Portugal
Lajes Das Flores

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Add to bucket listRemove from bucket list
Travelers at this place
 • Day38

  Pico

  April 27 in Portugal ⋅ 🌧 13 °C

  Nun, das Wetter wird zusehends schlechter... Typisch für die Azoren um diese Jahreszeit. Das hat jedoch auch etwas Mystisches.
  Auf Pico wurde leider bis 1985 Walfang betrieben. Heutzutage ist es hier glücklicherweise verboten und es gibt nur noch Museen, die daran erinnern. Bei dem Anblick konnte man nur noch mit dem Kopf schütteln...Read more

 • Day9

  Wasserfälle

  August 9, 2020 in Portugal ⋅ ☀️ 22 °C

  Was für ein schöner Tag auf Flores! Der Tag begann mit strahlendem Sonnenschein. Wir haben gemütlich vor unserem Haus gefrühstückt und sind dann zu den Wasserfällen am Poço da Ribeira do Ferreiro gestartet. Wir parkten an einer Brücke, von dort ging es einen knappen Kilometer einen herrlich urigen, schattigen Weg den Berg hinauf. Wir kamen zu einem kleinen See, der von mehreren Wasserfällen gespeist wird. Ein wunderschöner Ort.

  Danach ging es wieder runter und wir fuhren noch ein kleines Stückchen weiter zum Badewasserfall Poca da Bacalhau. Nach ca. 300 m zu Fuß erreichten wir den kleinen Teich mit großem Wasserfall. Wir sind gleich hinein gehopst. War sehr erfrischend!! Zufällig trafen wir hier Claudi und Julia aus Stuttgart wieder. Die beiden hatten wir gestern kurz am Flughafen getroffen und hatten jetzt mal Zeit länger für quatschen.
  Jetzt ging es erstmal in unser Haus zum Mittagessen. Am späteren Nachmittag sind wir nochmal losgezogen und haben ein paar Kraterseen angesehen. Eine kleine Wanderung war auch mit dabei. Der Himmel war mittlerweile wolkenverhangen. Zum Teil fuhren wir mitten in den Wolken. Einen Regenguss gab es auch noch. Abendessen waren wir in einer kleinen offenen Bar in Faja Grande. Dort waren wir die einzigen Touris. Diesmal gab's mal keinen Fisch, sondern Burger. Magnus ist jetzt ins Bett gefallen. Und wir werden gleich folgen.
  Read more

  Hallo ihr drei, bei euren urlaubserlebnissen bekommt man richtig Fernweh. Herrliche Natur und Pflanzenwelt. Freue mich schon jeden Tag auf eure Fotos. Endlich mal grüne Landschaften. Bei uns wird es immer trostloser, absolute Dürre und jetzt auch noch Hitze, gestern waren 37 Grad . [Gabi]

  8/10/20Reply

  Wir wünschen euch noch eine schöne erlenisreiche urlaubswoche. Viel Spaß und genießt die Zeit. Liebe Grüße aus der Wüste 🙈(es kann nur grüner werden) senden Rainer und Gabi 😎 [Gabi]

  8/10/20Reply
  Silvia Fischer

  Vielen Dank für die lieben Grüße. Wir sind sehr froh, hier angenehmere Temperaturen zu haben als zu Hause. Liebe Grüße zurück von uns dreien

