A 284-day adventure by Louise
 • Day283

  Portland

  April 23, 2017 in the United States ⋅ ☀️ 20 °C

  Jeg fik langt om længe købt mig en bil I slutningen af November, skønt ikke at skulle leje biler eller være afhængig af andre mennesker med bil.
  Dagen efter min endelige eksamen i Animal welfare, som var en præsentation – der gik godt – kørte Noor og mig ud på et 2-dages roadtrip til Portland. Vi kørte op langskysten i californien og Oregon, ubeskrivelig smuk tur! Vi stoppede en del steder for at nyde udsigten. Vi stoppede blandt andet ved en glas strand, som de kalder den. Det er strand som engang for mange, mange år siden var en losseplads, vandet og mennesker har med tiden ryddet op på stranden, men der er stadigvæk små gamle stykker glas, det vil sige glasset har været så længe i vand der ingen skarpe kanter er længere. Smuk og farverig strand. Vi kørte også gennem et træ, på vej mod Potland, i oregon. Det er et kæmpe stort gammelt træ med et stort hul hvor der kan køre en bil igennem, det var en vild oplevelse at køre gennem et træ!
  I portland havde vi booket en RB&B, vi samlede Simone op i lufthavnen og havde så to hele dage i Portland. Vi fik set downtown Portland, en del af deres store park og Portlands zoo. VI havde nogle skønne dage, uden at skulle tænke over skole. Portland downtown er en hyggelig storby, blandt andet prøvede vi en berømt cupcake butik, med fantastiske cupcakes! Vi var også i en af de største boghandlere jeg nogensinde har set, som både forhandlede nye og brugte bøger, og endda havde et lille kaffested. Zoo’en var en fed oplevelse, selvom det var vinter og ret så koldt, vanter, hue og tyk vinterjakke koldt, var der stadig en del aktive dyr. Vi fik set elefanterne blive trænet, imponerende hvad dyrepasserene kunne få de store dyr til. Alle ”tricks” elefanterne kunne, var for at dyrelægerne kunne tjekke elefanteren og behandle dem hvis det var nødvendigt. Om aftenen var der en masse lys overalt, smukt! Efter 2 dage i Portland, var det tid til at sætte kurs mod Davis igen. Jeg skulle hjem og være med til aflivningen af vores kalve på Holstein studiet.
  Da vi kom hjem, var det i gang igen. Vi havde to dage med aflivning af kalve, og derefter oprydning og rengøring af området og hytterne hvor vi havde haft kalvene. Simone kom på besøg et par dage, havde en fridag efter oprydningen, hvor jeg lavede en dansk julemiddag til mine rumboer, det var en succes! Vi havde også købt små julegaver og dansede om juletræ, de syntes det der med at danse om træet var lidt underligt, men sjovt. Dog var det lidt specielt at skulle finde engelske sange at synge rundt om træet. :D efter min fridag havde jeg 2 dage hvor jeg skulle fiksere væv i parrafin, så vi senere kunne lave slides, som skulle farves så vi kunne så vævet i mikroskop og få noget data. – Glæd jer til næste opslag, om min amerikanske jul! :D
  Read more

 • Day276

  Thanksgiving

  April 16, 2017 in the United States ⋅ 🌧 11 °C

  Jeg havde 2 thanksgiving middage her i Davis. Den første var weekenden inden thanksgiving hvor min rumbo lavede thanksgiving middag med kalkun til os alle her I lejligheden. Det var så lækkert! Hun lavede endda græskar tærte til dessert, hun laver ellers ikke så meget mad. :D Vi havde en hyggelig ”freindsgiving” sammen alle 4, mange af deres højtider herovre handler om a spise til du revner! :D Om torsdagen da det rent faktisk var thanksgiving, havde jeg vagt ved kalvene, da de fleste gerne ville hjem til deres familier i thanksgiving weekenden. Jeg var dog inviteret til thanksgiving middag ved Noor og Nicky (to piger fra Holland der var på udveksling fr september til december), som boede på værelser ved en ældre dame og hendes veninde. De havde invitere mig og en britisk pige Eva, der også er på udveksling et helt år. Derudover havde de to de bor hos to veninder ovre til thanksgiving også. Jeg måtte dog cykle ud og tage min kalve vagt lige da vi skulle til at spise, dog havde de gemt en tallerken mad til mig, da jeg kom tilbage, så endnu en dag med spisning til du revner! :D Nicky gav derefter et par numre på klaver og Eva sang til, det var en rigtig hyggelig aften!
  -Næste opslag vil være omkring min tur til Portland med Noor og Simone (dansk pige der er på udveksling på UC Irvine et helt år også)
  Read more

