- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Aug 27, 2024, 9:05 PM
- ⛅ 25 °C
- Altitude: 31 m
- ItalyLiguriaRiomaggioreManarola44°6’23” N 9°43’40” E
Berggeitjes
August 27 in Italy ⋅ ⛅ 25 °C
Kennen jullie het verhaal van twee meiden die dachten dat ze 34 euro konden besparen door een 200m langere route lopen? En dat die route uiteindelijk 3km langer bleek dan de betaalde touristische route? En dat deze route steil omhoog en ook weer steil omlaag ging via grote rotsblokken die als traptreden zouden moeten dienen? En dat allemaal in de volle zon, op het heetst van de dag?
Wij nu dus in ieder geval wel😅
Na een rustige ochtend waarin we wat sportten, pakten we de trein vanuit Deiva Marina richting Riomaggiore. Deze plaats is een van de vijf behorende bij Cince Terre. Prachtige plaatsjes aan zee, gescheiden door rotsen en verbonden middels een treinverbinding.
Het idee: wandelen van Riomaggiore naar Manarola (max 1 uur) en vanuit daar naar Corniglia (max 2 uur).
Maar wel eerst een goede bodem leggen met de Italiaanse versie van Fish and Chips: met calamari en krabballetjes! (Jammer genoeg begint dit niet met een P en mag het daarom niet op het podium. Het was wel een 10 waard).
We startten enthousiast met de route, die al begon met een steile trap omhoog... zou het een voorteken zijn geweest?😂
Al snel werd het duidelijk dat de route over de top van de berg zou lopen en daarna naar beneden. Alleen werd de top steeds hoger, naarmate wij op de locatie kwamen die wij als "nu is het écht wel de top" beschouwden.
Met zweet echt overal, bereikten we de top om daarna een gelijke weg af te dalen richting Manarola om onszelf daar te trakteren op een ijsje en door te wandelen naar Corniglia. Eenmaal met het ijsje in onze hand kwamen we er toch achter dat onze benen echt niet meer wilden na deze tocht en hebben we dat laatste idee overboord gegooid😅. Al met al waren de uitzichten wel de moeite waard hoor😉
De route werd toch nog langer gemaakt doordat Google Maps niet bekend is met alle kleine straatjes met duizenden treden in deze Italiaanse steden. De weg vinden naar het Manarola-station, waarbij we blijkbaar een tunnel ergens moesten nemen, was een enorme uitdaging aangezien het bord "statione" alleen te vinden was 2m voor de daadwerkelijke tunnel😡.
Bij terugkomst op de camping gingen snel de vermoeide voetjes omhoog en de BBQ aan. We trakteerden onszelf op een MasterChefwaardige-maaltijd (al zeg ik het zelf) en dronken koffie in luxe: het Nespresso-apparaat en melkopschuimer zijn immers mee 😏
Ps. Er zijn twee nieuwe katten gesignaleerd op de camping🐱Read more
Traveler 🤩 en 😂
Traveler En er dan op de foto’s toch nog fris en fruitig uitzien! 😅
Traveler Discutabel 😂