Lima

We hebben er een tijd naar uitgekeken. Vandaag vliegen we naar Peru. Zuid-Amerika moet immers ook verkend worden. In 12,5 uur vliegen we dwars over de Atlantische Oceaan en over een groot deel van deRead more
Lima city

Door het tijdsverschil zijn we toch wat vroeg wakker. We snoozen nog wat maar om half 8 zitten we aan het ontbijt. We kletsen wat met de buffetdame en scoren wat tips. Een van de tips is om met deRead more
Lima - Barranco

Onze jetlag zorgt er ook vandaag weer voor dat we lekker vroeg aan het ontbijt zitten. We plannen onze wandeltour; dit keer langs de kustrand van Lima. Na het ontbijt besluiten we voor vertrek evenRead more
Naar Huacachina

Het wordt tijd om Lima te verlaten en meer van Peru te gaan bekijken. Na het ontbijt pakken we in en checken we uit. Met de taxi zijn we snel bij de bus terminal van waar we zullen vertrekken naarRead more
Buggy rijden

We hebben vandaag niet veel op het schema staan. Het is zondag en dus een rustdag. We ontbijten en al vrij snel daarna liggen op onze bedjes bij het zwembad. Alhoewel het hier nét na de winter is, isRead more
Nazca

Anders dan de vorige dag, schijnt het zonnetje al als we opstaan. Het is dan ook eerder dan gister lekker om op een bedje bij het zwembad te ploffen. Prima ochtendje voor het regelen van watRead more
Nazcalijnen en geogliefen

Om 10 uur stipt worden we opgehaald om naar het vliegveld te gaan. We hebben licht ontbijt genomen en zijn al uitgecheckt als we wegrijden naar onze vliegtocht boven de woestijn even buiten Nazca.Read more
Arequipa

Eigenlijk begint deze dag gisteravond. Na het avondeten begint de lange wacht totdat de bus naar Arequipa zal vertrekken. Als je niets meer te doen hebt, het stadje 's-avonds weinig te bieden heeft enRead more
Colca Canyon hike - klassiek afzien

Het is een korte en onrustige nacht als om 02:45 uur de wekker gaat. Vandaag gaan we beginnen met de tweedaagse Colca Canyon trekking. We zijn weer té keurig, want pas om 03:40 worden we opgehaald.Read more
Terug naar Arequipa

Het is 05:15 uur als we uit een diepe slaap ontwaken. Gezien onze fysieke staat hebben we gisteravond het wijze besluit genomen om ieder een ezel te huren om ons de berg op te lopen. Dit heeft eenRead more
The day after

We doen het rustig aan vandaag. Na een uitgebreid ontbijt, organiseren we de tassen. Het is al middag als we de stad in gaan. We zijn al uitgecheckt, maar hebben onze bagage in het hotelRead more
Cuzco

Het is niet echt gelukt... slapen in een bus die rammelt en slingert alsof we met 90 km/uur over een bospad raggen blijkt voor beide niet haalbaar. We zijn brak - maar gelukkig - als we rond 06:00 uurRead more
We hebben er weer trekking

Omdat we willen aansterken voor de volgende trekking naar Machu Picchu, die we na lang wikken en wegen toch willen gaan doen, hebben we besloten een paar dagen rustig aan te doen. Na navraag te hebbenRead more
De lanen op, het klooster in...

Vandaag eens een keer weinig op het programma. Althans, nadat we een hotelwissel hebben gedaan. Het hotel waar we zaten konden we helaas niet verlengen, dus we verplaatsen ons naar een omgebouwdRead more
Klaar voor (ver)trek

Laatste dag voor ons Salkantay avontuur. We genieten nog een volle zonnige dag in Cuzco met kopjes koffie met uitzicht op het Plaza del Armas en (het kan bijna niet op) een smakelijke lunch op een vanRead more
Salkantay - dag 1

Het blijft schrikken als rond 04:00 uur de wekker gaat. De bus rijdt om 04:15 uur voor en we gaan op weg. In de bus krijgen we nog een dekentje tegen de kou, zodat we al doezelend 2 uur rijden naar deRead more
Salkantay - dag 2

Om 05:00 worden we gewekt met een kopje warme coca thee in onze iglo (het glas is na de koude nacht volledig beslagen) en om 05.30 zitten we aan het ontbijt. We proberen zoveel mogelijk te eten, maarRead more
Salkantay - dag 3

Ook vandaag krijgen ons kopje coca thee om 05:00 uur geserveerd. Na het ontbijt vertrekken we om 06:15 uur. Vandaag is de kortste loopdag en het hoogteverschil is veel kleiner. We lopen over eenRead more
Rianne OlsthoornJeeh, nu eindelijk is het zover! Veel plezier