 • Day269

  Halloween

  April 9, 2017 in the United States ⋅ ⛅ 16 °C

  Jeg blekager det er så længe siden sidst I har fået et opslag, men nu har jeg endelig en dag hvor der ikke ern ogle planer. Så I dag er der belevet skrevet en del opslag jeg vil ligge op løbende. Billeder må i på facebook og se, hvor jeg også har en gruppe jeg har lagt lidt billeder op i.
  Tilbage i oktober oplevede jeg en rigtig amerikansk halloween. Jeg er jo ikke helt ”ung nok” til at gå fra dør til dør og sige ”trick or treat” så min oplevelse var en fest om aftenen. Herovre i villakvarterene bliver husene rigtig pyntet op til halloween og de fleste fordøre har skåret græskar ude foran døren med diverse halloween motiver. Ugen op til halloween var jeg inviteret hjem til en kandidat studerende som jeg havde et internship ved. Hun havde lavet mad til os, vi fik blandt andet græskar tærte til dessert, en obligatorisk ting omkring halloween og thanksgiving herovre. Hun havde også fået fat i græskar vi skulle skære, vi blev delt op i 3 hold. Vi lavede det traditionelle ansigt på vores græskar. Det var en hyggelig aften. Jeg købte også et græskar hjem til også som jeg skar, selvfølgelig skulle vi også være rigtig amerikanske og have et græskar udenfor døren. Om aftenen, lørdag i halloween weekenden ville vi så ud og prøve at finde en fest. Min rumbo Jamie, fik malet sig selv som et rådyr i hovedet og havde fået et gevir hun kunne tage på, jeg blev malet som et spøgelse, dog troede de fleste jeg skulle forstille jokeren. :D Herovre har de en masse sororities og fraternaties, lige som man ser i film, så jeg tænkte en af deres fester var da noget der skulle prøves. Dog fandt vi hurtigt ud af køerne var uendelig lange til disse fester. En af dem havde endda politi der gik og tjekkede ID og her var det tydeligt at størstedelen af gæsterne var under 21, så med alt det tumult og lange køer besluttede vi os for at gå ned i byen og se om en af barene havde en halloween fest. Vi fandt et pizzaria/bar hvor der var gang i en halloween fest. Det var en sjov aften, jeg fandt dog hurtigt ud af at halloween blandt unge mennesker ikke (som jeg forventede) gik ud på at have en god udklædning, blandt pigerne gik det ud på at finde et kostume med mindst mulig beklædning, vi så piger rende rundt i bikini. Det var intrassant at prøve halloween herovre, de har bestemt et anderledes forhold til alkohol og fest end vi i Danmark har. Glæd jer, næste opslag bliver om Thnaksgiving! :D
  Read more

