United States
Klamath County

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Top 10 Travel Destinations Klamath County
Show all
Travelers at this place
  • Day 80

   Dag 77, Just keep swimming

   July 14, 2022 in the United States ⋅ ☀️ 22 °C

   (Finding Nemo)

   Ik pak de draad weer op wat betreft mijn boswandeling. Ik begin het wat meer te waarderen, het is rustig, kalm, geen slecht begin van de dag. En ik ontmoet, zover ik kan bepalen, de dominante inwoners. Muggen. Veel muggen. Ze werken als een persoonlijke trainer voor mij, het is, lopen, lopen, lopen! Als ik stil sta of even durf te gaan zitten wordt de aanval vol ingezet. Blijven lopen luidt het devies…

   Ik moet toch echt even stoppen om mij hoofdnetje uit mijn tas te halen. Dat wordt direct bestraft met enkele muggenbeten, maar nu kan ik ze in ieder geval uit mijn gezicht houden.

   Rond het middaguur is het tijd voor de lunch en ik denk dat ik een plekje heb gevonden met wat minder muggen. Haastig eet ik wat, het zijn er inderdaad wat minder maar het is zeker nog geen pretje.

   Na de lunch komt er wat verandering in het tot nu toe eentonige landschap. Ik klim een heuvel op en zie het bos waar ik doorheen ben gelopen van boven. Dan weer heuvel af, bos in. Niet voor lang, er is wat variatie vanaf hier. Er is zelfs een paar honderd meter klim. Vanaf daar kan ik weer wat verder kijken dan enkele meters voor me 😃.

   De afdaling heeft een verrassing in petto, een pak sneeuw. Ik weet de exacte afstand niet, maar voor mijn gevoel ben ik ruim een kilometer door de sneeuw aan het ploeteren. Het is warm vandaag, dus de toplaag is zacht. Niet makkelijk om mijn evenwicht te bewaren, ik maak twee korte glijers, met een nat pak als gevolg. Dat kan me niet veel interesseren in deze warmte.

   Dan aan het eind van de dag nog een obstakel, gebrek aan water. De komende 30km is droog, bij de laatste bron van water gaat er vier liter mee. Dat moet ruim voldoende zijn om nog 10km te lopen, de nacht door te komen en de rest van de afstand in de ochtend af te leggen. Pff, zware tas, dat is lang geleden dat ik zoveel water mee heb moeten dragen.

   Een stukje voor mijn kampeerplek kom ik door een bosgebied dat enkele jaren geleden afgebrand is. Er is nu al weer heel veel nieuwe aanwas. Goed om te zien hoe de natuur kan terug veren na een degelijke brand.

   👋👋
   Read more

  • Day 150

   Paulina Lake und Crater Lake NP

   September 10, 2022 in the United States ⋅ ☀️ 24 °C

   In Bend waren wir dann morgens bei Starbucks (Wifi), um unsere nächsten Wochen weiter zu planen. Da ich für ein paar Tage nach Hause fliege, müssen wir ein bisschen was organisieren.
   Danach ging es dann zum Paulina Lake. Auf dem Weg sind wir durch Vulkangebiet gefahren, oft konnte man Lavafelder am Straßenrand sehen. Der See war sehr schön und wir haben dort ein Bad genommen und Porridge zum Frühstück gegessen.
   Danach ging es weiter zum Crater Lake. Vor 7700 Jahren ist dort ein Vulkan ausgebrochen. Im Krater haben sich Schnee und Regenwasser gesammelt. Heute ist der Crater Lake der sauberste See der USA und bietet einen wunderschönen Anblick. Nur durch die Waldbrände war es etwas riesig.
   Anschließend ging es weiter zu den Toketee Falls. Die Wasserfälle an sich konnte man nur von einer Aussichtsplattform sehen, dafür sind wir dann zu dem Fluss hinuntergeklettert, der total klar war.
   Am Abend sind wir dann Richtung Westen gefahren. Dabei sind wir durch trockenes hügeliges Gelände gefahren, was auch total schön war. Im Stockdunkeln sind wir dann im 20 Uhr in Coos Bay angekommen, wo wir übernachten werden.
   Read more

  • Day 81

   Dag 78, Crater Lake

   July 15, 2022 in the United States ⋅ ☀️ 20 °C

   Vandaag staat er weer iets moois op het programma. Crater Lake. De PCT gaat door het Crater Lake National park maar komt nooit in de buurt van het daadwerkelijke meer. Er is op dit stuk een alternatieve route die klimt naar de kraterrand van het meer en westzijde ervan volgt om daarna weer uit te komen op de PCT. Het liefst zou ik niet afwijken van de PCT, maar voor Crater lake maak ik een uitzondering. Ik heb de fotos gezien en dit stukje natuurpracht wil ik niet missen.

