France

Travelers at this place
  • Day 6

Fort Central

September 7, 2024 in France ⋅ ☀️ 11 °C

Wir kamen im Nebel an und haben erstmal die Gegend in Augenschein genommen. Die Vorstellung, damals zu leben und das ganze zu erleben, war atemberaubend. Die Anlage wurde 1880 erbaut, als das Gebiet noch zu Italien gehörte. Die Besichtigung der Anlage war spektakulär, da man erahnen konnte, wo die Kanonen standen und welch gewaltigen Krach diese monströsen Geschütze veranstaltet haben. Das ganze Fort war noch unterkellert und nach oben ausgebaut. Auf Grund des maroden Zustands habe ich allerdings die Erkundung abgebrochen. Mehr als ein Hauch von Abenteuer liegt hier in der Luft und verleitet einen, auch die unzugänglichen Räume zu erkunden.
    Für Abenteurer auf jeden Fall einen Besuch Wert und nehmt Zeit mit 😉.

• Day 2

Erste Route - Grenzkammstraße 🏔️

August 2, 2024 in France ⋅ ⛅ 22 °C

Die erste OffRoad-Strecke startete bei Limone Piemonte 📍an einer tollen Ruine, durch die man durchfahren konnte. Wir trafen mehrere andere OffRoad-Fahrer. Die Strecke war eine 10/10 für uns alle. 🥳Von wunderschönen Landschaften, zu anspruchvollen Passagen hin zu einem wunderschönen Regenbogen 🌈 war alles dabei.
    Abends wurde es etwas spannend, da im Nachbartal ein extremes Gewitter ⛈️war, und wir auf knapp 1500m ü. N.N. gut davon zu spüren bekommen haben. So wurde das schöne gemeinsame Grillen 🥓ins liegen ins Auto verschoben.🙈 Zum Glück konnte man schnell wieder den Fuß vor‘s Auto setzen.💪🏼

Aber Good-News, Simon und Christina waren hartnäckig mit dem Jeep und endlich auf dem Weg zu uns. 💯Morgen treffen wir uns und dann ist die Truppe endlich vollständig.🚗🚙🚓

• Day 18

Mit dem Train des Merveilles

July 26, 2023 in France ⋅ ☀️ 22 °C

Für Alex, meinen Eisenbahn- Enthusiasten, machten wir einen Ausflug mit dem Bähnle durch die Alpen der Cote Azur bis nach Tende (ital. Tenda). Über unzählige Brücken, Viadukte und gefühlte 100 Tunnel schlängelt sich der Zug auf 823m in die Höhe. Bei einigen Dörfern auf dem Weg dorthin fragten wir uns, wie sie da wohl hoch gekommen sind. Oberhalb von Tende war eine Kapelle von 1492, der Anblick macht einen sprachlos.Read more

• Day 38

Crete de Vespeï

October 13, 2023 in France ⋅ 🌙 17 °C

I går blev den planlagte rundtur til en rundtur plus en top! I dag blev den planlagte lille top og lidt crete (højderyg), til en lang crete med flere toppe og en rundtur! De sidste tre dage har vi vandret 20 km hver dag, men i dag var nok også vores sidste vandretur i Mercantour i år. Måske er det tanken om det, der de sidste par dage har fået os til nyde hvert eneste skridt ekstra meget, og forlænge turene ud over det planlagte.

Om et par dage er der vejrskifte på vej, og allerede i dag havde vi frisk efterårsvind på toppene og på hele den lange crete. Vi var kørt 4 km ned af vejen fra Casterino, og gik af en dal der fører ind til det meget populære område Vallee des Merveilles. Det er et af det mest berømte steder i Mercantour; sådan lidt en “paradis-dal” med små søer i flere forskellige niveauer, græs og spredte lærketræer, og en masse chamois (gemser). Og oven i det er der fundet op til 40.000 helleristninger fra bronzealderen på klipperne i området.

Men vi har været lidt omkring derinde før, så i dag tog vi en lille sti op mod passet Pas de Nauque. Stien op var flere steder ødelagt af stenskred, som de store vandmasser under uvejret Alex for tre år siden bragte med sig. Vi fulgtes det første lille stykke med et par parkbetjente fra nationalparken, og de fortalte, at der hvor der nu er store vegetationsløse stenslugte, fyldt med kæmpe blokke, tidligere bare var en lille bæk, der gik dem til anklerne! Der er jo heller ikke noget vand i slugtene nu, men regnen dengang var simpelthen så enorm, at landskabet blev fuldstændig forandret mange steder. Vejen ind til Casterino er jo også først åbnet her i vinter, og de er stadig igang med at reparere og forstærke siderne flere steder.

