Peru
Trujillo Province

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

78 travelers at this place

 • Day54

  29-8 Trujillo

  August 29, 2018 in Peru ⋅ ☁️ 17 °C

  Ik sta op met zulke natte mist, dat mijn tent drupt.
  Nadat we hebben ontbeten met trigo, die ook na koken naar zaagsel blijft smaken helaas, worden we uitgenodigd voor het ontbijt door Jorge (George). Hartstikke lief, dus we drinken koffie en eten een broodje kipsalade.
  Daarna helling af naar Trujillo. 1% naar beneden ongeveer, wat de windkracht 8 tegen weer opheft.
  Vlak voor de echte stad zien we een bord naar de piramides. Vooruit maar, het is nog vroeg. Het is de Moche route en inderdaad is naast het museum ons Moche hotel, wat we bij Gocta hadden gezien en waarvan we het adres nog niet wisten. Hoera! We kunnen er eigenlijk alleen in met een reservering. Wij veinzen onbegrip en zo lukt het toch. De hele middag verder geen andere gast gezien! We hebben een junior suite. Inderdaad een beetje behelpen (not).
  We storten ons direct in tickets boeken. Te duur voor mijn betaal-app, maar gelukkig denkt Karin aan de visa, voordat ik mijn vader echt uit bed bel voor het betaalapparaat. Kost 22 euro extra, maar nu hebben we wel de tickets die we hebben willen. Wát en gestress vind ik dat altijd. Raar idee, 4 september vlieg ik naar Nieuw Zeeland!
  Voor het zwembad is het ondertussen eigenlijk al iets te koud, al doen we het toch.
  We eten zalig in het restaurant hier.
  Read more

 • Day56

  31-8 Trujillo: tempel vd maan

  August 31, 2018 in Peru ⋅ ☁️ 16 °C

  De ochtend vliegt voorbij met soppen: footprint, zakjes, tassen, sandalen, brander etc. Valt tegen.
  Met lunchtijd vertrekken we naar de buren: het museum. Daar is niets te eten, maar we kopen wel kaartjes voor de Engelse rondleiding van half drie. Ik snap nog steeds niet waarom, want we hadden Tucumé al gesaan, en deze piramide zag er ongeveer hetzelfde uit.
  Wat een mazzel.
  Wát gaaf. Zie een mini selectie van 36 foto's. Was ik in Tucumé al blij met figuren op de muren, dit is met originele kleuren! Super. 5 tempels als een matroesjka over elkaar heen gebouwd. We konden dus maar een klein stukje van 3 en 4 zien, anders stort 5 in.
  Daarna zouden we aan het zwembad met een drankje, maar alle stoelen zijn bezet. Ons eigen stulpje is ook fijn en we vullen de tijd met een hotel in Lima boeken.
  Read more

 • Day32

  Trujillo

  May 8, 2019 in Peru ⋅ ⛅ 22 °C

  Na een lange busrit arriveren we in Trujillo, de op 2 na grootste stad van Peru. Raquel, de gastvrouw van hotel Strenua, staat ons al op te wachten en toont ons de junior suite waar we verblijven. Wat een luxe, we hebben zelfs een kleine lounge met zetel en tafel in onze kamer.

  Het valt ons op dat we in de stad bijna geen enkele buitenlandse toerist zien. Rondom Trujillo is er nochtans wel wat te zien. Maar misschien kiezen de meesten Huachaco als uitvalsbasis. Dit kuststadje op 10km van hier staat bekend om zijn surfstranden. Het is daar ongetwijfeld idyllischer dan in deze drukke, lelijke grootstad. Alleen het centrale plein bevalt ons wel. Mooie gebouwen in koloniale stijl, wat planten in het midden en een knappe geel/witte basiliek als pronkstuk.

  Aangezien hier ziekenhuizen genoeg zijn, beslissen we om Vé haar darmproblemen eens grondig aan te pakken. De Enterol en Immodium die ze al een paar dagen neemt blijken geen oplossing te bieden. In het moderne San Pablo ziekenhuis regelen we een afspraak met een darmspecialist. De man heet Peter Rojas (spreek uit als: Pieter Rocha). Als dat geen toeval is. Mijn eerste reactie was: “Hoe kent die receptioniste in godsnaam mijn broer?”. De jonge dokter raadt een bloed- en stoelgangonderzoek aan en schrijft wat nieuwe medicatie voor. Vé wordt ook voor de eerste keer ooit op dieet gezet. Geen groenten, geen fruit, geen melkproducten, geen gefrituurde zaken en… geen chocolade! Als dat maar goed komt.

