Ho Chi Minh (Vietnam)
3 février 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 25 °C
Na een busrit van drie uur, een wandelingetje van de Cambodjaanse naar de Vietnamese grens in niemandsland, een motorritje van tien minuten en een busrit van 3,5 zijn we aangekomen in Ho Chi Minh!En savoir plus
Ho Chi Minh (Vietnam)
5 février 2017, Vietnam ⋅ ☀️ 31 °C
Na een maand Myanmar met enkel rijst en curry's, een maand Cambodja met vooral fried rice, fried noodles of beef lok lak, ben ik kei gelukkig in Vietnam. Gisteren aten we de lekkerste beef springrollsEn savoir plus
Dalat (Vietnam)
8 février 2017, Vietnam ⋅ 🌙 7 °C
Dit stadje tussen de bergen is de ideale plek om te chillen en je terug kind te voelen. Het café "100 Roofs" is ingericht als een doolhof. Ideaal om verstoppertje of "sardines" te spelen. IedereenEn savoir plus
Dag 1: van Da Lat naar Jun Village
9 février 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 23 °C
De eerste dag rijden achterop de moto zit erop. Jean en Ha zijn onze drivers/gidsen en ze hadden snel door wat Jona en ik graag wilden zien: het platteland, local life en de verschillende plantagesEn savoir plus
Dag twee: naar Dray Sap
10 février 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 25 °C
De tweede dag reden we eerst door het hele hoop rijstvelden. Rijstvelden hebben de groenste groene kleur, echt ongelooflijk mooi.
Onze eerste stop was een begraafplaats van de M'Nong People. WanneerEn savoir plus
Dag drie: naar Kon Tum
11 février 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 4 °C
Dag drie bracht een lange rit van 250 km. Gelukkig stopten we op een aantal plaatsen om de rit wat te breken. De eerste stop was een baksteenfabriek. Het proces van klei tot baksteen werd ons getoond.En savoir plus
dag 4: naar de highlands
12 février 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 24 °C
Ook op de vierde dag moesten we een hele afstand afleggen. We begonnen de dag met een stop bij een tapiocameelfabriekje, of zoals ze hier ook zeggen "de heroïne dealers". Tapiocameel ziet sneeuwwitEn savoir plus
dag vijf: naar Hoi An
13 février 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 21 °C
De laatste dag van onze motortrip eindigde in Hoi An. We zagen meer groene rijstvelden, bergen in de mist en stopten bij een ananasplantage, waar we net geplukte ananas aten. We wandelden op eenEn savoir plus
My Son (Vietnam)
15 février 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 23 °C
De makkelijkste en goedkoopste manier om My Son te bereiken is via een tour. Jona en ik zijn dus voor het eerst deze reis mee met de kudde op de bus gegaan naar Unesco Werelderfgoed.
My Son isEn savoir plus
Hoi An by night (Vietnam)
15 février 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 21 °C
Beelden zeggen meer dan woorden 😊
Nha Trang (Vietnam)
18 février 2017, Vietnam ⋅ 🌬 28 °C
Om 6.30 zette de nachtbus ons gisteren af in Nha Trang. We dropten onze spullen in het hotel en gingen de stad in. Nha Trang is eigenlijk een Russisch vakantieoord en dat merk je enerzijds aan deEn savoir plus
Ben Tre (Vietnam)
20 février 2017, Vietnam ⋅ 🌙 27 °C
Na een nachtbus tot Ho Chi Minh, twee kleine minivans van Ho Chi Minh naar Ben Tre en brommerritje zijn we op onze bestemming geraakt. We logeren in een homestay midden de kokospalmen. Ze noemen hetEn savoir plus
Ho Chi Minh city (Vietnam)
22 février 2017, Vietnam ⋅ ☀️ 32 °C
Vandaag is onze laatste dag in Vietnam en onze laatste dag in Zuidoost-Azië, morgen vliegen we naar Hongkong! Grootse plannen hebben we niet voor vandaag. We hebben ons een uur geleden in eenEn savoir plus
Hong Kong
24 février 2017, Hong Kong ⋅ ⛅ 11 °C
We zijn op de laatste bestemming van onze reis beland en brrr het is hier frisjes! Na drie maanden 30° voelt 13° wel heel koud aan.
Vandaag deden we een free walking tour over de geschiedenis vanEn savoir plus
Mongkok (Hong Kong)
25 février 2017, Hong Kong ⋅ ⛅ 12 °C
Vandaag was het in de voormiddag een beetje regenachtig, dus na wat rondwandelen in Kowloon Park, waar je onder andere een doolhof en standbeelden van comics vindt, besloten we om naar het ScienceEn savoir plus
Hong Kong Island
26 février 2017, Hong Kong ⋅ ⛅ 12 °C
Vandaag namen we de bus naar Victoria Peak, het hoogste punt van Hong Kong Island. Op weg naar boven werden we al getrakteerd op mooie uitzichten terwijl we tussen de hoge flatgebouwen reden. EensEn savoir plus
San Po Kong
27 février 2017, Hong Kong ⋅ ☀️ 17 °C
We bezochten onze laatste pagoda van deze reis: de Sik Sik Yuen Wong Tai Sik tempel. En ze was zeker de moeite! Hier laten veel mensen hun toekomst voorspellen, en het was er dus erg druk met nietEn savoir plus
Lamma Island (HK)
28 février 2017, Hong Kong ⋅ ☀️ 17 °C
Het was vandaag de laatste dag van onze reis en HK trakteerde ons op een heerlijk lentezonnetje. Het was vandaag net boven de twintig graden, perfect weer voor een wandeling in het groen. We gingenEn savoir plus
Thuis.
1 mars 2017, Belgique ⋅ 🌧 6 °C