Portugal
Sete Cidades

Here you’ll find travel reports about Sete Cidades. Discover travel destinations in Portugal of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

25 travelers at this place:

 • Mar17

  Part 2 - Sete Cidades and Mosteiros

  March 17 in Portugal ⋅ ⛅ 14 °C

  We turned around and drove down to the bottom of the volcano to the pretty little town of Sete Cidades. The town is very tiny with a cute little church but it sits in an idyllic spot with views of the lakes and the views to the top of the crater. Birds were chirping and flowers surrounded us. All in all it was an aesthetic experience. We had a coffee there and just enjoyed the peacefulness of the place. So pretty and far away from life elsewhere.

  We were able to drive partway around the base of the crater and it was so pleasant. Sao Miguel is called the Green Island for a reason but at this time of the year there are so many colourful flowers blooming on the sides of the road. A painter’s palette of colours. The pink azaleas and purple hydrangeas are gorgeous. And then all the wildflowers...

  I think that we lucked out and got one of the sunny days in the crater. It was a Sunday so lots of Portuguese families were there too, walking on the trails, picnicking on the lake’s edge and exploring the tunnel that help control the height of the water in the lake.

  We had heard about the seaside town of Mosteiros so went back up the crater and then down to the sea. Mosteiros is an old town built on a flat area beside the ocean, at the base of the volcano. We were pretty hungry by that time so stopped in a busy restaurant and we were glad we did. The food was amazing. Really, really good and a great price. We had the best shrimp starter in a lemony sauce to start, followed by a shared fresh fish dinner with vegetables and salad. Dessert was an Azores cheesecake with pineapple on top. Absolutely the tastiest meal that we have had so far on this trip! We will have to go back to try some of their specialities - octopus and limpets.

  On our way home, we took the coastal road and happened to see, once again the Romeros or Pilgrims. The tradition of the march of the Romeiros is one that dates back to the 16th century in the Azores and has been a tradition that has been followed by faithful followers every year for centuries on the island of Sao Miguel. It began when a large earthquake took place in the 16th century, causing landslides and deaths. It was a pilgrimage that originated from the peoples’ need to pay respect and homage to the Virgin Mary - a divine punishment for their human actions.
  Read more

 • Day6

  Miradouro da Boca do Inferno

  September 2 in Portugal ⋅ ⛅ 17 °C

  Boca do Inferno - azaz a pokol szája. A neve ellenére gyönyörű, már ha épp nem felhőben van :D
  Reggel azt láttuk, hogy tiszta az ég, azonnal gyorsan induljunk el. Mire oda értünk a parkolóhoz, ahonnan egy 3-4 kmes körtúrát lehet tenni, addigra leszállt persze a felhő, de elvileg 5 percenként változhat az idő.
  Nagyon vadregényes sűrű erdő. Az első kilátó pontnál ahogy egy pillanatra elfújta a szél a felhőt, elállt a szavunk: alattunk a kráter függőleges falai, és balra az egyik kék kráter tó.
  Majd elértünk az egyik legtöbbet fotózott pontra (a telefon hátterem is ez egy ideje :D) és láss csodát, sütött a nap. Pár percig :D szoval gyors fotózás, utána álldogáltunk még ott egy ideig, mert nagyon nagy élmény volt a gyorsan rohanó felhőben élvezni a helyzetet.
  KB fél óra múlva azért tovább mentünk, mert még ezer dolgot akartunk megnézni. Körtúra volt, máshol mentünk vissza, a végén még megnéztük a Lago Canariot is.
  Nagyon Nagyon király volt az egész. És óriási szerencsénk volt (nem úgy, mint a bálnákkal) mert később ahogy lentről néztük végig felhőben volt a pokol szája. Ja, meg mert mivel korán mentünk, elkerültük a tömeget. Amikor indultunk, 2 autó volt a parkolóban, mire vissza értünk, tele volt a parkoló, plusz 3 mikrobusz, plusz egy nagy busz. Érdemes az ilyen turista mágnes helyekre korán menni na (korán: kB 9kor értünk oda)
  Read more

 • Day6

  Az elhagyatott hotel - Sete Cidades

  September 2 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

  Először is a kétszínű tó a vulkán kráter mélyén az a Lagoa das Sete Cidades. Azaz a hét város tava. A lenti falu neve pedig Sete Cidades, azaz a hét város. Bár csak egy :D de biztos van még itt hát másik település a kráter mélyén.
  A kráter tele van tavakkal, kisebbek, nagyobbak. A legnagyobb a kétszínű, ami a legenda szerint egy szerelmetes hercegnő és egy pásztor könnyeiből jött létre. Mivel a király nem engedte, hogy a hercegnő és a paraszt randizzon, eltiltotta őket egymástól, ők utoljára még találkoztak de tele sírtak két tavat. A hercegnő könnyei a kék, a pásztoré a zöld tavat töltötték meg. Aranyos 😊

  Nos, az egyik leghiresebb kilátó pont a Kings View, innen készül a sok kétszínű tó fotó. Egy élelmes vállalkozó meg kitalálta, hogy luxus szállodát épít ide. Luxus árakkal. A szálloda elkészült, de túl drága lett, így évek vagy évtizedek óta bezárt. Bemenni tilos érthető módon, de amint odaértünk, láttuk hogy tele van emberrel, mindenki mászik át a kerítésen és a tetejéről fotóznak. Akkor másszunk be mi is 🤣

  Baromi érdekes az üres, lepukkant hotel belülről. A liftek helye, a szobákban még ott a rothadó padlószőnyeg, a recepció, a hatalmas luxus lakosztály teraszai, stb. A legjobban egy graffiti fogta meg a lényeget, a hangulatot: Azorean Horror Story.

