United States
Bread Springs Wash

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 126

   Spare Part in Empfang nehmen in Gallup

   October 24, 2023 in the United States ⋅ ☁️ 18 °C

   Es ist halt so ne Sache auf Reisen: Wie/wo soll man Ware in Empfang nehmen, wenn es sie nicht im Laden zu kaufen gibt? Dann heisst es vorausschauen und irgendwo hin bestellen, hoffen es wird dort zugestellt und angenommen, und dann on time dorthin fahren. Diesmal wars ein RV Park in Gallup, und das Paket kam aus Taiwan. Der zweite Wechselrichter, der bei Blu zuständig fürs Aufbau-Batterien laden beim Fahren ist, hatte sich mit einem Kurzschluss verabschiedet. 1:1 Replacement war angesagt – und das gabs eben nur aus Fernost. 🤷‍♂️Read more

  • Day 25

   Gallup/USA RV Camping

   May 2, 2022 in the United States ⋅ 🌙 18 °C

   Oh Schreck, Plattfuss am Morgen schon. Kurz geflickt, bin schon ganz Profi! Wieder ein Draht eines Lastwagenpneus.
   Die Strasse führte durch schöne Prärielandschaften der Apachen und Navajos. Vorbei an verfallenen Tankstellen und Restaurants, die ihre Glanzzeit hinter sich haben.
   Ganz kurz vor einem Souveniershop der Indianer verlor ich wieder Luft. Der nächste Draht hatte sich den Weg zum Schlauch gesucht. Trotzdem gabs beim Indianer dann feine Tacos und Burritos.
   An schönen roten Felsen vorbei überquerten wir die Grenze zu New Mexico. Wieder verlor ich Luft. Jede 2. Meile war ein Pumpstop angesagt. So überbrückten wir die Reparatur bis zum Campingplatz.
   Beim Zeltaufstellen lernten wir noch den 69 jährigen Wiliam, ein Kriegsveteran kennen. Er erzählte uns von seiner Radreise. Zuerst von Ost nach West und als Zückerchen noch von Nord nach Süd. Cooler Typ, aber er hat etwas streng gerochen.
   Read more

  • Day 25

   Route 66, eller næsten - femte del.

   August 8, 2016 in the United States ⋅ 🌙 20 °C

   Vi startede dagen med morgenmad på hotellet, der var en lille buffet. Derefter fik vi gjort os klar og pakket bilen.

   Vi kørte ind til Albuquerque, og parkere ved en souvenirbutik. Butikken var fyldt af alt muligt indiansk lavet ler krukker, drømmefangere, smykker, tæpper i meget mere. Her kunne vi med en kupon få en lille gratis drømmefanger. Ekspedienten var meget venlig og fortalte os hvor vi skulle tage hen og se og høre noget om indianerne, til sky city. Han guidede os i retningen af "old town" i Albuquerque. Vi fandt så ud af at det lå ret tæt på hotellet. Det var okay, en del gamle bygninger. Men butikkerne i de gamle bygninger mindede nu ret meget om hinanden, indianske souvenirs. Så fik lige set lidt af de gamle bygninger inden vi besluttede os for at gå tilbage til bilen.

   Vi kørte så mod Sky City. Turen derud var lidt kringlet, øde bjerglandskab, med stort set ingen huse hele vejen fra highway området og de ca. 15 miles (1 mile = 1,6 km) til turist centeret hvor der var ture fra. Helt vildt flot landskab dog. Vi kom også ind i et område med køer, så pludselig stod der to med kalv ude midt på vejen. De kom dog hurtigt væk fra vejen da de så os. Vi kom ud til en stor bygning med få huse omkring. Dette var turist centeret hvorfra man kunne købe guidede ture til Sky City. Den eneste måde at se byen var på de guidede ture. Vi gik først på cafeen for at se om vi kunne få noget indiansk frokost. Vi var på vej ud til Sky City forbi et monument, men da vi fandt ud af det var en gåtur på mindst en time til monumentet måtte vi indse det havde vi ikke nok tid til. Men damen der fortalte os om gåturen anbefalede fried bread. Vi skulle ko så prøve det her fried bread. Det blev serveret med bønner, salat, tomater, sour cream og en form for mild chilisauce. Det er åbenbart indiansk, det var ret godt!
   Så købte vi billetter til turen. Vi fik set lidt af museet og en film om denne indianer stamme inden turen.
   Man blev kørt i en lille bus op på toppen af et bjerg, her var byen bygget. Byen blev bygget i 1100 tallet. Guiden fortalte at stammen havde fået at vide de skulle finde deres lokation baseret på ekko. De boede først på en bjergtop i nærheden, men i en storm slog lynet ned i den eneste vej op til toppen. Så de måtte igen lede efter et sted at slå sig ned. De fandt så bjergtoppen vi var på. De boede i små huse bygget op med træ, sten og noget der lignede en blandning af sand, ler og halm. Der lå også en stor kirke som en italiensk præst tvang indianerne til at bygge. Der var få oprindelige bygninger fra 1100 tallet da spanierne ødelagde byen med kanoner, i et 3 dages slag mellem indianerne og spanierne. Byen blev dermed genopbygget vist nok i 1600 tallet. Husene beboes stadig om sommeren af stammen, der er ingen rindende vand eller elektricitet.
   Det var en sindsyg spændene tur, kan virkelig anbefales.

