Ecuador
Baños de Agua Santa

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

79 travelers at this place

 • Day228

  Baños, Ecuador

  August 16, 2019 in Ecuador ⋅ ⛅ 18 °C

  Gestern angekommen in Baños haben ich mich gleich mal für heute für eine Free-Biking-Toure eingetragen!

  Heute Morgen musste ich feststellen das ich der einziege bin für die Biking Tour.
  Mein Guid die Iris ist motiviert und hat auch kein Problem damit ... wir verstehen uns auf Anhieb super! So geht die Tour an diversen Wasserfällen, Staudämmen und unberührten Bergen vorbei!
  Am größten Wasserfall kann man sogar dahinter steigen und den Wasserfall von hinten anschauen! Die Lautstärke ist unglaublich und die Wassermassen die da auf dem Boden aufschlagen kann man richtig spüren wie der Boden vibriert!
  An einem super schönem Wasserfall halten wir etwas länger und quatschen über alles mögliche!
  Insgesamt fahren wir heute etwas mehr als 28 Km!
  Für den Rückweg nehmen dann einen kleinen LKW der unsere Fahrräder mit auflädt und uns für 2 Doller wieder zurück nach Baños bringt!
  Abend gönne ich mir noch eine super große und super leckere Tunfisch-Pizza 🤤😋
  Read more

  Das sieht lecker aus 😊 hast du die probiert. Jambas

  8/27/19Reply
   
 • Day52

  Banos-waterfalls,rain and smiles

  September 13, 2019 in Ecuador ⋅ ⛅ 19 °C

  We had decided to take small roads to Banos, the adventure capital of equador. And small they where, perched into the cliff of the canyon just the size of our truck . It takes a while to negotiate a passing spot when another car comes along .
  Ecuador makes you a happy spender. Fill up the tank of our truck and its 30$ . We had a splurging day in Banos , lunch at the expensive swiss bistro ,then thermal bath . After that we stopped at a wonderful german owned finca for kaffee und kuchen and dinner in the evening . overnight was free in their parkinglot and all together we spent just about 60 $ (yes ecuador uses US dollars ) .
  And while it rained all night and on and off during the day , we enjoyed the waterfall hikes and the young people doing mountain biking ,zip lines and swings .
  Read more

  Sweet! -James

  9/13/19Reply
  Gabriele Lukow

  Das gibt bestimmt Muskelkater 😂

  9/16/19Reply
  Gabriele Lukow

  Wow!!

  9/16/19Reply
   
 • Day246

  Adiós Ecuador, Buenas días Colombia :-)

  March 18, 2019 in Ecuador ⋅ 🌧 14 °C

  We kwamen 's avonds laat aan in ons hostel in Baños, wel een leuk hostel met een binnenplaats en een schildpad. De volgende ochtend rustig aan gedaan en in de middag naar Pailon del Diablo (.... of the devil..) waterval geweest. Hier kwam zoveel water met zoveel kracht uit, super indrukwekkend. Deed mij denken aan een brandweerslang maar dan 20 keer zo groot.

  De volgende ochtend zijn we wezen wildwaterraften. Super leuk. Had het nooit eerder gedaan, maar zou het zeker nog wel keertje willen doen. In de middag besloten een korte wandeling te maken door de vallei, dacht ik... helaas had ik het verkeerd begrepen en was het een wandeling van 2uur met uitzicht over de vallei... dus eerst een flinke klim, maar wel mooi uitzicht over de stad en lekker gelopen.
  De volgende ochtend naar Casa de Arbol geweest. Hier hebben ze schommels met een gaaf uitzicht. Bij één schommel werd je geduwt, dus dat ging super hard en hoog, super leuk.

  Vervolgens de bus genomen naar Quito, hier hadden we wederom een couchsurfingsadresje geregeld bij Ricardo. Toen wij 's avonds laat aankomen, maakte hij nog eten voor ons, heel lief. De volgende ochtend ook weer ontbijt, dus we werden verwend ☺. Ricardo is een advocaat, maar hij werkte niet veel in de dagen dat wij er waren. De 2e avond vloog hij naar Guayaquil voor een concert. Dus we hadden het huis alleen. Ook wel lekker. In Quito hebben we rondgelopen door het historisch centrum, dit was niet super spectaculair. En zij we op trip geweest naar Mt. Cotopaxi. Die wilde ik heel graag zien, en dat was het ook zeker waard.