 • Day101

  Første måned på UC Davis

  October 23, 2016 in the United States ⋅ ☀️ 23 °C

  Der er nu gået lidt over en måned siden kurserne startede. Jeg havde i torsdags min første "midterm" som er en ud af 3 eksamener som bestemmer min endelige karrakter på kurset. Den var sværere end ventet, 40 multiple choice spørgsmål uden hjælpemidler.
  Jeg har fundet en hest jeg må ride hver torsdag. Kim som er en pige et år ældre end mig, men også på første af kandidaten tilbød mig om jeg ville ride hendes hest, Ted hver torsdag. Hun er desuden den ansvarlige for et af de internship jeg tager.
  Jeg er nu blevet nød til at stoppe mit internship i malkekvæg stalden, ved kalvene, da mine to andre internships er startet, og lederen i malkekvægstalden vil ikke have man er i kontakt med andre kalve. Det er fair nok, da der jo er en risiko for smitte mellem kalvene. Så jeg måtte sige farvel til min lille for tidlig fødte kalv. Hun har det dog godt, masser af energi. Snakker stadig lidt med en af dem der arbejder derovre, han siger hun har masser af energi og har det godt.
  Internshippet med Jersey kalve begyndte i tirsdags hvor vi fik 4 kalve ind. Vi var lige ved at miste en af dem, men hen over natten blev han frisk og var rigtig sulten næste morgen. vi får løbende kalve ind, 4 af gangen. Halvdelen fodres med nogle kønshormoner for at se om det kan få tyrekalvene til at producere flere sædceller (mener jeg). På dette internship skal jeg hver mandag, tirsdag og torsdag morgen fodre kalvene sammen med 2 andre.
  I går (Lørdag) startede mit andet internship. vi fik 22 tyre kalve ind. Vi brugte næsten hele dagen derude, fra 10:30 til 18:30. De skulle alle vaccineres, vejes, have nøje afmålt kalve blanding og vand, have mælk i flaske og der skulle tages to blodprøver af dem hver. Så jeg har nu prøvet alle ovenstående ting. Tog blodprøve fra 2 kalve, fra halsen, var lidt nervøs for hvordan og hvorledes med det. Men det viste sig at det kan jeg sagtens finde ud af, jeg stak faktisk kun forkert en gang, ellers ramte jeg blodåren og fik fyldt glassene, yay, succes oplevelse! :D
  Så fra nu af hedder det op klokken 5- 5:30 alle andre dage end søndag, for at fodre kalve.
  Man kommer til at lære en masse mennesker at kende gennem mine internships, det er fedt, da de jo alle er Animal Science studerende. Størstedelen af dem er det de kalder "Prevet". Herovre skal man have en bachelor i Animal Science inden man kan komme ind på dyrelæge studiet. Dvs. at størstedelen af dem der læser Animal Science læser det kun for at kunne komme ind på dyrelæge studiet, og de hedder så alle sammen "Prevet".
  Bor sammen med nogle rigtig søde mennesker. Jamie, min rumbo er god til at køre til supermarkeder med os når vi mangler noget. Næste mandag er der halloween, så næste weekend er halloween weekend, det glæder jeg mig til at opleve. Jamie bliver her i den weekend, så vi skal ud og se noget og lave noget sammen, det bliver hyggeligt.
  Read more

  Spændende.

  10/23/16Reply
  Tove Stokholm Jensen

  Louise hvor er du en fantastisk dejlig og dygtig pige,jeg beundrer dig, knus 🙂

  10/24/16Reply

  Knus herfra Ramme❤️

  11/19/16Reply
   
 • Day86

  Update fra livet i Davis

  October 8, 2016 in the United States ⋅ ☀️ 30 °C

  Det går godt, herovre. Skolen er nu for alvor begyndt og i løbet af de næste to uger starter mine interships også op. Jeg tager et kursus om dyre velfærd med to timers forelæsning og to timers diskussion/gruppearbejde hver uge. Jeg tager også et seminar, hvor jeg en time om ugen hører om ny forskning indenfor Animal Science. Jeg tager også to internships, hvor jeg skal fodre kalve, det bliver nok stort set hver dag. Desuden har professoren på det ene internship spurgt om jeg vil være med under hele processen i hans research. Det vil sige at i næste uge skal jeg trænes op til at være i laboratorie og lære hvordan jeg laver prøver så jeg kan tage billeder af dem i et mikroskop. Så kommer også til at have en del laboratorie arbejde, det bliver meget spændene.
  Lige nu indtil jeg starter mine internships er jeg frivillig i malkestalden. Jeg har fire vagter om ugen hvor jeg fodrede kalve, man skal have erfaring i staldene før man kan få lov at få flere mere avancerede internships. Så man starter med at stå for at fodre kalve i grupper af 4-6 mennesker. Vi skal først tjekke kalvene om nogen ser syge ud, derefter går der nogle op og blander mælkeerstatningen og kommer i flasker og spande, mens 2 -3 bliver ved kalvene og skifter vandet de har til rådighed ud og fodrer med en kalveblanding som de også altid har til rådighed. Kalvene fodres med mælken når den er klar og så er der ellers opvask af flasker og spande. I dag havde vi en lidt for tidlig født lille kalv, ham der står for køerne, mener ikke den klarer det, men jeg fik den da til at spise de 2 pints mælk vi havde lavet til den efter 1 times kamp. Det var han ret imponeret over, så man kommer langt med stædighed og tålmodighed! :D

  Lejligheden er super dejlig, meget nyere end hvad jeg er vandt til i Hvidovre. Det begynder så småt at ligne et hjem, mangler lige de sidste ting der skal hænges op på væggene. Jeg har købt en cykel og cykler nu til skole hver dag, der er 10-20 min. til skolen.

