• Cath Dianne

South East Asia 2016 2017

En 92-dags äventyr från Cath Dianne Läs mer
  • Ho Chi Minh (Vietnam)

3 februari 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 25 °C

Na een busrit van drie uur, een wandelingetje van de Cambodjaanse naar de Vietnamese grens in niemandsland, een motorritje van tien minuten en een busrit van 3,5 zijn we aangekomen in Ho Chi Minh!

Morgen slapen we eerst lekker uit en dan trekken we de stad in.

• Ho Chi Minh (Vietnam)

5 februari 2017, Vietnam ⋅ ☀️ 31 °C

Na een maand Myanmar met enkel rijst en curry's, een maand Cambodja met vooral fried rice, fried noodles of beef lok lak, ben ik kei gelukkig in Vietnam. Gisteren aten we de lekkerste beef springrolls ooit en vandaag at ik een hot pot caramelized pork met rijst. Ho ho lekker lekker! Het vitaminetekort dat ik in Myanmar heb opgelopen, is na een maand multivitamines helemaal voorbij en met het lekker eten hier komt het zeker helemaal goed.

We hebben hier in Ho Chi Minh veel gekuierd en de dichtstbijzijnde bezienswaardigheden bezocht. Deze stad is een mooie mix van oude koloniale gebouwen en splinternieuwe skyscrapers.

We hebben ook dé beste koffiebar ontdekt: "The Workshop". Ik proefde er voor het eerst een cold brew latte, een koffie met een heerlijke bittere chocolade nasmaak. Een cold brew maken duurt blijkbaar acht tot vierentwintig uur (gelukkig doen ze dat op voorhand 😉).

Morgen verlaten we de stad en gaan we richting platteland.

• Dalat (Vietnam)

8 februari 2017, Vietnam ⋅ 🌙 7 °C

Dit stadje tussen de bergen is de ideale plek om te chillen en je terug kind te voelen. Het café "100 Roofs" is ingericht als een doolhof. Ideaal om verstoppertje of "sardines" te spelen. Iedereen die je in de bar tegenkwam, was super blij (dit kan ook wel met de cocktails te maken hebben 😉).

We hebben hier vooral koffie gedronken en gelezen. Alles op ons gemakske. Terwijl ik dit schrijf, zitten we in een Vietnamese hipster koffiebar "Bicycle Up" met eem zelfgemaakt yoghurtje, een grote cappuccino en verse thee. Heerlijk.

Het was niet alleen een chillfestijn hier, we hebben ook een paar uitstapjes gedaan vandaag. We gingen met de kabelbaan over de groene heuvels naar een klooster bij een meer en zagen het eerste treinstation van Vietnam gebouwd door de Fransen. Minder cultureel verantwoord, maar wel dolle pret was het Crazy House. Dit is een soort van mini Efteling (zonder alle veiligheidsvoorschriften): kleine gangetjes, steile trappen, hoge trappen zonder fatsoenlijke railing, en tussendoor ook nog kamers waar je kan logeren. Heerlijke plek (de duizend Russen neem je er maar bij, tourbus na tourbus werden ze hier afgezet).

Morgen vertrekken we op een vijfdaagse motortocht naar Hoi An. Hopelijk trekken we wat weg van de steden en gaan we vooral het Vietnamese platteland verkennen.

• Dag 1: van Da Lat naar Jun Village

9 februari 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 23 °C

De eerste dag rijden achterop de moto zit erop. Jean en Ha zijn onze drivers/gidsen en ze hadden snel door wat Jona en ik graag wilden zien: het platteland, local life en de verschillende plantages die Vietnam rijk is.

We begonnen in Da Lat bij een mooie oude pagoda. Hier vertelde Jean ons meer over het boeddhisme en reïncarnatie. Hierna verlieten we de stad en reden we eerst langs een heleboel serres waar vooral bloemen werden gekweekt bestemd voor de Nederlandse markt.

Onze volgende stop was een koffieplantage. Hier maken ze naast gewone koffie, ook wezelkoffie. Vroeger waren koffieplantages vlak naast de jungle en kwamen de wezels 's nachts de bonen eten en dan werden hun drolletjes 's morgens geraapt voor de koffiebonen. Jammer genoeg is de jungle nagenoef volledig verdwenen en worden de wezels in triestige kooien gehouden waar ze koffiebonen krijgen. We hebben op de plantage wezelkakakoffie geproefd en vergeleken met een gewone koffie. De wezels maken koffie echt een pak lekkerder. Ik raad het iedereen aan om het te drinken als de kans zich voordoet.

