United States
Seabreeze

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

31 travelers at this place

 • Day18

  Betonhart

  November 25, 2019 in the United States ⋅ ☀️ 18 °C

  Nach den bewegenden Eindrücken der American Police Hall of Fame and Museum fuhren wir weiter in das nur wenige Meilen entfernte Daytona Beach, Home of the most famous Daytona Beach und den Daytona International Speedway.
  Der betonharte und extrem verdichtete Sandstrand von Daytona ist einer der wenigen Strände der Welt, der mit schweren Fahrzeugen und Trucks befahren werden kann. Warum dieser so hart ist, ist uns völlig schleierhaft. Eine Fahrt mit dem Fahrrad über den Strand war jedoch mal eine ganz andere Erfahrung und wirklich schön.
  Einst wurde der Strand für Autorennnen genutzt.
  Heute fungiert der Strand im Frühjahr als Kulisse für die weltbekannte Studentenfeier des "Spring Break".

  Ansonsten bietet jedoch Daytona selber keine schöne Kulisse für einen Sommerurlaub oder einen längeren Aufenthalt.
  Verblasste Souvenirfassaden, heruntergekommenen Bars und leerstehende Hotelanlagen zeichnen das Bild der Straßen.
  Read more

 • Day17

  Daytona Beach

  September 2, 2018 in the United States ⋅ 🌙 26 °C

  Nachmittags kamen wir in Daytona Beach an, und stürzten uns gleich in die „Fluten“ 🌊🐬🏊‍♀️🏄🏾‍♀️🏊🏻‍♂️🏄‍♂️

  Eigentlich wollten wir auf dem Weg hierher noch mit Philly direkt am Strand entlang düsen 🚗💨 In Daytona Beach gibt es einen „Autostrand“, d.h. man kann direkt am Meer auf dem Sand fahren. Leider ist der Sand momentan nicht fest genug, so dass nur 4x4-Fahrzeuge dort fahren dürfen 😔. Das hat Philly leider nicht ... 🙉🙈😂 War aber witzig zu beobachten, wie es dennoch einer mit einem „normalen Fahrzeug“ probierte und dann im Sand stecken blieb 🙈🙉😆🤣😂

  Abends flanierten wir noch die lebhafte Strandpromenade entlang. Hier wurde einiges geboten ... u.a. ein Vergnügungspark mit Achterbahn, Live-Konzert 🎡🎢🎤🎸.
  Read more

  Heidi Reiner

  Wahnsinnsstrand - und fantastische Wolkenstimmung über dem Meer

  9/3/18Reply
  Reiner-Wahnsinn

  Ja genau, später kam sogar kurzzeitig noch 🌧 aus den Wolken und die 🌊 waren ziemlich hoch. Carolina und ich hatten dabei riesengroßen Spaß mit unserem Board.

  9/3/18Reply
   
 • Day13

  Daytona Beach, FL

  November 11, 2018 in the United States ⋅ ⛅ 24 °C

  Belle route ce matin sur la 1A1 qui suis le bord de la mer jusqu’à Daytona Beach. On a été se promener sur le boardwalk et mangé du Pulled Pork chez Hog Heaven Bar-B-Q et c’était délicieux!

  amelio donofrio

  lucky people xx injoy 😘

  11/11/18Reply
   
 • Day4

  Dan 3 in 4

  March 20, 2019 in the United States ⋅ ☁️ 14 °C

  Zbudila, stuširala in se poskusila čim hitreje odpravit proti resortu Discovery Cove. Na srečo nama ni bilo treba pokati stvari v kufre, saj sva imela v istem motelu 2 nočitvi. Prideva ven - dež. Meh, kaj je to za naju ;)

  Ta resort je enostavno povedano nor. Že vhod je poraščen z vsem mogočim zelenjem in rožicami, sprejemni lobi je opremljen kot se šika, enak slog se nadaljuje tudi naprej. Plevel? Niti ene zeli ni bilo videti. Notri te pa pričakajo zalivčki, reka, bazen z delfini in ostalimi živalmi, džungla z vrstami ptic, katere sva videla prvič in jih imela tudi možnost hranit. K tistim v velikosti kakšnih jastrebov se približaš kar s strahom, itak pa veš, da ti ne bodo nič naredili, ker jih drugače tu ne bi bilo. Pred vsem tem sva se v njihovi restavraciji na hitro ustavila na zajtrku, ki je bil soliden, bi pa kuhar lahko šel na kakšen tečaj kuhanja umešanih jajc :) In nato, akcija!