  Har mødt nogle andre udvekslingsstuderende jeg har været til nogle arrangementer med i opstartsugen. Der var blandt andet en aften hvor alle nye studerende mødes i deres store idrætshal og man blev introduceret til collegelivet med introduktion til nogle sportshold og cheerleaderne. Vi var også til årets første amerikanske fodbold kamp, heldigvis satter der sig en gruppe amerikanere ved siden af mig, der kunne forklare os reglerne.

  Jeg har også fået en rigtig sød værelseskammerat herfra Californien, hun hedder Jamie og er 22 år gammel. Vi deler lejligheden med to drenge der har hver deres værelse, Ruhao er fra Kina og læser jura, Adam er her fra Californien og læser psykologi. Vi har det heldigvis alle sammen godt sammen. Ruhao bruger en del tid på biblioteket, så ham ser vi ikke meget til, han studerer hele tiden. Adam og Jamie er tit hjemme, dog tager Jamie hjem til hendes familie hver weekend indtil videre.

  Jeg prøver at blive medlem af to kvæggrupper, herovre er stort set alle medlem af en eller anden klub. Prøver også at finde en eller anden form for sportsklub, der kan passe ind i skemaet. Håber på måske at komme til at ride lidt i mens jeg er her også. Der er nok af muligheder for at møde folk og joine grupper.

  Amerikanerne er dog lidt svære at komme ind på livet af, de er ret sat i deres grupper. De har jo alle sammen studeret sammen i fire år nu. Men jeg har ikke givet op endnu, håber grupperne kan gøre det nemmere at finde venner.

  Har endnu ikke fundet en bil, men nu begynder jeg at få lidt bedre tid til at lede efter en og måske finde en hos en privat i stedet for forhandlerne.

  Alt er vel her i Davis, syntes allerede tiden går stærkt, om under 2 uger har jeg første midterm som er en eksamen ud af tre der bestemmer min karakter for Animal welfare kurset.

  Vil prøve at lave opdateringer med 1-2 ugers mellemrum. Håber i nyder læsningen! :)

  P.S. har oprettet denne gruppe på facebook:
  https://www.facebook.com/groups/966588110136411/?ref=br_tf

  Her vil jeg ligge billeder og videoer op, da jeg her på bloggen kun kan ligge 6 billeder op af gangen og ikke kan ligge videoer op.
  Read more

 • Day59

  Dansk morgenmad 2/9 2016

  September 11, 2016 in the United States ⋅ ☀️ 25 °C

  Vi stod op efter en lang nat i bilen, vi havde begge sovet mindre godt. Vi gik op til bade faciliteterne for at finde ud af det kostede 25 cent pr. 3 minutter. Vi bestemte så at badet måtte vente og vi SKULLE finde et hotel til næste nat.

  Vi satte kurs mod solvang igen, for at få dansk morgenmad. Vi fik hver to rundstykker og en spandauer, hold da op det var godt med rundstykker! Dem kommer jeg til at savne det næste år.

  Derefter forsatte turen op ad kysten. med et par stop på vejen, dog var det smukkeste på turen køreturen. Vi kørte på en mindre vej oppe i bjerge med vandet på venstre side, så tæt på at kærte vi ud over siden af vejen endte vi i vandet. Vi fandt en lille by med et hotel til natten. Hold da op det var lækkert med et bad og en seng!! vi fik cachet lidt op med folk derhjemme, der var nemlig også wifi, fik sen aftensmad og gik i seng.
  Denne dag er lidt kort, da jeg må indrømme at jeg ikke kan huske alt længere, har ikke rigtig haft tid til at skrive før nu. Det vil de næste indlæg forklare hvorfor. :)
  Read more

 • Day49

  Solvang.