  Vanuit Quito doorgegaan naar Mindo. Dit stond bekend om de vele vogels, dus hier wilde ik graag heen. Rondom het hostel waren inderdaad veel colibries, maar verder weinig vogels gezien. Zijn nog naar 7 verschillende watervallen gelopen, 's ochtends toen we bult op moesten was het bloedheet in de zon. Maar na de lunch begon het te regenen. Dus uiteindelijk zeiknat en stond te soppen in mijn schoenen terug gekomen. Maar de laatste waterval was het zeker waard. En gelukkig is het een regenwoud en dus niet koud.

  Gisterochtend zijn Michaela en ik opgesplitst. Michaela wilde heel graag naar de kust om te surfen, ik wilde graag naar colombia en nog wat Spaanse lessen nemen. Dus ik ben via Tulcán (nog net voor de grens) naar Ipiales (net over de grens) gegaan. Hier wordt je voor de grens afgezet, moet je eerst je uitstempel van Ecuador halen, dan loop je de brug over en haal je je aankomst stempel van Colombia. Geen tassencontrole niets. Valt me op dat ik dat bij nog geen enkele grensovergang mijn tassen gecontroleerd zijn.
  Vanuit Ipiales heb ik de bus naar Popayan gepakt. Hier zal ik een weekje blijven, wat Spaanse lessen nemen en werken voor accomodatie en vanaf daar zien welke kant ik eerst op ga. Michaela en ik gaan mekaar waarschijnlijk weer ergens ontmoeten in Colombia.

  Hierbij de foto's van Baños
  Read more

  Wietske Nijhof

  Wat een prachtige foto's heb je weer gemaakt! Een mooi en fleurig land, lijkt mij. Heel veel plezier in Colombia en succes met de Spaanse lessen!❤😗

  3/24/19Reply
  Wietske Nijhof

  3/24/19Reply

  who!

  3/24/19Reply
  Wietske Nijhof

  Wowww, wat hoog!😯

  3/25/19Reply
   
 • Day40

  Baños

  September 1, 2019 in Ecuador ⋅ ⛅ 18 °C

  Baños het sehr vill z büüte für Touriste. Einersits hets do unglaublich vill Wasserfäll. De megabekannt "pailon del diablo" isch zwar idrücklich vo de Wassermengi wo abechunt, aber gnüsse chamers wegem Massetourismus (die Iheimische stürmet det ane) definitiv nöd. Die weniger bekannte sind defür umso schöner!
  Die berüehmt Schaukle hemmer nach knapp 1.5h ufelaufe erreicht, jedoch isch au das meh e Touristeattraktion gsi, als dass d Schaukle so bsunders gsi wär...
  Baños büüted au vill für de Adrenalinspiegel. Mir sind go Zipline, Riverrafte und vode Brugg gsprunge.

  Und hend überläbt!!
  :D
  Read more

  Sarah Zehnder

  Ihr lönd nünt us! Himmelhergott

  9/5/19Reply
   
 • Day20

  Gevonden!

  May 16, 2018 in Ecuador ⋅ ⛅ 17 °C

  Al dagen horen we tikbeesten als het donker is. Alsof iemand met twee houtjes tegen elkaar slaat (hard). Nu ook, in het suikerriet om de camping. Maar tot nu toe hielden ze steeds hun klep als je in de buurt kwam.
  Tot vanavond.
  HA!
  Read more

  Ellen Thijsen

  Kikkers😱

  5/16/18Reply
  Edo en Ilse

  Gave foto!!

  5/17/18Reply
  Thieu Rom

  Wat een stoere meiden zijn jullie toch. En dan ook nog mooie foto's maken! Heel leuk om je verhalen te lezen.

  5/18/18Reply
  Astrid van der Zouwen

  Leuk om op deze manier contact te houden.

