New Zealand
Robert Stream

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

16 travelers at this place

 • Day2

  Heetwaterbronnen en hoge bergen

  October 11, 2018 in New Zealand ⋅ 🌧 8 °C

  ’s Morgens worden we naar het Spaceships bureau gevoerd waar we onze campervan afhalen. Franz Josef is de naam van de Toyota Estima waar we de komende 33 dagen in zullen rijden en slapen.

  Mijn brein is al snel weer aangepast aan het links rijden en zo sjeezen we naar een supermarkt om ons te bevoorraden voor de komende dagen. Vé koopt ook een nieuwe muts en daarna is het tijd om te beginnen aan ons nieuwe avontuur! We hebben er allebei zin in.

  We hebben de afgelopen maanden niet echt gepland wat we in Nieuw-Zeeland zouden doen. Op aanraden van de chauffeur van onze camping trekken we naar Hanmer Springs, zo’n 2 uur ten noorden van Christchurch. Onderweg vallen onze monden constant open van het prachtige landschap. Al die verschillende tinten groen, de bloemen die beginnen te bloeien, de schattige kleine lammetjes in de wei,…

  We zijn al content dat we opnieuw de lente gekozen hebben om door dit land te reizen. De natuur die ontluikt en nog heel kalm op de baan omdat er nog niet veel toeristen zijn. Alleen het weer wil nog niet direct mee. Er staat een koude wind, we zijn dan ook blij dat we kunnen opwarmen in de heetwaterbaden van Hanmer Springs. Twee uur lang genieten we van het warme water.

  Wanneer we de volgende dag opstaan is het zowaar aan het sneeuwen. Het weer achtervolgt ons precies vanuit Mongolië! We rijden direct verder tot we de heuvels uit zijn en daar klaart de hemel gelukkig wat op. Een korte wandeling brengt ons naar de Maruia waterval en daarna rijden we tot in het kleine dorpje Murchison. Op de camping net er voorbij doen we een babbeltje met de sympathieke eigenaar die ons belooft dat het de volgende dagen beter weer wordt.

  De warmte van de zonnestralen maakt ons inderdaad wakker. Zalig! Blauwe lucht, wel nog een beetje wind, maar we kunnen al in t-shirt buiten lopen. We rijden een uurtje verder naar het Rotoiri meer waar de Mount Robert loop begint. Een wandeling naar, je raad het al, Mount Robert. Vé heeft helaas last van een stevige hoest en hoofdpijn. Ze ziekt uit in de auto terwijl ik mijn trailschoenen aantrek. Het pad zigzagt steil omhoog en langzaam aan krijg ik een uitzicht over het mooie turquoise meer en de omringende bergen. Dit is echt genieten.

  De 2 dagen erop rusten we uit in het gezellige Motueka. We kiezen een camping uit waar we ons al snel thuis voelen. Mooi uitzicht op de wijnranken, veel kippen en eenden die er rond lopen, vriendelijke eigenares,… Een tof en rustig plaatsje.
  Read more

 • Day44

  Saint Arnaud

  February 13, 2020 in New Zealand ⋅ ☁️ 22 °C

  Der Heutige Tag beginnt mit einer Wanderung um den Lake Rotoiti. Im Wald um den See kann man sehr viele Bäume 🌳🌲 sehen die schwarz sind aber es ist nichts schlimmes es ist nur ein Käfer🦗 der es nur schwarz macht aber nicht die Bäume zerstört.
  Ich möchte echt gern mal wieder weiße Schwäne sehen aber da muss ich wohl wieder zurück nach Deutschland 🇩🇪
  Read more

 • Day66

  Nelson Lakes

  April 17, 2017 in New Zealand ⋅ 🌬 27 °C

  Nach einigen Wochen Arbeit in einer Honigfabrik geht die Reise nun endlich weiter. Auf dem Weg zum Franz Josef Gletscher ist der erste Stopp am Lake Rotoiti im Nelson Lakes Nationalpark.

 • Day113

  Lake Rotoiti

  November 30, 2016 in New Zealand ⋅ ☀️ 25 °C

  Einer der beiden Nelson Lakes. Wunderschön klar und dann noch das Panorama der Berge im Hintergrund... 😍
  Bin ein wenig den Mt Robert hochgewandert, von dem man eine super Aussicht auf den See hat.

You might also know this place by the following names:

Robert Stream

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now