  September 1, 2016 in the United States ⋅ ⛅ 14 °C

  Vi stod op og fik morgenmad, vi brugte bilen som bord. Derefter fik vi skiftet tøj og gjort os klar på det offentlige toilet, så gik turen ellers mod Solvang. Solvang er en by lavet af danskere, det var/er en dansk koloni. De holder stadig fast i en del af de danske traditioner, dansk jul, fastelavn, weinerbrød, rugbrød, rundstykker, æbelskiver og hvad det nu ellers er meget danskt. Dog er der kun få tilbage der kan snakke dansk, desværre. Der var en del skilte og menukort med dansk i eller på, det var meget sjovt. Vi kom ind i byen og fandt en parkeringsplads. Det er en ret lille by. Vi fandt først en butik der hed julehus, her var stort set alt der hører dansk jul til indenfor pyntning. De kunne så henvise os til et visitor kontor. På visitor kontoret forklarede hun os hvor hovedgaden lå og hvilke gader der i den forbindelse var værd at se. Desuden fortalte hun os at kirken var smuk, hvis man var til det og at der lå et museum, hvor vi nok godt kunne møde en eller to der kunne snakke lidt dansk. Vi gik ned langs gaderne, her var der en del danske bagere, tøj forretninger, slikbutikker, et hav af souvenir butikker, restauranter og en enkelt butik der kun førte danske mærker indenfor smykker, indretning og design. Her var blandt andet Pandora og Kaj Bøjesen. Vi fandt et bageri med rugbrød og de kunne så fortælle os hvor vi kunne få det bedste smørbrød. Så til frokost fik vi smørbrød på en resturant midt i Californien! Efter at have set gaderne med butikker gik vi ned til kirken. Den var ikke til at tage fejl af, midt i det hele stod en hvis kirke som man ser dem i Danmark. Det kunne næsten ikke blive mere danskt til du kom ind i den. Her hang der som i de danske kirker en båd i loftet med navn og hjemland som var Danmark og den flotte prædike stol i træ havde dansk gravering. Der var også de klassiske trætavler hvorpå der hang tal der angav hvilke samler der skulle synges. Videre derfra gik vi på museet, som i alle shopping gaderne var huset et bindingsværk. Huset var opført af en dansk mand og hans kone, og var af dem blevet givet som museum ved deres død. Her var der ægte dansk indretning fra en ældre tid i Danmark, der var endda udstillet en garder uniform, postmands uniform og den røde postkasse. Desuden var historien om hvordan Solvang blev til fortalt. Der var også lavet en lang film med børn og børnebørn af nogle af de danske tilflyttere til Solvang. Vi snakkede desuden med en super flink ældre dame ved navn Edel, som var fra Danmark, men født i Argentina og boet i USA i flere år. Vi besluttede os for at komme igen i morgen og få morgenmad. SÅ vi satte kurs mod et supermarked der skulle have lidt danske varer. Her fandt jeg pålægschokolade, det blev jeg nød til at have med, men pga. det varme vejr måtte jeg også lige købe to køleelementer til at holde det koldt.
  Vi havde egentlig besluttet os for at finde et hotel, i en by tæt ved Solvang men med lidt billigere hoteller, men så kørte vi forbi en camp ground. Her kørte vi ind og der var bad og toilet faciliteter så vi besluttede os for endnu en nat i bilen på en amerikansk camping plads. Vi kørte ind og fik fat i aftensmad og skumfiduser og pinde. Da vi kom tilbage fandt vi en plads, betalte, og fik lidt aftensmad. Så var det tid til skumfiduser som vi ville riste. Vi havde dog ikke rigtig noget brænde. Der var samlet en del tørt ”et-eller-andet-brændbart” i vores bålplads, charlotte fandt en ikke så brændt pind i en anden bålplads og så tænkte vi at det prøver vi da bare at sætte ild til. Det lykkedes ikke rigtig før vi fik lidt avispapir, så kom der fut i det. Så meget at Charlotte hoppede rundt med vandflasker og sjaskede vand efter hver en glød hun så. Ret underholdende, vi hygger os! Da der så kun var en lille smule gløder tilbage fik vi ristet lidt skumfiduser. Det var dog ret mørkt da bålet først gik ud, så vi gik i bilen for at snakke lidt og oplade telefoner ved computeren inden sengetid. Nu er det blevet lidt sent, så nu vil jeg sove, Godnat!
  Read more

 • Day49

  Santa Barbara.

