Wyruszamy!

Pierwszy lot na trasie Gdańsk- Warszawa był bardzo szybki i bardzo przyjemny. W Warszawie mieliśmy około 3 godzin więc tym razem nie opuściliśmy lotniska, a zjedliśmy na nim kolację. DrugiRead more
Hier folgen weitere Eindrücke.
Besonders beeindruckend war der Palast der Schirwanschahs aus dem 14. Jahrhundert, einer muslimischen Dynastie.
Hier kann man u.a. eine Moschee, einen JungfrauenturmRead more
Zum Thema Länderranking komme ich an anderer Stelle noch. Aber so viel kann ich sagen: Aserbaidschan liegt auf Platz 1!
Die Gastfreundschaft ist unbeschreiblich, die Landschaft atemberaubend, dasRead more
Odespaliśmy i wyruszyliśmy odkrywać Baku! Miasto jest mieszanka drapaczy chmur i starej zabudowy, a stare miasto na którym śpimy sięga 12w. Baku ma niesamowitą atmosferę i łatwo jest czućRead more
Wyspaliśmy się bo całą noc będziemy w podróży i po śniadaniu wyruszyliśmy na ostatni dzień eksplorowania stolicy. Ostatni raz przeszliśmy się bulwarem nad Morzem Kaspijskim i cieszyliśmyRead more
So, Schluss jetzt. Eine ganze Woche Rückzug mit viel Tee, Tabletten und Tablet muss reichen. Aus- beziehungsweise eingeschlossen wie der Glöckner von Notre Dame. Einfach mit iPad. Das Leben undRead more
Azerbaijan, my 13th country🇦🇿
Unfortunately arriving not by bike but by airplane. Azerbaijan still has Covid Regulations in place which states that you can only enter the country by air.Read more
You might also know this place by the following names:
Baku, Bakoe, ባኩ, Bacú, باكو, Баку, Bakı, Баҡы, Горад Баку, বাকু, པཱ་ཁི།, Bakou, Bakú, باکوو, Baqu, Μπακού, Bakuo, Bakuu, باکو, Bakû, באקו, बाकू, Բաքու, BAK, バクー, ბაქო, 바쿠, ബക്കു, Bacu, बाकु, Bakó, பாக்கு, Боку, บากู, Bakü, Бакы, Boku, 巴库
Traveler Miłego dzionka i zwiedzania, ❤️❤️❤️❤️
Traveler Miłego pobytu❤️😘
Traveler Beatko- Dziadek jest z Ciebie dumny 👋❤️!!!!
Beata Dawidowicz ❤️❤️❤️