Australia
Fremantle Harbour

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

11 travelers at this place

 • Day40

  Maritime Museum and Perth

  November 2, 2019 in Australia ⋅ ⛅ 18 °C

  After lunch we take a quick visit to the Maritime Museum. It's quite interesting but we both preferred the museum earlier which just seemed more focussed. Or maybe we're museumed out for the day.

  Then it's into the car to move to a place just down the road from Susan. This new place is quite basic but clean and functional. It's so much better than the last place.

  Susan comes round and we all head for the packed Wembley Hotel, two minutes walk away, where everyone is watching England v South Africa in the rugby final. Susan and I find a table round the back and start putting the world to rights whilst John watches the rugby. Unfortunately it's South Africa's game from the start, with the final score being 32 : 12.

  For dinner Susan takes us into Northbridge to her favourite Chinese, Ming's BBQ. Of course, this is nothing like an English Chinese but is full of clean flavours. We have a lovely clear chicken broth to start, followed by chicken, pork and duck which are all marinaded and served as chunks of meat with various dipping sauces. There's a crisp green veg dish simply flavoured with soy, not swimming in sauce like our's. Then lots of rice and Singapore noodles. It's delicious. And it hit the table unbelievably quickly. Today must be our day for exceptional food service.

  Before we head back, there is time for Susan to walk us round this buzzing part of Perth to experience a bit of the night life vibe and see a bit of the cultural centre. It's not that I feel like a country bumpkin at all but all the young people are dressed up, both for Saturday night and Halloween events, and I'm in the same stuff I was wearing in the Outback to keep warm... Best put the old lady to bed, methinks!!
  Read more

 • Day169

  Fremantle/ Rottnest island

  May 7, 2018 in Australia ⋅ ⛅ 19 °C

  In de buurt van Perth aangekomen, besluit Arja op familiebezoek te gaan, dus scheidden onze wegen even, maar ze heeft wel goede tips, waardoor ik in Fremantle beland. Deze plaats heeft o.a een VOC geschiedenis, met bijbehorend wreck museum, en op 20 minuten varen Rottnest eiland. Ik verblijf daar een dag ( snorkelen, fietsen, en quokka’s ontmoeten). 3e dag een uitgebreide tour door de Fremantle prison ( waar ooit 1000 man en 200 vrouwen vastzaten). Het hostel is een oude brandweerkazerne, en de stad ligt erg mooi in de baai. Zondag neem ik de ferry door de Swan River naar Perth, en vlakbij de kade komen 4 dolfijnen poolshoogte nemen.
  Nog maar enkele dagen te gaan....
  Read more

 • Day54

  Fremantle / Perth

  March 27, 2017 in Australia ⋅ ☀️ 21 °C

  WA is going through a recession. Highest rate of unemployment in Australia. A lot of ppl. struggle to find jobs at the moment.
  But I got lucky, going to work here for probably 3 - 6 month. Doing a bit of construction work (demolition) which is well paid and counts for the second year visa. On top of that I got job offers by three cocktail and catering company's. If there is some energy left I will do some bartending at the weekend 😁✌️️Read more

 • Day1

  Perth

  June 29, 2018 in Australia ⋅ ⛅ 10 °C

  Alleen reizen heb ik toch erg overschat. De afgelopen dagen ben ik veel verdrietig geweest en ook ineens last van heimwee. De afgelopen drie maanden voelde meer in mijn comfort zone door dat ik samen met Bram was of andere bekende zoals mijn ouders of de ouders van Bram en Joek. Ik vind het lastiger om nu te genieten van het reizen omdat ik telkens het gevoel heb dat ik iemand vertrouwds om mij heen mis. Ook moet ik bekennen dat ik alleen ben gaan reizen omdat Bram ‘alleen’ wou gaan reizen. Ik was liever samen met Bram blijven reizen. Doordat ik mij hier voor schaamde ben ik streng voor mijzelf geweest dat ik ook alleen moest gaan reizen omdat ik wou een soort van wou bewijzen dat ik het allemaal alleen wel aan kon.

  In het eerste hostel waar ik verbleef in Perth waren er niet echt veel reizigers. Veel mensen woonden in het hostel of waren rond de 40 jaar oud. Het hostel was wel erg schoon en de locatie was goed. Gelukkig heb ik daar wel een meisje uit Duitsland ontmoet ze was wel een stuk jonger dan ik (19 jaar oud) maar het was fijn om gezelschap te hebben. We hebben samen door de stad verkent en zijn naar de Zoo geweest. Dit was wel de leukste dierentuin waar ik ooit ben geweest omdat je helemaal niet het gevoel had dat de dieren in kleine kootjes zaten maar alles was heel mooi en ruim opgezet.

  Inmiddels is dit mijn tweede dag in Fremantle aan de kust van Perth . Dit hostel is erg leuk. Ik had een meiden kamer geboekt maar we hebben ook een speciale meiden keuken en zithoek met tv. Alle meiden die ik hier heb ontmoet zijn erg lief en nodigen mij ook uit om mee te eten en tv te kijken. Hierdoor voel ik mij al een stuk minder alleen. Via Facebook heb een meisje ontmoet uit Duitsland waarmee ik vandaag de hele dag heb opgetrokken. Morgen gaan we samen met twee andere meisjes naar Rottnest Island.

