Greece
Nomós Kykládon

Here you’ll find travel reports about Nomós Kykládon. Discover travel destinations in Greece of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

95 travelers at this place:

 • Day10

  Naxos: dag 1

  July 11 in Greece

  Vandaag krijg ik (Gilles) de eer om de blog te schrijven. De dag begon met een organisch/biologisch ontbijtje in Anna’s Garden. We gingen voor ‘iets kleins’, maar al snel bleek dat we weer grandioos gefaald waren. Na een stevig ontbijt trokken we richting de scooter rental. Naxos is het eiland bij uitstek om een tochtje met de brommer te maken. De eerste kilometers was het druk, maar vanaf we de ‘Chora’ (zo noemen alle hoofdstadjes van de eilanden) buitenreden, deinde het verkeer uit. Al snel waren we in niemandsland. Olijfbomen zover we konden zien, tien keer zoveel geiten als mensen en het aanhoudende getsjirp van de krekels vergezelden ons doorheen het hele eiland. ’S middags aten we in het bergdorpje Filoti. Hier leerde ik dat walnoten en honing ongelooflijk goed smaken in Griekse yoghurt. Ons middageten nog maar net verteerd, arriveerden we bij Mount Zeus, de hoogste berg van het eiland en de rest van de Cycladen. Na een kwartier wandelen stopte het pad en moesten we rode bollen volgen die op willekeurige rotsen geschilderd waren. Helemaal op zijn Grieks geregeld, maar het had zeker zijn charme. Niet veel later zag Katrien in de verte een berggeit. Het bleek niet de enige te zijn, want wat verder werden we omringd door tientallen geiten groot en klein. Uiteindelijk bereikten we onze bestemming, de grot van Zeus. Deze was niet heel spectaculair, maar het was niettemin een mooie wandeling. We zetten de afdaling met de scooter verder en besloten de tocht af te ronden met een rit langs de strandjes. Nadat we veilig en wel terug in Chora/Naxos-stad aangekomen waren, besloten we nog eventjes rond te kuieren in de toeristische straatjes rond het centrum. Deze zijn een waar labyrinth, maar zeker de moeite waard. Onze dag sloten we af met een lekkere Moussaka/Vegetarische Moussaka met Griekse livemuziek op de achtergrond, wat heeft een mens meer nodig?

  Voor zij die erom vroegen, ik heb wel degelijk veel foto’s van Katrien genomen tijdens de reis! Aangezien de blog altijd op Katrien haar iPod gepost wordt, staan de foto’s die ik maak (van Katrien) er dus niet altijd tussen. Vandaag is het een Katriendag als het op de foto’s aankomt!
  Read more

 • Day6

  Andros -->Mykonos

  July 7 in Greece

  Rond 7u50 verlieten we ons geliefde strand en hotel in Andros. Aangezien het ontbijt pas startte vanaf 8uur ‘s ochtends, vertrokken we zonder. We wandelden naar de bushalte, waar we de bus zeker moesten halen aangezien er maar één per uur reed. Net toen we er aankwamen, stopte er een freelance bus voor ons. Uiteindelijk arriveerde we omstreeks kwart na acht aan de haven. Een uur en een kwartier te vroeg voor de ferry, we hadden dan toch nog op het hotel kunnen ontbijten... Na een uurtje wachten met een ontbijt uit een lokale bakker, konden we de ferry op. Rond 12uur arriveerden we in Mykonos, waar we werden opgewacht door ons hotel. In de namiddag bezochten we Mykonos city. Een gezellig dorpje, met mooie steegjes en huisjes. Al ging de authenticiteit verloren door het toerisme en de feestgangers. Er zijn zelfs stranden aangelegd voor de feesten met namen als ‘paradise beach’ en zelfs ‘super paradise beach’. Daar voelen we ons dus helemaal thuis 😉 (sarcasme). Na de stad door te wandelen en de bekende windmolens te bezoeken, keerden we terug richting hotel om daar avond te eten.Read more

 • Day13

  Santorini dag 1

  July 14 in Greece

  Vandaag werden we rustig wakker en genoten we van het lekkere ontbijt op hotel. We waren allebei vrij moe, maar toch besloten we om een uitstap te doen. Zo namen we de bus, eerst richting Fira (de hoofdstad) om deze te bezoeken. Het fameuze pad met de ezels hebben we niet bewandeld. Dan zouden we eerst helemaal naar beneden moeten, om dan terug naar boven te gaan en dat in deze hitte! We hebben de ezels echter wel van een afstandje kunnen bewonderen, arme diertjes toch...
  Hierna namen we de bus verder naar het stadje Oia. Het was er zeer pittoresk en minder druk dan in de hoofdstad.
  We hadden geluk dat er vandaag maar één cruiseschip aangemeerd lag, waardoor de hoeveelheid toeristen in beide stadjes wel meeviel.
  Na in Oia wat rond te wandelen namen we de bus terug naar ons hotel. Zo konden we nog even een zwemmetje doen en genieten van een frisse smoothie/mocktail op de zeedijk.
  Read more