Daarna bezochten we een klein familiebedrijf waar keerborstels worden gemaakt. Ze verzamelen een bepaalde plant in het bos, die ze dan tot borstel maken. Een heel proces dat ik graag eens wil uitleggen, maar niet ga uitschrijven 😊

We gingen ook langs een zijdefabriek. Het proces van rups naar draad is indrukwekkend. Ze stoppen de rupsen in hun cocon levend in het water, zo weekt zijde los. Dan hangen ze de losgekomen draden van de cocon aan een spoel en zo krijgen ze zijde in draden tot de cocon op is. Dat is een beetje triest, want de rups sterft langzaam, maar je kan hem daarna bakken en opeten 😉

Hierna wandelden Jona en ik naar de Elephant Waterfall. Je kon er zo dichtbij staan dat je in drie seconden kleddernat was. Gelukkig droog je direct op in het warme Vietnamese zonnetje. Vervolgens stopten we bij een klein bedrijfje dat houtskool maakt.

Na de lunch stopten we in the middle of nowhere om "happy water" te kopen. Onze gids Ha was er erg enthousiast over. Happy water is de moonshine van Zuidoost Azië, een soort huisgemaakte rijstwijn. Je drinkt er beter een kwart dan een liter van, volgens onze gids Jean. Wil je weten waarom? Ask me when I'm home.

Terwijl we door het mooie landschap reden, stopten we ook bij een cashewboom. Uiteindelijk kwamen we aan in Jun Village, een dorpje waar de M'Nong People wonen, een plaatselijke Vietnamese tribe. Hier gingen Jona en ik een bootje op om op de traditionele manier te vissen. Eerst lieten we een net van wel vijftig meter in het water zakken, daarna klopte de visser op het water met een stok om de visjes in het water te doen schrikken. Zo vingen we tien kleine visjes en een schelpdier!

We aten in het huis van de visser en logeren nu in een homestay.

• Dag twee: naar Dray Sap

10 februari 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 25 °C

De tweede dag reden we eerst door het hele hoop rijstvelden. Rijstvelden hebben de groenste groene kleur, echt ongelooflijk mooi.

Onze eerste stop was een begraafplaats van de M'Nong People. Wanneer een van hen sterft, geven ze de dode negentig dagen lang drie keer per dag eten door een opening in de tombe. Na drie jaar houden ze een laatste groot herdenkingsfeest en dan wordt de dode vergeten en achtergelaten. Het graf wordt dan overgelaten aan de natuur.

We stopten bij een plek waar ze graniet in de berg halen, en bij een kerk waar gevochten werd tijdens Vietnamese oorlog. Tijdens ons dagelijks koffietje vertelde Jean over de oorlog. Een indrukwekkend verhaal, waar Jean heel gepassioneerd over kan vertellen.

Daarna hielden we halt bij een familie die rijstbladen maakt. Dit proces hadden we in Cambodja ook al gezien, maar hier was het net iets anders. Hier voegen ze maanzaad, look, ajuin en chili toe aan hun rijstbladen en ze worden achteraf gebakken.

We stopten ook bij een van de honderden peperplantages die we onderweg kwamen en het hoogtepunt was de cacaoplantage! We gingen op zoek naar een rijpe cacaovrucht en aten vers cacao fruit. Echt lekker. Ik heb drie bonen bijgehouden, zo kan ik m'n eigen cacaoplant groeien 😉

We reden door tot de Dray Sap Waterfalls. Sinds de bouw van een dam is er iets minder water aanwezig, waardoor het daar wat aanvoelde als vergane glorie, maar het bleef erg mooi. We zwommen bij een waterval en genoten van het frisse water.

's Avonds kregen we bij het eten mysterieuze vleesjes. Op de vraag "what is it?" kwam "meat, just eat it" als antwoord. Ik wil niet weten welke organen in gegeten heb, sommige ervan waren alvast erg lekker.

• Dag drie: naar Kon Tum

11 februari 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 4 °C

Dag drie bracht een lange rit van 250 km. Gelukkig stopten we op een aantal plaatsen om de rit wat te breken. De eerste stop was een baksteenfabriek. Het proces van klei tot baksteen werd ons getoond. Daarna stopten we bij een koffieplantage waar de koffieboom in bloem stonden. De koffiebloem is wit en ruikt naar heerlijke jasmijn thee.