  5/18/18Reply
   
 • Day17

  13-5 Baños

  May 13, 2018 in Ecuador

  Ik ben vroeg wakker zodat ik nog kan douchen in de douche zonder deur voordat er iemand is. Ik geniet van de optrekkende mist, totdat ik door krijg dat hij vooral optrekt vanuit het dal. We ontbijten droog, maar breken nat op. Karin vindt het geen goed idee om te wachten tot het droog wordt. Prima advies, het wordt nl. helemaal niet meer droog. 😕
  We duwen met zijn tweeën steeds een fiets terug naar de weg, in de hoop dat dat het laatste duwen is. De rest is immers stroomaf met de rivier mee. Schreef ik dat gisteren niet ook al? 346 meters klimmen zat er in onze stroomaf vandaag. Jeemig. Maar wel veel gefietst en 1 keer zagen we de weg een hele berg op gaan, ...en toen was ie het niet gelukkig. Waar ik een beetje last van had was op de berg "welkom in Baños" en toen was het nog 6 km op en neer. En enige oververhitting in een regenpak. Blij dat ik mijn al stinkende shirt had aan gedaan.
  In Baños zoeken we van alle campings de leukste uit, al hebben we de allerleukste waarschijnlijk niet gezien omdat hij weer oempt kilometer een berg op was.
  We kiezen die vlakbij de rode weg, want dat viel reuze mee, je hoort hem niet zo. Foutje blijkt 's avonds. Wat een t... herrie.
  En wat een schrik als bij aankomst Karin helemaal in tranen raakt en de hele dag een rotdag vindt. En ik had niets gemerkt. Blijkt gelukkig ook niet echt zo te zijn, maar regen is haar ding niet en ze had net haar vinger mega bezeert.
  Daarna gaat de zon schijnen, doen we de was en gaan zalig uit eten bij een pizeria. Dorp blijkt veel dichterbij dan we dachten. We boeken ook alvast rafting voor overmorgen.
  Daarna nog vol verbazing naar een paarse hemelpoort zitten kijken en klikbeesten gezocht (en niet gevonden)
  Read more

  Linny van der Weijden

  Wat een prachtige foto's!!! Zoen

  5/14/18Reply
  Astrid van der Zouwen

  Dank je wel! Zoen terug

  5/14/18Reply
  Barbara de Groot

  Wauw 😱

  5/14/18Reply
  5 more comments
   
 • Day18

  14-5 Leve Baños

  May 14, 2018 in Ecuador

  Na het ontbijt vertrekken Karin en ik per fiets richting Puj, de fantastische watervallenweg. Zal vast, maar hij is ook gewoon druk, dus na een paar kilometer slaan we linksaf, zien weer zo'n fantastische kloof, nu in vulkanisch gesteente. En roofvogels, echt vlak boven ons hoofd twee keer. En toen we terug naar de drukke weg gingen zag Karin gelukkig een bord naar 2 watervallen. Was maar 600 meter van die rode weg af, maar meteen in een andere wereld. Zó fantastisch. Naar allebei de watervallen geklauterd (vooral die ene) en nog een stuk ri. een restaurant bovenop. Kreeg ik nog een mega hoogtevrees aanval, maar kreeg het onder controle. En hoefde toen het laatste laddertje niet op omdat er iemand naar beneden kwam die zei dat daar niets te beleven viel.
  Na de lunch (nee laat voortaan maar, die gebakken banaan met kaas) naar de Thermas de Virgin. Gelukkig is het nieuwe moderne complex nog niet klaar. Lig je op je rug in gloeiend heet water naar een waterval te kijken. Helemaal leuk.
  De excursie naar de casa del arbol mislukt bij gebrek aan vervoer. Mischien maar beter ook, want het begint keihard te waaien en het trekt helemaal dicht. Maar nu zijn we al "thuis". Wat een topdag. Diner met maaltijdsalade bevalt ook goed.
  Read more

  Astrid van der Zouwen

  Bij gebrek aan andere zwarte roofvogels denk ik: slanksnavel wouw. Alleen: Het waren er een stuk of 10, en niemand zei wat. Gier klopt niet qua vingers. Help??

  5/14/18Reply
  Marijke van der Zouwen

  Het klinkt allemaal een stuk beter: HOERA

  5/15/18Reply
  Barbara de Groot

  Enenen... hoe was het raften? Of heb ik dat ff gemist?

  5/15/18Reply
  2 more comments
   
 • Day19

  15-5 Raften in "Baños"

  May 15, 2018 in Ecuador ⋅ ⛅ 17 °C

  15 kilometer met de bus naar de rivier. Uhh, blijkt geen fifteen maar fifty.
  Oeps.
  Het raften was hartstikke leuk, de sport van de gids is om iedereen zo nat mogelijk te krijgen. En dat maakt niets uit met je wetsuit aan. De terugweg vertoonde wat technische complicaties, waardoor we niet om 1 uur (hadden we sowieso nooit gehaald) terug zijn, maar om kwart over 4.
  Gelukkig is het grauw weer, het hoosde zelfs in Shell waar we lunchten, dus heel veel hebben we niet gemist. Trip naar de casa de Arbol gaat dus weer niet door omdat we te laat zijn. Maar alles zit in de wolken, dus niet erg. Van de besparing kopen we wijn.
  De hemelpoort schijnt de schommel te zijn.
  Read more

