Breakfast with a view
9 января 2016 г., Индия ⋅ ⛅ 23 °C
'You can Taj Mahal'
9 января 2016 г., Индия ⋅ 🌧 3 °C
Na de dood in het kraambed van de heerser Akbar's derde vrouw (misschien moet je niet proberen 14 kinderen in 18 jaar te baren), wilde Akbar haar tot in de eeuwigheid eren. Hij gaf opdracht om eenЧитать далее
Meals on Wheels
10 января 2016 г., Индия ⋅ ⛅ 19 °C
We gaan vandaag pas aan het eind van de dag weer in de trein naar Jaipur, dus we hebben alle tijd om onze trip weer verder handjes en voetjes te geven. We hebben tickets geboekt naar de AndamanЧитать далее
Stadswandeling Jaipur
11 января 2016 г., Индия ⋅ 🌫 17 °C
Jaipur wordt ook wel de roze stad genoemd. We gaan vandaag een stadswandeling maken door de "oude" stad. Om uiteindelijk bij het paleis aan te komen lopen we door drukke straten vol wandelaars,Читать далее
Amber Fort
12 января 2016 г., Индия ⋅ 🌫 18 °C
Na wat gedoe met de motorriksja kunnen we na 13:00 uur op stap. We zijn al uitgecheckt bij het hotel, maar we hebben vanavond pas de trein van 23:00 uur. We kunnen dus nog een middagje rondkijken inЧитать далее
Udaipur
13 января 2016 г., Индия ⋅ ☀️ 23 °C
Met een vertraging van een uur - altijd lekker als de oorspronkelijke vertrektijd 23:00 uur is - en een lichte teleurstelling over de 1e klasse coupé, nestelen we ons in onze bedjes voor de nacht opЧитать далее
Tijdelijke upgrade
14 января 2016 г., Индия ⋅ ☀️ 19 °C
We zijn een half jaar op pad! Om dit te vieren zijn we verhuisd naar een lekker luxe hotel en hebben we onszelf een dagje 'vrij' gegeven. Na een heerlijk etentje aan het water hebben we de avondЧитать далее
Paleis
15 января 2016 г., Индия ⋅ ⛅ 8 °C
Vandaag toch maar weer wat verder kijken dan ons hotel lang is. Ook Udaipur is de hoofdstad van een koninkrijk. De lokale heersers werden hier geen Maharaja maar Maharana genoemd. Uiteraard hebben zeЧитать далее
Jagmandir palace island
16 января 2016 г., Индия ⋅ ⛅ 2 °C
In de 17e eeuw heeft een Marahana als annex bij het paleis, een klein paleisje midden in het meer laten bouwen - gewoon omdat het kon. Tegenwoordig doet het dienst als exclusief resort (slechts 7Читать далее
Jodhpur
17 января 2016 г., Индия ⋅ ☀️ 20 °C
Time to move on again. Zeer geroutineerd staan we binnen 20 minuten na het afgaan van de wekker met de tassen buiten. Uiteraard is het hotel al afgetikt en de riksja staat zowaar - te vroeg - voor deЧитать далее
Mehrangarh Fort
18 января 2016 г., Индия ⋅ ☀️ 20 °C
Al sinds de middeleeuwen prijkt dit bastion onaantastbaar op de heuvel naast Jodhpur. Voornamelijk opgetrokken uit steen van de heuvel zelf, steekt het imposant af tegen de blauwe hemel. Dit is nietЧитать далее
Ff de stad in
19 января 2016 г., Индия ⋅ ☀️ 17 °C
In het kader van 'rustig aan', hebben we vandaag niets meer op het programma staan dan een beetje door de oude stad wandelen. Het is al in de middag als we onze wandeling beginnen. Jodhpur heeft eenЧитать далее
Zip-linen en yoga
20 января 2016 г., Индия ⋅ ☀️ 21 °C
Achter het fort is een zip-line parcours uitgezet met zes kabels. We hebben geboekt voor 11:00 uur, maar we hadden ook gewoon binnen kunnen lopen; volledig uitgestorven ;) Na het tekenen van deЧитать далее