  Zunaj je bilo res mrzlo, kakšnih 13, mogoče 14 stopinj. Na srečo ti je na voljo neopren, jaz sem si zbrala kar dolgega, vendar me je vseeno zeblo. Urban je lažje preživel, itak :) Reka, v katero sva šla najprej, je imela 29 stopinj. Želel si si biti notri, čim sva šla ven, sva se v roku 10 sekund pobrala nazaj v vodo. Počasi se je bližalo tisto česar sva se najbolj veselila, plavanja z delfini. Razdelili so nas v 3 skupine, vsaka je dobila svojega delfina. Našemu je bilo ime Akai, očka je že 10x, star pa 45 let. Kar dosti, saj v naravnem habitatu živijo okoli 20 do 30 let. V umetnem pa dlje, saj lažje preživijo. Logično. Akai je pokazal vso svoje znanje in sposobnosti. Od mahanja, smejanja, skakanja iz vode, plavanja na hrbtu in še česa. Za zaključek je vsakega od nas popeljal od sredine bazena do obale. Res nora izkušnja, vesela sva, da sva se zanjo odločila. Vse imava tudi dokumentirano, saj ima vsaka skupina svojega fotografa. Slikce moraš sicer na koncu drago plačat, pa vendar ti na ta način ostane spomin, ki ga boš imel za vedno. Ne le v glavi, tudi dokumentiranega. Skočila sva še na kosilu, potem pa hitro proti Orlando Vineland Premium Outletu. Šoooping številka 1!! Pa ne le zame, Urban si je kupil nova sončna očala. In ker so imeli ravno BOGO akcijo (buy one, get one …), sem si jih kupila tudi jaz, haha :D

  Dan sva želela zaključit s cheesecakom v restavraciji The Cheesecake Factory, pa sva se na vratih obrnila. Polno, polno in še enkrat polno. In ljudje, ki so čakali v vrsti na prosto mizo. Nop, ne greva se tega, pejva damu :)

  Na poti domov sva se ustavila še v trgovini Target in kupila kovček. Za nazaj imava v letu vključeno tudi prtljago, ki jo bova čekirala, in kovček je, seveda, treba napolnit. Po prvem šopingu imava še kar nekaj manevrskega prostora, se bo pa notri našel prostor tudi za kakšno steklenico in kozarec česa. Kar sem pa želela povedat pa je, da jaaaa, treba bo še v kakšno trgovino s cotami :D Upam le, da mi ne bo treba it sami, saj je tale prvil šoping trajal skoraj 6 ur :O

  Po prihodu v motel sva padla dol in zaspala. Nadaljevala sva z obiskom 2. tematskega parka, Seaworld. Poleg vseh roller coasterjev imajo tudi orke, flamingote in morske pse. Pa leve tudi. Rolercosterji so divji, za tiste s slabim želodcem odpade. Ne vem sicer zakaj, ampak po drugem je bilo tudi meni malo slabo. Sva rekla, da si malo odpočijeva in si ogledava šov z delfini. Saj kar ne moreš verjet kaj tem trenerjem uspe izvleči iz njih. Že to, da posameznega delfina pripravijo do tega kar počne, potem pa to združijo v skupine s po 6 ali celo 7 delfini. Včeraj je vodička povedala, da uvajalna doba čisto frišnega delfina traja približno 1 leto. Z leti pa le pridobiva na natreniranosti. Po kosilu in super odličnemu kraft pivu sva se odpravila na še preostale razburljive vožnje. Ena od njih je bila vodna. Seveda, mokra od nog do glave. Za zaključek pa še šov z orkami. Lahko kopiram in prilepim izsek višje zgoraj, ko sem pisala o šovu z delfini. Crazy.

  Kar je bilo zjutraj za začetek dneva sploh super, je pa to: stopila sva iz motela in zunaj je bil soooonček. Ogrelo se je na okoli 24 stopinj, uporabit sva morala celo sončno kremo. Jej!
  Read more

  DUSI

  Hej, da ne postaneta morska volka. Super, da uzivata in vidim, da bo knjiga polna dozivetij. Barbi, si kupla sam premajhne stvari (zame) ali si tud kaj veeelikih (zame)🤪?

  3/20/19Reply
  Sanda Drnovšek

  Uuuu, Urban ima nova soncna ocala. Koncno! Pa BOGO je itak zakon. 😉

  3/21/19Reply
  Ljudmila Šribar

  Tako sta me navdušila, da grem zdaj na pohod v Krakovski (pra)gozd.

  3/21/19Reply
  Urban in Barbara

  Kupila svega i svašta 😊

  3/21/19Reply
   
 • Day5

  Daytona Beach

  October 8, 2016 in the United States ⋅ ⛅ 29 °C

  Die Kraft des Hurrikanes "Matthew" hat Spuren an der Ostküste hinterlassen. Mit 130 km/h ist er auf diese getroffen.

  Jetzt werden die Schäden beseitigt.

  Auch die Medien haben den Wiederaufbau und das Ausmaß der Zerstörung beobachtet.Read more

You might also know this place by the following names:

Seabreeze