  In ons hotel zijn ze supervriendelijk als we hen dit vertellen, en ze passen direct het ontbijt aan. Vé krijgt maïzena, een lekker doorzichtig papje met wat kaneel erin. ’s Middags brengt Vanessa, de dochter van Raquel, ons heerlijke soep met pasta en patatjes en ’s avonds krijgen we nog thee. Wat een service hier, dit is van het beste dat we in Zuid-Amerika al meegemaakt hebben.

  Enkele dagen later gaan we terug naar dokter Rojas. De resultaten van het bloedonderzoek zijn positief. Er is geen spoor van een infectie dus wellicht zit er geen parasiet in Vé haar darmen. Het dieet wordt met 10 dagen verlengd en ook de pilletjes moet ze blijven doornemen.

  De laatste dag doe ik een uitstap naar de ruïnes van Chan Chan terwijl Vé uitrust in het hotel. Net buiten Trujillo, in woestijnachtig gebied, liggen 9 grote tempels. Slechts 1 ervan is momenteel open voor bezoekers. De sympathieke Alfred is hier al 40 jaar gids en leidt mij rond in het complex. De Chimu beschaving die hier leefde ontstond al lang vóór de Inca’s en regeerde ongeveer 9 eeuwen. Ze aanbaden meerdere goden zoals de maan en eerden alles wat uit de zee kwam. Dat is te zien in de decoratie op muren en altaren. Krabben, vissen, visnetten, pelikanen, golven, de maan,… al deze symbolen komen steeds terug in hun ontwerpen.

  Alles werd gebouwd van adobe (een mengeling van modder, schelpen en stro) waardoor grote delen nu vernietigd zijn door erosie van regen en wind. Een paar jaar geleden bouwde men een extra dak boven de tempel om verdere afbraak te voorkomen.

  In de tempels woonden enkel leden van de koninklijke familie. De gewone bevolking leefde aan de buitenkant in kleine adobe huizen. 2 grote centrale pleinen dienden voor ceremonies en offers aan de goden. Wat verder komen we aan een gigantisch waterbassin dat de Chimu hielp om te weerstaan aan de aanvallen van de Inca’s. Die probeerden 10 jaar lang om het rijk van de Chimu te veroveren. De rivieren die naar Chan Chan vloeiden werden afgesneden of omgeleid zodat het volk zonder water zou zitten en zich overgeven. Maar door het grote interne waterbassin hielden de Chimu uiteindelijk stand tot in 1470.

  Na een uurtje zijn we rond en ga ik op mijn eentje verder verkennen. Vlakbij ligt een museum waar ik met hetzelfde ticket binnen mag. Daar staan enkele oude gebruiksvoorwerpen en replica’s van de rieten boten die de beschaving gebruikte. Langs de tuin van het museum wandel ik nog naar 2 andere, piramidevormige tempels en dan keer ik terug naar ons hotel.
  Read more

 • Day82

  Trujillo

  January 18, 2020 in Peru ⋅ ⛅ 24 °C

  Zwischenstopp auf unserer Reise nach Süden, um nicht vier Nächte hintereinander im Bus zu verbringen, aber eigentlich ein recht hübsches Städtchen.

  Nachtrag: Wir haben tatsächlich, besser gesagt unser Busfahrer, ein superjunges Mädchen mit kleinem Baby, das zuvor bei der Ausweiskontrolle abgewiesen wurde, von Ecuador nach Peru über die Grenze geschmuggelt...Und das war nicht das erste Mal auf dieser ReiseRead more

 • Day55

  30-8 Trujillo: boodschappen

  August 30, 2018 in Peru ⋅ ☁️ 19 °C

  Omdat we het boeken via internet hier niet vertrouwen, en de receptionist hier dat beaamt, vertrekken we na het lekkere ontbijt naar Trujillo voor transporte Linea.
  We rijden iets om, maar wel geinig. Tot het busstation gaat het wel. De man daar bezorgt ons nog een hartverknettering door te zeggen dat er helemaal geen kaartjes meer zijn behalve morgen. Blijkt niet zo te zijn, dus voor 30 soles pp en 20 per fiets gaan wij zondag naar Lima.
  En dan fietshoezen scoren. Wát een klereherrie overal. Gelukkig zijn we op de fiets, anders stonden we nu nog vast. Ik word er nier goed van. Gelukkig wel gelukt om een héle grote tas te kopen voor de fietstassen, en 2 fietshoezen te laten stikken van ongeveer hetzelfde spul als de hoezen die je thuis voor veel geld koopt.
  Om 1 uur een frietje. Ik eet er maar 10 of zo, zó vet. Ga er een kwartier later alsnog bijna van over mijn nek. Bah.
  Blij dat we snel weer in onze Sactuary Lodge zijn, waar we alsnog o.a. een nieuwe kolibrie scoren.
  P. S. : die piramide is de piramide niet, da's "gewoon" een berg.
  Read more

