• Astrid van der Zouwen
Sep 2018 – Jun 2019

Nieuw Zeeland Noordereiland 1

Start Nieuw Zeeland, 6 september 2018. Hele dag zoek vanwege het feit dat het in NZ 17 uur later is dan in Peru. Read more
  • 26-9 Taupō

September 26, 2018 in New Zealand ⋅ ⛅ 9 °C

O.k. dat was afzien. De gele weg bleef knetter druk en van dat stroomaf was weinig te merken. Wel leuk om echt langs die breuklijn te rijden. Vanaf het begin wind tegen, die aanwakkerde tot zo'n storm waar ik thuis mijn bed voor uitkom om er lekker met mijn gezicht in te gaan staan. Dan ben ik altijd blij dat ik niet fiets 😱. Op een gegeven moment worstelde ik in zijn 4 (dat is normaal 3% klimmen of zo) tegen de wind in en zag dat ik langzaam aan het dalen was. Poeh. Ik vroeg me af hoe het zou zijn als ik moest klimmen. Daar kwam ik ook achter,🤢 al was het gelukkig niet zo steil. Wel blij dat ik het gistermiddag niet nog gedaan had, al woei het toen iets minder. Heerlijk uit de wind in de zon gelunched, meteen 2 truien uit!
    Sloeg nog af voor de Rapids, ging me te ver naar beneden, ik weer terug. Kom ik er 1 km later spontaan langs!
    Camping is gaaf, aan thermal walk en aan rivier. Veel dieren: o.a. alpaca's, plofkip, brutale kippen. Ik moet alles achter slot en grendel. Heerlijk rustig. Geen Wifi. Thermal walk alvast gedaan, krijg je een thermometer mee.

• 27-9 Taupō rustdag

September 27, 2018 in New Zealand ⋅ ⛅ 13 °C

Nou ja, rust. Eerst, omdat het steenkoud was en bleef miezeren, eens bekeken wat ik nou na Taupō wilde. Dat kostte moeite omdat ik eerst nog fietsroutes wilde doen. Al uitzoekend kwam ik erachter dat je óf een eindeloos lang stuk langs een drukke weg moet fietsen óf dat een stuk grade 3 of erger mtb is. Ik blijk ook Orakei gemist te hebben, nét te ver voor heen en weer. Taupō uit ri Tongariro NP kan ook alleen via rood, of via een mtb trail 3. In Nederland had ik gelezen dat je dat makkelijk kunt fietsen, maar ik vind 2 al nauwelijks te doen en iig niet leuk. Zo smal en bochtig dat je alleen je voorwiel ziet. En bij "mostly flat" heb ik ook echt een ander beeld.
    Ik verzin wel een plan, maar vertrek enigszins in mineur ri Taupō. Gelukkig is er een fietspad. Blijken de "terraces" een uitzichtspunt te zijn op de thermo energie fabriek en mijn "fietspad" alweer zo'n kut-mountainbike pad. Grade 2. Huh. Ik heb gehuild van boosheid en later van angst dat jullie me nooit meer terug zouden vinden. Sterkt mij wel in mijn besluit om écht geen mtb meer te doen. Ik had nou geen eens bagage! Dus heb ik ook dat routeboekje niet gekocht, ik doe het zelf wel met gele/witte weggetjes. Pad kwam ook niet eens langs de gratis spa.
    In de stad lukt het me wel om een klein flesje siliconenspray en afdichtmiddel voor de tent te vinden. Was in Auckland mooi niet gelukt. Ook lekker gegeten, uit de wind in de zon, bij WiFi. Een joepie stemming wil alleen nog niet lukken. Misschien straks bij de tent met mijn "rocky-road-slice". Met chocola en marshmallows. Was ook wel toepasselijk toch? Maar toch maar de gewone weg terug naar de tent.

