24-2 Voor Riet
24 février 2019, Nouvelle-Zélande ⋅ ⛅ 13 °C
Soms zit het mee ....
25-2 Rotorua
25 février 2019, Nouvelle-Zélande
Hoezo functioneert mijn hoofd niet 's morgens! Ik had bedacht dat ik zou ontbijten met brood, want ik heb nog zo veel. Dus stop ik, na even poedelen in de lauwe baden, mijn laatste 4 boterhammen in deEn savoir plus
26-2 Rotorua: Kuirau park
26 février 2019, Nouvelle-Zélande ⋅ ☀️ 22 °C
Na de was (met wat van Becky en Liz erbij) puzzel ik 2 uur op "wat hierna".
Naar noord of oost kom ik op veel snelweg en daarna op iets wat ik al gedaan heb. Dus toch west, vlak langs waar ik al wasEn savoir plus
27-2 Rotorua: Whakarewarewa
27 février 2019, Nouvelle-Zélande ⋅ 🌙 19 °C
Vanochtend nog twee nachten erbij geboekt, morgenavond gaan we met zijn drieën naar het Chinese nieuwjaar. Ik vraag meteen of er niet een onverwarmde plek is, nee. Jammer. Ik fiets/wandel het voetpadEn savoir plus
28-2 Rotorua: Government Gardens
28 février 2019, Nouvelle-Zélande ⋅ ☀️ 21 °C
Ik vertrek om een uur of 10 naar de I-site voor info over Hell's gate. Is alleen modder, kost 45 $ Inc bus voor alleen een wandeling of 75 voor alleen badderen. Omdat ik in een warm bad na 2 min. alEn savoir plus
1-3 Tokoroa
1 mars 2019, Nouvelle-Zélande
Ik wilde bij de tent koken, maar ik had ruzie met mijn brander. Uiteindelijk lukt het, maar mede daardoor rijd ik pas om 9.15 weg, na een paar stevige knuffels met Becky en Lizz.
De snelweg is na mijnEn savoir plus
2-3 Lake Karapiro
2 mars 2019, Nouvelle-Zélande ⋅ ☀️ 23 °C
Vannacht ín mijn slaapzak! Het is 9 graden als ik 's morgens kijk. Om 13.00 32!
Ik vind de route onverwacht mooi. Heuveltjes met af en toe van die gigantische keien, wat bomen en niet te veelEn savoir plus
3-3 Huntly
3 mars 2019, Nouvelle-Zélande ⋅ ☀️ 20 °C
Vol goede moed vertrek ik naar Waingaro Hot Springs. 80 km maar ik heb de hoogtelijnen mee. Alleen wil ik wel zo veel mogelijk fietspad. Dat betekent nogal veel gedoe in Hamilton, kost veel tijd enEn savoir plus
4-3 Pungapunga road, vlakbij Pukekawa
4 mars 2019, Nouvelle-Zélande ⋅ ⛅ 20 °C
Gisteren een "kamperen bij de boer" gevonden, eigenlijk iets dichterbij dan handig, maar lijkt me te leuk. Ook een heel stuk vlak (in 2 betekenissen) langs de Waikato rivier, lijkt me ook leuk. IkEn savoir plus
5-3 Terug in Ambury Park
5 mars 2019, Nouvelle-Zélande ⋅ ☀️ 21 °C
Gisteravond een prachtige zonsondergang, eindeloos kroelen met de honden, gezellig kletsen met Penny en Anita en later buiten met fietser Tim.
Na net zo'n mooie zonsopgang vanochtend wordt de dagEn savoir plus
6-3 Muriwai Beach
6 mars 2019, Nouvelle-Zélande ⋅ ☀️ 20 °C
Ik ben dankzij een schreeuwende vogel erg vroeg wakker en moet natuurlijk plassen. Levert wel weer mooie plaatjes op. En gisteravond was ook al weer zo mooi. Ik besluit om toch door te gaan, ik wil opEn savoir plus
7-3 Muriwai Beach: gannets
7 mars 2019, Nouvelle-Zélande ⋅ 🌧 21 °C
's Morgens na de was meteen naar de gannets want het gaat regenen. Veel makkelijker bereikbaar dan in Clifton. Weer gaaf en nu hebben ze jongen. Daarna toch nog maar even zwemmen, mag alleen tussen deEn savoir plus
8-3 Wellsford
8 mars 2019, Nouvelle-Zélande ⋅ ⛅ 19 °C
Deze dag knippen we er uit.