Omdat we niet direct koffie vonden stopten we langs een cakejeskraampje langs de weg. We aten droge, maar lekkere gele cakejes. De volgende stop was bij een houten bongo maker. Hij gebruikt enkel hout van de Jackfruit boom en leer van een buffel. Het is altijd spannend om te zien hoe ze hier lassen, hout snijden, etc. zonder enige vorm van bescherming.

Ook bij een van de vele casava plantages kregen we uitleg. Ze gebruiken vooral de worstels, dit is tapioca. Die kappen ze in stukken en drogen ze in de zon. Daarna zijn er verschilde mogelijkheden, zo kan je er tapiocameel, msg, biobrandstof etc. van maken.

We peerden in de namiddag goed door, want er moest een grote afstand afgelegd worden. We stopten nog bij een rubberplantage en een theeplantage.

Uiteindelijk kwamen we aan in Kon Tum, waar we stopten bij een houten kerk door de Fransen gebouwd. Er was net mis en ik had nog nooit zo'n volle kerk gezien.

Tijdens het rijden werden we omringd door mooie landschappen, en elke dag is een beetje anders. Eerste dag vooral door koffieplantages, tweede dag vooral peperplantages en vandaag veel rubber. Ik kijk uit naar de komende dagen.

• dag 4: naar de highlands

12 februari 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 24 °C

Ook op de vierde dag moesten we een hele afstand afleggen. We begonnen de dag met een stop bij een tapiocameelfabriekje, of zoals ze hier ook zeggen "de heroïne dealers". Tapiocameel ziet sneeuwwit vandaar. Daarna reden we door tot een klein huisje waar een "rubbermeetman" werkt. Rubberboeren brengen hun tonnen geoogste rubber, de man neemt er 20 milliliter van en bak dit in een pan tot alle vocht eruit is. Dan haalt hij de rubber uit de pan en legt ie het op een soort weegschaal. Op basis van de concentratie rubber, koopt hij de tonnen over en vervolgens verkoopt hij z'n hele voorraad aan de fabriek.

We stopten af en toe ook bij oorlogsmonumenten, waar je ook kraters van bommen kon zien en loopgraven. Jean vertelde ons weer meer over de gevechten die daar gebeurd waren.

Na wat meer afstand afgelegd te hebben, stopten we bij een local tribe die wierrook maken voor maar 1000 dong (5 cent) per kilo. Na de tientallen selfies met de grote Duitsers en met mij konden we weer vertrekken en kwamen we eindelijk aan de Ho Chi Minh trail. Een van de wegen die de Noord-Vietnamesen gemaakt hadden om naar het zuiden te geraken. Nu is de weg verhard, vroeger was ze uiteraard verborgen in de jungle.

Het begin van de trail ligt aan de ene kant van de bergen. Hier heb je meestal zon en warm weer, aan de andere kant is er meestal mist en regen. Wewerden goed ingepakt tegen regen en wind ne begonnen aan de rit bergop en bergaf. We werfen getrakteerd op mooie uitzichten en zagen de jungle in een dikke mist verhuld.

• dag vijf: naar Hoi An

13 februari 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 21 °C

De laatste dag van onze motortrip eindigde in Hoi An. We zagen meer groene rijstvelden, bergen in de mist en stopten bij een ananasplantage, waar we net geplukte ananas aten. We wandelden op een stukje van het Ho Chi Minh trail waar achtergelaten trucks lagen van het Noord-Vietnamese leger.

Onze laatste stop in de bergen was bij een local tribe die hun doden op een redelijk lugubere manier begraven. Wanneer iemand sterft, wordt die in een holle boomstam gelegd. Die boomstam hangen ze in een boom in de jungle. Daarna wordt het graf aan de natuurelementen overgelaten en keren ze er nooit meer naar terug. Het gezin waar we stopten, had twee boomstammen klaarliggen voor de grootouders, die we ook zagen slapen en die duidelijk aan het eind van hun leven gekomen waren. Dit was een rare ervaring. Elke cultuur gaat anders om met de dood en het is interessant om de verschillen te ontdekken.