• 27-9 Taupo craters of the moon

September 27, 2018 in New Zealand ⋅ ⛅ 12 °C

Op de terugweg de Craters of the Moon nog gedaan. Niet erg manig, maar wel weer gaaf. Pas laat terug bij de tent, dat was niet helemaal de bedoeling.

• 28-9 Motuoapa

September 28, 2018 in New Zealand ⋅ ⛅ 13 °C

Nog een keer de termal walk gedaan, Tuī met een apart liedje gefilmd, nog een keer langs Huka Falls, everzwijn met 3 biggen zomaar langs de weg, en nog een keer Taupo in, nu voor alcohol; moet ik de naden van de tent mee schoonmaken. Dan het fietspad langs het meer. Is zowaar gewoon een pad, hoera! Krijg ik er nog weer zo'n kokend riviertje bij kado. Ik kom ook later op de weg dan gedacht. De weg is helaas wel redelijk vreselijk. Moet ook nog een stuk klimmen en dan ook nog door kaalslag. Ik stop op tijd, kan ik een poging wagen tot tent repareren. Het is nu aan het drogen, ik ben benieuwd.
    Zit ik met al mijn kleren aan en mijn muts op te kleumen, gaat de wind liggen. Ik stik meteen de moord! Bizar, zo hard woei het nou ook weer niet.

• 29-9 Niet Whakapapa

September 29, 2018 in New Zealand

Het was zo koud, dat ik me nog maar even omdraaide, maar natuurlijk moest ik plassen om kwart over 6. Gelukkig kwam er wat zon. Ik besluit te mikken op de lodge vlak na de weg naar Whakapapa. Hoef ik niet nog verder omhoog, en niet naar een skigebied in een schoolvakantie. Wat een opluchting toen ik dat besloot.
    De weg was minder druk dan ik dacht, en iets hoger. Het was eigenlijk steeds te koud om te pauzeren, alleen lunch lukte uit de wind. En die paar dorpjes op de kaart? Opgeheven of zo? Zelfs de camping had geen café, al kon ik daar wel even uit de wind op een trapje zitten. Daarom ben ik toch om 3 uur al in de lodge, die geen lodge blijkt te zijn, er is geen wifi en het restaurant is ook dicht. Boeh! Daarom zit ik in de onverwarmde gemeenschappelijke ruimte, net iets warmer dan de tent. En bekaf. Maar wel mooi 960 hoogtemeters gefietst! De tegenwind ging gelukkig weer een beetje liggen toen ik het zeer dringend vroeg.
    Ik begin Zuidereiland voor te bereiden. De fietsroutes daar variëren van "u moet een stukje met de helicopter" (echt eerlijk waar!!) tot 12 km met de boot die je van te voren moet boeken, tot onduidelijk waarom iets grade 3 is, dus dan durf ik niet. Kortom: ik doe het zelf wel. En vanavond weer vroeg naar bed, mijn blauwe zak is lekker warm.

• 30-9 Toch Whakapapa

September 30, 2018 in New Zealand ⋅ ⛅ 8 °C

Het is guur, koud en miezer. Ik probeer uit te slapen maar om 5 uur stommelt de camper naast me al als een idioot. Ik rek het tot half 7.
    Dan maar met verstelwerk en ontbijt weer in de gemeenschappelijke ruimte en later met mijn huiswerk Zuidereiland in de tent met mijn thermolegging in mijn dikke broek. Tijdens een even-niet-miezer om half elf ri Whakapapa. Blijft het droog en een waterig zonnetje! En aldoor naar boven, dus ik heb het niet meer koud. Alvast wandelingetje naar waterval. Uit eten, ik had iets meer frieten verwacht dan 5 (ik heb er 1 op op de foto) en dan de silica rapids. Wát een mooie wandeling, over een pad dat ik ook snap en met allemaal wetenswaardigheden op bordjes. En overal mos. Prachtig. Krijg je er ook nog de golden rapids gratis bij (met ijzer, geen goud). Wel blij dat ik de Tongariro crossing niet doe, want na 2 en een half uur wandelen ben ik hartstikke moe. Retour tent (zo gedaan natuurlijk). Helaas nieuwe buren met muziek. Maar wel relatief warm in de tent. Lekker met een boekje.Read more

• 30-9 Silica rapids 2

September 30, 2018 in New Zealand ⋅ ☁️ 9 °C

Nog wat foto's. De blue duck helaas niet gezien. Ook geen kiwi trouwens, die zitten hier wel zei het bordje.