  8/10/20Reply
   
 • Day16

  Még két krátertó a felhők között

  September 12, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 19 °C

  Van egy pár nap elmaradásom a naplózással, próbálom folytatni :)
  Szóval mentünk tovább az esőben, nem úgy tűnt mintha szűnni akarna, de itt sose, lehet tudni. Főútról le, irány egy hegyi mellékúton két tó a fennsíkon. A, szigeteken a mellékutak is nagyon jó minőségűek, csak keskenyebbek és magasan mennek, pont nekem való 😨 Itt végig a felhők között kanyarogtunk, egyre feljebb, körülöttünk a tejfehér köd. Egyszer csak érzékeltük hogy az út mellett a nagy mélységben van valami tó. Nem messzire van egy miradouro, addig jussunk el. Ott volt két lány, szintén bevállalósak, az, esőben felhőben feljöttek idáig.
  Amint megálltunk, bár még esett az eső, elkezdett oszlani kicsit a felhő, hirtelen volt egy kis napsütés is, meg látszott az óceán, és ami a lényeg, egy szép nagy zöld színű tó a mélyben, a Lagoa Funda das Lajes. Nagyin misztikus hangulata volt így, hogy ember alig, felhők szaladgálnak ide oda mi meg esőkabátban nézelődünk :)
  Leparkolt egy középkorú német pár is, nagyon kedves, aranyosak voltak, jót nevettünk azon, milyen, szuper időnk van 😊
  Az út másik oldalán pedig nagyon közel egy kisebb kráter tó volt, a Lagoa Rasa. Megnéztük még ezt is, sétáltunk kicsit az elhagyatott úton, majd vissza a kocsiba, irány a bazalt oszlopok.
  Read more

 • Day16

  Caimbros, Santa Cruz kilátó, autó leadás

  September 12, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 23 °C

  Hamarosan... Már leírtam, de véletlenül mentés nélkül kiléptem 😑 így is 3 teljes nap lemaradásban vagyok, baromi nehéz naplót vezetni 😂 Kata már durmol mellettem én meg próbálom behozni a lemaradást, azóta már voltunk két másik szigeten is és most a harmadikon, ami az első is volt, csendes pihi van. Szóval majd folytatom 😉

  Szóval utolsó szép kilátó autóval, majd haza kicsit lepakolni. Van fél óránk az autó leadásig, elvileg van egy kilátó Santa Cruz fölött, ahova gyalog már biztos nem megyünk fel, kéne venni sört még mert 6kor zár a bolt is meg tele kell tankolni a kocsit. Simán belefér fél órába 😂
  A kilátó pont alig lett meg, de tényleg jó hely, látszik felülről a reptér, jó lenne látni egy leszálló gépet így fentről. Flight radar szerint egy órája elment az utolsó, ja, innen amúgy is napi 4 gép megy, nem egy túl forgalmas reptér 😂
  Gyorsan bolt, sör, persze előttem nagybevásárlás van és a Revolutot se fogadta most el a terminál.
  Reptér, benzinkút, a kút még kiírja mennyit tankolt az előttem lévő, akkor várjuk meg míg fizet. De sehol senki. A kút bolt zárva. Hogy lehet itt tankolni? Megnyomkodtam minden gombot, de semmi. Van viszont egy terminál a falon, angolul is tud, ahaaaa, ezt kell nyomkodni. Kártya be, nem adom meg előre mennyit kérek, benzin indul, király. Az autót sikerült 10 perc késéssel leadni, 5 perc múlva már vitte is a következő pár. Hát nem sok idejük volt kitakarítani, de kit zavar 😂
  Ránéztem a revolutra, mennyi pénzünk maradt, és sokkot kaptam. 100 eurót vont le a tankolás, mikor én 16 euróért tankoltam 😑 Ez így nem oké. De kút zárva, semmi infó, na reggel jöhetünk ide is 😣 Jó hír, másnap reggel már csak 16 euró volt levonva, ezek szerint csak zárolt 100 eurót, majd később a rendes összeget vonta le.
  Imádom a revolutot, az alkalmazás tök király, napra készen lehet követni mindent, egyszerű feltölteni, és legtöbb helyen elfogadták, míg a Raiffeisen kártyámmal csak a baj volt itt, 1-2 helyen tudtam csak fizetni vele. Ráadásul nem tudom, havi 2-300 euroig ingyen van a készpénz felvétel, utána meg 2%.
  Read more