  September 1, 2016 in the United States ⋅ ⛅ 14 °C

  Efter en nat i bilen, måtte vi bruge det offentlige toilet til lige at få skiftet tøj og børstet tænder, inden vi kørte til Santa Barbara. Her tog vi først på Starbucks for at få lidt gratis wifi og frokost, jeg havde en mail der skulle sendes. Derefter handlede vi lidt snacks til strand turen og kørte herefter til stranden. Her brugte vi det meste af eftermiddagen på at ligge og få lidt sol og dyppe fødderne i havet. Da vi blev trætte af det kørte vi op til byen for at finde en H&M vi kunne finde en ny bikini underdel i. Vi fandt så ud af da vi kom derind at der var et stort farmers market. Så det gik vi igennem op til H&M, vi fik købt lidt vindruer, de var helt vildt gode. Da vi var færdige der, kørte vi ud for at finde aftensmad at tage med på stranden. Vi endte i et supermarked der havde en masse stegt kylling og salatbar. Så kørte vi tilbage til stranden og nød vores aftensmad, mens solen gik ned, det var så hyggeligt. Uheldigvis gik solen ned bag byen, så vi sad ikke og kunne kigge direkte på sol nedgangen. Men bare lyden og synet af havet er så dejligt! Da vi var færdige der og det var blevet koldt, kørte vi igen til Starbucks. Vi havde besluttet at sove i bilen igen, så diverse elektronik udstyr behøvede lidt strøm. Da de lukkede kørte vi til en rasteplads og skal sove her. I morgen venter en dag i den danske by Solvang, så godnat herfra!Read more

 • Day47

  Disneyland

  August 30, 2016 in the United States ⋅ 🌙 20 °C

  Vi stod op i god tid for at være ved Disney land omkring den tid de åbnede. Vi havde bare ikke beregnet den ekstra tid det tager med alt den trafik der nu er i LA. Så vi var først derude 9:30 og de åbnede klokken 10. Vi havde pakket en taske med madpakke og vand, Charlotte havde sit kamera og selfie sticken og så stog vi ellers på ”Mickey and freinds tram”, en bus med en masse vogne, der kørte os til indgangen. Her var der security tjek inden billet skranken. Vi fandt her ud af at selfiestick ikke var tilladt, så vi kunne enten smide den ud eller køre tilbage til bilen med den. Så vi måtte tilbage til bilen med den. Da vi kom ind igen og igennem security fik vi købt vores biletter. Derefter var det ind i Disneyland, havde glædet mig helt vildt til at se Disneys verden.
  Inde bag hovedindgangen lå et torv og i forlængelse deraf, Disneylands main street med alt indenfor souvenirs og resturanter. De var alle i Disney stil, gammeldags stil. For enden af main street var endnu et torv og det blå slot som er med i alle Disney introer. Herfra kunne vi gå ind i Tomorrowland, med blandt andet toy story, star wars og find nemo her prøvede vi først en rutsjebane med alpeland tema. Det var en rutsjebane, kunne ikke helt genkende filmen, men den var meget sjov. Derefter prøvede vi en ubåd forlystelse med find Nemo. Mens vi stod i kø her kunne vi følge med i et starwars show ved siden af. Forlystelsen forgik nærmest under vand. Vi kom ned i en ubåd med udsigt ud under vandet, her var find nemo så lavet som en kort verision med en form for 3D og kunstige koralrev og figurer i vandet. Vi gik igennem området med Star wars og toy story og gik herefter videre til en forlystelse i en lille båd. Her kom du ind i et hvidt slot, hvor temaet var børn fra hele verden. De sang alle den samme sang om at man var lige uanset hvor man kom fra, og så var stort set alle lande repræsenteret med et landskab med karakteristika fra det land, tror Danmark var den med alle garderne. Videre derfra gik vi til Mickeys Toontown, her prøvede vi Roger rabbits car toon spin, hvor vi sad i en taxi i tegnefilm stil der kørte rundt igennem et hus med en masse figurer og kort film. Derefter gik vi rundt og så mickeys hus og fedtmules hus. VI prøvede også en lille rutsjebane, vi kom til at sidde foran en pige som i hvert fald syntes den var ret vild, hun skreg næsten hele turen, så vi var flade af grin da turen var slut. Herefter fandt vi en plet i Toontown med skygge og fik lidt af vores medbragte frokost. Derefter var vi så heldige at komme til et show der lige var startet med en del af prinsesserne, Mulan, Pochahontas og Rapuntzel, fra filmene, og et par sange fra filmene. Blandt andet så vi krabben fra ”Den lille havfrue” optræde med sin sang ”havet er skønt”. Stitch fra Lilo og stitch var også på scenen med en sang fra serien. Prinsessen fra ”Prinsessen og frøen” optrådte også. Herfra gik vi videre til fantasyland. Her prøvede vi først ”Alice i eventyrland” ’s drejende tekopper, hvor du sidder i en tekop rundt om en dims i midten du kan dreje dig selv rundt ved samtidig med at den platform tekoppen sidder på drejer rundt. Derefter prøvede vi en rutsjebane der i kort form fortalte eventyret om Alice. Derefter havde vi en mindre drikkepause inden vi prøvede Hr. Tudses forlystelse og den gammeldags karrusel hvor vi fik hver vores karrusel hest. Så gik vi ned til torvet ved det blå slot for at se en parade der skulle komme igennem disneland. Vi fik en siddeplads på en fortovskant, en front row plads. Så gik musikken i gang og der dukkede et par trommeslagere op. I paraden mødte man Mickey Mouse, Ariel, prinsesserne Askepot, Belle, Prinsessen og frøe, Snehvide, Tornerose, rapuntzel og en masse dansere. Desuden var junglebogen med, Pluto, Fedtmule, Alladin, Jasmine, Anders And, Løvernes konge, Peterpan, smisk, Kaptajn klo, Klokkeblomst og Nanny McPhee. Efter optoget var det videre ud og se resten af Disneyland inden det var tid til aftenoptoget. Vi gik til Frontierland, der var westernland. Her prøvede vi en rutsjebane lavet som en mine vogn. Derefter gik vi igennem New Orleans og var ude på en hjuldamper og få taget billede med prinsessen fra ”prinsessen og frøen”. Herfra gik vi videre for at prøve ”Pirates of the carribean forlystelsen, i båd. Der ogen gav et lille indblik i den første film. Videre herfra kom vi i Critter country hvor vi var i en forlystelse der skulle ligne en træstamme i vand tror jeg, der gik meget op og ned, Cjarlotte blev spladsk våd! Derefter prøvede vi Peter Plys forlystelsen som var meget stille og rolig, der igen fortalte lidt om Peter Plys og hans venner. Videre derfra gik vi i adventureland og prøvede Indiana Jones forlystelsen og en forlystelse i en båd med en guide som fyrede den ene joke efter den anden af i mens vi sejlede gennem ”en jungel”. Vi kom lidt for sent til aften paraden, men nåede lige at se nogle af figurene fra ”Biler”, en del af prinsesserne fra den første parade, den lille havfrue, Minnie mouse, mickey mouse, Anders and, fedtmule og frozen med både Olaf, Elsa og Anna. Super flot med alt det lys. Derefter kom vi i en tætpakket crowd foran det blå slot, til det store fyrvækeri sjov. Det varede længe og var ubeskriveligt smukt! Det var kordineret lidt med en del forskellige disney sange, det var SÅ smukt, det kan ikke beskrives, det er bare et must see!
  Da vi var færdige i parken satte vi os og ventede på at komme med tram, mens vi ventede kiggede vi på steder at sove og fandt en rasteplads lidt længere oppe end Santa Barbara hvor vi kunne parkere og sove i bilen. Så nu vil vi til at sove, den er snart 1 om natten, Godnat!
  Read more