Rond de namiddag kwamen we aan in Hoi An en moesten we afscheid nemen van Jean en Ha. Er werd geknuffeld en er werd net niet geweend (door mij, ik ben een wener). Ik was erg geraakt door het verhaal van Jean en was op die paar dagen erg gehecht aan hen geraakt.

Hoi An is een mooi stadje, overal hangen lampionnen en dat is vooral 's avonds prachtig.

• My Son (Vietnam)

15 februari 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 23 °C

De makkelijkste en goedkoopste manier om My Son te bereiken is via een tour. Jona en ik zijn dus voor het eerst deze reis mee met de kudde op de bus gegaan naar Unesco Werelderfgoed.

My Son is Angkor Wat in het klein, en hoewel we niet super onder de indruk waren, was het toch de moeite om te zien (ondanks de regen en de modder). De duizend andere toeristen neem je er maar bij. De site is beschadigd geraakt tijdens de oorlog, dus een heel aantal tempels ligt in ruïnes op de grond.

Ondertussen zitten we weer in Hoi An in een koffiebar waar Selah Sue op de achtergrond speelt. Morgen is onze laatste dag in Hoi An en gaan we wat werelderfgoed in het oude stadscentrum bekijken. Daarna nemen we de nachtbus naar Nha Trang.

• Hoi An by night (Vietnam)

15 februari 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 21 °C

Beelden zeggen meer dan woorden 😊

• Nha Trang (Vietnam)

18 februari 2017, Vietnam ⋅ 🌬 28 °C

Om 6.30 zette de nachtbus ons gisteren af in Nha Trang. We dropten onze spullen in het hotel en gingen de stad in. Nha Trang is eigenlijk een Russisch vakantieoord en dat merk je enerzijds aan de advertenties bij winkels die in het Russisch geschreven zijn, anderzijds aan de grote hoeveelheid Russen hier.

Er zijn hier een aantal oude tempels en pagodes, maar de meeste mensen komen hier voor het strand. Wij wilden ook vooral strand liggen, lezen en zwemmen en dat is ook wat we hier aan het doen zijn. Jammer genoeg zit het weer niet echt mee, en zijn we ook niet echt verkocht aan deze stad, daarom nemen we vanavond de nachtbus naar Ho Chi Minh.

Gisteravond liepen we door het toeristische centrum. Fans van bizar eten, kunnen zich hier uitleven. Je kan hier verse schildpad eten, of krokodil aan't spit. Wij hielden het op scampi's, noodles en als dessert een vers gemaakt ijsje.

• Ben Tre (Vietnam)

20 februari 2017, Vietnam ⋅ 🌙 27 °C

Na een nachtbus tot Ho Chi Minh, twee kleine minivans van Ho Chi Minh naar Ben Tre en brommerritje zijn we op onze bestemming geraakt. We logeren in een homestay midden de kokospalmen. Ze noemen het hier ook "Coconut Island".

Veel meer dan chillen in een hangmat en een beetje fietsen, hebben we hier niet gedaan. We willen genieten van onze laatste week Azië en een hangmat is daar uitermate geschikt voor.

's Avonds zagen we vuurvliegjes in de palmbomen. Ze flikkerden aan en uit, net kerstverlichting. We sliepen in een open kamer dus je hoorde heel wat beestjes rond ons: houtwormen die knagen aan de houten muren, gekko's, kikkers etc.

Vanmorgen gingen we met de boot op de Mekongdelta. Onze gids gaf ons wat meer informatie over het leven langs de delta. We bezochten één van de vele kokosfabrieken langs het water. We zagen hoe je van een kokosnoot een kokossnoepje maakt en hoe je een kokosnoot klaarmaakt om ze door te verkopen aan grote fabrieken. Jammer genoeg kon ik niks proeven door m'n kokosallergie, maar volgens Jona was het lekker. Daarna bezochten we een slaapmatfabriekje waar de vrouwen in sneltempo strooien matten in elkaar steken.

Fun fact: op de vissersboten op de rivier schilderen ze ogen om de krokodillen (die hier al lang niet meer te vinden zijn) weg te jagen. De vissersboten op de zee hebben geen ogen, want zij geloven dat het de vissen zou wegjagen.