   Ik ben iets van 25km gekampeerd tot aan Rim village, een klein gehucht oid met uitzicht op Crater lake. Dat is waar ik initieel naartoe loop om daarna de rim trail te volgen. Het monotone landschap en de muggen forceren me om er zonder onderbrekingen heen te lopen. In het dorp ga ik eerst even langs het cafe voor een dr. Pepper (ik hoop dat ik geen suikerverslaving overhoud aan deze trip 😉) en ik maak even gebruik van de wifi. Er moeten nog even wat logistieke zaken geregeld worden.

   Dan is het tijd voor lunch, ik moet me er van weerhouden om een typisch vette Amerikaanse lunch te halen in het cafe. Ik heb nog voldoende eten bij me, dat moet eerst op, anders is het enkel dood gewicht. Ik eet mijn lunch bij het meer, ik staar in het diep blauwe water en naar de ruwe kraterrand (het meer is een geïmplodeerde vulkaan). Wat monument!

   Ik maak wat praatjes met verschillende mensen die mijn verschijning niet helemaal kunnen plaatsen, het is zo leuk om met mensen te praten die geen idee hebben wat ik doe. De eerste reactie is altijd, je loopt van wat naar wat….

   Tijd om weer in beweging te komen, aan de west kant van het meer is nog veel sneeuw. Niet lastig om te passeren, het levert enkel natte voeten op. De uitzichten op het meer zijn prachtig. Een absoluut hoogtepunt tot nu toe in Oregon.

   Als ik weer aansluiting vind met de PCT besluit ik om nog een 15km te lopen. Er is daar een water cache, want het is weer een aardig droog stuk. Het bos dat ik in loop oogt mij erg vreemd, het zijn een soort van dennenbomen die geen echte takken durven te maken. Vreemd.

   Ik heb een erg leuke dag achter de rug, Crater Lake heeft een goede indruk op mij gemaakt 😉

   👋👋
   Read more

  • Day 23

   Freezing...

   September 30, 2019 in the United States ⋅ ⛅ 0 °C

   Another cold day: 0°C... We put on almost all the clothes we have and continued our route South along snowy trees. We also had to go 30km on a highway today. Luckily, we had tail winds and it went slightly downhill, so we managed to cycle that part in just over an hour. And just before heading into a smaller road again, we stopped at a restaurant to warm up and regain some energy again. Herbert was definitely happy with his burger 😉
   In the end, we set up our camp next to the Pacific Crest Trail at an altitude of about 1800m. As water is scarce in this area, we had to melt snow for our afternoon tea. The sun came out for about an hour which was great to warm up before going to bed.
   Read more

  • Day 82

   Dag 79, All downhill from here

   July 16, 2022 in the United States ⋅ ☀️ 13 °C

   Ik mag een stukje klimmen deze ochtend, waardoor ik weer wat in de verte kan staren. De afdaling heeft nog een aardig pak sneeuw. De winterpret kan niet op lijkt het.

   Al snel volgt een tweede klim, naar wat blijkbaar het hoogste punt is in Oregon en Washington op de PCT. Ik had eigenlijk wel hogere bergen verwacht in Washington. Goed, it’s all downhill from here😉.

   Ik steek nog een ijskoude rivier over deze ochtend, waar ik nog snel even wat kleren uit spoel en 3.5L water meeneem. Het is weer een aardig droog stuk, gelukkig zijn er twee water caches onderweg waardoor ik nu niet 6L mee hoef te dragen.

   Naarmate de dag vordert vermenigvuldigd het aantal muggen elk uur lijkt het. Ik heb nog nooit zoveel en zo’n agressieve muggen gezien. De enige onbedekte lichaamsdelen zijn mijn vingers, die worden zelfs massaal aangevallen. Wat heb ik een hekel aan die beesten zeg.

   Als ik op mijn beoogde kampeerplek aankom zet ik snel mijn tent op, gooi mijn tas naar binnen en duik er achteraan. De enkele muggen die mee naar binnen zijn gekomen genieten niet van een heel lang leven meer.

   👋👋
   Read more

  • Day 83

   Dag 80, Shelter Cove resort

   July 17, 2022 in the United States ⋅ ☀️ 11 °C

   Vandaag ga ik een stukje van het pad af naar Shelter Cove resort. Ik heb daar een doos met eten gestuurd dat me weer 4,5 dag verder moet kunnen brengen. Voordat ik daar ben moet ik nog een kleine 25km afleggen. En wat voor kilometers 😳.

