Mandalay (Myanmar)

Mandalay is best een fijne stad. Het verkeer is er wel echt zotjes. De auto's, scooters, tuktuks, thoun beins en fietsen komen langs alle kanten de straat op en af. Even spookrijden omdat je dan deRead more
Kalaw (Myanmar)

Na een lange rit in de minivan, zijn we in Kalaw beland. Vanuit dit stadje/dorpje vertrekken de trektochten naar Inle Lake. En dat is wat Jona en ik ook gaan doen.
We gaan een two day trek naar InleRead more
Kalaw naar Inle: dag 1

De eerste dag van de trektocht naar Inle Lake wandelden we door velden waar rijst, rode pepers, gember, sojabonen, etc. werden gekweekt.
We liepen door het gebied waar de Pa'o stam woont. Zij dragenRead more
Inn Dein

Na al het wandelen namen we hier de boot naar Nyaungshwe, over Inle Lake.
Kalaw naar Inle Lake: dag 2

Ik ben (in ware 2016-stijl) 's nachts ziek geworden en kon niet verder wandelen met de groep. Ik ben met de motortaxi naar de boot moeten gaan. Beetje balen, maar het gebeurt. Net wanneer je 48 uurRead more
Inle Lake (Myanmar)

We bezochten Maing Thauk, waar ook de five day market was vandaag. Daarna gingen we richting de Jumping Cats Pagoda (waar de katten eigenlijk vooral luieren), dan voeren we door de floating gardens.Read more
Naypyidaw (Myanmar)

Onze laatste 36 uur in Myanmar waren erg Birmees. De nachtbus die ons naar Naypyidaw zou ons normaal gezien om 3u30 aan de bushalte afzetten. Na amper een kwartiertje rijden, kregen we autopech en naRead more
Yangon Airport

Vandaag nemen we na een maand afscheid van Myanmar en is het tijd voor andere oorden. We vlogen al naar Bangkok Airport en zijn hier nu aan het wachten op onze vlucht naar Phnom Penh.
Next up:Read more
Phnom Penh (Cambodja)

We zijn in Cambodja! Morgen reizen we door naar Kep, even relaxen aan het strand. We komen over twee weken terug naar de drukte van de stad.
5/1/2017 (update)
Vanmorgen hebben we een korte wandelingRead more
Kep (Cambodja)

We zijn in Kep, logeren in een houten bungalow met strooien dak en zijn hier vooral dik aan't chillen. Lezen, in de zee zwemmen, verse krab eten. Per-fect.
🦀
Kampot (Cambodja)

We chillen lekker verder in een iets groter (en erg toeristisch) stadje: Kampot. Waar je ook kijkt zijn guesthouses, western food restaurants en toerist info shops.
Gisteren hebben we hier rustigRead more
Bokor National Park (Cambodja)

Bokor National Park is ongelooflijk mooi. We huurden een scooter en verkenden het park met z'n tweetjes.
Bokor National Park bestaat uit een aantal heuvels. Je rijdt dus eerst een dik half uur naarRead more
Koh Rong Samloem (Cambodja)

NAP READ SWIM REPEAT
We hebben hier vier dagen niks gedaan. Gewoon dik gechilld.
Phnom Penh (Cambodja)

De eerste dag in Phnom Penh bezochten we het National museum en wandelden we langs Riverside Promenade. Het is er erg druk (en toeristisch), en er hangt een aangename ontspannen sfeer. Bij zonsopgangRead more
Battambang (Cambodja)

Battambang is de tweede grootste stad van Cambodja en voelt een pak aangenamer aan dan Phnom Penh. Zoals in de rest van 't land zijn ze hier ook meester chillers, Cambodja is dan ook een erg warm landRead more
Dag 1: Angkor tempels (Cambodja)

We huurden een tuk tuk om naar de verste tempels te gaan. Na een half uurtje rijden maakte het wiel plots een gek geluid. Gelukkig passeerden we net een "garage", bleek het rollement kapot. AnderhalfRead more
Dag 2: Angkor tempels (Cambodja)

Dag twee huurden we fietsen. Ook vandaag hadden we fietspech, Jona had een platte band. Een uur later was de band geplakt (op drie plaatsen!) en konden we weer verder.
We bezochten (samen metRead more
Dag 3: Angkor tempels (Cambodja)

De dag begon erg vroeg, we waren op stap van voor sunrise tot na sunset. Om 5u stonden we op om richting de Angkor tempels te gaan. Angkor Wat lieten we aan ons voorbijgaan aangezien heel Siem ReapRead more
Prasat Preah Vihear (Cambodja)

We waren vroeg op pad vanuit Sra'aem naar Prasat Preah Vihear. Na een steile rit naar boven op de moto kwamen we als eerste aan bij de oude ruïne op de top van de berg. Deze tempel bevindt zich op deRead more
Prasat Preah Vihear naar Kampong Cham

Wanneer je reist, zijn er drie dingen waarmee je rekening houdt in verband met vervoer: is it fast, cheap or comfortable? Jammer genoeg voldoet je vervoer meestal slechts aan twee van de drie. Ben jeRead more
Kampong Cham (Cambodja)

Kampong Cham, vroeger de derde grootste stad van Cambodja, is een erg rustige, relaxte plek. Zoals in de rest van dit land, straalt deze stad ontspannen uit. Beetje fietsen, kokosnootje drinken,Read more
Kracheh (Cambodja)

We zitten in het zoveelste slaperige stadje in Cambodja. Chillen in een hangmat, beetje eten, beetje lezen; ge weet wel "the usual".
We namen vanmorgen de overzetboot naar eilandje Kaoh Trong. DaarRead more
Sen Monorom (Cambodja)

Another day, another beautiful sunset.
Morgen vertrekken we op tweedaagse trektocht door Mondulkiri. De eerste dag gaan we op wandeling met olifanten en de dag erna trekken we door de jungle. FingersRead more
Mondulkiri Project (Cambodja)

Vandaag bezochten we het Mondulkiri Project. Zij willen de olifanten in Cambodja helpen door ze proberen te kopen (of tijdje huren en daarna hopelijk kunnen kopen) zodat ze niet overwerkt worden enRead more
Jungle trekking in Mondulkiri (Cambodja)

Van Cambodjaans chillaxen was vandaag geen sprake. We trokken door de jungle, achttien kilometer op en neer in de heuvels. Best pittig. Onderweg zagen we een aantal watervallen, heel veel enorm hogeRead more