laten vertellen, ik heb niet gecontroleerd 😉). Het dorp morgen ligt aan de zuidzijde van het meer. En als het goed is blijft de route nog enkele dagen in de buurt van het meer.

   👋👋
   Read more

  • Day 6

   Yosemite

   April 5, 2023 in the United States ⋅ ☀️ 4 °C

   Yosemite, de park met verschillende seizoenen in één. Ene moment lopen we in een dikke pak sneeuw en andere moment kunnen we in een shirtje lopen. Helaas door de sneeuw een deel van het park afgesloten. We moesten daardoor ook een andere camping zoeken en hebben we niet alles kunnen bekijken wat op ons lijstje stond. Het park is zo groot. Gelukkig waren er nog veel meer mooie dingen te bekijken.Read more

  • Day 34

   Lake Tahoe semi-circle

   October 11, 2019 in the United States ⋅ ☀️ 10 °C

   When we started our day today, we had some company. Janet decided to join us for part of the way. So we got more or less a guided tour with many information about Incline Village, Nevada and the US tax system, the flume, the bike path project and lots more.
   We stopped at Sand Harbour, an absolutely stunning place with a sand beach and boulders in the clear water. Afterwards, we followed the road along the East side of the lake and climbed up to Spooner Lake. This is where Janet turned around and we said goodbye. For us, the route followed the 50 (mainly downhill) where we stopped at a stunning view point for more photos. There were quite some tourists from all over the world and all of them wanted to talk about our trip, so we had problems to continue.
   We bypassed South Lake Tahoe on pioneer trail. Before, we passed the Stateline between Nevada and California again. It was pretty obvious: Casinos in Nevada and a stereotype hippie car on the Californian side 😉
   In the afternoon, we climbed Luther Pass, followed by a downhill ride on a canyon road to our campspot for the night. This side of the pass is freezing cold and we were in bed by 6.30pm.
   Today was also a burn day. During the climb it was quite foggy from a prescribed fire nearby. In order to prevent wild fires to spread rapidly, they clean the forests by burning dry branches etc. in a controlled way.
   Read more

  • Day 19

   Tag 19 - Über Tioga Road zum Lake Tahoe

   June 15, 2022 in the United States ⋅ ☀️ 22 °C

   Wir standen vor der Entscheidung, direkt nach San Francisco zurück zu düsen oder einen etwas längeren Umweg über den Lake Tahoe zu nehmen. Glücklicherweise entschieden wir uns für die zweite Option. Über die Tioga Road konnten wir noch einmal sämtliche Panoramas des Yosemite mit traumhaften Bergseen (Tenaya Lake), gigantischen Felsformationen (Clouds Rest, Lembert Dome) und Viewpoints (Olmsted Point) aufsagen. Trotz sich ziehenden 4 1/2 Stunden im Auto durch die Sierra Nevada erreichten wir gegen frühen Nachmittag unser Ziel: den für seine Strände und Skigebiete bekannten Lake Tahoe. Hier nächtigten wir auf dem Fallen Leaf Camground, der für seine very bear active area bekannt war. Ursprünglich wollten wir uns nach unserem Besuch bei Taco Bell ein Kanu ausleihen, um die Tahoe Keys vom Wasser aus zu erkunden, allerdings war es dafür zu windig. So fuhren wir zum Nevada Beach, um neben der geilsten Ananas unseres Lebens einen gefühlt nicht endenden Sonnenuntergang zu genießen. Das Panorama mit den sich im Hintergrund aufbauenden Rocky Mountains sollte unser letzter Sonnenuntergang in den Staaten sein und brannte sich entsprechend in unser Gedächtnis. Zurück am Campground sahen wir zwar leider keine Bären, dafür aber zwei glückliche Gesichter, die aus dem Strahlen kaum mehr herauskamen.Read more

  • Day 8

   Fahrt bis South Lake Tahoe

   September 9, 2019 in the United States ⋅ 🌙 5 °C

   Früh morgens, um 6 Uhr, standen wir auf und machten uns gleich auf den Weg.
   Bis wir aus dem Nationalpark draußen waren dauerte es alleine schon ca 30 Minuten.
   Am nächst gelegenen Lake Almanor machten wir eine Frühstückspause, bevor es weiter Richtung Lake Tahoe ging.
   Nach weiteren knapp drei Stunden Fahrt, kamen wir an der Nordseite des Sees an.

