Boot - Dag 2
May 18, 2023 in Brazil ⋅ ⛅ 31 °C
Het was qua slaap geen perfecte nacht, maar ik ben zeker tevreden wakker geworden. Om 6:15 (wederom, vanwaar alle haast...?) stond het ontbijt klaar, wat niet meer was dan koffie met brood en boter.Read more
Boot - Dag 3
May 19, 2023 in Brazil ⋅ ☀️ 33 °C
De laatste dag op de boot! Er moet nog een flinke afstand afgelegd worden, dus het zou me niks verbazen als we vannacht of misschien pas morgenochtend aankomen.
Vandaag was een beetje hetzelfde alsRead more
Manaus - Dag 1
May 20, 2023 in Brazil ⋅ ☀️ 36 °C
Na nog langs een enorme soja verwerkingsfabriek te zijn gevaren, kwamen we uiteindelijk vanochtend om 8:00, na 65 uur varen, aan in Manaus. Er werden vele handen geschud en afscheid genomen, enRead more
Manaus - Dag 2
May 21, 2023 in Brazil ⋅ ☀️ 35 °C
Na een lange nacht ging ik sochtends opzoek naar ontbijt. Het is zondag, dus zo makkelijk was dat nog niet. Ik kwam terecht bij een cafeetje van een aardige vrouw die vroeg of ik hier ook een tourRead more
Manaus - Dag 3
May 22, 2023 in Brazil ⋅ ⛅ 32 °C
Gisteravond was er een Braziliaan aangekomen in het hostel, en vanochtend heeft hij me wat regionale lekkernijen laten zien die hij had gekocht. Één ervan waren de zaden van een bepaalde vrucht (benRead more
Boot
May 23, 2023 in Brazil ⋅ ☁️ 30 °C
Tijd voor de tweede boot! De boot zou om 11:00 vertrekken, en vanaf 9:00 begon het instappen. Ik was er om 8:30 om een goede plek te proberen te bemachtigen, en dat was iets te overdreven goed gelukt,Read more
Santarém
May 24, 2023 in Brazil ⋅ ⛅ 32 °C
Na een heerlijke nacht (ook slapen in een hangmat krijg ik onder de knie), was er nog een volle dag te gaan naar Santarém. Ook ben ik ergens tijdens de rit weer een tijdzone opgeschoven! Ik wist datRead more
Alter do Chão - Dag 1
May 25, 2023 in Brazil ⋅ ☁️ 30 °C
Op deze nogal regenachtige ochtend zocht ik de bus naar Alter do Chão op. In de stadsbussen hier in Brazilië (op deze heb ik trouwens een uur moeten wachten), zit altijd een mannetje achter in deRead more
Alter do Chão - Dag 2
May 26, 2023 in Brazil ⋅ ⛅ 31 °C
Vandaag wakker gemaakt door de apen! Helaas hebben ze zich niet laten zien, maar dit was weer leuk genoeg.
Waar Ilha do Amor normaal ligt, kan je nog wel met een bootje naar de overkant, en dat isRead more
Alter do Chão - Dag 3
May 27, 2023 in Brazil ⋅ ⛅ 30 °C
Vandaag was een rustdag! Heerlijk veel in de hangmat gelegen (nog niet genoeg gedaan op de boot), en een klein wandelingetje door het dorp.
Santarém
May 28, 2023 in Brazil ⋅ ☀️ 33 °C
Midden in de nacht werd ik wakker door een mysterieus muziekje dat vrij hard werd afgespeeld. Ik dacht dat het de vuilniswagen was, die net als in Peru en Bolivia dezelfde soort kindermuziekjesRead more
Boot - Dag 1
May 29, 2023 in Brazil ⋅ ☁️ 29 °C
Tijd om weer aan boort te stappen! De derde en laatste boottocht (op de San Marino III) brengt me naar Belém, bij de oostkust van het continent. Vanochtend, na helemaal nat te zijn geregend achteropRead more
Boot - Dag 2
May 30, 2023 in Brazil ⋅ ☀️ 32 °C
Vandaag was veruit de beste bootdag, wat betreft de natuur!! Na nog een stuk over de Amazone te hebben gevaren, sloegen we af richting Belém: een gebied waar er niet één grote rivier is, maarRead more
Boot - Dag 2 Extra foto's :)
May 30, 2023 in Brazil ⋅ ☀️ 32 °C
Van vooral huisjes aan het water.
Boot - Dag 2 Extra extra foto's :)
May 30, 2023 in Brazil ⋅ ☀️ 32 °C
Van nog meer huizen en een zonsondergang waar je u tegen zegt.
Belém
May 31, 2023 in Brazil ⋅ ☀️ 37 °C
Na voor de laatste keer de hangmat uitgeklommen te zijn, was het tijd voor de laatste zonsopgang vanaf het dak van de boot. Om 7:45 gingen we de laatste bocht om, en daar verscheen Belém in beeld,Read more
Soure - Dag 1
June 1, 2023 in Brazil ⋅ ☀️ 38 °C
Na de lunch zijn we vertrokken naar Soure, op Ilha de Marajó! Vanuit de haven van Belém vertrekt er twee keer per dag een boot, een boot die nogal anders is dan de vorige boten. Veel kleiner,Read more
Soure - Dag 2
June 2, 2023 in Brazil ⋅ ☀️ 31 °C
Vandaag hebben we een tour gedaan op een buffelboerderij! Samen met Rodrigo, de eigenaar van het hostel, zijn we smiddags daar naartoe gereden. Het hostel heeft zo'n 8 fietsen die je mag gebruiken,Read more
Rio de Janeiro Dag 1
June 4, 2023 in Brazil ⋅ ⛅ 25 °C
Na een vlucht naar São Paulo (met stiekem wat skiplagging) en een bus naar Rio de Janeiro, de laatste echte stop van de reis!
Rio De Janeiro Dag 2-6
June 5, 2023 in Brazil ⋅ ⛅ 25 °C
Weinig foto's van Rio de Janeiro (wat een prachtige stad is), omdat de telefoon al vrij snel werd gejat! De laatste dagen dus doorgebracht zonder telefoon, maar dat ging prima!
Verbleef in een superRead more
The end :(
June 11, 2023 in Brazil ⋅ ⛅ 27 °C
Het einde! Een tussenstop in Washington D.C., waar Katrin toevallig was op dat moment! Ik had even geen rekening gehouden met dat ik geen telefoon meer had, dus haar vinden op het vliegveld was eenRead more

TravelerWat een belevenis zo'n boottocht !