 • Day14

  Santorini dag 2

  July 15 in Greece

  Voor onze voorlaatste dag besloten we om nog eens een wandeling te maken. Het plan was om eerst overheen de berg richting het stadje Perissa te wandelen, om dan terug te keren met de water taxi. De beklimming was een gewone verharde weg, waar ook auto’s konden rijden (maar er was amper verkeer). De afdaling was echter een echt bergpad waar muilezels werden ingezet om toeristen te begeleiden.
  De wandeling opzich was niet echt zwaar, maar door de hitte waren we beiden uitgeput. We wilden snel de watertaxi terugnemen om te kunnen relaxen op ons hotel. Er was slechts één probleem... Er was teveel wind waardoor de watertaxi niet vaarde. Terug wandelen zagen we niet als een oplossing, dus namen we de bus.
  Ondanks dat Kamari en Perissa dicht bij elkaar liggen, bestaat er geen rechtstreekse bus verbinding. De enige oplossing was dus om eerst de bus te nemen naar Thira, om daar over te stappen naar Kamari.
  Dit was een grote omweg, maar uiteindelijk zijn we er geraakt.
  Na een verfrissende plons en een relaxuurtje, gingen we een ijsje halen. Gilles ging voor de frozen yoghurt en ik voor een dark chocolat gewoon ijsje. De ijsschepper schepte gigantische bollen, zo groot dat zelfs de Maria van Moemoe er niets tegen is!
  Read more

 • Day9

  Mykonos --> Naxos

  July 10 in Greece

  Omdat onze ferry om 12u30 vertrok vanuit de haven en het een halfuur stappen was naar het centrum van de stad, besloten we om lekker uit te slapen. Al hadden we beiden niet zo’n goede nachtrust achter de rug. Er viel veel licht binnen en de airco blaasde te koud (zelfs wanneer ingesteld op 22 graden). Hierdoor moest ik hem ‘s nachts een aantal keer uit zetten en nadien weer aan omdat de kamer weer snel opwarmde... Na uitgebreid te douchen, aten we een zelf gekocht ontbijt en lieten we ons wegbrengen naar de ferry. De rest van de dag besteedden we door Naxos stad te bezoeken. Wat wandelen in de straatjes, de tempel van Apollo bezichtigen... Onze dag eindigen we natuurlijk met de match van de Rode Duivels!
  De eerste helft zagen we in een restaurant, met zowel Belgen als Fransen aanwezig.
  De tweede helft zetten we momenteel verder in ons hotel. 0-1 voor Frankrijk, ai ai... Gelukkig zitten we niet meer tussen die Fransen!
  Read more

 • Day8

  Mykonos: dag 2

  July 9 in Greece

  Vandaag namen we om 10uur de eerste bus richting Kalafati, één van de ‘rustigere’ stranden. Doordat we er vroeg arriveerden, vonden we plek op de gratis ligstoelen en parasols. Altijd mooi meegenomen!
  De rest van de dag hebben we vooral gelegen, gelezen en gezwommen.
  In de namiddag zijn we even naar een lokale supermarkt gewandeld om ons te voorzien van drinken. Daar kochten we ook ineens ‘beach ball’: twee paletten met een balletje om tegen te slaan. We merkten onmiddelijk dat ik daar gewoonweg héél slecht in ben, waardoor we een paar keer de zee zijn moeten induiken om het balletje niet kwijt te geraken. Ook klopte ik een paar keer op magische wijze de bal naar achteren en landde hij dicht bij slapende mensen.
  Rond 19u30 keerden we terug richting Mykonos stad voor ons laatste avondmaal op dit eiland. Naar aanraden van onze hotelman, aten we in één van de weinige traditionele Griekse restaurants in Mykonos, gelegen in een rustig steegje.
  Eenmaal aangekomen op hotel, merkte ik dat mijn gezicht zo rood ziet als een kreeft. Hopelijk is het morgen al minder...
  Read more

 • Day4

  Andros dag 1

  July 5 in Greece

  Vandaag werd ik omstreeks half 9 wakker met het besef dat het hier een uur later is dan in België. Wat dus wilde zeggen dat ik pas om 11uur mijn punten kreeg, in plaats van 10uur. Dus moest ik nog een extra uur vol spanning afwachten. Gelukkig stond er een lekker ontbijtbuffet klaar in het hotel.
  Na de resultaten te bekijken, kon de dag pas echt beginnen. Het was een dag vol zon, zee en strand. We hebben zo goed als heel de dag uitgerust op de ligstoelen van ons hotel. De zee werd afgewisseld met het zwembad. In de namiddag hebben we een korte wandeling gemaakt naar het kerkje van het dorp, met het besef dat het eigenlijk veel te warm is om hier te wandelen. Het oorspronkelijk plan was om in Andros een dag in de bergen te gaan wandelen, maar dat plan werd al snel verworpen.
  In tegenstelling tot Athene waait er hier een frisse wind die de boel een beetje afkoelt, al blijft het nog steeds te warm om echte bergwandeling te maken. Jammer, want het eiland staat bekend voor zijn mooie wandeltochten.
  Read more