Kamelensafari
21 января 2016 г., Индия ⋅ ⛅ 21 °C
Als de trein rond middernacht vertrekt duurt het niet lang voordat iedereen op zijn bedje ligt. We waren redelijk vroeg bij de trein en zodoende hadden we al ruim voor vertrek kennis kunnen maken metЧитать далее
Mystic Jaisalmer
22 января 2016 г., Индия ⋅ ☀️ 29 °C
Een mooi aspect van reizen is het ontmoeten van interessante mensen. Een van hen is Ashraf, de eigenaar van ons hotel Mystic Jaisalmer, welgelegen in Jaisalmer, een woestijnstadje in het westen vanЧитать далее
Riding the rails
24 января 2016 г., Индия ⋅ 🌫 12 °C
Het beeld van overvolle treinen met mensen op het dak a la slumdog millionair is niet langer correct, maar proppen kunnen ze in India nog steeds al te goed. Om dit te vermijden kopen we meestal "3AC"Читать далее
Amritsar - Golden Temple
25 января 2016 г., Индия ⋅ 🌫 6 °C
Vanuit een bed met uitzicht op de weilanden in een zacht wiegende trein schrijven we dit keer onze blog. Voor een rit naar Amritsar (6,5 uur heen en 7 uur terug) om een tempel te bekijken draaien weЧитать далее
Delhi Tempel + Red Fort
28 января 2016 г., Индия ⋅ 🌫 19 °C
Na een ontbijt op bed gaan we op weg naar de grootste hindoe tempel in Delhi. We pakken de metro er naartoe. Een kaartje kopen is even lastig, maar de metro zelf is nieuw en gaat supersnel. BijЧитать далее
Eindelijk vakantie!
29 января 2016 г., Индия ⋅ ☀️ 36 °C
Na al het rondreizen trakteren we onszelf op een strand vakantie. Dit moet natuurlijk wel in globetrotter stijl dus vliegen we naar de Andaman eilanden. Een groep eilanden in the middle of nowhereЧитать далее
We found heaven: Havelock!
30 января 2016 г., Индия ⋅ 🌫 6 °C
Om 13.30 uur vertrekt de boot vanuit de haven van Port Blair naar Havelock. Een klein eilandje op twee uur varen van Port Blair. Vanaf het moment dat we de boot afstappen weten we het; paradise!
WeЧитать далее
We zijn er even tussenuit! :)
31 января 2016 г., Индия ⋅ ☀️ 36 °C
Er is op de eilanden weinig internet verkrijgbaar... We zijn over een week of twee weer back on track, maar voor nu hebben we vakantie :)))
Andaman bubbles
7 февраля 2016 г., Индия ⋅ ☀️ 26 °C
De Andaman eilanden staan bekend om de mooie duikspots. De perfecte plek voor Michelle om de "Open water" cursus te doen! Met een Française en twee Duitsers moeten we allerlei oefeningen doen voordatЧитать далее
Just chillin'
7 февраля 2016 г., Индия ⋅ ☀️ 26 °C
Op Havelock gaat het leven een tandje rustiger. Er is amper internet en wil men met de boot naar een ander eiland dan moet dat vier dagen van tevoren geregeld worden. Wij doen het dus ook tempoЧитать далее
The blue lagoon
10 февраля 2016 г., Индия ⋅ ⛅ 28 °C
In ons restaurant ontmoeten we een Nederlands\Israëlisch koppel dat al vier jaar lang de wereld over reist door her en der te werken. Het mooie van het ontmoeten van andere reizigers is hetЧитать далее
Certified bad ass diver
12 февраля 2016 г., Индия ⋅ ⛅ 28 °C
De beste duikspots van de Andamans zijn iets dieper dan 18 meter. Met ons 'open water' certificaat mogen we daar nog niet duiken dus doen we de 'advanced' cursus.
Op het program staat: navigation,Читать далее