  Kata imádta, fotózott mindent, néha el is hagytuk egymást 😁

  De a lényeg: bemész egy üres szobába, kimész az erkélyre és ledöbbensz a látványtól. A tökéletes kilátás körbe a kráterre, a tavakra, a fenti teraszokról és a tetőről az óceánt is látod, egyszerűen fantasztikus. Megértem, miért ide építették anno. És így elhagyatottan meg van még pluszba valami furcsa hangulata. Kár érte amúgy. Vagy nem is tudom. Ha működne, nem mehettünk volna ki az erkélyekre és a tetőre. De nem tart örökké, előbb utóbb úgyis életveszélyes lesz, ha már most nem az.

  Amúgy mellette van egy parkoló, a Kings View kilátópont, azaz a Miradouro da Vista do Rei onnan is nagyon jó a látvány.
  Read more

 • Day6

  Séta a Lago Verde körül - Sete Cidades

  September 2 in Portugal ⋅ ⛅ 22 °C

  Olyan szép, az idő is jó, a tó zöld, csend van, nyugi van, és mintha körbe lehetne sétálni, akkor gyerünk. Frankó széles, kényelmes sima út van. Hortenziák az ösvény mellett, halak ugrálnak a tóban, idilli.
  Egy nagyobb kanyar után az ösvény felmegy a meredek sziklafal tövébe, de semmi gond.
  Irtó buja növényzet, tiszta dzsungel.
  A kis sáros keskeny ösvény egyszercsak meredek falépcsőkbe megy át. Innentől fel, le, fel, le, dzsungel harc, néha látszik a tó zöldje. Indiana Jones csapat vagyunk 🤣
  Azért egy idő után kezd kényelmetlen lenni, csak egy kis sétára indultunk, az eső is elkezd esni.
  Végül kiértünk a dzsungelből, tényleg szép ösvény volt. Megállunk még a két tó közötti hídon, de az eső egyre jobban esik, most már mindenhol felhő van, irány a kocsi, éhesek vagyunk, keressünk valamit.
  Összesen 4.5 km volt a kör séta, bár nehezebb volt, mint terveztük, de megérte.
  Read more

 • Mar14

  Thurs.-Black Beach and Abandoned Hotel

  March 14 in Portugal ⋅ ⛅ 11 °C

  Today was a mishmash day. We did a little bit of everything from shopping to swimming, to spending time on the black beach in Ponta Delgada looking for coloured glass, and Tim, Key and Matt’s drive/hike to Sete Cidades. We were all over the place, together and not together. Nathan had been sick but today he was a lot better.

  When Tim, Key and Matt went to the west coast, they came upon an abandoned luxury hotel. They fully explored it and could only imagine what it looked like in its heyday. It was supposed to be the most luxurious hotel in Portugal when it was built but the company went bankrupt and as it was not maintained, nature took its course. In a future blog, I will write a footprint about the history of the hotel.

  A few brave souls in our family enjoyed going for daily, very cold dips in the tide pools at the back of our house. Tim especially enjoyed ‘encouraging’ his wife to go in. Polar Bear Dip in the Azores!

  The Best Experiences of the Day

  Nathan - feeling better!

  Audrey - Getting an Azores stuffy dolphin

  Cal - collecting sea glass on the black sand beach and eating chocolate ice cream

  Matt - the view from the deserted hotel and the naked butt graffiti

  Amy - getting a cute angel in a store in Ponta Delgada

  Tim - taking the ‘trail’ to the abandoned hotel at Siete Cidades and watching Key’s epic polar bear dip in the ocean

  Caitlin - seeing the steep cliff over the Lago Azulejo

  Connie - playing cribbage with the family after dinner

  Chris - cooking delicious steak over wood on the barbecue while listening to tunes
  Read more

 • Day176

  Azores and the Crater Lakes

  October 24, 2018 in Portugal ⋅ ☀️ 61 °F

  The ship stopped in the Azores, islands that are part of Portugal even though they over 900 miles from Lisbon. They are volcanic islands, with craters containing lakes. We took a bus to see the "Lagoon of the Seven Cities". It is a crater with two lakes in it, one blue and one green. With the clouds and rain, we couldn't see the difference in the lakes' colors, but it was beautiful! We could also see the coast from up on the mountain.Read more

 • Day8

  Azores: Blue and Green Lakes

  May 2, 2015 in Portugal ⋅ ⛅ 59 °F

  This morning I took my walk and went to breakfast before we had to report to the Princess Theater for our excursion into Ponta Delgada, Azores. Our guide Connie took us to the western part of the island where we saw the green and blue lakes. The scenery was magnificent, and the greenery was simply lush. Anything will grow here. It is noteworthy that there is only one policeman for the whole island. Crime is practically nonexistent.Read more

 • Day2

  Vista do Rei

  July 11 in Portugal ⋅ ⛅ 18 °C

  Am Morgen gleich nach Vista do Rei gefahren . Ein herrlicher Aussicht und imposant zugleich. Ein 1300 m hoher ehm. Vulkan. Ist irgendwann dann durch eine starke Eruption zerstört worden. Der Krater ist dann entstanden der 12 km in Durchmesser hat.

You might also know this place by the following names:

Sete Cidades, Сете-Сидадеш

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now