• 1-10 Waiouru

October 1, 2018 in New Zealand ⋅ 🌧 9 °C

Droog ingepakt, en daarna met miezer naar National Park. Daar toch maar regenjack aan. Blijkt ook lekker in de afdaling, die helaas maar even duurt. De "Old coach road", met een plaatje van een moeder met kind op een pad van vlonders, staat helaas bij het begin aangekondigd als "grade 3". Dus laat maar. Ik suis nog een stukje naar beneden naar Ohakune. Daar fish en chips gegeten en met een windje achter door. Ik kom nog langs "the last spike" (Frank!!). De foto's in volgorde bekijken, anders is het niet leuk....
    Windje helpt me gelukkig omhoog, maar ik pas het einddoel toch maar aan naar Waiouru, ook omdat het volgende onderdak pas na de afslag naar Napier is. Kan ik ook lekker even shoppen, want morgen is er niets.
    Duh! "De Winkel" is de benzinepomp. Zucht. Echt een stuk leuker dan Peru deze dorpjes 😕. Meestal is het trouwens alleen een stip op de kaart. Maar dit leek groter.
    Ik zit in een motel, heb lekker zo mijn fiets naar binnen gereden. Er is wel een keuken en zo. Maar ja, geen winkel, dus wat moet je dan met een keuken? Er is wel een liquor store, dus ik heb mezelf getrakteerd op jӓgermeister.

• 2-10 Kuripapango

October 2, 2018 in New Zealand

Ha!! Gehaald! 😅
    Nooit gedacht.
    Ik was relatief snel bij de afslag naar Napier. Prachtige weg, nauwelijks verkeer, alleen Napier bleek nog 154 km te zijn en de camping nog bijna 60 en op een berg zo te zien en ik had er al 30 gefietst. Hm. Goede oefening om in het moment te blijven. Om 1 uur kom ik langs een vakantie cottage, maar dat is wel erg vroeg om te stoppen. Dus door. Klimmen naar dik 900, dan weer naar beneden naar een rivier. Om 3 uur ben ik nog maar 15 km van de camping, wel nog 600 hoogtemeters volgens mij. Moet net kunnen. Zijn de laatste 2 km 10-15 %. Ik natuurlijk ondertussen "beetje" moe, dus alles geduwd. Maar het was wel minder hoog dan ik dacht. En toch gehaald. 89 km. en 1655 meter geklommen in totaal (ik werd wel af en toe geduwd door de wind, heel fijn). Ik kan het nog! Toch leuk, iets met midlife en zo.
    Staan er toch weer halzen met muziek. Wat is dat toch? Ze zouden herrie maken tot ongeveer half 12 zei hij. Prima zei ik, ik morgenochtend om 5 uur dan. En dan sta je op een basic camping met alleen een gat-in-de-grond-wc. Huh?

• 3-10 Napier

October 3, 2018 in New Zealand

Wat een prachtige dag. De weg bleef nog een heel eind mooi en rustig, zonnetje. Overal lammetjes en biljartlaken-weilanden. Toch maar de camping het dichtst bij Napier genomen. Die ander ligt aan dezelfde drukke weg.Read more