Nu chillen we wat meer in de hangmat terwijl Jona een verse kokosnoot drinkt. En gaan we ons tripje naar Hong Kong plannen 😊

• Ho Chi Minh city (Vietnam)

22 februari 2017, Vietnam ⋅ ☀️ 32 °C

Vandaag is onze laatste dag in Vietnam en onze laatste dag in Zuidoost-Azië, morgen vliegen we naar Hongkong! Grootse plannen hebben we niet voor vandaag. We hebben ons een uur geleden in een gezellige koffiebar met een comfortabele sofa genesteld en zijn alletwee onze e-readers aan het lezen👌

De voorbije drie maanden zijn sneller voorbijgegaan dan ik had gedacht. Hoewel ik Zuidoost-Azië zal missen met z'n street "cà phê sữa đá" (koude zoete melk koffie) en street food, kijk ik er ook naar uit om over een week m'n eigen ontbijt klaar te maken (geen eieren meer!) en me niet meer zorgen te hoeven maken over m'n volgende slaapplaats. M'n eigen bed staat dan elke avond voor me klaar! En uiteraard, last but not least, heb ik dan eindelijk terug toegang tot m'n kleerkast (bye bye legging life, hello salopetje life!)! Ik ben de vier shirts die ik hier draag, zo beu als koude pap en kijk ernaar uit om ze achter te laten in Hongkong 😊 (ik kijk er uiteraard ook naar uit om het thuisfront weer te zien 😊)

Goed, ik ga verder genieten van m'n boek en van m'n verplichtingsloze middag met Jona ✌😘

• Hong Kong

24 februari 2017, Hong Kong ⋅ ⛅ 11 °C

We zijn op de laatste bestemming van onze reis beland en brrr het is hier frisjes! Na drie maanden 30° voelt 13° wel heel koud aan.

Vandaag deden we een free walking tour over de geschiedenis van Hong Kong Island. Leuk en interessant, en tijdens het wandelen genoten we van het impressionante uitzicht van de stad. Hoge gebouwen met creatieve architectuur staan naast oudere appartementsblokken.

Deze stad is in eerste instantie erg overweldigend: overal mensen, overal winkels met lichtreclame, en alles moet snel en efficiënt gebeuren. Na drie maanden in ongeorganiseerd "de bus komt wanneer ze komt" Zuidoost-Azië, is dit een heel verschil. Ineens moet alles weer snel gaan, in plaats van op je dooie gemak.

Na de tour hebben we wat rondgewandeld en geshopt. Shoppen kan je hier echt goed. Van H&M en M&S tot Gucci en Versace, ze hebben hier elke winkel die je maar kan bedenken.

Nu rusten we even uit op de kamer, want straks gaan we een Hong Kong delicacy tour doen. Een gratis tour waar we kennis gaan maken met het day to day food van de locals. Ik ben benieuwd (en een beetje terughoudend, ik heb al veel rare dingen op de menu's zien staan).

• Mongkok (Hong Kong)

25 februari 2017, Hong Kong ⋅ ⛅ 12 °C

Vandaag was het in de voormiddag een beetje regenachtig, dus na wat rondwandelen in Kowloon Park, waar je onder andere een doolhof en standbeelden van comics vindt, besloten we om naar het Science Museum te gaan.

Dit was dolle pret. Dit museum is een Technopolis², veel wetenschap op een leuke manier gebracht. Er is momenteel virtual reality dino exhibition. Je houdt een tablet omhoog en ziet dino's rond je wandelen terwijl je uitleg krijgt. Leerrijke ochtend 👌😁

Daarna gingen we richting de wijk Mongkok. We hebben hier veel rondgewandeld en de tempel Tin Hau bezocht. Daar was zoveel wierrook dat het soms moeilijk ademen was!

Vandaag was een dag vol wandelen en voelen van de vibe van deze grootstad. Morgen gaan we terug naar Hong Kong island, richting de peak.

• Hong Kong Island

26 februari 2017, Hong Kong ⋅ ⛅ 12 °C

Vandaag namen we de bus naar Victoria Peak, het hoogste punt van Hong Kong Island. Op weg naar boven werden we al getrakteerd op mooie uitzichten terwijl we tussen de hoge flatgebouwen reden. Eens boven gekomen is het uitzicht fantastisch. Het was gelukkig niet mistig en dus konden we ver zien. Aan de ene kant zag je Kowloon en de bergen waar Mainland China achter ligt, en aan de andere kant zag je de eilanden en de groene heuvels. Jona en ik bleven maar van het uitzicht genieten.

