Huaca de la Luna

Der Mond Tempel und gegen über liegend der Sonnen Tempel wurde aus getrockneten Lehmziegel in vier verschiedenen Bauphasen vom 3. - 8- Jh. n. Chr. erbaut. Berühmt sind vor allem die farbigenRead more
Auf dem Weg zum meinem eigentlichen Ziel "Huaraz" musste ich sowie so in Trujillo umsteigen nach knapp 11h (versprochen waren 8 und max. 10🤣)
So habe ich mich spontan entschlossen einfach mal eineRead more
Nach der Nacht im Nirgendwo machten wir uns am nächsten Tag wieder auf den Weg. Da unser Weg eh durch die Stadt Chiclayo führte, suchten wir uns hier einen Supermarkt um einkaufen zu gehen. DerRead more
Vanuit Huaraz zijn we doorgegaan naar Trujillo. Hier kwamen we in een leuk hostel met leuke mensen terecht, dus een gezellige avond gehad. De volgende ochtend zijn we naar de ChanChan ruins geweest.Read more
Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad in Peru! Weer een etappe afgesloten! Heel veel plezier in Ecuador ❤💋😗
We ontbijten op de kamer met cereal. Ik vertrek op de fiets voor 9 km klimmen. Valt uiteindelijk nog mee, al is het hoger dan ik dacht en iets verder. De weg is echt kl... het laatste stukje, maarRead more
Wat ontzettend gaaf dat het er nog staat. En dat je er gewoon doorheen mag lopen...
Ik sta op met zulke natte mist, dat mijn tent drupt.
Nadat we hebben ontbeten met trigo, die ook na koken naar zaagsel blijft smaken helaas, worden we uitgenodigd voor het ontbijt door JorgeRead more
De ochtend vliegt voorbij met soppen: footprint, zakjes, tassen, sandalen, brander etc. Valt tegen.
Met lunchtijd vertrekken we naar de buren: het museum. Daar is niets te eten, maar we kopen welRead more
Net de vraag aan Karin gesteld of het de originele kleuren zijn... Wat gaaf... en bizar óm te bedenken dat het de originele kleuren zijn.
Snap ik uit deze foto dat alles ‘ondergronds’ is... hebben ze dat zo gebouwd, tóen? of is er gewoon veel aarde bij gekomen?
Soppen? of Shoppen? 😜 Soppen kan natuurlijk ook, als het zon warm is.... LOL 🤣
Na een lange busrit arriveren we in Trujillo, de op 2 na grootste stad van Peru. Raquel, de gastvrouw van hotel Strenua, staat ons al op te wachten en toont ons de junior suite waar we verblijven. WatRead more
Nog wat cultuur en geschiedenis erbij voor jullie maar ook voor ons! Het was een leerrijk jaar : fauna en flora, natuur en wereldwonderen , eten en drinken , het werd ons dankzij jullie blog beetje bij beetje bijgebracht en verduidelijkt ! DANK DAARVOOR, wereldreizigers .....
Ja , ik kan denken waar dat voor diende. ... maar geen chocolade ? Een grote beproeving .....
You might also know this place by the following names:
La Libertad, La Libertad Jach’a Suyu, Рэгіён Ла-Лібертад, Либертад, Regió de La Libertad, منطقه لا لیبرتاد, Région de La Libertad, Region La Libertad, Regione di La Libertad, ラ・リベルタ県, ლა-ლიბერტადის რეგიონი, 라리베르타드 주, Libertas Regio, La Libertado departamentas, Ла Либертад, Wilayah La Libertad, Tlālxeliuhcāyōtl La Libertad, La Libertad-regionen, لا لبرٹڈ, Liberdade, Qispi kay Suyu, Ла-Либертад, Ла-Лібертад, لا لیورتاد علاقہ, 拉利伯塔德大区