   Wir fuhren die Küste Richtung Süden entlang und genossen die tolle Aussicht.
   In Tahoe City stockten wir unsere Vorräte auf und erkundigten uns kurz im Visitor Center über die Gegend.

   Danach machten wir uns im südwestlichen Teil auf die Suche nach einem Campingplatz. Unser Favorit, der "Lower Eagle Point Campground" hatte leider schon geschlossen.
   Schlussendlich fanden wir auf dem sehr schönen "Fallen Leaf Campground" einen Platz. Dieser liegt direkt am Fallen Leaf Lake, den wir uns gleich noch anschauten.
   Mit 35 $ pro Nacht ist es jedoch bisher der mit Abstand teuerste Campingplatz.
   Read more

  • Day 6

   Lake Tahoe

   September 9, 2019 in the United States ⋅ ☀️ 16 °C

   Theo woke up at 6:30am - I guess he wakes up with the sun. The morning was hectic, trying to figure out what hikes would be possible with Theo and generally what to do with our day. We got into our cars at around 10:30am, and Theo fell asleep within 15mins.

   We drove up towards Emerald Bay, and there we found a tiny creek where Theo could put his feet in. It made me so happy to see him enjoy himself. It was also very sunny there, so we were able to tan a little bit.

   Lisa and Judith then left us to go on a separate hike that would’ve been too difficult for Theo. Instead, Chris, Theo and i did another tiny walk down towards a viewing point for Emerald Bay and then went to have lunch. We ate Mexican food and it was reaaaally tasty. Theo like the burrito salad more than the tacos.

   After we had lunch, we went to a quiet beach called Pope Beach. It cost $10 entry fee, and we were only there for 1 hour, but I reaaaally wanted to go for a swim. The water was surprisingly much, much warmer than we had expected. It was cold, but still manageable. Theo really loved playing with the sand and water too, and it really filled my heart with joy to see him by the water. It was too cold for him though, and now we’re a bit worried that he might get sick. Somehow, we’ll manage.

   Before heading home, we all tried to go crawdad fishing (a type of local crayfish) but we’re very, ver unsuccessful. We were looking forward to having home cooked seafood, but instead we’re eating eggs with toast.. which is not so bad 🤷🏽‍♀️

   Chris and I get the feeling that Theo’s mood is affected a lot by the change in routine. He’s often having to sit in the car or wait inside a store and it seems that the lack of physical activity is really making him grumpy and impatient. We plan on trying to cater to his physical needs more so that he feels more normal again.

   Tomorrow we drive to Yosemite national park, and it’s a 5 hour drive. We likely won’t have any reception there, so I’ll update the blog once we’re in Santa Cruz.
   Read more

  • Day 120

   Gardnerville sit

   December 29, 2023 in the United States ⋅ ⛅ 36 °F

   I haven't printed in a bit, so I thought I'd better pop one out.
   Anna got to drive in snow to get here to Gardnerville while I flew to Seattle and drove down with Kylan.
   We had a Christmas dinner at Kirk and Dana's, with them Gauge and Kylan.
   Not as joyous and festive as we expected, but always good to be around family.
   Sit 29 days
   Read more

  • Day 105

   More Lake Tahoe

   September 24, 2023 in the United States ⋅ ☀️ 15 °C

   A second day at Tahoe’s South End. I bike up to Fallen Leaf Lake, Tahoe beaches and to Emerald Bay before heading south-east, back into Carson Valley to the cute town of Genoa (oldest settlement in Nevada) and then up into the Sierra Nevada again towards gold countyRead more

  You might also know this place by the following names:

  Alpine County, مقاطعة ألباين, Алпайн, আলপাইন কাউন্টি, Condado de Alpine, Alpine konderria, شهرستان آلپاین، کالیفرنیا, Comté dAlpine, Alpine megye, Ալպայն շրջան, Contea di Alpine, アルパイン郡, Alpine Comitatus, Alpių apygarda, Alpine, Alpine Kūn, Hrabstwo Alpine, الپائن کاؤنٹی, Округ Алпајн, الپائن کاؤنٹی، کیلیفورنیا, Quận Alpine, Condado han Alpine, 阿尔派恩县

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android