Nå, men fra passet fortsatte vi op på toppen med samme navn, der akkurat ligger ovenfor trægrænsen, og her var det så, at vi begyndte at sigte mod de næste toppe på højderyggen, og inden vi havde set os om (næsten), var vi så langt, at det ikke kunne betale sig at gå tilbage, men var nemmere at gå ned i dalen længere ude, og dermed også få den perfekte rundtur. I øvrigt var hele højderyggen et levende bevis for, at vi stadig er i Edelweiss-bæltet, og at den altså ikke er speciel sjælden her!

Nede i dalen lige før parkeringen, kom vi forbi den gamle mineby La Miniere de Valuara. Byen havde i middelalderen huset op til 300 beboere med både skole og kirke, og minen var en af de vigtigste i Alperne i 1700 og 1800tallet. I løbet af 1960erne og frem, blev minebyen, der nu lå i ruiner, genopdaget, og organisationen Neige & Merveilles etablerede internationale ungdomslejre, hvor unge mennesker fra hele verden mødtes og genopbyggede og restaurerede bygningerne. I dag fungerer det både som overnatningssted og om sommeren er der guidede rundvisninger, ligesom der stadig bliver afholdt internationale ungdoms-arbejdslejre.

Se ruten på Wikiloc: https://da.wikiloc.com/vandring-spor/2023-10-13…

• Day 37

Cime Scandaillere 2.705 m.

October 12, 2023 in France ⋅ 🌙 14 °C

Netop som jeg havde skrevet, at vi ikke havde haft frostvejr endnu, kom nattefrosten! I morges var der rimfrost i græsset og på Passepartout, men vi holder også på et åbent stykke græs ude midt i dalen, for at der skal være sol til solpanelerne om dagen! Og da vi bevægede os opad i skoven, var det faktisk lidt lunere. Det er så flot at vandre stille gennem skoven om morgenen, og opleve dyrelivet. Tit er det bare et lille egern, der krydser vores vej. I dag var det en hunhjort med to store unger, der pludselig stod på sporet foran os.

Turen i dag var en rigtig rundtur, og faktisk ret flot og varieret. Ude af skoven passerede vi forbi en lille flok får, en hyrde og intet mindre end 5 Patou-hunde (vagthunde) og 3 hyrdehunde! Måske er der mange ulve her i området så tæt på Italien? Ellers fortsatte vi et langt stykke på en sti der hverken gik op eller ned, men på langs af en skråning gennem højt gult græs. Ude for enden gik det en lille smule op, så var vi ved passet til Italien og den grønne sø; Lago della Vacca. Vi havde ikke planlagt mere end det i dag, men i Italien fortsatte der en sti opad, og landskabet var så flot, at det var synd at gå nedad igen, og vi havde heller ikke set nogle stenbukke endnu, så vi fortsatte opad, og endte på toppen Cime Scandaillere, faktisk ikke så langt fra hvor vi var i går.

Det er jo ikke fordi vi “kommer gratis” til stenbukkene på vores ture. Det kræver som regel både nogle kilometre og højdemeter. Og i dag var der bare ikke nogen, selvom vi havde set dem på afstand i går i dette område. Men vi mødte gemser der græssede, og gik ned gennem den flotte dal Vallon de Sabion retur til Hameau Casterino. Og himlen var ligeså blå, som den har været de sidste snart flere uger.
    Længde: 20,7 km. Op/ned: 1.277 m.

Se ruten på Wikiloc: https://da.wikiloc.com/vandring-spor/cime-scand…

• Day 36

Cime Est de l’Agnel 2.852 m.

October 11, 2023 in France ⋅ ☀️ 17 °C

Vi startede tidligt i morges, da vi havde udset os en lidt lang tur. Det er køligt om morgenen nu, men endnu ikke frost om natten, og mit håb om at lærketræerne skulle være blevet gule, er ikke helt indfriet endnu. Det var så flot, de første år vi besøgte Mercantour, og de gule lærketræer er noget jeg virkelig forbinder med nationalparken her, men vi skal helt ind i november måned, før de rigtig får farve. Til gengæld kan vi vandre lidt længere ture, end vi gjorde de første år. Dagene er længere og det er varmere!