 • Day45

  De kendtes verden!

  August 28, 2016 in the United States ⋅ 🌙 21 °C

  Vi sov lidt længe og brugte det meste af formiddag på at catche lidt op på vores blog og snakke med Pernille. Vi gjorde os klar, smurte sandwich og var så klar på en eftermiddag i bilen ud og se de kendtes huse. Dog var det letter sagt en gjort, det første område vi kom ud i var det umuligt bare at køre på den vej husene lå, der vi nærmede os Hollywood blev det muligt at køre på vejene, men husene var omringet af høje mure og hække. Så de fik vi ikke så meget ud af, dog fik vi set en masse dyre huse og områder. Sjovt at sammenligne det og så det område vi bor i, med den lave del af arbejderklassen. Men vi kørte i nogle smukke områder op og ned af bjerge, skøn udsigt. Da vi så opgav at se flere tildækkede kendis huse, kørte vi til at punkt hvor der skulle være god udsigt til Hollywood skiltet. Vi måtte parkere lidt derfra og gå derop. Der var en smuk udsigt og vi kunne se Hollywood skiltet, dog var det en smule tåget, så billederne blev ikke så gode. Vi kørte videre ud og handle så vi kan klare os de næste par dage, hvor vi har planlagt at sove i bilen. VI kom hjem til hotellet, fik lidt spise og catchede lidt mere op på vores blog. Nu vil vi til at sove, inden en dag i disney land i morgen. Godnat! 😄😴😴Read more