Omdat de rij veel te lang was om de peak tram naar beneden te nemen, gingen we te voet door het groen. Ik ben alvast blij dat we de heuvel afwandelden en niet op. We kwamen een heleboel zwetende, puffende mensen tegen. Het pad van de heuvel is de hele tijd steil, en dus best uitdagend.

Daarna kwamen we toevallig uit op de zoo, die gratis is, en de botanische tuin. De grote oerang oetang was indrukwekkend en ik had nog nooit zo'n rode flamingo's gezien. In de botanische tuin groeiden speciale orchideeën (en kon je de plaatselijke fotografieclub loco zien gaan met giga staanders en toestellen; beiden de moeite om te zien).

We lunchten in een Michelin Recommended Restaurant "Tsim Chai Kee Noodle". Zoals bij elk goed restaurant in HK moet je eerst even aanschuiven, eens er een plekje vrij is, word je aan tafel gezet bij anderen en word je verwacht direct te bestellen. We aten noodle soup met prawn dumplings. Heerlijk! Michelin weet wat ie aanraadt.

Na de lunch namen we de midlevel escalator naar een hogere straat en bezochten we de Man Mo tempel. Een tempel waar de kooplieden vroeger, om te bewijzen dat ze de waarheid spraken, de kop van een kip afhakten en tegelijk iets zwoeren à la "als ik lieg, word ik voor middernacht door bliksem getroffen". Werd het onheil niet volbracht, dan spraken ze de waarheid, geloofden zij.

We dwaalden verder door de straten om uiteindelijk aan de ferry aan te komen. Die we dan ook namen om terug naar Kowloon te gaan.

's Avonds was het weer tijd voor een Michelin Recommended Restaurant "Cheung King Kee Shangai Pastry". Deze keer gingen we voor panfried pork and shrimp dumplings. Wederom heerlijk! En als dessert aten we egg waffles. Nom nom nom. Vandaag was een klein eetfestijn.

Jammer genoeg is de Avenue of the Stars afgesloten voor renovatie, en vonden we niet op tijd een goed plaatsje voor de lichtshow. Morgen doen we weer een poging. Slaapwel!

• San Po Kong

27 februari 2017, Hong Kong ⋅ ☀️ 17 °C

We bezochten onze laatste pagoda van deze reis: de Sik Sik Yuen Wong Tai Sik tempel. En ze was zeker de moeite! Hier laten veel mensen hun toekomst voorspellen, en het was er dus erg druk met niet alleen mensen uit HK, maar ook Mainland Chinese.

Daarna gingen we naar de Chin Lin Nunnery, een heerlijke oase van rust in deze drukke stad. De nunnery is volledig uit hout gemaakt en heeft een prachtige tuin waar Jona en ik lang gezeten hebben om rustig te lezen.

Tussen de tempel en de nunnery hebben we wat geshopt en rondgewandeld. We zijn 's avonds naar de Symphony of Lights gaan kijken. Dit is een grote lichtshow die elke avond gebeurt (maar wij vonden het niet zo spectaculair). We sloten de avond af met heerlijke verse chouxkes van Owl's.

• Lamma Island (HK)

28 februari 2017, Hong Kong ⋅ ☀️ 17 °C

Het was vandaag de laatste dag van onze reis en HK trakteerde ons op een heerlijk lentezonnetje. Het was vandaag net boven de twintig graden, perfect weer voor een wandeling in het groen. We gingen naar Lamma Island, waar je naast een paar strandjes en wandelpaden tussen de groene heuvels, ook de energiecentrale van HK vindt.

Daarna aten we in een Michelin Restaurant met één ster "Tim Ho Wan". Het waren de lekkerste dimsums die we ooit hebben gegeten, zeker de simpele steamed shrimp (zo goed dat we er een tweede portie van besteld hebben als dessert). Ook hun specialiteit de bbq pork bun was erg lekker.

Straks beginnen we aan de kofferpuzzel (enkel met handbagage reizen heeft z'n voor- en nadelen 😉). Daarna gaan we nog eens panfried dumplings eten en een chouxke, want die zijn heerlijk! Morgen keren we terug naar België en daar heb ik gemengde gevoelens bij. Ik kijk er keihard naar uit om thuis te zijn, maar ga crazy Asia wel missen ✌

• Resans slut
    1 mars 2017