   Als ik mijn kamp verlaat begint het pad al snel wat te klimmen en dat blijft maar doorgaan. De sneeuw verschijnt weer en het blijft maar klimmen. Het gaat niet naar een top of pas maar uiteindelijk blijft het een eindje vlak. Maar dat is dus vrijwel geheel bedekt met sneeuw. Het gaat wat omlaag, omhoog en lange vlakke stukken. Het is hard werken om er doorheen te komen en ben blij als de afdaling ingezet wordt. Die is natuurlijk ook niet sneeuwvrij, jezus zeg, dit is bijna meer sneeuw dan ik op de passen in de Sierra tegen ben gekomen. Maar het siert de omgeving wel, dus kan er ook niet al te veel bezwaar tegen hebben.

   Eenmaal sneeuwvrij zet ik de pas weer stevig in richting het resort. Wat eigenlijk niets anders is dan een camping met een winkeltje. Ik ben er rond 13:30. Haal mijn snackies en mijn doos. En buurt wat met de overige wandelaars.

   Niet veel verderop op het pad is een deel afgesloten vanwege een brand in een voorgaand jaar. De forest service heeft het gebied nog niet veilig verklaard. Er doorheen gaan is niet toegestaan. Het is een stuk van 30km en er is geen alternatieve route. Er is een weg omheen, die is 180km en gaat over de (snel)weg. Dus dat is geen reële optie. De PCTA geeft aan dat het, het beste is om vanaf een eerdere wegovergang te liften richting het noorden. Bij de daadwerkelijke sluiting is zover ik weer geen toegangsweg, dus liften vanaf daar kan niet.

   Er is een shuttle service die elke dag zes mensen eromheen kan rijden. Dat lijkt mij de makkelijkste optie, ik reken even uit wanneer ik deze verwacht nodig te hebben en probeer een plaatsje te boeken. Uiteraard is de dag die ik wil al vol. Ik kan een dag later of een dag eerder. Later zie ik niet zo zitten, ik kan toch niet ergens rustig gaan zitten want dan staat de familie mug al voor de deur. En nog een halve dag rondhangen bij het resort levert me ook niet veel op. Dan maar eerder, moet de doen zijn. Ik vertrek weer om 17:00 uur, dat geeft me 64 uur om de volgende 160km te lopen.

   Ik doe er vanavond nog 20, dat is al een goede start. Lange dag morgen 😊.
   Read more

  • Day 14–15

   Klamath Fall nach Redding über Shasta Mt

   July 4 in the United States ⋅ ☀️ 22 °C

   Hier ist es sehr heiß und die Vegetation ist ganz anders. Wir haben den Blick auf den Klamath Lake. Gestern Abend mit Feuerwerk wegen dem Nationalfeiertag. Wir sind in der Nähe von California. Alles flacher und trockener. Heute fahren wir weiter nach Redding. Die Amerikaner haben allerdings keine guten Stromnetze außerhalb der Städte, aber die NATUR ist unvergleichbar, einfach Atemberaubend!!!Der shasta mountain ist beeindruckende 16843 feet hoch, ca 5000 Meter, und er hat eine magumische Energie. Früher hat Kraft und Heilung gespendet und ist heute ein Berg für die ganze Welt mit viel Power.Read more

  • Day 39

   Homeward bound - Crater Lake, OR

   November 14, 2019 in the United States ⋅ ⛅ 10 °C

   Another long day of driving but we managed a few hour stop at the famous Crater Lake. A deep lake (~600 m) formed from the collapse of Mazama Volcano after it spewed lava then sequentially filled with snow and rain water over 7700 years! We hiked up to Garfield Peak and had some beautiful views of Union Peak (SW of Crater) and Mount Scott (West of Crater). We ran down the peak before the cafe closed to get some hot chocolate and enjoyed it while walking towards Wizard Island.

   Une nouvelle longue journée de route, mais heureusement édulcorée de quelques heures passées sur le rebord du fameux Crater Lake, dans l'Orégon. Un lac profond formé par l'explosion puis l'effondrement du gigantesque volcan Mazama, après qu'il ait déversé ses mètres cubes de lave alentours, il y a près de 7700 ans. Depuis, les pluies et neiges successives l'ont rempli d'une eau claire et limpide, pauvre en sédiments, qui lui donnent son intense couleur bleue. Nous avons rapidement avalé la rando jusqu'au sommet de Garfield Peak, d'où nous avons pu contempler Union Peak (au sud-ouest) et Mount Scott (à l'ouest) dans le couchant. Un gentil footing en descente pour atteindre le chalet et son chocolat chaud tant désiré, que nous avons ensuite dégusté sur un petit mile, le temps d'atteindre un beau point de vue sur Wizard Island.
   Read more

  • Day 20

   when meeting some snow by mistake...