 • Day142

  Trujillo und Ruinen

  July 1, 2019 in Peru ⋅ ⛅ 20 °C

  Erstaunlich gut ausgeschlafen erreichen wir die ebenfalls im dichten Nebel gehüllte Stadt Trujillo. Nach dem Check In versuchen wir etwas erfolglos ein hübsches Café zum Frühstücken zu finden. Nach einigen Minuten geben wir auf und begnügen uns mit einem einfachen Restaurant aber immerhin hatte es einigermassen guten Kaffee. Am Nachmittag besuchen wir den Sonnen- und Mondtempel der 2000 Jahre alten Mochekultur. Ersteres ist für Besucher gesperrt aber der Mondtempel konnten wir mit einem Guide besichtigen. Am nächsten Tag fuhren wir mit dem Taxi an den Strand von Huanchaco um die Fischer mit ihren Booten aus gebündeltem Schilfrohr zu beobachten. Leider waren weit und breit keine Fischer zu sehen. Vielleicht lag es an den hohen Wellen oder wir waren einfach zu spät dran. Wir beschlossen weiter zum Chan Chan Museum zu fahren. Vor Ort erfuhren wir, dass das Museum Montags jeweils geschlossen hat und so konnten wir lediglich die Ruinen besichtigen. Das Ruinenfeld der Chimu Kultur war eindrücklich und erinnerte an ein Labyrinth.Read more

 • Day227

  Trujillo - 1 Nacht gestrandet

  April 10, 2019 in Peru ⋅ ⛅ 22 °C

  Wir sind wohl zu lax geworden. Haben die Reiseroute nicht gut recherchiert und die nächsten Unterkünfte nicht strategisch sinnvoll gebucht. So was recht sich auf Reisen schnell und bitter. Wir stranden also um 23:34 in Trujillo. Der gefährlichsten Stadt Peru's. - Murfy's law.

  Recherche ist in Südamerika allgemein schwer, da die meisten Busunternehmen keine Website haben. War aber bisher nicht so wild. Man konnte Ja fragen.

  Über die Busse habe ich mich schon mal beschwert. An denen lag es diesmal aber nicht. Sondern am Peruanischen System.

  In allen Ländern gab es bisher richtige Busbahnhöfe. An diesen fuhren mehr oder weniger alle Busses aller Firmen.
  Bisher könnte man sich also ganz gut von Stadt zu Stadt durchhangeln und wenn was schief ging konnten wir einfach von Schalter zu Schalter und die beste Alternative ermitteln. Auserdem gibt es was zu Essen Toilette usw.

  Nicht hier in Peru. Jede Firma hat ihr eigene ... nenne wir es mal Verladestation.
  Die sind quer über die Stadt verteilt. Dazu kommt das viele Firmen nur eine Strecke fahren. Zwischen Ankunft und Abfahrt benötigt man also ein Taxi und kann dann nur hoffen das man durch Glück einen Bus erwischt. Alles sehr anstrengend und frustrierend. Über 14H waren wir unterwegs bis es dann in Trujillo nicht mehr weiterging.

  Also haben wir uns vom Taxifahrer ein Hostel empfehlen lassen und sind am kommenden Tag weiter.
  Read more