   Vi satte så Frida (GPS'en) til at guide os til Gallup, hvor der var billige hoteller. Vi var så heldige, at der klokken 19 skulle være indiansk dans og sang på byens torv, havde Charlotte læst i en af de 100 brochurer vi har. 😅 vi nåede lige at få et værelse og komme ind til det begyndte. Det var fedt at se. En mand der spillede og sang og fortalte lidt om kulturen og 4 dansere i indianer tøj. Det tog lige omkring en time. Så fik vi lidt at spise og kørte så mod hotellet. Nu kører tv'et i baggrunden, men jeg vil nu til at sove, da der venter endnu en lang og spændene dag i morgen! Godnat! 😄😴😴
   Read more

  • Day 28

   Femte dag på route 66 8/8

   August 8, 2016 in the United States ⋅ 🌙 21 °C

   Vi startede dagen i Albuquerque, hvor vi så den gamle del af byen. Inden da skulle vi lige afhente to gratis drømmefangere i en butik. Ekspedienten var meget flink og gav os tips om forskellige indianerstammer at besøge.
   Den gamle by bestod desværre mest af souvenir butikker, men arkitekturen var flot. Efter en time gik vi mod bilen. Målet var nu at nå at se Ski City og komme på den anden side for at sove.
   Vi satte GPS'en og kørte mod Ski City, indianerbyen på den store sten. På vejen kom jeg i tanke om at vi havde læst om et monument lige uden for Albuquerque. Vi kørte forbi, men vi fandt ud af at vi skulle gå i en time for at se det og det havde vi desværre ikke tid til. Den søde receptionist anbefalede os at tage videre til Ski City og huske at spise noget Fry Bread for hende 😃

   Vi kørte derefter en time for at GPS'en viste os til et sted midt på motorvejen. Så vi måtte være kreative. Vi fandt det på telefonen - Gud ske tak og lov at vi havde internet. Vi har oplevet et par gange nu at vi har været uden internet.
   Vi kom ud til Sky City og fik noget at spise. Vi fik Fry Bread med salat, kylling og noget bønne sovs -det var faktisk rigtig godt. Jeg var ikke så meget for bønnerne, men dem gik jeg bare uden om.

   Inden vi skulle ud på en guidet tur kl. 15.30 så vi en film om denne indianerstamme. De boede egentlig et andet sted, men det blev ødelagt af uvejr og de flyttede fordi de mente at det måtte betyde at der var "bad spirit". De skulle gå efter et sted hvor der var ekko og de gik indtil de fandt den sten de nu bor på. Der bor ikke særlig mange, i dag omkring 30-50 og flest kun om sommeren, da der hverken er elektricitet eller rindende vand. Vi så de gamle huse helt fra 1100 tallet og kirken som blev bygget under at spanierne kom og overtog byen og gjorde mange af indianerne til slaver. Det var rigtig spændende. Vores guides bedstemor boede der også. Hun var en del af den største klan/familie. Det var derfor svært at finde nogen at date fordi man skal vælge en uden for sin klan.

   Efter turen kørte vi til Gallup, hvor vi skulle sove. På vejen fandt vi ud af at de på torvet dansede og spillede kl. 7, så vi skyndte os at få et billigt rum igen gennem vores hotel kuponer og kørte direkte ned i byen. Det var rigtig hyggeligt. Han fortalte lidt om deres kultur og sange osv.

   Aftensmaden fandt vi lige ved siden af på Camilles, hvor vi fik salat. Mums det var godt 😉 På vej hen til bilen mødte vi en dame i måske 50'erne og hun spurgte om vi vidste hvordan man spillede pokemon. Hun havde det installeret, hun vidste bare ikke hvordan man spillede det. Det var lidt sjovt. Vi kunne jo desværre ikke hjælpe hende fordi vi ikke spiller det 😃

   Nu ser vi High School musical 2 på Disney Channel. Ih, jeg elsker de film! 😃

   Godnat 😴
   Read more

  • Day 104

   Gallup, New Mexico - USA RV Park

   May 28, 2019 in the United States ⋅ ⛅ 13 °C

   We're gathering travel momentum heading homeward. Gallup, NM, "The Heart Of Indian Country", is a halfway stop between Flagstaff, AZ and Albuquerque, NM. While we've been here before, this stop has a specific purpose. The trip's Navigation Goddess needs some retail therapy in the form of a authentic Native American jewelry purchase. The Zuni Pueblo borders Gallup and is a target rich shopping environment.

   Gallup, NM is another town founded with the arrival of the railroad, and it's still here with a very large railyard. Trains are tooting pass the campground regularly. Famous Route 66 still passes directly through Gallup. The railroad and highway brought commerce and travelers leading to 20th century prosperity. Mid century brought Hollywood and the filming of many western movies. Unfortunately, the Hollywood notoriety faded and was replaced by a rise in crime . In 2014 Gallup had the highest violent crime rate in the state of New Mexico. ThIs problem has been compounded with the county being the poorest in the state.

   The town borders the Navajo, Hopi, and Zuni tribal nations. As a result a substantial portion of Gallup's population is Native Amierican. Unfortunately, Native American poverty, violence, alcoholism, homelessness, and unnatural deaths have added to area's problems. The extent of these problems is not readily apparent to the the casual visitor. On the plus side, Gallup appears to be a growing town showing signs of meeting its challenges.

   As for our retail therapy adventure, seeking Native American jewelry, we were not successful. The availability of items depends on what the artists make, so finding what you want is hit and miss. However, all was not lost. We had a great lunch at the Village Bistro. Despite its somewhat modern name, the restauriant is Native American owned by a Zuni tribe member and features traditional Zuni dishes. The Green Chile Stew was excellent, and yes it was very spicy.
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Bread Springs Wash

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android