Vi fulgte stien mod søen Lac d’Agnel, en ret stor sø oppe tæt på den italienske grænse. I dag mødte vi dyrene enkeltvis. Vi så godt nok en lille flok stenbukke (hanner med store horn), ligge højrt oppe i solen på bjergryggen på vej op, men ellers var det enkelte individer. En græssende chamoix (gemse), en enlig stenbuk (hun) og en søvnig han, der havde søgt ind i skyggen på grænsen til Italien! Men da var klokken også blevet 12.

Vi havde ellers udtænkt en rundtur, op forbi nogle flere søer og Refuge de Valmasque, hvor vi engang har overnattet, men for enden af søen Agnel, var der også et par toppe der fristede, og ikke så så svære ud, og ruten videre rundt udenfor sti, som vi havde planlagt efter kortet, så ikke helt så enkel ud i virkeligheden. Så - det blev til Cime Ouest de l’Agnel (2.794 m.) og bagefter Cime Est de l’Agnel (2.852 m.). Og så retur samme vej. Endnu en flot dag til samlingen!

Se ruten på Wikiloc: https://da.wikiloc.com/vandring-spor/cime-ouest…

• Day 35

Rejsedag gennem Mercantour

October 10, 2023 in France ⋅ ☀️ 18 °C

I dag har det været Passepartouts arbejdsdag!
    Han har kørt os 156 km af små bjergveje på tværs af Mercantour. Vi er kørt gennem 4 bjergpas og er sammenlagt steget 4.062 højdemeter! Vi har flyttet os fra Beuil i Haut Cian over passet tilbage til Tinee-dalen. Derfra over næste pas og ned i dalen Vesubie. Derefter op til passet Col de Turini, hvor fire veje mødes, og ned til Sospel, som ligger helt nede i 350 meters højde. Op igen og ned i dalen Vallee de Roya, hvor oliventræerne gror på sirligt opbyggede terrasser. Og endelig op langs med floden Roya mod den lille landsby Tende, der ligger næsten ved grænsen til Italien.

Sammen med Vesubie var dalen Roya et af de steder, der var hårdest ramt under uvejret Alex for tre år siden, med oversvømmelser og jord- og stenskred, og vi har ikke været her siden. Passet og tunnellen til Italien er stadig lukket, men vejen ind til Casterino er endelig blevet repareret og åbnet, så her er vi kørt ind, for at lave nogle vandreture de næste dage.

Billederne fra i dag viser et lille udpluk af de landsbyer vi er kørt forbi i dag. Alle set fra oven!

• Day 4

Tag3: Etappe 1 & Küstenroute

September 17, 2023 in France ⋅ ☁️ 12 °C

Nun gehts langsam Richtung Frankreich 🇫🇷.

Die Routenoptionen ließen keine andere Wahl: 5 Stunden Kategorie 4 Piste wollen wir uns nicht nehmen lassen. Unsere Lenkung ist spürbar in Anspruch genommen und alle 4 Schmutzfänger sind unten angeschliffen 🤣🤣🤣

Ein Wahnsinns Erlebnis auf Pisten steil am Abgrund mit gefühlt metergroßen Steinen.

Nach dem Trail gabs einen kurzen Kaffee im Bergdorf, in Vorbereitung auf den Weg nach Frankreich. insgesamt sind wir ca 500-600 km gefahren.

Endlich erreichen wir das Meer und treiben uns auf der Strandpromenade rum.

• Day 6

Ligurische Grenzkammstraße

August 25, 2023 in France ⋅ ☀️ 23 °C

Weiter geht die Reise Richtung ligurische Grenzkammstraße / Hohe Salzstraße. Bei wieder Mal 38° C ging es 3 Stunden lang durch wunderschöne Täler und Dörfer bis zum nördlichen Einstiegspunkt der 60 km langen Grenzkammstraße bei Limone Piemont.

Von dort aus folgten wir der LGKS gute 40 km Richtung Süden bis uns der lokale "Schafsverkehr" zum umdrehen zwang. In der Nähe haben wir aber einen kleinen Zeltplatz gefunden an dem wir übernachten konnten, um am nächsten Tag Richtung Mittelmeer weiterzufahren.

