Dörr till dörr
September 21 in Sweden ⋅ ☁️ 17 °C
Vi börjar vänja oss vid lyxen att ta en promenad till hotellet och bli upphämtade av Högbergs buss som start på resan. Extra skönt eftersom det är tidig avfärd, samling vid hotellet 06.20.Read more
Första dagen i Genève
September 21 in Switzerland ⋅ ☁️ 23 °C
Flyget (Swiss) landade på tid och alla fick tillbaka sina väskor. Smidigt med tåg 8 min från flygplatsen till centralstationen Genève-Cornavin och 5 min promenad till hotellet.
Efter en någotRead more
FN-högkvarteret och vi åker till Beaune
September 22 in Switzerland ⋅ ☁️ 24 °C
Dagens höjdpunkt var besöket på FN-högkvarteret som Simone ordnat. 1500 delegater arbetar här direkt för FN. Räknar man in alla som arbetar för en FN-ansluten organisation kommer man upp tillRead more
Matlagningskurs i St Julien
September 23 in France ⋅ ☀️ 24 °C
I dag ska vi få en inblick i fransk matlagning. Vi är 25 personer som ska laga en trerätters lunch som vi sedan ska äta. Hur ska detta gå? Vår kock och lärare är Alexandre som till sin hjälpRead more
Vinprovningar i Cote Chalonnaise
September 24 in France ⋅ ⛅ 25 °C
Första vinprovningen var på vingården Domaine Francois Raquillet i byn Mercurey i området Côte Chalonnaise. De röda vinerna i Bourgogne görs uteslutande på druvan Pinot Noir och de vita påRead more
Hôtel-Dieu ett sjukhus från medeltiden
September 24 in France ⋅ ☀️ 24 °C
Mitt i Beaune ligger Hôtel-Dieu, ett medeltida sjukhus grundat 1443 av Nicolas Rolin och hans hustru Guigone de Salins. Bakom den vackra fasaden döljer sig en innergård med färgglada glaseradeRead more
Alain Geoffroy i Beine
September 25 in France ⋅ ☁️ 24 °C
Fullt program idag! Samling 8.15 för avfärd till vingården Alain Geoffroy i Beine, nära Chablis.
Alain’s dotter Nathalie hälsade välkomna och berättade kort om Alain’s gigantiska samling avRead more
Lunch i Chablis
September 25 in France ⋅ ☁️ 24 °C
I centrala Chablis, som inte alls är stort, intogs lunch på Bistrot des Grands Cru.
Härligt att sitta ute i skuggan under parasoller. Sopporna vi ätit har alltid varit fantastiskt goda här, såRead more
Gevrey-Chambertin
September 25 in France ⋅ ☁️ 24 °C
På vägen tillbaka mot Beaune stannar vi i byn Gevrey-Chambertin i området Côte de Nuits för vinprovning på vingården Domaine Drouhin-Laroze.
Här är det röda viner som gäller. ChristineRead more
Marknad i Beaune
September 26 in France ⋅ ⛅ 25 °C
På lördagarna är det marknad i Beaune. Så bra att vi har egen tid. Inget planerat förrän kl 14 då vi har en vinprovning hos Joseph Drouhin, 50 m från hotellet.
Vi var ett litet gäng somRead more
Middag på Caveau des Arches
September 26 in France ⋅ ⛅ 25 °C
Lördag kväll och sista gemensamma middagen. Den intogs på Caveau des Arches.
Meny: escargot i vitlöks- och persiljesmör, långbakad griskind, chokladfondant. Vinerna framgår av bilderna. HenrikRead more
Bästa vinprovningen och sista lunchen
September 27 in France ⋅ ☀️ 26 °C
En väldigt trivsam vinprovning i Beaujolais på en liten vingård i byn Fleurie, Domaine de Grille-Midi. Gården är på endast 12 ha och här framställs röd beaujolais på druvan gamay på 100 årRead more

TravelerHave a good trip Gunnar