• 4-10 Napier rustdag

October 4, 2018 in New Zealand ⋅ ⛅ 8 °C

De dag begint goed. Het is wasdag, maar wat moet je aan als vooral je warme kleren in de was moeten? Zon op de tent: korte broek! Loop ik net heen en weer, vraagt iemand of ik wat zout voor haar heb, ze wil er voor betalen. Dat wil ik niet, maar of ze een heel klein beetje bakolie voor me heeft. Ja! Meer dan ik had durven vragen, want ze was er klaar mee. Helemaal gaaf.
    Ik kom er achter dat ik zaterdag pas met de tractor naar de Jan van Genten kan. Om 7 uur 's morgens. Ga ik morgenochtend vast naar de camping vanwaar het vertrekt, ziet er ook lekker rustig uit. Daar is zo te zien geen wifi dus dan ben ik een paar dagen offline.
    Na de was via het fietspad naar Napier. Helemaal leuk. Tractor geboekt via VVV, door Napier geslenterd, riem gekocht (hoera!). Toch het aquarium, net het voeren van de haaien gemist (14.00). Dan de pinguins, al duurt dat nog even (15.30). Ben ik net 20 min. binnen, roepen ze gelukkig om dat ze gaan voeren over 5 min. O.k. ik sta nu ook op zomertijd. Snap ik ook opeens waarom de receptie zo vroeg dicht was gisteren... 😳. En waarom ik steeds al om 11.30 honger had😉.

• 5-10 Clifton

October 5, 2018 in New Zealand ⋅ 🌙 12 °C

Ah nou, boehoe, waka waka verloren, is uit zijn pootjes gevallen, ik wist niet eens dat dat kon. Ik nog terug gefietst tot waar ik hem nog gezien had: nada. Wel een domper na een leuke dag over een mooi fietspad (met af en toe klote hekjes) waar ik wel veel langer over deed dan ik had gedacht. Op een of andere manier was ik ook om 1 uur nog in Napier. Met nog een fietsrondje, boodschappen en lunch en zo. Ik was pas om 4 uur op de camping. Heb de 25 extra kilometers in ongeveer een uur gedaan. En nog voor niets ook. Bah. Had ik ook niet naar Rotorua tetug hoeven fietsen... 😢Read more

• 6-10 Clifton: Jan van Genten

October 7, 2018 in New Zealand ⋅ ⛅ 13 °C

Kwart voor 6 op, da's dan weer het nadeel van zomertijd, het was nog donker.
    Mijn blik op rotsen is geheel gewijzigd. De helft hier verkruimelt gewoon als je er aan komt. Wat een leuke dingen werden er verteld. En die Gannets waren echt geweldig. Er blijken trouwens 3 soorten te zijn, dit is de Australische. En ze hebben hier ook piramides (😉).
    De verwachtte regenbuien blijven uit, rustig middagje, gedeeltelijk in de zon. Alleen de wind blijft koud. Ik breng tijd door met een groepje uit o.a.Taupo, die 32 km gerend/gewandeld hebben vandaag tijdens de Cape Kidnappers challenge. Aardige lui, met ook nog fietstips. Sommige van die fietspaden zijn toch te doen.
    Die kuifkwartels rennen hier gewoon over de camping trouwens. Van sommige mannetjes hangt hun kuif voor hun ogen😄.

• 7-10 Waipawa

October 7, 2018 in New Zealand ⋅ ⛅ 12 °C

Lief dagje. Vanochtend komt Susan me haar telefoonnummer brengen. Als er nou echt iets heel erg mis gaat kan ik bellen. Wat ontzettend lief.
    Vanuit Clifton een heel stuk terug, was net op weg naar mijn fietspad oost van de rivier, stond ff de kaart te checken, toen wielrenners me het advies gaven om het pad aan de andere kant te nemen, omdat deze kant veel langer was en erg ging heuvelen. Moest ik wel nog verder terug voor de brug. Sta ik weer bij diezelfde kl...hekjes. Toch nog een keer naar mijn waka waka gezocht; niets natuurlijk. Was ik al 27 km onderweg, zat ik pas in Havelock North. Wel mooie fietspaden (over een dijkje) en daarna een rustig geel weggetje. Niets spectaculairs, gewoon lief. En: het zou storthozen: 6 spatten met inpakken en 3 onderweg. 's Middags zon. Kadootje!
    's Avonds kookt een Taiwanese dame, Sheileen chan, of ik mee eet. Leuk, gelukkig kan ik mijn brownies inbrengen. Wel net een beetje te weinig gegeten, dus ik eet zo nog meer brownie... Je schijnt ook erg mooi te kunnen fietsen in Taiwan.