Ik kan droog inpakken, om half 11 begint het te regenen. Ik ben net voorbij een winery met koffie, dus ik terug. Ik ga op een goed moment toch maar fietsen, goed idee wantEn savoir plus
9-3 Mangawhai Heads
9 mars 2019, Nouvelle-Zélande
Nou, dat was het lekkerste bed ever! Tot 10 voor acht geslapen. Het regent, dus ik heb niets gemist. Nog een keer een formulier geprint bij de receptie voor de levensloop. Om half tien fiets ik weg,En savoir plus
10-3. Whangarei
10 mars 2019, Nouvelle-Zélande
De ochtend begint met een metallic blauw lieveheersbeestje! Gaaf hoor. Daarna met weer wat klimmetjes naar Waipu Cove. Ik dub, en kies toch voor de snelweg. Eigenlijk best lekker met een goede bredeEn savoir plus
11-3 Whangarei falls
11 mars 2019, Nouvelle-Zélande
Niet zo lang geslapen als gehoopt, walnoten geraapt, paddestoelen gekiekt,wasje op de hand en om 10 uur aan de wandel. Prachtig. Iets zwaarder in die gneuen als gehoopt, maar het tweede stuk is bijnaEn savoir plus
12-3 Whangarei: mangroves
12 mars 2019, Nouvelle-Zélande
Achterlijk vroeg wakker, jammer hoor.
Mijn burgerlijk ongehoorzame route met de fiets langs de rivier over het voetpad kan niet omdat ik door een Kauri ontsmettingsbad moet dan. Dat durf ik niet teEn savoir plus
13-3 Tutukaka
13 mars 2019, Nouvelle-Zélande ⋅ ⛅ 23 °C
De weg is drukker dan ik dacht, geen vluchtstrook. Een auto met trailer haalt mij in met 130 terwijl er iemand van de andere kant komt. Die vliegt vol in de remmen en redt zo het vege lijf. Het was zoEn savoir plus
14-3 Tutukaka: duiken
14 mars 2019, Nouvelle-Zélande ⋅ ⛅ 21 °C
Ik moet een testje invullen, waar vervolgens niets mee gedaan wordt. Met de boot naar de Poor Knights islands, zo door Cook genoemd omdat hij het op een dode ridder vond lijken. Onderweg doet deEn savoir plus
15-3 Whangaruru South
16 mars 2019, Nouvelle-Zélande ⋅ ⛅ 21 °C
Ik lees mijn navigatie niet goed denk ik. 3 bergjes zei hij. Duh.
Het leek wel of ik opeens op een ander eiland zat toen ik Tutukaka uitreed. Bijna geen verkeer, lekker hellinkje, super! Omdat het zoEn savoir plus
16-3 Whangaruru South: snorkelen
16 mars 2019, Nouvelle-Zélande ⋅ ☁️ 22 °C
Ik denk dat ik moe was, ik moet weliswaar 3 keer plassen 's nachts, maar desondanks is tot half 8 slapen wel een record. En zonder de kinderen sliep ik misschien nog wel.
Ik mag een snorkel en maskerEn savoir plus
17-3 Russell
17 mars 2019, Nouvelle-Zélande
Jamie, een 73 jarige Ier, die gisteren ook aan kwam fietsen op Whangaruru gaat ook ri Russell. En inderdaad treffen we elkaar weer onderweg. Gelukkig maar, want een site voor 1 persoon kost hier 33En savoir plus
18-3 Russell: zeilen
18 mars 2019, Nouvelle-Zélande ⋅ ⛅ 22 °C
Wát een leuke dag, gewoon een beetje jammer dat het voorbij was.
Eerst een wandelingetje door het oudste dorp van NZ en naar de oudste kerk.
Nadat ik Jamie op de ferry heb zien gaan, met een groteEn savoir plus
19-3 Kerikeri
19 mars 2019, Nouvelle-Zélande
Agnes appt dat er 3 mensen zijn neergeschoten bij Barbara in de buurt. Ik schrik me rot. Gelukkig blijkt dat Barbara nog online is geweest na het incident. Aad Jan zie ik niet zo in de tram zitten,En savoir plus
20-3 Kerikeri: watervallen
20 mars 2019, Nouvelle-Zélande ⋅ ☀️ 22 °C
Eerst de lange wandeling naar de Wharepuke waterval en de Rainbow Falls, stukje wandelpad ri dorp. Ik loop anders dan gepland maar kom daardoor wel recht voor de New World uit. Kan ik mooi nieuwe oatsEn savoir plus

Riet Atemaleuk hè, altijd keten, die ezels!
VoyageurEn dan die kop van die onderste! En ik bleef staan omdat je hier al nooit ezels ziet en ik van die witte niet ken. Maar het waren echt ezels aan hun staart te zien. Apart hoor.