  Ik voel me wel erg prettig in Perth. Het doet me denken aan Brisbane.

  Maandag vertrek ik met mijn tour. Mijn laatste twee nachten in Perth heb ik om geboekt naar het hostel waar ik nu zit omdat ik het hier een stuk gezelliger vind. Hopelijk kan ik over 1,5 week terug vliegen naar Bali aangezien er nu geen vluchten vertrekken door de vulkaan.
  Read more

 • Day12

  Road trip

  July 10, 2018 in Australia ⋅ ☀️ 21 °C

  Vorige week maandag begonnen we in de stromende regen aan onze tour. Onze eerste stop was in Yanchep national park. In dit park zitten koala’s en kangoeroes. Ondanks de regen was ik weer dol enthousiast om koala’s en kangoeroes te zien. Hier kan ik geen genoeg van krijgen.

  De volgende stop zou bij Lancelin zijn om te gaan zandboorden maar helaas kon dat niet doorgaan door de regen.
  Aan het einde van de dag regende het nog steeds maar zijn we toch naar Nambung national park geweest om de Pinnacles te kunnen bezoeken. De Pinnacles zijn duizenden kalkstenen pilaren van soms wel 5 meter hoog. Het lijkt een beetje op een maanlandschap omdat de kalkstenen in geel zandwoestijn staan. Dit is in eerste instantie door de Hollandse zeevaarders ontdekt. Deze zeevaarders dachten eerst dat dit een ruïne van een stad was. Pas jaren later hadden ze pas door dat deze pilaren can fossiele plantenresten zijn.

  Op de tweede dag was het weer gelukkig een stuk beter! In de ochtend zijn we eerst naar een opvang voor dieren geweest. Ik was natuurlijk niet bij de kangoeroes weg te slaan. Ik heb veel nieuwe kangoeroe vrienden gemaakt door ze flink eten te geven en gesprekken te voeren. Helaas mocht ik er niet een meenemen..
  In de middag zijn we naar Hutt River geweest. Dit is een zelfuitgeroepen onafhankelijke natie in West-Australië. Deze onafhankelijke natie is gesticht door Leonard George oftewel “Prins Leonard 1 van Hut River”. De overheid van Australië erkent Hutt River niet dus er is hier nogal wat gedoe over. Wat wel bijzonder is dat Hutt River 100 burgers heeft en ze hun eigen paspoorten en postzegels hebben. Overal waren foto’s en standbeelden van Prins Leonard. Ik vond het eigenlijk een beetje creepy maar voor 2 dollar heb ik nu wel een bijzonder stempel in paspoort met als bewijs dat ik in Hut River ben geweest.

  Aan het einde van de dag hebben we de kliffen in Kalbarri bezocht. We hadden hier prachtig uitzicht en er waren een heleboel walvissen in de verte.

  Op de derde dag zijn we naar Kalbarri National Park geweest. We hebben stuk gewandeld en geklommen tussen de rotsen. Door de regen was er veel water in de rivier en het uitzicht was prachtig. Later die dag hadden we een stop bij de plaats Shark Bay en hebben we Shell beach bezocht. Op dit strand is er dus geen zand maar alleen maar kleine witte schelpjes. Heel bijzonder!

  Op de vierde dag zijn we naar Monkey Mia geweest. Hier zitten allemaal dolfijnen aan de kust. Het was leuk om gezien te hebben maar het was ook wel echt heel erg toeristisch. Die avond hebben we geslapen bij de Outback Sheep Station. Deze mensen hadden het grootste stuk land wat ik ooit heb gezien. De grond en strand wat zij beheren was kilometers lang en breed. In de avond hebben we gezellig met de groep bij het kampvuur gezeten en sterren gekeken. Dit was een van de mooiste sterrenhemels die ik ooit heb gezien.

  Op de vijfde dag zijn we naar Ningaloo reef geweest . Ik vond het water iets te koud om te snorkelen maar het was een ontspannen dagje aan het strand. Daarna zijn we doorgereden naar Exmouth.

  Op de zesde dag zou ik eigenlijk met walvishaaien gaan snorkelen. Maar doordat er te veel mensen waren ivm de schoolvakanties kon ik dit helaas niet doen. Erg jammer want dit had mij een bijzondere ervaring geleken het enige positieve is dat ik veel geld bespaard heb. Omdat ik niet met de walvishaaien kon snorkelen ben ik naar Turquoise Bay geweest. Dit was een prachtig strand.

  Op de zevende dag hebben we 9 uur in de auto gezeten omdat weer richting Perth moesten gaan. De achtste dag hebben we nog eens 5 uur gereden. We hebben dus een heleboel kilometers afgelegd.

  Ik vond de tour super leuk en ik had een hele goede klik met twee meiden. Julie uit Frankrijk en Isabel uit Duitsland. Deze meiden zie ik morgen nog even in Perth voordat ik naar het vliegveld vertrek. Gelukkig hadden we alleen de eerste twee dagen last van regen en hebben we rest van de week heerlijk weer gehad.

  Morgenavond vlieg ik terug naar Bali. De tijd vliegt voorbij!
  Read more

You might also know this place by the following names:

Fremantle Harbour