• 8-10 Wimbledon

October 8, 2018 in New Zealand ⋅ ☀️ 14 °C

Alweer zo'n lief dagje. Zálig weer, strakblauw, nog wel een fris gevoel. Heerlijk!
    Schapen met en, zonder wol, af en toe een koe, heuveltjes. Niets bijzonders, maar zalig. De Wimbledon tavern waar ik wil kamperen is dicht op maandag, maar ze zijn er toch. Vrijdag heropend onder nieuwe eigenaren, ik mag toch staan van Susan en Odette. Tui biertje heerlijk, of ik straks mee eet. Graag! Of ik dan een review wil geven. Tuurlijk! Andere optie blijkt er trouwens ook te zijn, 10 km verder aan de kust is een kampeerplaats. Dit is leuker en ik ben moe. Odette en ik hebben Rosie de hond uitgelaten aan het strand. We eten worst en mashed potatoes. Houd ik mijn pubmeal tegoed😉.Read more

• 9-10 Pongaroa

October 9, 2018 in New Zealand

De campermate had het over een goed uitgangspunt voor twee verschrikkelijke heuvels. Ik vond het er maar 1 met 2 deukjes, maar steil was het wel. Weer een super rustige weg en veel heuvels en schapen. Het is heerlijk weer, ik ben om 1 uur gestopt in Pongaroa, de volgende camping is mijlen ver weg. Ga zo als het goed is internetten bij de pub met een biertje, dan kan ik daar ook de sleutel van de douche en toilet scoren. En dan een middagje relaxen.Read more

• 10-10 Pongaroa: stormpje

October 10, 2018 in New Zealand ⋅ ⛅ 10 °C

Nadat ik de sleutel had geregeld, mijn biertje en footprints had gedaan, gedouched en wat spullen had uitgespoeld, was het toch al weer half 4 gisteren. Ik aan mijn huiswerk Zuidereiland, daarna lekker lezen was het plan. Dus komt Becky om kwart voor 4 aangefietst en een man met 2 honden komt een praatje maken. Hartstikke leuk en geen letter gelezen. 's Avonds naar de pub, zálige spareribs, maar Beckies fishburger zag er ook niet verkeerd uit. Zal ik nog een dagje blijven?
    En dat wordt dan gewoon geregeld: ik sliep al slecht, en moest er vervolgens uit voor stormlijnen "voor de zekerheid". Blijk ik nog redelijk in de luwte te staan. Hier kan/wil je écht niet tegen in fietsen, en het is ook niet verantwoord. Er schijnt hier een mooie wandeling te zijn, gaan we zo doen. Niet te lang hoor, ik wil ook lezen! 😊.
    Was een goed besluit en een leuk wandelingetje, maar kostte me wel een tentstok. Het onderdeel ter reparatie zat denk ik in mijn gestolen tas. Met proberen te repareren, weer naar het dorp voor reparatie, (niet gelukt) en weer knutselen, toch weer half 2 maar dan toch eindelijk een boekje. En nu maar wachten tot de wind gaat liggen, de tent nog meer in de luwte gezet, maar ik durf nog niet.