 • Day71

  Trujillo and Northern Peru

  February 23, 2015 in Peru ⋅ ☁️ 22 °C

  After two and a half months of no time pressure and complete freedom to choose how long long we want to stay in one place and where to go next...the clock now is really ticking: on the 27.02 we have to catch our flight from Guayaquil to the Galapagos Islands. That's why we have decided for a small serious of overnight buses to cross northern Peru, spending our nights on the road trying to catch some sleep and spending our days fighting the sleep and discovering the unknown territory. in Trujillo we arrived at 5:00am in the morning, waiting for the sun to come up. We organized our escape to the north for the next night, and headed out to city center to find the so called tours, we decided for a hit-and-run- archeology experience.
  first we traveled to the pyramid of the moon, built by the Moche culture and between 200 and 600, an extraordinary complex,that impresses with 30 meter high walls, painted with bright colors and exquisite figures. in the afternoon, we traveled to Chan Chan, a city that was built between 600 and 1450. the area is more than 22 square kilometers big, making it the biggest ancient city on the entire american continent, and the largest adobe city in the world. the palace of the governor, beautifully restored amazes with sheer size and unique architecture. After the hardcore archeology program we even had a bit of time left to go to the beach and watch the sunset, while some Peruvians where riding primitive surfboards made of dried grass, like their ancestors had been doing for hundreds of years. a quick, light dinner in the beautiful colonial old town of Trujillo...and back to the terminal, for another night on the road...always up north.
  Read more

 • Day196

  Transit in Trujillo

  February 10, 2018 in Peru ⋅ ☀️ 22 °C

  After our stay in Lima, it was time to continue our adventure and head to the north of Peru. One of the possible stops along the way was Chimbote but, with some research from our Canadian friend, Dave, it seemed that this may not be the most ideal stopover. According to Canadian Dave's trusty travel guide, the town is known for its fishing industry, which apparently can be smelt miles away. Chimbote was ruled out, not only because of the smell of fish but also its crime rate. All of the guidebooks even warned against staying overnight. That squashed those plans! But Jason was adamant that we were not travelling inland to higher altitudes and cooler climates. Instead, we decided to suck-up an “eight-hour” bus trip direct to Trujillo. Well, as direct as it can be in South America.

  Early in the morning, our Über arrived and we headed to the bus terminal in Lima. Fifteen minutes into the journey it became clear that the incorrect address had been entered into the Über app and we were heading in the completely wrong direction. After asking the driver to stop, we tried to explain, in poor Spanish, that we needed to go to a different location. While it took some time, we got there in the end and communicated the correct address. We may have added some buffer time to our timeline and told the driver our bus was leaving half-an-hour earlier than it was actually scheduled. Speeding through the streets of Lima, we arrived with plenty of time. A fare that was supposed to be a cheap, quick trip ended up about three times the price. And in typical Peruvian fashion, the bus departed late, which meant that we arrived into Trujillo late – THREE HOURS LATE!

  Along the way, the bus drove at a snail's pace, stopping regularly, even though the route was supposedly direct. The desert scenery barely changed for the entirety of the journey and driving at 20 kilometres an hour definitely wasn't so the passengers could soak up the scenery. It took almost two hours to get out of Lima traffic and onto the highway to Trujillo, passing through stinky Chimbote as we sat on the bus next to the stinky old man polluting the bus with his body odour. At this point, we realised that we probably wouldn't arrive at the scheduled time. Surprise, surprise.

  Eventually, after eleven hours, we arrived at the bus terminal in Trujillo. The taxi driver who took us to the hostel warned us about the neighbourhood and cautioned us about wandering the streets after dark (and it was already pitch black). The first priority, after check-in, was to seek-out sustenance, because the slop served on the bus was neither satisfying nor tasty. Our short leash extended around the corner from the hostel, where we ate hamburgers with cold chips/fries. It seems almost every meal in Peru (and Bolivia) is routinely served partially cold.

  With only a day in Trujillo, we had limited time to wander around the historical centre and to admire the brightly-coloured colonial buildings. While Trujillo is the third most populous city in Peru, it has a small town feel to it. According to one of the taxi drivers, a mafia-like gang controls the entire city. The driver mentioned that he has to pay a small daily fee to ensure his safety and the safety of his family. It was probably for the best that we continued on to our next stop.

  Next stop: Huanchaco.
  Read more

 • Day79

  Huaca del Sol

  February 17, 2020 in Peru ⋅ ⛅ 25 °C

  Auf ging es zu den Ruinenstätten von Huaca del Sol y Luna. Dort konnten wir die riesige und zum Teil noch sehr gute erhaltene Stätte Huaca del Luna besichtigen. Die Bemalungen an den Wänden, waren noch in den originalen Farben rot, weiß, gelb und blau zu sehen. Die Führung war sehr interessant und die Dame, welche uns durch die Ruine führte, konnte uns vieles über die Stätte und die Moche-Kultur erzählen.Read more

You might also know this place by the following names:

Trujillo, Trujillo Province, Trujillo jiska suyu, Provincia de Trujillo, استان تروژیلو، پرو, Province de Trujillo, Provincia di Trujillo, ტრუხილიოს პროვინცია, Truhillu pruwinsya, ტრუხილიო, 特魯希略省

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now