 • Day15

  Még egy kis koválygás a környéken

  September 11, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 22 °C

  Elmentünk még az utolsó faluig a völgyben, szuper hangulatos régi házak, kis templom, egy autó széles út, kilátás a partszakaszra. Szerettünk volna vacsorázni, a Google ajánlott pár éttermet. Az első Faja Grandeban a parton, jónak tűnik, igényes, emberek is vannak bent. Sajnos nincs hely, talán fél óra múlva. Oké, van egy másik, egy kisebb innen 50 méterre, közvetlenül a bazalt, sziklás hullámos parton. Nagyon ilyen loungeos hely, szól a halk zene, kilátás király, kicsit hippi hely, a tulaj is úgy néz ki. Sajnos itt sincs most hely, talán később, pedig shrimp risotto az esti menü.
  Oké, Fajazinhaban láttunk egy kiírást hogy étterem lent a part irányában, csak pár kilométer, kocsival gyors lesz. Találkoztunk egy már nagyon haza menni akaró kecskével, csak úgy mekegett hogy vigyük el 🤣 Az étteremről jókat írtak, de persze ma zárva. Akkor vissza Faja Grandeba, hátha van már hely. Gyönyörű ez a völgy, jó itt kocsikázni, de most már ehetnénk 🤣 Végük az első helyre mentünk, most már volt hely is. Kicsit elég volt mostanra a helyi kajákból, inkább valami egyszerűbbet választottunk. Sima grillezett sertés meg rákos gombás tészta, kimondottan jó volt mindegyik, és a hely sem volt drága. Egy presszó meg egy csokis mousse a végén, és irány vissza a szállásra a korom sötét fennsíkon keresztül.
  Read more

 • Day15

  Poco do Bacalhau

  September 11, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 23 °C

  Faja Grandeba visszaérve kimentünk még a település túlsó végére, ahol van egy hosszú kavicsos part, mögötte magas szikla falak és még mi? Hát vízesések. Amikről nem is tudtunk.
  Flores azt jelenti hogy virág, tehát ez a sziget elvileg a virágok szigete, gyakorlatilag vízesés sziget jobb név lenne. Mindenhonnan ömlik a víz. Itt a partról nézve kapásból négyet láttunk egyszerre, amint a több száz méter magas hegyről szinte függőlegesen zúdul le. Nem is lehet leírni.
  Ezek közül az egyikhez vezet is ösvény, régi elhagyatott vízi malmok mellett. Fürödni is lehet a tövében. Ez a Poco do Bacalhau.
  Read more

 • Day16

  Faja Grande ebéd

  September 12, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 21 °C

  Nem kockáztattunk, amúgy is közel voltunk
  Bár a sziget túloldalára indultunk, de csak plusz 10-15 perc volt Faja Grande. Ahol tegnap este ettünk, és jó volt. Most nem volt olyan nagy szám, de rossz sem. Megfogadtuk hogy most már nem erőltetjük a halat, dehát tőkehal volt helyi speckó módon hagymával, paprikával megsütve. Sajnos kicsit too much volt, meg szálkás is, nem lett volna vele semmi baj, ha nem ettünk volna már egy csomó ennél jobb halat is itt. Kata pedig valami steaket kért, az, sem volt rossz, de ennél is volt már jobb a szigeteken. Viszont a helyszín és a környezet csodálatos továbbra is 😉Read more