• 11-10 Masterton

October 12, 2018 in New Zealand ⋅ 🌧 12 °C

Becky en ik zijn ongeveer tegelijk klaar met inpakken en gaan dezelfde kant uit. Ik denk dat zij een racer is, maar dat is helemaal niet zo. Ons samen vertrekken wordt de hele dag en het is fijn. We gaan nu samen naar Wellington. De heuvel waar we allebei tegenop zien is gewoon hartstikke leuk om te beklimmen, precies het goede percentage, het fietst zalig, rugwind. Om half 12 zijn we al in Alfredton. Nu stoppen is suf, en daar is het ook te guur voor. Toch maar door al is 89 km totaal wel veel. We plannen lunch en nog een stop. Die laatste doen we niet omdat we er dan al bijna zijn! Nou ja zeg. Half 3 (!) rijden we Masterton in. Becky naar de fietsenmaker voor een spaak, ik bij de tweede winkel iemand die een nieuw stuk tentstok fröbelt. Natuurlijk net niet de goede maten, met zijn tweeën denken, een uur later: gelukt! Wil hij er niet eens iets voor hebben, het waren toch maar spare parts en het was zo'n leuk project. Ik krijg ook nog gratis 4 noodverbandjes mee. 's Avonds kletsen met 2 Duitse fietsers, allebei met een Velotraum trouwens. Of we doorgaan morgen weten we nog niet, Beckies fiets is als het goed is morgenochtend klaar, maar het wordt slecht weer. We zien wel.Read more

• 12-10 Masterton schuilen

October 12, 2018 in New Zealand ⋅ 🌧 7 °C

Eerste keer dat er prutweer is voorspeld, en dat het ook prut is. Het regent zo hard en is zo koud dat we zelfs niet midgetgolfen en ons in de huiskamer terugtrekken met de verwarming aan. We doen alleen nog even boodschappen en ik geef brownies aan de man van fishing en hunting die mijn tent heeft gerepareerd. Becky kookt risotto, lekker hoor!Read more

• 13-10 Martinborough

October 13, 2018 in New Zealand

Redelijk droog ingepakt (tent is kletsnat) maar verder een regenpak aan/uit dag. En warm is anders, behalve dan je eigen gezweet van het tegen de wind infietsen. We blijven meer dan een uur in een pub (heerlijke appelcrumble!) als het echt te erg wordt. Nog mazzel dat we er dan ongeveer zijn, want verder is er onderweg niet veel. We blijken de eerste chocolademelk gratis te krijgen omdat we zo zielig binnen kwamen. Ze hadden de open haard aan, lekker hoor.
    Klein ommetje voor namaak Stonehenge. Alleen van een afstand bekeken. 4 uur op de camping, de eerste top tien sinds mijn kortingskaart, heb ik wel meteen voor 2 personen korting😊. Moe. Kan nog even in de zon zitten met al mijn kleren aan.

• 14-10 Lake Ferry

October 14, 2018 in New Zealand ⋅ ⛅ 10 °C

Slechte weersvoorspelling, maar kraakheldere nacht (vorst aan de grond) en blauwe lucht bij het opstaan. Dat duurt helaas niet lang, snel alles ingepakt en daarna ontbijt in de verwarmde keuken. De helicopter vannacht blijkt een diesel aangedreven windmolen te zijn boven een druivenbed. Om te voorkomen dat het zou bevriezen hoorden we later.
    Zodra het droog is weg, ongeveer half 10. We mikken op de seals op de cape, 70 km.
    Eerste stukje lekker al moeten we een aantal keer afstappen vanwege een wielrenrace. Daarna steekt de wind weer op, pal tegen al blijft het gelukkig redelijk droog. Voor mij onmogelijk om daar nog 50 km tegen in te vechten. We gaan naar Lake Ferry, waaien daar heerlijk uit op het strand, wandelen wat, bier in het hotel en daarna de tenten pas opgezet, redelijk in de luwte, en de wind is ook iets minder. Becky heeft een aanbod om naar India te gaan voor een week (30 uur onderweg!); ze gaat niet.