• Day 3

Rifugio La Terza - Colla dei Signori - F

July 4, 2020 in France ⋅ ☀️ 19 °C

Il mattino seguente Albe, Dario e Matte sono ben riposati e pronti a partire, io un po' meno viste le poche ore di sonno però sono felice di vedere che la scelta di dormire in rifugio ci ha evitato la pioggia del pomeriggio scorso ( anche se non ha piovuto molto) e soprattutto ha permesso alla truppa di recuperare molte energie. Appena partiti incontriamo un paio di camosci che che saltellano sul versante Sud del Saccarello. Lo spettacolo è pari per misura soltanto alla mia invidia circa la loro abilità di arrampicata. In vetta al Saccarello io e Matteo ripercorriamo un bivacco trascorso lassù con gli scout ben sedici (16!) anni prima.
    Scendendo incontriamo un signore che nella vita, per sfuggire alle noie della pensione e ai tentacoli della moglie, dice di realizzare e riparare le croci delle vette delle montagne. Sarà vero? Non lo sappiamo, ma sta di certo che è una bella scusa per andare in montagna. Lo rincontriamo scendendo noi e salendo lui negli ultimi metri verso la cima del Missoun, laddove Dario ci ha deliziato iscrivendo composizioni poetiche in stile ermetico- romantico nel libro di vetta, così come aveva fatto i giorni precedenti e così come farà fino alla fine della spedizione.
    I discorsi sullo stoicismo ci accompagnano in discesa verso Colla Rossa ed proprio in questa fase che, a mio parere, inizia la parte più gradevole della nostra traversata. Il cielo è azzurro intenso e uniforme e a guardarlo si prova godimento fisico. Trasmette calma, serenità, pienezza.
    I nostri stati d'animo si allineano alle forme celesti e anche i nostri volti a guardarli paiono rinfrancati. E'come se il corpo ci ringraziasse per le fatiche dei due giorni passati e dentro di noi crescesse la consapevolezza che i godimenti di questo giorno siano il frutto degli ostacoli che abbiamo saputo superare. La strada di oggi non è lunga, né troppo impegnativa, la giornata è bellissima e il panorama lascia incantati. Poco dopo Colla Rossa arriva uno dei momenti più magici del viaggio. Durante una pausa in una valletta sottostante la cima del monte Beltrand vediamo un branco di camosci. In montagna è stupefacente quanto in una frazione di secondo si possa passare dal rumore al silenzio più totale. Rapiti ci ammutoliamo ed ammiriamo. Appena i camosci scompaiono dalla nostra vista alziamo lo sguardo ( forse in un gesto di inconsapevole ringraziamento) e i nostri occhi incrociano le traiettorie di volo di due aquile ( al momento ce le “vendiamo” come aquile ma ricerche successive inducono a pensare che fossero gipeti). Sbalorditi riprendiamo ma marcia e conquistiamo anche la vetta del Beltrand.
    La rapida discesa ci conduce fino a Colle del Vescovo dove consumiamo un graditissimo pranzo a base di pasta con sugo “contadino”. Ricordo con soddisfazione questo pasto perché è di quelli che piacciono a me: essenziale ma abbondante, consumato con amici appena dopo ( durante in questo caso) aver vissuto esperienze belle, impegnative e coesive. Altro motivo per cui lo ricordo con piacere è che è in questo momento che nasce l'idea di arrivare in cima al Marguareis.
    Onestamente prima di partire avevo già pensato a questa possibilità, ma non sapendo cosa aspettarmi da questa avventura avevo deciso di mettere da parte il mio desiderio e di tirarlo fuori solamente nell'eventualità di una situazione favorevole. Nei giorni precedenti pensavo che non ce l'avremmo fatta a salire fin lassù, invece con pazienza ci siamo ripresi ed ora siamo pronti a raggiungere i 2651 metri del Marguareis.
    Dopo pranzo ripartiamo ed in breve tempo siamo a Colla dei Signori dove ci aspettano molte birre, una gradita cena e una tendata con numerosi vicini. Personalmente mi allarmo non poco alla notizia che questa sera in rifugio ci sarà un concerto, l'idea di non dormire per un'altra notte mi terrorizza non poco anche perché la sveglia per il giorno dopo è puntata alle quattro e zero zero. Ebbene sì, in cima al Marguareis ci andremo, ma non oggi, bensì domani ed in tempo utile per assistere all'alba da lassù.
    Il tardo pomeriggio e la serata sono scanditi da un piacevole riposo in un luogo incantevole e affascinante ma in me, come sempre, inizia a manifestarsi quella malinconia propria della sera precedente al commiato. Per ora cerco di non pensarci e di concentrarmi su ciò che mi aspetta all'alba dell'indomani.

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android