  Edo en Ilse

  Klinkt alsof jullie eindelijk eens lekker vakantie aan het vieren zijn. Wat heerlijk om te lezen dat jullie zo'n lol hebben. Jullie stralen gewoon op de foto's. Keep having fun!! Liefs, Edo

  5/16/18Reply
  Barbara de Groot

  Helemaal met Edo eens! Blijf 'leuke' dingeb doen... Kus 😘

  5/16/18Reply
  Gerbert Hanterink

  Kek stel!! (thumbs up)

  5/16/18Reply
   
 • Day154

  Baños - Mountainbiken & ein Stück Heimat

  April 9, 2019 in Ecuador ⋅ ⛅ 24 °C

  7 Stunden nach Abfahrt in Cuenca erreichen wir Baños. Ohne erklärlichen Grund dauert die Reise über 2 Stunden länger als angekündigt. Was lernen wir dabei? Den ecuadorianischen Zeitangaben soll man nicht zu viel Glauben schenken.
  Aus den vielen Aktivitäten die zur Wahl stehen, entscheiden wir uns für Mountainbiken und wagen uns auf die Strasse der Cascadas (Wasserfälle). Weniger spektakulär und herausfordernd als gedacht meistern wir die 20km Abfahrt trotz quitschender Gangschaltung problemlos. Unterwegs stoppen wir für eine Art Sesselkorb-Überfahrt um dem ersten Wasserfall näher zu kommen und die schöne Aussicht zu geniessen.
  Der letzte Wasserfall (und eigentlich nur der Zweite, den wir entdeckt haben) schafft es, uns mit der gewaltigen Wassermenge, dem Regenbogen und der Landschaft nicht nur zu beeindrucken, sondern hinterlässt und auch seine Spuren (siehe Video).
  Zurück geht es mit einem Truck, um uns die Strapatzen des Hochfahrens zu ersparen.
  Um 16 Uhr begeben wir uns auf eine Tour für 3 Dollar um ein anscheinend bekanntes Baumhaus zu besuchen. Einfach doof dass ALLE Touren um die selbe Zeit losfahren, damit man vor lauter Touristen das Baumhaus kaum sieht. Doch der riesen Touristenspielplatz bietet trotzdem ein bisschen Spass für Gross und Gross.
  Den Abend klingen wir in einem Schweizer Restaurant mit Schweizer Gesellschaft aus. Wir haben Matthias und Seraina, unsere Reisegefährten vom argentinischen Norden, per Zufall beim Baumhaus angetroffen. Für Dani gibt's Älplermakroni, für mich Olma Bratwurst an Zwiebelsauce mit Rösti. Schmeckt nicht ganz wie aus Mami's Küche aber doch ziemlich gut:-)
  Read more

  Brynn

  Ich bin auch nass geworden 🤪

  4/13/19Reply
  Margrit Camenzind

  Jö, der kleine Mann....und du hast einen schönen Pully an

  4/13/19Reply
  Margrit Camenzind

  Mmh, lecker😜

  4/13/19Reply
  5 more comments
   
 • Day33

  Quilotoa & Banos

  February 15, 2019 in Ecuador ⋅ ⛅ 19 °C

  Het meer van Quilotoa is een erg groot meer in een nog grotere krater van een voormalige vulkaan. Een enorm mooi zicht vanaf de top van de krater, en een erg leuke wandeling naar het meer en terug. Hierna zijn we naar Baños gegaan, een stadje dat bekend staat om avontuur en spa's. Het hele stadje is omringd door bergen wat een enorm mooi beeld geeft. We hebben de spa bezocht, Ajax - Real Madrid gekeken, en zijn gaan raften, wat super tof was.

  Lake Quilotoa is an enormous lake in an even bigger crater of a former volcano. Beautiful to see for a day and great to hike down from the top of the crater to the lake. After this, we went to Baños, a city known for its adventure sports and thermal baths. Surrounded by mountains, this beautiful town was awesome to spend some time in. We visited the thermal baths, watched Ajax - Real Madrid (of course...) and went white water rafting, which was an amazing experience.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Baños de Agua Santa, Banos de Agua Santa