• 15-10 Ngawi

October 16, 2018 in New Zealand ⋅ ☁️ 10 °C

Wát een gave dag. Het begon mega koud, dat ik bijna niet uit mijn blauwe zak wilde, maar we konden de tenten in de zon zetten en zelf in de zon ontbijten. Daarna met best wat geheuvel, in de zon, klein beetje wind mee langs de kust. Het leek wel een andere wereld. 2 lammetjes gezien die nog nat waren. Gewoon een tijdje staan kijken. Om 12 uur waren we bij de camping. Tenten, lunch en op naar de zeehonden. Heel veel gezien, en denk ik ook nog heel veel niet gezien. Gewoon op een meter afstand af en toe. En dan die mega golven aldoor, wát indrukwekkend. 2 zeehonden zien vechten. De verliezer kwam op ons af rennen. Wij met gezwinde spoed er vandoor, ze zijn groot! Nog naar de vuurtoren, daar werd het weer superkoud, en dan de hoek om bij de camping weer de warmte inrijden. Gaaf is dat. Nergens een biertje te bekennen, worden we bij terugkomst door de kampeigenaar John getracteerd. Zon weg, koud, dus we eten in de keuken. Topdag.Read more

• 16-10 Wharekauhau

October 16, 2018 in New Zealand ⋅ 🌬 11 °C

We fietsen als een speer terug, gewoon omdat het lekker gaat, en dan ri west voor de Rumitaka cycle trail, we gaan het stuk langs de kust doen. Mooie weg, weer lekker rustig. Laatste 7 km heeft nog een klimmetje en wind tegen, maar we zijn om ongeveer half 4 bij de doc-kamping. Lekker aan het strand, op tijd koken want we hebben alweer honger. Het begint wel een beetje te waaien. Ik ga de brownies uit de tent halen: blijkt Beckies tent weggewaaid, met haar zware tas er in nota bene. Maar hij is nog heel. Ondertussen is het vlagen windkracht 9 denk ik, dus mijn tent ook maar meer richting luwte. Terwijl we dat doen: krak, wéér een stok gebroken, wéér een gat in mijn doek. Ik mag vannacht bij Beckie logeren. Ik ben wel even niet zo blij. Het stormt ondertussen als een idioot. Normaal vind ik dat wel leuk, nu even niet.Read more

• 17-10 Lower hutt

October 17, 2018 in New Zealand ⋅ ☁️ 14 °C

Ja, hartstikke mooi, maar het werd wel een "beetje" moeilijk. Gotsamme, waar het bordje zei dat de weg was weg gespoeld hoefden we "alleen maar" door het zand te ploeteren, maar bij het bordje "eventueel moet u een stukje lopen" is gewoon de hele wereld weg. Fijn dat we met zijn tweeën zijn, ik raak ff in paniek als ik de hele trail niet meer zie. Becky ziet hem wel. Uiteindelijk valt de wind tegen mee, en zijn we op tijd in Lower hutt om mijn tent te repareren. Gaat super snel. Heb ik i.i.g. niet de halve nacht voor niets wakker gelegen, alles uitgedacht. Ondertussen draait onze was, jemig wat stinken we. Lekker uit eten in de pub.Read more

• 18-10 Wellington

October 18, 2018 in New Zealand ⋅ 🌙 10 °C

Langzame start, met huiswerk Zuidereiland, koppijn en koffie. Als het erg grijs wordt, gaat alles wat sneller. Met boodschappen rijden we om ongeveer 1 uur Wellington in. Gelukkig was er een fietspad langs de highway. We boeken een kamer voor twee personen, scheelt niet eens zo heel veel met een zespersoonskamer. Dan lunch en naar de interislander. Boot voor morgenmiddag.
    Terug naar de stad en een stuk langs het water gefietst. Eerste stuk best aardig maar het mooie stuk uit de reisgids kan me niet bekoren. Als we net van een terrasje weg willen gaan ontmoeten we Liz en een andere Becky. Zij gaan ook ri zuidereiland. Dus tips uitwisselen. Ik kook hutspot en vind pas als we naar bed gaan de uien terug. Was toch lekker.

Trip end
    June 4, 2019