   November 20, 2019 in the United States ⋅ ☀️ 1 °C

   20th november 2019

   When hooking up ‚Santos‘ this morning we had no idea what awaits us later this day.... 🤦‍♀️

   A mug full of wake-up-coffe and a dog full of energy is a good start in the day.
   The Iphone knowingly stowed in the shirt pocket, we went for one last time into the nature reserve directly behind our trailer.
   Heidi loved it to be free here, chasing some rabbits and snooping around.

   Back on our parking lot the Airstream was routinely made ready for travel and a short time later we drove on highway #97 towards our next destination: ‚Crater Lake‘.

   It‘s a smooth ride southwards on #97 till you cross the junction with #138
   which then becomes a nice scenic route leading through the Crater Lake National Park.

   We reserved our overnight stay wisely a couple of days before cause ‚Crater Lake RV Park‘ is a very small, family operated park.
   When entering the maingate it quickly turned out that the reservation was completely unnecessary.
   We were the only guests, totally out of season.

   The park is one of the most beautiful spots we stayed in the past!
   Only 6 full hook up spots, all facing to a little crystal clear river where you see beavers building dams.
   You can grab a canoe to explore the area or make a walk on spiry pathes.
   The wooden hut which hosts the check in and a little country mart as well
   offers a small choice of food and of course chilly beer.

   So we stocked up our beer inventory locked the Airstream and drove up the curvy mountain road to explore the

   UNBELIEVABLE CRATER LAKE

   While climbing up more and more feet the roadside „chains needed“-signs became more and more frequent.
   Hmm,🤔 we never prepared the Chevy for any icy conditions...!
   Anyway, let‘s continue - the lake waits.
   Well, the last 8 miles on the winding road where actually covered with a thin layer of white but that wasn‘t an issue for the van.
   We are running Baja tires on both axles which means the truck can handle nearly everything!

   Then, passing one of the last curves, we entered a speechlessly a kind of fairytale world!

   A couple on hundred feed down the stunning lake lay nestled in companionship of the white winter-wonderland mountains.
   It was really glowing!
   Think we never saw such a blueish color before in our lifes.
   Unbelievable! Incredible! Awesome! [...]

   Heidi, grown up in sunny Yucatan, enjoyed the deep and fluffy snow as her biggest playground ever. So much fun.
   We had a great‘n cold day exploring the area around the Rim Village Visitors Center.

   Back at our homebase we switched our little heater in the Airstream to maximum and dreamed of some authentic german ‚Glühwein‘....
   Read more

  • Day 23

   Crescent City bis Crater Lake

   July 10 in the United States ⋅ 🌙 17 °C

   Aufgestanden wieder an einer Adventgemeinde. Losgefahren nach Fort Dick und dann weiter nach Oregon. Hier waren die Spritpreise mächtig günstiger. Da es in Oregon keine Steuern gibt, wie wir später erfahren haben. In Grand Pass haben wir noch getankt und sind dann weiter nach Gold Hill um dort Wasserfälle anzusehen die sich als Stomschnellen herausstellten. Als wir geknickt weiter gefahren sind haben wir wieder viel Strecke gemacht und sind bis zum Crater Lake gefahren. Dort angekommen erst einmal die Patches gesichert und gegessen. Die Toilette roch extrem nach Wildtiergehege. Der Crater ist gigantisch und super blau. Wir sind noch an einige Aussichtspunkte rund um den Crater gefahren. Leider mussten wir umkehren da die Ostseite des Parks durch Roadworks geschlossen hatte. Der Beautiful America Park Pass hat sich schon mehr als bezahlt gemacht. Abends sind wir am Watchman Point noch zum Watchmantower auf dem Berg gewandert. Mit den Flip Flops über die Schneefelder war sehr absolut krass kühl. Aber mit diesen wunderbaren Wandertretern bin ich gut oben angekommen. Timon by the way hatte anständige Schuhe. Der Weg war geschlossen wegen der Schneefelder jedoch merkten wir dass dieser Weg trotzdem gut machbar ist. Danach haben wir im Auto geschlafen. Bis Morgen.Read more

  You might also know this place by the following names:

  Klamath County, مقاطعة كلاماث, Кламат, ক্লামঠ কাউন্টি, Condado de Klamath, Klamathi maakond, Klamath konderria, شهرستان کلاماث، اورگن, Comté de Klamath, קלאמת, Klamath megye, Քլամաթ շրջան, Contea di Klamath, クラマス郡, Klamath Comitatus, Klamath Kūn, Hrabstwo Klamath, Comitatul Klamath, Округ Кламат, Клемет, کلیمیتھ کاؤنٹی، اوریگون, Quận Klamath, Condado han Klamath, 克拉馬斯縣

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android