 • Day15

  Faja Grande és a vízesések völgye túra

  September 11, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 24 °C

  Elvileg Faja Grandetól indul és Lajedóig tart egy 13 km-es túra, mi ennek a felét terveztük. El a vízeséses völgyig, és onnan vissza, ez is lesz vagy 10-12 igy.
  A faluból nagyon hangulatos ösvény megy ki, először régi házak között, nagyon sok az elhagyatott (nem csak itt, máshol is az Azori szigeteken), majd a régi kő kerítésekkel körbe vett legelők között megy. Bal kézről zöld sziklafalak, jobb kézről először óceán, aztán legelők mindenhol. Meg hegyek. Gyönyörű, de nagyon meleg van, és folyamatosan emelkedik megállás nélkül. Szerencse, hogy a legelők miatt szinte 20 méterenként van egy csap a tehenek itatásához, inni nem merünk belőle, de legalább meg tudjuk mosni magunkat és kicsit felfrissülni.
  Nagyon furcsa itt, hogy este 21 fok van, néha fázunk, pulcsi kell, nappal meg kemény 23-24 fok, és félmeztelenül megsülünk.
  Szóval nagyon kellemes helyen megy az ösvény, látványos, alig jön szembe ember, nagyon jó kis nyugis csendes sziget kevés turistával. Egy idő után rátérünk egy kő útra, majd megláttuk a táblát, már csak 600 méter. De milyen 😂
  Read more

 • Day15

  Túra a két színű tavak körül

  September 11, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

  A neve a helynek: Reserva Florestal Natural do Morro Alto e Pico da Se
  A környezet: eszméletlen. Zöld ezer árnyalata, mindenféle növény, virág, bokor, moha, zuzmó, csermelyek folynak úton útfélen.
  Autóval nagyon könnyű megközelíteni, sőt, igazából sétálni se nagyon kell, mindegyik pontja közel van az úthoz, mi mégis inkább körbe sétáltunk, mert így látszik rendesen hol vagyunk.
  Van kiszáradt kráter tó, madár rezervátum (Caldeira Branca) kiépitett lessel, és a lényeg: a két színű tavak - Lagoa Funda, Lagoa Comprida (jaja, kétszínű, mint Sete Cidades-ben). Csak itt a két szín azért van, mert az egyik tó alacsonyabban van, és emiatt máshogy esik rá a fény.
  Baromi jó volt itt sétálgatni, tényleg gyönyörű. De a tudat a legjobb, hogy most egy fennsíkon vagyunk, nem messze tőlünk jönnek a függőleges sziklafalak az óceán partig, és az összes víz, ami itt összegyűlik vízeséseken keresztül fog leömleni, és azt is mindjárt megnézzük.
  Read more

 • Day15

  Tiszta gyűrűk ura - vízesések völgye

  September 11, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 22 °C

  Poço Ribeira do Ferreiro (Alagoinha) a becsületes neve.
  Szóval a túra célja ez volt, tábla mutatta, hol kell felmenni még 600 métert. Egyrészt nagyon izgalmas, érdekes volt, mert egy kövekkel kirakott ösvény ment, réges-régi falak között, gondolom legelők voltak míg vissza nem nőtt a növényzet, az ösvény mellett kőből vájt csatornában zubogott le a víz, viszont irgalmatlanul meredeknek tűnt ebben a melegben és 5 km gyaloglás után, ami szintén szinte végig felfelé ment. Azt hittük sosem érünk oda de egyszer csak láss csodát, eltűntek a fák, kitágult a völgy és huhhhhh... Nem lehet leírni.
  Egy kis tó, szédítő magas falak előtted, csupa zöld minden, és a tetejéről 10-15-20 nagyobb és kisebb vízesés ömlik le, áll össze, majd szakad szét újabb vízesésekre. Olyan monumentális és gyönyörű, érzed a természet erejét. És nemrégen mi még fent sétáltunk a fennsíkon, ahonnan ezek ömlenek le. És néztük is, jé, itt egy kis patak, de aranyosan csörgedezik. Hát ez lesz belőle.
  Leültünk pihenni és élvezni a csobogást. Nagyon kevés ember volt ott, itt is látszott, hogy szerencsére ez még nincs nagyon felkapva, pedig tényleg egy csoda.
  Üldögéltünk vagy fél órát, aztán csak elindultunk vissza, hisz még vissza kell jutni az autóhoz.
  Az út eseménytelen volt Faja Grandeig, leszámítva hogy nehéz befogadni ezt a sok mindent egyszerre 😊
  Read more

You might also know this place by the following names:

Lajes Das Flores, Lajes das Flores Municipality

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now