 • Day7

  Mykonos: dag 1

  July 8 in Greece

  Vandaag startten we onze dag met een gegidste tour naar Delos. Delos was een eiland en bloeiende stad omstreeks de 3de tot de 1ste eeuw voor Christus, bestaande uit een heilig deel voor de Goden en een deel voor de ‘gewone’ mensen. Nu blijven er enkel nog maar ruïnes over. Het bezoek startte met een boottocht van een halfuurtje, eenmaal aangekomen begon de rondleiding. Onze gids bleek zelf een archeologe te zijn die op Delos de opgravingen verzorgde. Vandaag de dag geeft ze dus vol passie haar kennis door, wat zeker een meerwaarde gaf aan de tour.
  Delos is eigenlijk een onbewoond eiland en wordt enkel bezocht door toeristen, toch leefden hier ook verschillende katten!
  Omstreeks 14uur arriveerden we terug op het bewoonde Mykonos. Na een hapje te eten, namen we de bus richting een strand, om een middagje te relaxen. Gilles is deze keer zelfs tot aan de boei gezwommen! Al lag die deze keer niet zo ver weg...
  Uiteindelijk werden we door de bus op de terugweg afgezet voor de deur van ons hotel. Zo’n service kennen ze in België niet 😉
  Read more

 • Day12

  Naxos --> Santorini

  July 13 in Greece

  Ons laatste ontbijt in Naxos bestond uit een paar gebakjes vanuit een bakker, opgegeten op ons terras.
  Tegen de middag checkten we uit om de ferry op te gaan richting Santorini. Aangezien we van ons avondeten de avond ervoor nog een tomaat over hadden, besloten we deze weg te geven aan onze hotelbazin. Anders was deze toch gewoon in de vuilbak beland. De hotelbazin was er heel blij mee. Nadat ze ieder van ons een knuffel had gegeven en 10 keer ‘thank you’ had gezegd, konden we vertrekken.
  Op de haven aangekomen leek het wel alsof het hele eiland richting Santorini ging. Het was ongelooflijk druk, hectisch en gewoonweg slecht geregeld.
  Na twee uur op volle zee kwamen we aan. We namen de lokale bus tot in Kamari en vonden ons hotel.
  Ondertussen was het al 17u30 toen we besloten om middag te eten. We namen deze keer allebei een hartige pannenkoek.
  Daarna namen we nog even een duik in het zwembad en gingen we met onze voeten in de zee. Door de sterke golven was ik bijna één van mijn slippers kwijt geraakt. Gelukkig deed Gilles een moedige redding en kon ik toch nog terug wandelen met een volledig paar schoenen.
  Na nog even aan het zwembad te liggen en een lekker warme douche, trokken we er tegen 21 uur op uit om te dineren.
  Als afsluiter kochten we nog een stuk watermeloen die we verorberden op ons terras, met zicht op zee.
  Read more

 • Day15

  Santorini dag 3

  July 16 in Greece

  De laatste dag van onze reis namen we nog eens een rustdag. Overdag zijn we niet veel verder geraakt dan ons zwembad en een restaurantje enkele meters verder voor middageten. Zelfs ons goede voornemen voor op het strand te beachballen schoot er aan over.
  Aangezien we van plan waren om ‘s avonds naar de openluchtcinema te gaan, gingen we op tijd en snel iets eten. Een uitgebreid laatste avondmaal kwam er dus niet van.
  Na snel een vegetarische moussaka binnen te steken, vertrokken we richting de cinema.
  We kwamen ruim op tijd aan en stonden nog een kwartier in een stilstaande rij. Na dat kwartier kwamen ze ons vertellen dat het volzet was. Ze raadden ons aan om morgen terug te komen, maar ja dat was geen optie.
  Een beetje jammer dat we heel onze avond hadden versneld voor de film, maar we lieten het niet aan ons hart komen. We keerden terug naar het strand voor een avondstrandwandeling richting de luchthaven. Ons hotel is namelijk dichtbij de luchthaven en we kunnen de vliegtuigen goed zien landen. Tijdens onze wandeling hielden we halt voor een vliegtuig over ons hoofd te zien vliegen. Dit vloog recht op ons af, zo’n 25 meter boven ons. Indrukwekkend!
  Onze avond sloten we af met een drankje, een portie watermeloen en onze voetjes in de zee.
  Nu sluit ik mijn laatste blogpost af, morgenvroeg vliegen we al weer terug. Het was een zeer geslaagde en deugddoende vakantie.
  Kusjes, Gilles en Katrien
  Read more

You might also know this place by the following names:

Nomós Kykládon, Nomos Kykladon, Κυκλάδες, Kikladi, Kykladane, Kykladene, Cyklady, Cíclades, Cicladele, Киклады, Kyklady, Киклади, Kykladerna, ซิคละดีส, Cyclades, Kiklad Adaları, Кіклади, 基克拉泽斯

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now